Evlilik ve eğitim ikisi bir arada gidermi yardımm !!

Larisko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
1.488
770
38
32
Slm kızlar ben liseyi bitirdikten sonra evlendim ama keşke okumaya devam etseydim diye içimde ukte kaldı üniversite sınavına girmeyi düşünüyorum ama ders çalışmak ev işi eş derken idare edebilirmiyim diye kafama takıyorum en azından bir uğraş edinir hem kendimi geliştirip hemde kafamdaki sorunları aşabilirim diye düşünüyorum ama tabi çekincelerim var bilmiyorum..

Hep bi üst aşamaya geçince önceki seviyeyi arıyor insan. Çocuklu, eşli, okullu bile oluyor. Evliliğimin ilk yılında üniversite son sınıftaydım. Şimdi ki eğitim hayatımdan çok çok daha kolaydı. Hiç geç kalma, hemen başla hazırlanmaya.

Hep bi üst aşamaya geçince önceki seviyeyi arıyor insan. Çocuklu, eşli, okullu bile oluyor. Evliliğimin ilk yılında üniversite son sınıftaydım. Şimdi ki eğitim hayatımdan çok çok daha kolaydı. Hiç geç kalma, hemen başla hazırlanmaya.
Sağol dediğin için tavsiyene uyucam

Bencede hemen başla, hiçte zor olmaz, aksine ev işi vs kalan zamanda yeterli seviyede çalışabilirsin :)

Ben liseden sonra evlendim ve evliyken universiteyi orgun ogretimde okudum.
Kolay mi hayir. Ama hirsli olursan imkansiz degil.

herşey eşine bağlı eşi yardımcı olursa çok da güzel tamamlarsın
eşin yardımcı olmaz bir de bu iş niye eksik diye hır gür çıkarırsa yola getirmen 4-5 ayını alır
ama eşin yardımcı olmazsa da zorlansan da bitirirsin ve her başarında kendi kendini motive eedersin farkında olmadan yoğun program içinde başarıların sayesinde mutlu ve gururlu olursun
ileride çocuğunla iletişimin de de yardımcı olur okul sana
hemen başla

şimdi 2000lerin başındaki gibi değil sistem..
kontenjan bol.
her yerde üniversite var.
vakıf üniversitelerinde yarı burslu programlar var.
mesleğe yönelik iki yıllık bölümler var. (pek çok 4 yıllık bölümden daha mantıklı)
isterseniz yaparsınız..

tabi, şu anda ne durumdasınız bu da önemli?
hangi seviyeden başlayacaksınız ders çalışmaya?

sizin yaşlarınız, eve kapanıp temizlikle yemekle öldürmek için çok genç yaşlar..
bir şeylere emek verin, kendinizi geliştirin..
hayat 30'dan 40'tan sonra başlıyor..

Olur. Bende şuan üniversite sınavına hazıranıyorum ama örgun okumucam ben .
Çocuk dusunuyorum çunku seneye .

Slm kızlar ben liseyi bitirdikten sonra evlendim ama keşke okumaya devam etseydim diye içimde ukte kaldı üniversite sınavına girmeyi düşünüyorum ama ders çalışmak ev işi eş derken idare edebilirmiyim diye kafama takıyorum en azından bir uğraş edinir hem kendimi geliştirip hemde kafamdaki sorunları aşabilirim diye düşünüyorum ama tabi çekincelerim var bilmiyorum..
Çalışıyorum bir yandan da yüksek lisans yapıyorum eve hiç zamanım kalmıyor ama eşim anlayışlı içinizde kalmasın ama bence okumak sadece diploma değil evde kitap okumak en güzeli

Ben okuyorum şuan bu dediginizi yapiyorum 3 yaşında 1 de kızım var..Herşeyimi bu düzene göre ayarladım kızımın uyku saatini bile..Benim için zevkli hale geldi düzenimi oluşturunca..Eşim de sağolsun yardımcı oluyor..Kızım bile ders calistigim zaman anne ben uslu uslu oynuyorum tamam mı diyor:) Hatta gündüz oturmaları falan ya da akşam bana çok sıkıcı geliyor o yüzden ders çalışarak günlerimi geçirmek bilmiyorum ben çok mutluyum bu şekilde..Dış dünyadan soyutlaniyorsunuz eviniz yuvanız varsa çocuğunuz dersleriniz hedefleriniz oluyor sizin için..bence hiç ama hiç geç değil kesinlikle bu yıl başvuruları kaçırmayın ve sınava girin

İkisi birden vuder arkadasim. Ben evlendim iki yil okudum. Bitirdim bur daha sinava girdim 4 yil daha okudum. Bu arada universeteye gittim . Aciktan degil ilk universitem. Aradan 4 yil gecti ben mali musavir olucam dedim. 3 yil daha okudum . Bu tamamen sana ve esine bagli. Arada iki cocuk yaptim buyuttum. Esim arada takilir bana. Seni ünv kapisinda bekledigim kadar okula devam etseydim 3 fakulte bitirirdim diye. Simdi de yabanci dil konusma kamplarina katilicam. Oku oku oku. Hayatta ne varsa okumaktan geciyor.

benim ablam kaç yıl sonra üniversite sınavına girdi yüksek puanla işletme 4 yıllık açıköğretimi okudu onur belgeleriyle bitirdi şuanda yabancı firmada muhasebe müdürü tabiki daha öncede çalışmışlığı vardı ancak yeğenim olunca 20 yıllık çalıştığı yerden çıkmak zorunda kaldı bu yeni işini de yeğenim okul çağına gelince buldu. isteyince herşey olur önünüzü açık etsin Mevlam

Back
X