Evlilik ve ilk 1 yil..

Benim bi akrabamın öyle olmuş ilk sene boşanmayı çok düşünmüş şimdiyse çok mutluymuş. Öyle anlatmıştı. İnşallah düzelir. Birbirinize karşı daha sakin anlayışlı olun

Merhaba, yazim hatalarim olursa görmezden gelin lütfen.

Hani su meshur evliligin ilk 1 yili sikintili ondan sonra hersey oturuyor cümlesi var ya. O ne kadar dogru?
Yaklasik 15 aydir evliyim ve 1-2 aya bir büyük tartismalarimiz oluyor. Nerden baslasam hangisini anlatsam bilmiyorum ama artik dayanamiyorum gittikce cirkinlesmeye saygisizlasmaya basliyoruz. Dün ilk defa beni eski sevgilileriyle kiyasladi. Düsündükce deliriyorum.

Kavga esnasinda sürekli bi ayrilma konusu dönüyor. Ikimizde yanlis evlilik yaptigimizi dile getirdik.
Ben evlilikteki sorunlari aileyle paylasmama düsüncesindeyim ama ya cikmaza girildiyse? Paylasmali mi? Veya paylasmak pismanlik mi?
Arkadaşım bende 5 aylık evliyim ve sürekli arada laf sokmalar işte böyle değildin eskiden vs boşanmak falan o gibi şeyler dönüyor ortada aileylede paylaşsak sorun bizim sorunumuz bence en büyük hatta iletişim eksikliği örneğin ben bazı sorunlarımı düşüncelerimi paylaşıyorum iş büyüyor alınganlıklar sorun bizim aileyle paylaşsakta bu kendi sorunumuz ve hayatımız ve artık bizlerde bir aileyiz bu problemleri aramızda aşamadıktan sonra ailelerin yapabileceği hiç bir şey yok aslında herkes kendi hayatını yaşıyor kısacası bu :KK4:

Canim bencede aile ile paylasma . Biraz bekle bakalim. Ben esim beni evde yalniz birakiyordu , tabi sorun degil ama hamileydim ve tuhaf seyler dinlemistim onun etkisiyle korkmustum. Esimi aradim bakmadi ve sizin gibi de aramiz pek iyi degildi . Aglama krizlerine filan giriyordum . Niye evlendim diyordum. Esimin beni cok sevmedigini dusunuyordum cunku cok bunaltiyordu. Ailesinde kalmak istemeler filan evlerimiz zaten yakin oldugu halde. Neyse tam ben aglarken kayinvalidem aradi baban kahve yaparsan gelelim diyor dedi o sira bende tutamadim kendimi aglayarak gelin deyince panik yaptilar geldiler . Esim geliyorum diye mesaj attigi zaman donduler cunku cok gec olmustu. Ertesi gun babasi kizdi nasil hamile kizi tek basina birakirsin filan diye ve eltilerimin cok hosuna gitti. Bunu birkac kere alay konusu yaptilar . Cok pisman oldum anlattigima ben unuttum onlar unutmadi cunku. Saygiyi asla kaybetme mumkun oldugunca eski sevgililerini aklina getirme. Saygi oldugu surece sevginiz guzel olur . Atlata bilirsiniz bu zorlu gunleri . Bana cok daha degisik psikolojik siddet uyguluyordu esim ama simdi lafini etsem utaniyor ozur diliyor . Insallah senin evliliginde guxel olur . Dua etmeni tavsiye edebilirim :)

Eşim ve ben ikimizde çok baskın ve güçlü karakterleriz. Ben alttan alayım kafası ikimizde de yoktur doğrusu. Birbirimizi gerçekten severek evlendik ama dediğin gibi kavga anı can yakma savaşına dönüyordu. Bir gün kavgamızda ben o kadar acımasız oldum ki eşimin canını öyle yaktım ki kapılardan eğilerek geçen koskoca adam yere çöküp çocuk gibi ağladı. Küçücük kaldı ☹ Ben hala hırsımı alamadım tabi. Onun bana hep kullandığı bir cümle vardı “ ağlayınca yumuşayacağımı mı sanıyorsun” derdi. Ben de öyle diyerek hala acıttım. O akşam işe girecekti. O kırgınlıkla kalktı yüzünü yıkayıp gitti erkenden. Kendimle kaldım evde. “Ya geri gelemezse eve. Ya bu yatakta artık tek başıma yatmak zorunda kalırsam. Dolaba baktım kıyafetlerini ütülemişim tertemiz. Ya ben bunları kolileyip birilerine dağıtmak zorunda kalırsam. Ya kendine zarar verirse” bunları düşündüm. Kahroldum. Ömrüm boyunca o kadar büyük bir vicdan azabı çekmedim. Ben bu adama aşığım dedim. Kaşına gözüne ayrı ayrı kurban olurum. Önemli miydi o mesele? Allah korusun ama teşhis için o soğuk odaya girmek zorunda kaldığım zaman bu uğruna kavga ettiğimiz meselenin bir önemi kalacak mı? Kalmayacak. İki saat sonra eşim aradı nasılsın diye. Ben hala kendi kendime kızıp ağlıyordum. Ağlayarak özür diledim. Unutalım dedi. (Ben diyemezdim) sabah geldi. Bu düşüncelerimi ona anlattım. Hiçbir şey seni kaybetmekten daha önemli değil dedim.

O gün milattı bizim için. Bir daha öyle kavga etmdik hatta ses yükseltmeli kavga hiç etmedik. Arada atışsakta ben şımarıyorum şakaya dönüyor sonu. Eşine sakin zamanında bunları anlat. Ona sor. Kimse çakılı değil bu dünyada. Senin üzerine toprak atmak zorunda kaldığı an (Allah korusun elbette) bu meseleler o kadar önemli olacak mı hala?

Bir akrabamız var. Oğlunun saç tarzına giyimine kızardı. Bu ne böyle zibidi gibi derdi yüzüne. Bir sabah oğlunu kapıdan işe gönderdi ve geri gelemedi oğlu. Hep bunu düşünüyorum. Değmez. Vallahi de billahi de değmez birbirinizi kırmaya. Hayatın tadı el ele çıkıyor. Rabbim sağlıklı ömürler versin.

Okurken resmen göz yaslarimi tutamadim. Benim de tam olarak yüregime dokundu yazdiklariniz. Cok ama cok tesekkür ederim

Hani su meshur evliligin ilk 1 yili sikintili ondan sonra hersey oturuyor cümlesi var ya. O ne kadar dogru?
Yaklasik 15 aydir evliyim ve 1-2 aya bir büyük tartismalarimiz oluyor. Nerden baslasam hangisini anlatsam bilmiyorum ama artik dayanamiyorum gittikce cirkinlesmeye saygisizlasmaya basliyoruz. Dün ilk defa beni eski sevgilileriyle kiyasladi. Düsündükce deliriyorum.

Kavga esnasinda sürekli bi ayrilma konusu dönüyor. Ikimizde yanlis evlilik yaptigimizi dile getirdik.
Ben evlilikteki sorunlari aileyle paylasmama düsüncesindeyim ama ya cikmaza girildiyse? Paylasmali mi? Veya paylasmak pismanlik mi?
Herkeste farklıdır bende ilk başlarda ay evlilik bumuymuş çok monoton gibi düşünceler olmustu ama alışmıstım fakat tartışma hiç olmadı

Beni belki hatırlayanlar olacaktır. Bizim de ilk yılımız inanılmaz kavgalarla geçti. Sonra ne tamamen unutuldu ne de tamamen düzeldi. Ve maalesef yollar geçmesine rağmen arada sırada hep aklıma boşanmak geliyor. Anladığım kadarıyla tabi bir aile terapisine gidilmediyse, nasıl başlarsa öyle gidiyor. Yani ilk yılın zor olması bu demek değil. Orada kavgalar kastedilmiyor. Alışma evresidir denmek isteniyor.

Çaba çok öenmli. İkinizde çabalıyorsanız ve ya çabalamak istiyorsanız oturur.
Benim 2.yılında oturdu 1 yıldır neredeyse tartışmıyoruz bile ve çok çok mutuyum
Bir süre uzak durun 1 hafta kadar.Bakalım daha mı iyi geliyor ?

evlilikte ilk sene birbirini tanimak baska sey kavga dögüş başka sey
ilk sene huyunu suyunu daha net ogrenirsin mesela hangi yemegi nasil yiyor gibi
kavga tartisma ust boyutlardaysa bunun evliligin ilk senesiyle bir alakasi yoktur

Bana terapist bizzat söylemişti; ''Genelde çiftler ilk dönemlerdeki tartışmalar sonucunda şimdi böyleyse ileride daha kötü olur.Boşanalım! Algısında oluyor. Aksine ilk sene rayına oturana kadar tartışmalar sık olur sonrasında azalır''

Eğer içinden çıkamayacak gibi hissediyorsanız çift terapisi almanızı öneririm.

Bence bir evlilik nasıl baslarsa öyle biter İki kişidede saygı olmalı. Birbirini oldugu gibi kusurlarıyla sevmeli.

benim evliliğimde düzelenler arasında sayılır... ilk yıllar cok cok kötüydü.... sürekli kavga karakter uyumsuZzlupundan dolayı... son bikaç yıldır daha birbirimizi anlıyoruz daha uyumluyuz gibi... ara sıra yine oluo kavga ama önceki gibi değil... ama yine de şimdiki aklım olsa o yılları kavga ile geciriceğime boşanıp kendime eziyet etmezdim.... yaş ilerledikce üzgün gecirilen yıllarınıza acıyorsunuz...

Tartışma her ilişkide her an olabilecek bi şey. Siz sadece saygı sınırını fazlasıyla aşıyorsunuz. Baktınız haddini aşan laflar çıkıcak ağzınızdan ısırın dillerinizi.. Bu konuda bir karar alıp onu uygulayın.

Kesin boşanmayı düşünmeden de sadece olasılıkla ailelere bi şey anlatmayın. Çoookkkkk pişman olursunuz, hem de öyle böyle değil.

Nasıl başlarsa öyle gidiyor bence genel olarak tabiki yanlışının farkında olup destek alan bir taraf veya çift olabilir bu onları olumlu yönde etkileyebilir yada değişen bir iş durumu olabilir sonradan oluşan bir psikolojik sorun çıkabilir bu huzursuzluk sebebi olabilir ama genelde olan ilişki nasılsa öyle devam ediyor...Ama aileleri karıştırmak bence iyi bir fikir değil.Sadece birkez kendimi tutamayıp aileme yaşadığım şeyi anlattım dayanamadım ağladım ama ailem hala unutmuş değil ara ara ona birşey demeselerde akıllarına gelince bana kızdıklarını söylüyorlar...

Çocuk yapmayın sakın :(

Back
X