Evlilik ve istifa süreci

calendestina

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2019
54
22
3
Merhaba hanımlar eylül ayında evlendim işyerinde anlaşmazlıklarım var. evlendikten 1 yıl içinde istifa edilirse tazminat alabiliyoruz. ben bu anlaşmazlıklar nedeniyle işyerimden istifa edicem fakat işveren kabul etmeyecektir muhtemelen durumu düzeltmeye gidecek. Eğer düzelirse de kalmak istiyorum . fakat benim bu evlilik nedeni ile istifa hakkım yanar mı acaba?

Evlilik tarihinden 1 sene sonra yanar.
Ne zaman işe başladın ve ne zaman evlendin ?

Merhaba hanımlar eylül ayında evlendim işyerinde anlaşmazlıklarım var. evlendikten 1 yıl içinde istifa edilirse tazminat alabiliyoruz. ben bu anlaşmazlıklar nedeniyle işyerimden istifa edicem fakat işveren kabul etmeyecektir muhtemelen durumu düzeltmeye gidecek. Eğer düzelirse de kalmak istiyorum . fakat benim bu evlilik nedeni ile istifa hakkım yanar mı acaba?
bir kadın olarak ülkemde böyle bir kanun olduğu için utanıyorum ama malesef bu kanunu değiştirmiyor ; 1 yıl içinde bu konudan yazılı olarak feragat etmezseniz kanun 1 yıl geçerlidir, hakkınız yanmaz.

Evlilik tarihinden 1 sene sonra yanar.
Ne zaman işe başladın ve ne zaman evlendin ?
2018 de işe başladım hala devam ediyorum eylül ayında evlendim.
nudan yazılı olarak feragat etmezseniz kanun 1 yıl geçerlidir, hakkınız yanm
Yani ben istifa dilekçesi yazıp göndersem işverene,o da istifanı geri al çalışmaya devam et dese bende kabul etsem bi sorun olmaz yani. Çünkü 1 yıl içinde işyerimden ayrılmak istiyorum ve tazminatıda almak istiyorum çok hak yeniyor çünkü. Şuan bi göz dağı vermek istiyorum açıkçası

bir kadın olarak ülkemde böyle bir kanun olduğu için utanıyorum ama malesef bu kanunu değiştirmiyor ; 1 yıl içinde bu konudan yazılı olarak feragat etmezseniz kanun 1 yıl geçerlidir, hakkınız yanmaz.
Evet bu kanunu bende yeni öğrendim ve oldukça şaşırdım

Merhaba,
İstifa değil de dilekçe de evlilik nedeni ile fesih diye bildirmeniz lazım.
2si farklı şeyler

1 yıl içinde evlilik sebebiyle istifa edersen tazminat alırsın. işverenin kabul etmeme lüksü yok. 1 yıl geçince hakkın yanar.

Evlenince şehir dışına taşınacağım için bende evlenip balayı dönüşü çıktım işten, ama müdürümle konuşmuştum haberi vardi. Evlendikten 15 gün sonra bütün haklarımı tazminat vs ne varsa alarak çıktım işten. Sende evliliğinden sonra 1 yıl dolmadan istediğin zaman ihbar süresi belirtmeksizin işten çıkabilirsin. Ama dikkat et isten çıkarken evlilik nedeniyle diye belirtmek lazim.

Yani ben istifa dilekçesi yazıp göndersem işverene,o da istifanı geri al çalışmaya devam et dese bende kabul etsem bi sorun olmaz yani. Çünkü 1 yıl içinde işyerimden ayrılmak istiyorum ve tazminatıda almak istiyorum çok hak yeniyor çünkü. Şuan bi göz dağı vermek istiyorum açıkçası
şöyle ki; eğer dilekçenizde bu kanundan faydalanmak ister ve daha sonra vazgeçerseniz, zaten yazılı olarak vazgeçmiş olursunuz. Ama eğer dilekçenizi elle yazar verir, daha sonra kayıtlara geçmeden geri alırsanız, bu istifayı hiç etmemiş kabul edilirseniz (resmi kayıtlarda) hakkınız devam eder.

Eğer ayrılmak istiyorsan evlilik nedeniyle ayrılıyorum diye belirt ihbar süresi beklemene de gerek kalmaz böylelikle.
Gelecek sene Eylül ayına kadar ayrıma hakkın var.
Istersen bekle Ağustos gibi ayrıl. Hem o zamana Kıdem tazminatı tutarın da yükselmiş olur.

şöyle ki; eğer dilekçenizde bu kanundan faydalanmak ister ve daha sonra vazgeçerseniz, zaten yazılı olarak vazgeçmiş olursunuz. Ama eğer dilekçenizi elle yazar verir, daha sonra kayıtlara geçmeden geri alırsanız, bu istifayı hiç etmemiş kabul edilirseniz (resmi kayıtlarda) hakkınız devam eder.
işte o kısım kafamı karıştırıyor blöf yapmakta istiyorum çünkü iş bulmak oldukça zor ve yeni evlendim..
Eğer ayrılmak istiyorsan evlilik nedeniyle ayrılıyorum diye belirt ihbar süresi beklemene de gerek kalmaz böylelikle.
Gelecek sene Eylül ayına kadar ayrıma hakkın var.
Istersen bekle Ağustos gibi ayrıl. Hem o zamana Kıdem tazminatı tutarın da yükselmiş olur.
Evet öyle düşünüyodum bende ama artık dayanılmaz hale geldi maaşları geç veriyorlar falan çok sıkıldım

Benim de aklımda benzer bir soru vardı aslında. Ben de eylülde evlendim şimdi de hamileyim doğumum temmuza denk geliyor. Doğum izni hakkımı kullanıp evlilik süresi üzerinden 1 yıl geçmeden işten ayrılmayı düşünüyorum. Hem bir süre kendim büyüteyim çocuğu hem de işim sürekli seyahat gerektiriyor diye değiştirmek istiyordum zaten. Bu sekilde2 hem doğum izni kullanip hem de onun dönüşünde ayrılırsam tazminat alabilir miyim bilgisi olan var mı acaba?

Back
X