Evlilik ve maddi konular

Benim bi tanıdığım 3500 aliyor
1100 kredi oduyor
750 kira oduyor. 1+1
3. Cocugu yapti.

Tabi ki allah yardimcisi olsun herkesin. Hayirli ugurlu bir evlat olur insallah. Ama anlayamiyorum. En az 3 cocuk sart diyor. 🙊🙉🙈
Yani en az demesi beni korkutuyor. Seneye 4. Gelecek diye düşünüyorum.

Inanılmaz..
Gelir gelir yaşı da gençse 30larin sonuna kadar 4.5. Çocuk da olur.
Benim şaşırdığım 1+1 ev 5 kişi için yetersiz değil mi ?
1+1 'de bir yatak odası bir de salon vardır..

Nasıl 5 kişi yaşıyorlar anlamadım .:KK57:

Inanılmaz..
Gelir gelir yaşı da gençse 30larin sonuna kadar 4.5. Çocuk da olur.
Benim şaşırdığım 1+1 ev 5 kişi için yetersiz değil mi ?
1+1 'de bir yatak odası bir de salon vardır..

Nasıl 5 kişi yaşıyorlar anlamadım .:KK57:

Buyuk cocuk 1. Sınıfı bitirdi
Kucuk 4 yasindaydi
3. Yeni dogdu daha 1 yasinda degil.
Ben bi kere gitmistim, ev eski tip evlerden. Ince ucun koridor seklinde degil de giriste kare sekle yakin antre olanlardan. Antrede cekyat vardi çocuklar icin. 3. Gelince ne yaptilar bilmem :)
Suan kucukler salonda da yatarlar da biraz buyuyup ergenlige geldiklerinde sorun artar.

• Beğen
Reactions: 000
Evlenmeden önce çok daha rahat bir maddi durumum vardı bir anda işler istediğimiz gibi gitmedi ben işten çıktım atama bekliyorum. Eşimin ailesinin hediye alacağı araba ertelendi. Düğünde takılması beklenen altınlar takılmadı. Dolayısıyla asgari ücretten az bir fazla ücrete çalışan eşimin maaşı ile geçimiyoruz. Ev kira, ekmek para dedikleri olaya bir de düğün borçları eklenince..
Elbette kolay olmadı alışık olmadığımız bir düzeye geldik. Ama şunu öğrendik insan birlikte iken mutluymuş huzurluymuş. Ve ne kadar birbirine sarılırsa o kadar Allah yardım ediyor kapılar açılıyormuş. Evet istediğimiz şekilde gezip tozamıyoruz ama şu anda tüm dünya gezemiyor. Bazı şeyler para pul değil. Ayrıca geçici bir maddi sorun için bile böyle düşünülmesi sevgi konusunun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatıyor bana.

Neden hemen araba alınmalı ki ?
Önce eşya borçları ödenir. Sonra o borçlar bitince araba alınır.
2.el düzgün arabalar bile 60 70.binden başlıyor.
Eğer hemen çocuk sahibi olunmayacaksa araba hemen alınmayabilir.

Bir de kira da 1500 tlyi geçmemeli. Yoksa zor geçinilir.
Araba başlangıçta bence ertelenmeli.
Bende altınları verip ara aldık. Araba olmayınca eşim işe gidemedi. Başkası getirip götürdü. Dayanamayıp aldık. 40 bine aldık 60 bin oldu araba.

• Beğen
Reactions: 000
Bende altınları verip ara aldık. Araba olmayınca eşim işe gidemedi. Başkası getirip götürdü. Dayanamayıp aldık. 40 bine aldık 60 bin oldu araba.
Hayırlı olsun..
Şu an ikinci el araba fiyatları bile inanılmaz pahalı..
Orta segment arabalar en az 15 20 bin üstüne koydu..

Resmen araba almak bile yatırım aracı oldu..

Buyuk cocuk 1. Sınıfı bitirdi
Kucuk 4 yasindaydi
3. Yeni dogdu daha 1 yasinda degil.
Ben bi kere gitmistim, ev eski tip evlerden. Ince ucun koridor seklinde degil de giriste kare sekle yakin antre olanlardan. Antrede cekyat vardi çocuklar icin. 3. Gelince ne yaptilar bilmem :)
Suan kucukler salonda da yatarlar da biraz buyuyup ergenlige geldiklerinde sorun artar.
Şu an küçük çocukları anne baba yanındadır.
2 çocuk için antre yetmez ki..
En az 2+1 bir eve geçmeleri lazım.
Geçmezlerse isleri zor okul zamanı zorlanır çocuklar..

Vallahi annelerinden çok dert ettim. :KK70:
Eminim anneleri çok rahattır..

Ama kadikoy anadolu yakasinin en pahali ilcesi. Istanbulun en pahali 2 Ilcesinden biri.
Hic birikimsiz dugun yapma esya dizme araba alma ve ev kiralama isine girecek kisi en pahali ilcelere bakmamali diye dusunuyorum.

Ben suadiyede oturuyorum. Diger topikte bazen konusuyoruz ya :) kavun gecen hafta 40 tl idi. Pide 6 liraydi her yerde 3ken. Binada hic bir ozellik yok havuzlu falan degil 400 aidat var. Temizlik, asansor bakımı... Pahali ilcenin sadece evi değil her seyi pahali oluyor. Ben cok zorda kalmazsam burdan alisveris bile yapmiyorum.

10 dk uzakta maltepe var mesela bunu dusunebilirler. Metro ve marmaray var. Metroyla maltepe kadikoy 20 dk. Uzak ucra bir yer degil.

Tabi parasi olan otursun istedigi yerde ama butcesi sıkısık olanlara cok daha uygun yerler de var.
Yok canım ben tam semtin adını bilmiyorum.eskiden kadıköyde oturuyordu arkadaşım bekarken evlenincede yakında bir semte geçti.Semtin adını tam hatırlayamadım 🙈 eşiyle aynı iş yerinde çalışıyorlar,iş kendilerinin o yüzden ev yakın olsun dediler.Yinede eve arabayla gidip geliyorlar.Banada çok uçuk gelmişti kira o zamanlar, ama onun için en mantıkkı yer orası anlatınca hak vermiştim.Senin oralar fena zaten 🤣 ama sen akıllı hatunsun, mekan farketmez her türlü tasarruf yapılır 😉

Kızlar iyi geceler,

Başlığı kuzenimin durumundan yola çıkarak açıyorum.
Kuzenim nişanlı. Kenarda birikmiş paraları yok aileler yardım edemiyor ve her şeyi kendileri yapacaklar. Kuzenim kurumsal bir şirkette satınalmacı, 6-7bin gibi kazanıyor nişanlısı da o civarlardaydı ancak corona yüzünden işleri bozuldu şimdi 2.5-3 kazanabiliyor maksimum. Bu durumda evlenseler kira, eşya borçları, araba alınması gerekiyor o, faturalar falan derken ortada onların eline para kalmayacak resmen. Kuzenim evlenmeden önceki halinde iyi bir kazancı olduğu için gayet rahat yaşıyordu isteğini alıp giyiyordu istediği yere gidiyordu. Bu şekilde bir evlilik onu mutlu eder mi? Onun şüpheleri var nişanlısı ise bir an önce evlenmek istiyor sizce mantıklı olan nedir?
He bir de ertelemek mantıklı ise kırmadan nasıl söylenir?
Teşekkürler :)
Olur mutlu neden olmasın...Ellerinden geleni yapacaklar nede olsa...Yeter ki hesap kitap aç gözlülük olmasın...

Back
X