Kızlar burda olsun dışarda olsun evlilikle ilgili o kadar çok olumsuz şey duyuyorum ki artık korkmaya başladım. Erkek arkadaşım var ve çok seviyorum ama gerçekten evlilik beni düşündürmeye başladı.
Evet çok fazla başarısız evlilik var. Çok fazla olumsuzluk var ama hiç mi güzel gideni yok bu evliliğin. Lütfen evliliği güzel olanlar biraz destek çıksın çünkü soğudum iyice. Bakış açılarını, davranış biçimlerini paylaşmaları çok çok güzel olur.
Bir diğer merak ettiğim konu da red flagler. Sizce evlenmeden evvel hangi davranışlar görüldüğünde koşarak kaçmak gerekir? Şiddet vesaire zaten kesin. Bunun dışında tecrübe olmadan fark edemeyeceğimiz neler var?
Ben 4 yıllık evliyim çok uzun zaman sayılmaz.
Ama naçizane öneri verebilirim.
Erkek bence tembel olmayacak birşey istediğinde söylemeden yapıyor mu yoksa off poff çok mu yapıyor bakmak lazım.
Evlilik başladığında çalışıyor olsan bile hayatında bir çamaşır, yemek yapma,. temizlik gerçeği yerleşiyor.
Ben yarın evlenecek birine mesela yemek seçiyor mu kocan diye sorarım ya da hastaysan hayatım uğraşma dışardan söyleyelim diyebilecek bir insan mı
Bence en büyük red flag merhametsiz olması, tembel olması, sosyal medya manyağı olması, yemek dün den kaldıysa yemek yapmadın mi diye azarlama olması.
Çünkü evlilik zaten zor iki bambaşka insanın aynı evde yaşaması adaptasyon uzun sürüyor. Problemsiz evlilik olduğuna asla inanmıyorum hayat gülümseyen fotoğraflar kadar kolay değil. Alıştıkça problemler cozuldukce daha kolaylaşıyor.
Evlenmeden önce net kurallarınz olsun dürüst olun kendinizle ilgili kötü özelliğinizi söyleyin varsa mükemmel göstermeyin ben şunu yapmayı sevmem deyin varsa
Ben prensip olarak pencere silmem demiştim nefret ediyorum eşim siler . Meyve yemiyorum bana biri verirse ancak yerim demiştim mesela eşim meyveden sorumludur ve en ufak birini dese sana demiştim asla yapmam umrumda değil der dalga geçerim. Hatta şimdi keşke daha çok şey ayarlasaydim diyorum ama onunda var kuralları.
Birbirinize uymak, anlayışli olmak , çözüm odaklı olmak lazım.