• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yıldönümü.

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Kızlar öncelikle alkole karşı kişiler yargılayıcı yorumlar atıp ortamı germezse çok makbule geçer.
Yarın evlilik yıldönümümüz. Eşimle aylar öncesinden abartısız bir yıl dönümü geçirmeye karar verdik. Hoş, romantik bir masa hazırlar azıcık içer biraz film-patlamış mısır yaparız dedik. Dışarı çıkmayı, özel ve aşırı külfetli hediyeleri ben istemediğimi, sadece kaliteli ve romantik gece geçirmek istediğimi söyledim.
Eşimle hemfikiriz bu konuda.
Romantik masa hazırlamak falan bana ait eşim izin alamadı yarın çalışacak gelince sofrayı ben hazır etmiş olurum.
En fazla çiçek falan alır sanırım ama ben de eşim de her özel günde içen biri değiliz en son yeni evliyken içtik 2 yıl oluyor.
Sorun şu, alkole alışık bünyem olmadığı için bize hafif ve içimi keyifli bir içki lazım böyle yemekle gidecek.
Şimdi diyeceksiniz ki bünyen kaldırmıyorsa içme. Ama yine de istiyorum her zaman olan bir şey değil. Zil zurna sarhoş olmak da istemiyorum. Sadece kafalarımız biraz çakır keyif olsun gecemize neşe, eğlence katacak şekilde.
Kısacası gecemize renk katacak kusturmayacak yemeğin yanına yakışacak bir içki lazım. Şarap denedim ve sevemedim. Umarım bu tarz konular açmak yasak değildir. Değil diye biliyorum ve size danışmak istedim çünkü çevremde bunu danışabileceğim kimse yok.
Nedir öneriniz?

Rose şarap öneririm.
İçkiyle arası olmayan herkesin tercih ettiği yumuşak içimli bir şarapmış.
Neredeyse tüm kadın arkadaşlarım toplu bir ortamda bununla eşlik ediyorlar masaya.
Ben kullanmadım, bilmiyorum.
Eşim de hep rose alır,yumuşak içimli pembemsi renkte peynirle çok yakıştırırım ben,severim de

Şarap denedim ve sevmedim demişsiniz ama ben size rose şarabı önereceğim.
İçimi son derece yumuşaktır, çarpmaz ve tadı da sizi tatmin eder.

Ben meyve şarabı önerebilirim, yemekle değilde böyle atıştırmalıklarla, meyve ve peynir tabağı ile sunum yapabilirsiniz.
Arkadaşlarıma katılıyorum rose güzel tercih fakat şarap sevmiyorsa onada bayılmaz, eşiniz sevdiği şeyi içsin, siz meyve şarabınızla tırtıklayın ufak tefek atıştırmalık:))

Ayy bir tane vişne şarabım duruyordu. Sabah kayınvalidemlerle kahvaltıya gidecek olmasam patlatmıştım şimdi :))

Gebelik planladığım için çok rahat tüketemiyorum aslında o şişe kalmazdı da ya bebiş var bir şey olursa zarar veririm diye kıyamıyorum:)) haftada 1 kadeh içmek hamileyken bile normalmiş sanırım bilgisi olan varsa söylerse sevinirim:))

Şarap denedim ve sevmedim demişsiniz ama ben size rose şarabı önereceğim.
İçimi son derece yumuşaktır, çarpmaz ve tadı da sizi tatmin eder.
Merak ettim şimdi. Eşim beyaz şarap diyip duruyor ama ben kararsızdım.
2 yıl önce yine benzer bir masa yaptık vodka-vişne suyu içtik. İçmez olaydım o geceyi net hatırlamıyorum ama eften püften şeylere hüngür hüngür ağlayıp kendimi yerlere atmışım. Yüzümü yıkamak için banyoya götürmüş beni su savaşı yapmışım. Evi mahvetmişim. Ve daha neler neler o geceyi eşimin burnundan getirmişim ben hayal meyal hatırlıyorum. :D rose şarap vodka-vişne suyundan hafif değil mi?
Üstelik 3 gün mide fesadı geçirdim vodka yüzünden.

Ben meyve şarabı önerebilirim, yemekle değilde böyle atıştırmalıklarla, meyve ve peynir tabağı ile sunum yapabilirsiniz.
Arkadaşlarıma katılıyorum rose güzel tercih fakat şarap sevmiyorsa onada bayılmaz, eşiniz sevdiği şeyi içsin, siz meyve şarabınızla tırtıklayın ufak tefek atıştırmalık:))

Ayy bir tane vişne şarabım duruyordu. Sabah kayınvalidemlerle kahvaltıya gidecek olmasam patlatmıştım şimdi :))

Gebelik planladığım için çok rahat tüketemiyorum aslında o şişe kalmazdı da ya bebiş var bir şey olursa zarar veririm diye kıyamıyorum:)) haftada 1 kadeh içmek hamileyken bile normalmiş sanırım bilgisi olan varsa söylerse sevinirim:))
Vallahi bilgim yok varmı bilen arkadaşlar ben de merak ettim gebe olmasam da. :)

Bilgim yok ama bence zarar verir bebeğe tabi bir bilene sormak gerek

Vallahi bilgim yok varmı bilen arkadaşlar ben de merak ettim gebe olmasam da. :)
Bende aylardır kalamadım :) ama dikkat ediyorum. Arkadaşım takmıcam dedi sabahlara kadar içti kustu :)) tatildeydik kaydıraktan kaydıı hopladı zıpladı :)) şimdi bebişi 3 aylık:))

Merak ettim şimdi. Eşim beyaz şarap diyip duruyor ama ben kararsızdım.
2 yıl önce yine benzer bir masa yaptık vodka-vişne suyu içtik. İçmez olaydım o geceyi net hatırlamıyorum ama eften püften şeylere hüngür hüngür ağlayıp kendimi yerlere atmışım. Yüzümü yıkamak için banyoya götürmüş beni su savaşı yapmışım. Evi mahvetmişim. Ve daha neler neler o geceyi eşimin burnundan getirmişim ben hayal meyal hatırlıyorum. :KK70: rose şarap vodka-vişne suyundan hafif değil mi?
Üstelik 3 gün mide fesadı geçirdim vodka yüzünden.

Çok çok daha hafif. Hatta tadı tatlıya yakındır bu nedenle eğer eğlencelik yemek yiyorsaniz genelde tercih edilebilir bir içkidir (pizza,makarna,kızartma esliginde)
Bu arada votkanın carpması cok normal ağır bir icki zaten.

Bende aylardır kalamadım :) ama dikkat ediyorum. Arkadaşım takmıcam dedi sabahlara kadar içti kustu :)) tatildeydik kaydıraktan kaydıı hopladı zıpladı :)) şimdi bebişi 3 aylık:))
Tercih meselesi ama ben olsam yine de hamileyken içmezdim. :)

ben de kesinlikle rose şarap derim ama yemekle değil. ben yemekle sevmiyorum yemeğin yanında genelde daha ağır şaraplar tercih ederim.

hafif bir yemek yedikten sonra birkaç çeşit peynir, füme et, (dana olursa harika olur) biraz da çerez ile bence rose şarap harika olur. benim romantiklik anlayışım bu şahsen biz haftada bir bu aktiviteyi gerçekleştiririz. bu akşam misafirlerim vardı onların da alkolle arası pek iyi değil ama onlara da rose şarap ikram ettim çok beğendiler.

ama yok şarap kesinlikle içemem belki biraz daha ağır kaldırabilirim derseniz de yine yemeğin yanında olmaz ama sonrasında birazcık bourbon viski bence iş görür, en hafif ve benim içmeyi en çok sevdiğim viski. beni rahatlatıyor ama kafamı uçurmuyor. :))

ben de kesinlikle rose şarap derim ama yemekle değil. ben yemekle sevmiyorum yemeğin yanında genelde daha ağır şaraplar tercih ederim.

hafif bir yemek yedikten sonra birkaç çeşit peynir, füme et, (dana olursa harika olur) biraz da çerez ile bence rose şarap harika olur. benim romantiklik anlayışım bu şahsen biz haftada bir bu aktiviteyi gerçekleştiririz. bu akşam misafirlerim vardı onların da alkolle arası pek iyi değil ama onlara da rose şarap ikram ettim çok beğendiler.

ama yok şarap kesinlikle içemem belki biraz daha ağır kaldırabilirim derseniz de yine yemeğin yanında olmaz ama sonrasında birazcık bourbon viski bence iş görür, en hafif ve benim içmeyi en çok sevdiğim viski. beni rahatlatıyor ama kafamı uçurmuyor. :))
Peki tatları neye benziyor bu viskilerin? Ben biradan nefret ediyorum mesela. Bir iki defa denedim öğüre öğüre yarısını kadar anca içebildim. Bira kadar tiksindiri olamaz değil mi?

Peki tatları neye benziyor bu viskilerin? Ben biradan nefret ediyorum mesela. Bir iki defa denedim öğüre öğüre yarısını kadar anca içebildim. Bira kadar tiksindiri olamaz değil mi?

hayır hayır kesinlikle bira gibi olmaz tadı. bourbon viskide hafif bir vanilya aroması olur, daha önce viski denemediyseniz bile bourbon kimseyi o kadar sarsmaz. ben yılbaşında tek başıma bir şişe bourbon devirdim bana mısın demedi, üzerine bira içince kustum. hafif içimlidir diğer viskilere göre, şarap düşünmezseniz kesinlikle tavsiye ederim.

Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun, sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice yıldönümleri kutlamanızı temenni ederim, yalnız alkollü içecek tavsiyesi içerikli konu açmak 24/05/2013 tarihinde kabul edilen 6487 sayılı kanuna muhalefet sayılacağından topiği kapatmak zorundayım maalesef.

Back
X