Evlilik yıldönümüne 2 gün kala...bir nevi iç dökme..

Daha öncede bunları yaşamanıza rağmen neden çocuk konusunda bu kadar ısrarcı oluyorsunuz..
Sonra vay efendim ortada çocuk var çocuğum için boşanamıyorum diyorsunuz.
Allah yardımcınız olsun boşanmıyorsanız da bunları çekmeye ve kk ya konu açmaya devam edersiniz ne diyelim..

Konuyla ilgili tek bir yorumum var.
Allahim lutfen bilim adamlari bir an evvel "Beyin Naklini " basarabilsinler !!!!
Erkeklerimizin durumu zaten vahim, ortada da, bazi kadinlarimizin gercekten beyin nakline ihtiyaci var !!!
Bir gun dogacak olan o bebeginize yazik !!
Lutfen bir silkelenip kendinize gelin ya !!

evlilik, karı-koca, çocuk vs bunlar mühim olmasaydı dünyada kimse nikah kıymazdı.. ortalık gayri meşru çocuk ve beraberlikten geçilmezdi herkese kolay olan, söylemesi basit olan şey "boşan".. başınıza gelirse siz rahatça yaparsınız o zaman

arkadaşım anlamadınız beni kısır kısır kısır kelimesini kurmaktan vazgeçin
ben eşini savunmadım eşin haklı demedim dayak ye otur demedim kahrından dövdü demedim
çocuk olsun dayağı bırakır demedim acı içinde adam demedim vs vs vs vs

anlamadınız anlamadınız kıza kocan kısır dediniz ve halen diyorsunuz evet kabul ediyrz kısır
ama bunu o kıza haykırmamak gerek demiii sizin için bu kelime basit alışmışsınız ama yolun başında olan
insanlar için yaralayıcı

lütfen artık cvp yazmayın bana konu sahibine kocan kısır diye yazmaya devam edin çünkü farklı şeylewrden konuşuyoruz
evet dediğinize katılıyorum her zaman dövüyorsa ayrılsın mutsuzsa çıkıp gitsin sorun bu değil sorun herkesin hassas olduğu noktalar var evet sizde yaşamışsınız en çok siz bilirsiniz 8 sene kolay değil ama direk o kelimeyi kurmak tuhaf oldu
doktora gidiyrz doktor bile tıbben kısır kelimesini kullanmıyor yaralayacağını umudu düşüreceğini yani daha nasıl anlatayım

bir insanın kendine yaptığı kötülüğü kimse kimseye yapamaz. millet kaç çocukla üstelik ekonomik özgürlüğü de yokken boşanıyor, sizin hem kazancınız var hem sizi bağlayacak bir çocuk yok, hala gidemiyorum yapamıyorum vs. bu zihniyeti gerçekten anlayamıyorum. üstüne üstlük böylesi bir adamcık tan çocuk yapmaya çalışıyosunuz. bu nasıl bir yokluk? nasıl bu kadar değersiz görüyorsunuz kendinizi. üzgünüm ama olumlu bir şey yazamıycam.

Bak canım,belki konun kapanır,belki sen kapattırırsın,bilmiyorum..
Anneni dinlememen iyi olmamış evet.Ama yanlış kararlarımızın bedelini hayat boyu ödeyecek değiliz.Kaç yaşındasın bilmiyorum.Ama 5 ,10 yıl sonrasını hayal et,kendini gör.Senin istediğin hayat bu mu?Belki çocuğumuz olsa düzeliriz dersin.Ama inanki bebek bizim için hayat kaynağı sadece.Boşanmaya kalkan erkeklere bak.Çocuğu genelde "o çekilmez kadının can sıkıcı parçası" olarak görüyorlar.Sen kimle evlensen inşallah anne olursun.Tek şansın eşin değil.Kendini ona mahkum hissetme.İyi tart,düşün,yakınlarda yapacağı iyi tavırlarıyla yaptıklarını rafa kaldırma...Her şey gönlünce olsun.

hı hı.
şiddet de öyle.
şiddet görmeyen mi var ayol?
varsa da yalan söylüyordur.

her kadın illa ki kocasından bir kez tokat yemiştir, değil mi?

zaten boşanacağımı bildiği için kocam şiddet uygulamıyor. öfkeden delirirse dışarı çıkıyor, öfkesi geçince eve dönüyor. çünkü hiçbir İNSAN şiddet uygulamaz, şiddete razı olmaz, sebep ne olursa olsun.

yok erkeklik gururu, yok yuva yıkılmazmış vs.

yuva şiddetten yıkılmasın, aldatma sebebiyle yıkılmasın. 9 şiddetinde deprem olunca mı yıkılsın?

tamam evlilik güzel şey, ama şiddet onu cehenneme çeviren en önemli etken bence.
hafifsenemez.

darp raporunu al. annen ne derse desin ona siddet gordugunu anlat. adam seni oldurmeye tesebbus edince mi aklin basina gelecek. caninin kiymeti yokmu? o ne der bu ne deri birak. annen seni sever. evlatsin sen. boyle adamdan cocuk yapmamak daha akillica.

gerçekten bu güzel üslubunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum...

Ben izniniz olursa, neden çekiyorsun bu kadar şeyi sorunuzun cevabını aramanızda kendimce yardımcı olmak isterim. Şiddet sizin karşı olduğunuz şeylerden biri mi bilmem, ama alışık olduğunuz şeylerden biri. En karşı olduğu şeylerden birine sürekli maruz kalan bir insan, o şeyi hayatından çıkarmanın yolu belli ise, imkanı kabil ise, çıkarır. Uzatmaz. Ama öte yandan, en karşı olduğunu varsaydığı şeylerden biri, aslında içinde yaşamaya en alışık olduğu şeylerden biri ise, işte adını sizin yaptığınız gibi kader koyar, çekiyorum koyar, ama o koşullara maruz kalmakta bir beis görmez, oturmaya devam eder.
Ayrılık acısı hayatın olağan bir parçasıdır, hata hayatın olağan bir parçasıdır, hatalı seçim hayatın olağan bir parçasıdır, öyle ki, doğmuş ve doğacak her insan, bu saydıklarıma, hayat yolculuğunun bir yerinde -ama öyle ama böyle- bir şekilde maruz kalır. Halbuki israrla, mecbur kalmadığı halde şiddete maruz kalmayı sürdürmek, hayatın olağan bir parçası değildir, sizin bireysel tercihinizdir. İşte sizin durumunuzda bu tercih de, o "en karşı olduğunuz şey" e, aslında ne kadar alışık olduğunuzla doğrudan ilgili olarak şekillenir. Şiddet, hem uygulayan hem de maruz kalan için öğrenilen bir davranıştır. Şiddet çoğu zaman taklit yoluyla öğrenilen bir davranıştır. En önemli kaynağı da kişinin kendi ailesidir.

Ekonomik özgürlüğü olan, çocuğu olmayan genç bir kadın olarak
, böyle olmaması gerektiği ile ilgili düşünceleriniz var ama kurtulmak için çabanız yok. Çünkü siz, kadının vurulabilir, o erkeğin vurabilir ve evliliğin de böyle sürdürülebilir olduğu bilgisiyle, eğitimiyle, görgüsüyle bir yuva kurmuşsunuz, aslında bilerek isteyerek, en azından razı olarak, geçmiş geleneklerinizi sürdürüyorsunuz, mesele bundan ibaret.

Düşük bir ihtimal ciddi bir şekilde silkelenir, kendinize gelirsiniz, bu zinciri kıranlar gurubuna dahil olursunuz, ya da yüksek bir ihtimal, böyle yaşar gidersiniz, çocuklarınız olursa onlar da böyle yaşar gider, dayağını önce yer, kız olan dayak atacak, erkek olan dayak yiyecek bir kadınla evlenir, siz kızınıza 'ben yandım sen yanma' dersiniz, dinlemez, bana olmayacak zanneder, ama bilinçaltı kodlarla seçtiği hayatta muhtemelen bunlar olur, olunca şikayet eder, çile çekiyorum der, ama sürdürür, hayat devam eder...

Evlenme çağında evlat sahibiyim, okuduklarımı okumak beni hem üzüyor hem de içimi ürpertiyor. Büyük bir içtenlikle bu zinciri kıranlardan olmanızı diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.

çok teşekkürler yorumlarınız için..evet aslında iç dökme değil de dediğiniz gibi bir ele,ya da arkadan hadi yapabişlirsin vs. tarzında bir desteğe ihtiyacım var gerçekten.
her zaman dedim,hep derim,davulun sesi gerçekten uzaktan hoş geliyor,kimse bilemiyor karşısındakinin ne yaşadığını,ne düşündüğünü.
biz çok zorluklarla mücadele ederek evlendik,resmen emek emek tırnaklarımızla kazıyarak kurduk yuvamızı.bu son olaya kadar belki de o yüzden sabrettim..gözümün önünden gitmiyor,aklımdan çıkmıyor,çıkaramıyorum.

az önce kendimce adım atarak annemi arayıp,bu akşam kendisiyle konuşmaya gideceğimi söyledim.o da bişeyin var senin anlamıştım,gel kızım konuşalım dedi.sesiyle verdiği güven bile tarifsiz benim için.

bence şiddet görmek, kısır kelimesinden daha yaralayıcı.

ki kocasının tedavi görmesiyle çocuk sahibi olabilir konu sahibi.
peki şiddet için tedavi görmesini isteyebilir mi, buna cesareti var mı?
ya da hiç aklına geldi mi acaba, kocasına psikolojik destek alması için öneride bulundu mu?

ister boşanır, ister devam eder. bu beni ilgilendirmez.
ama rica ederim, affet, kocan gurur yapıyor demesin kimse.

Bir erkege muhtaciz olmazsa yasayamayiz demedim onu ima etmedim hanimefendinin karari boşanmak degil belki kocasini seviyo belki bosanmamak icin sebepleri var belki belki belkiler...

Sözüm meclis dışarı bazi kadinlar maşallah afkam kesmeyi biliyo ama bu kendine gelince islemiyo evet sizler haklisiniz evet doğruyu bitek siz görebiliyosunuz konuyu açan arkadaş kör yada akilsiz bosanamiyo ya benim demem o ki her evliliği sıkıntılı olan arkadaslara bosan demekten baska bisey bilmezmisiniz anlamıyorum

affet kocan gurur yapıyor diyenlere demeniz gerekirdi bunu bana cevaben değil
böyle bir düşüncede olmadım yazmadım
offfffffffffff pes valla pes anlatmak istediğim anlaşılmadı

Siz nasıl bir çözüm önerisinde bulunursunuz bu durumda merak ettim?

Ablamda eşinden cocuk mevzuları
Siz nasıl bir çözüm önerisinde bulunursunuz bu durumda merak ettim?
oldugu ve hatta vurdum duymaz olduğu icin bosanmis biri hanimefendinin o caresizligini cok iyi anlayabiliyorum ablamda cok emek harcadi ama eşi bir turlu tedavilere yanasmadi sonu ne mi oldu
BOŞANDILAR....
Ama ben hiç-bir zaman burdaki arkadaşlar gibi kırıcı olmadim degil ablama buna benzer konusu olan arkadaslarada..

Neden mi çünkü yasayarak görüyo herkes biseyler kimseyi yönlendirerek belki doğru bile olsa bosanmasi konusunda öncü olmadim yaşayan o karar veren o olsun istedim hicbir zaman sebebi gösterilen kisi olmamak adina pismanliginin sebebi ben degil eşi olsun diye umarim anlatabilmisimdir.

Sinirlerine hakim olamiyor ne demek ya olacak ya olacak yani.
Ayrica neden cocuk dusunuyorsunuz nasil 1 risk aliyorsunuz bole.
Her aile bak sonra gelip kapima aglama der.siz ailenize anlatsaniz aci cekmenize dayanabilirler mi.
Mutluluk rolu yapmayin mutlu degilseniz.
Gercekten mutlu olun 1 seyleri sinirine hakim olamado diye basit gormekten de vazgecin

Biliyormusun,yazacaktım sana,zaten annen anlıyordur diye,vazgeçtim sonra.Annen anlar,duruşundan,bakışından,telefonda sesinden.Bu anlayıştan uzak olanlarda var ama onlar istisna.Annenle güzelce konuş,fikir al,düşündüklerini söyle.Hiç kimse elin kalaslarına evlat büyütmüyor.En hayırlısı olsun senin için.Ama hayattan korkma,çok emek verdik diyorsun,aynı emekleri eşin de düşünmeli değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…