• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik..

ayol evlenince ne olcak?? ne farkedecek yani? birbirlerine bu kadar asiklarsa ayni sehirde universiteye gitmeye baksinlar, iliskilerini orada devam etsinler, istiyorlarsa birlikte yasasinlar. universite insanin hayatinda bambaska bir donem. yepyeni insanlarla tanisiyorsun yepyeni bir ortama giriyorsun. bu yenilige evli olarak girmek kadar sacma bir sey olamaz. eger universite bitince hala birbirlerini simdiki kadar asiklarsa o zaman nisanlansinlar, isguc sahibi olduktan sonra da evlensiler hala cok istiyorlarsa. nedir yani bu evlilik meraki bu kadar genc yasta?

hiç iyi yapmamışlar, para biriktirmeleri de saçma olmuş. gezip tozup eğlenicekleri yerde para biriktirip evlenelim demişler. hep söylerim gençliğini yaşayamamış insanlar belli bir yaştan sonra sapıtır diye. öyle olmazlar işallah. bu yaşta bu kadar büyük sorumluluklara gerek yok bence...

Evliliği evcilik oyunu sanıyorlar herhalde. Aşık olmak yetmiyor biz nasıl geçineceğiz, meslek sahibi olmadan nasıl yürüyecek diye düşünüyorlar mı? 18 yaş evlilik için küçük olabilir ama bunları düşünmek için normal bir yaş.Çok seviyorlarsa nişanlansınlar, okumaya devam etsinler. Evlilik sorumluluğunu taşımak öyle kolay değil.

bencede sacmaliyorlar, senin yerinde olsam bu yorumlari okuturdum arkadaslarimin iyiligini istiyorsam.. sonucta evli ve yas olarak da tecrübeli insanlar yaziyor yorumlari.. sevgili kalsinlar yine, ne aceleleri var evleniyorlar hemen? ikiside üniye gitmeyi planliyorsa kim calisip eve ekmek getirecek?

Senin yapacagin en iyi sey evliligi simdilik akillarindan cikartmak.

birincisi 18 yaş evlilik için çok küçük bir yaş
ikincisi her ikiside okumayı düşünüyolarsa evlenince evin geçimini kim sağlıyacak
üçüncüsü erkeğin bide askerlik olayı vardır.bu da önemli bir konu
sonuç olarak bir yüzük takıp üniversite bittikten sonra evlenmeleri ikisi içinde en iyisi

içlerinde hep o yaşanmamışlık kalır. inşallah onlar istisna olurlar bız yanılırız. ama ınanamıyorum.

olmaz çok erken.
duyguların değişebileceği yaşlar.
çıkmaya devam etsinler.aileler onaylıyorlarsa sözlensinler.
nasıl okuyacaklar ev geçindirmek kolaymı
bu acele niye annenin lüksü hiç bir yerde yok.
bu kadar duygularından eminlerse zaten üniversite bitene kadar birbirlerini beklerler.

bence para biriktirmekte,evlilik düşünceside saçma zamanı gelince herşey olur
bunları düşüneceklerine Ö.S.S yi düşünsünler de iyi bir ünive yerleşşinler...
evliliği evcilik sanıyorlar heralde bunlar..
bir zaman sonra güvendikleri dağlara kar yağarsa anlarlar anyayı konyayı...
hem bakalım aileler ne diyecek..
üniv.ortamı insanı çok değiştiriyor ya birinden birinin duyguları düşünceleri değişirse ne olacak..
şuan birbirlerinin yanındalar en ufak bir ayrılıkta aynı kalacaklarını nerden biliyorlar...
boylarından büyük büyük işlere girmişler...

çok erken çok sıkıntı çekerler iş yok güç yok sevgili olarak devam etsinler çok istiyolarsa bi yüzük takıp nişanlansınlar haa bide şu var ikiside aynı şehiri kazanabilecekmi valla büyük sorumluluk ben cesaret edemem cesaretlerinide yaşlarına baglıyorum zaten hayırlısı olsun inş

o kadar parayı birbirlerine güvenip biriktirmişler bu kadar zaman sonunda aynı üniye aynı şehire yerleştiklerinde bence de evlensinler.. sonuçta aileleri o çocuklar okuduğunda da para yollayıp kira ödeyecekti..pek değişen birşey olmaz. daha iyi de olabilir. çok fazla eşya almazlar bir düğün yapıpı üniyi okurlar iş bulup yerleşecekleri yerde döşerler evlerini..
aileler uygun görüyorsa kişilerde o kadar olgun ise... doya doya yaşasınlar dilediklerini...

tamamen katılıyorummm :1rolleyes:

bu yaşta evlensinler, 2-3 sene sonra da tam gezme eğlenme coşma zamanlarında maddi sıkıntıdan, küçük yaşta evliliği kaldıramamaktan şundan bundan birbirlerini yiyip, 20li yaşlarda boşansınlar
evlensinler, evlensinler, hiç durmasınlar
biz bilemedik, 25 yaşında karta kaçıp evlendik

Sadece derslerini düşünmeleri gereken ,yada arkadaşları ile vakit geçirmeleri gereken lise çağlarında bunu bırakıp evlilik için para biriktirdiler diye bu yaşta evlenmelerini doğru bulmak mı gerekiyor sizce,hiç bıravo diyememeceğim :1no2: hangi anne baba yanlızca okulunu düşünmesi gereken üniversite çağındaki bir çocuğunun evlilik yapmasını isterki .. Bence mantıksız bir düşünce. Evlenip ondan sonrada anne baba bize para vermi diyecekler. :delphin: bir arkadaş demişki aileleri nasıl olsa para göndermeyecekmiydi. İki kişi evleniyor ise .bundan sonra hayatlarını kendileri yürütebilme ve idame ettirebilmeleri kararınıda vermiş demektir. .Üniversite eğitimi,askerlik, iş bulma süreci.. Evlilik oyunmu allah aşkına :kızgın: :oklava:

Bende niye bukadar kızdıysam onuda anlayamadım ya a.s Sanırım erken yaşta evlenmeye karşıyım.. yasakkelime

Evlilik için çok erken.Üniversitede de çıkmaya devam etsinler ne olurki.kesinlikle daha mutlu olurlar. üniversite bitince de evlenirler.Evliliğin sorumluluğunu almaya hiç gerek yok.Aileler işin içine girecek,iş güç olmayınca onlar bakacak derken güzelim aşklarına yazık olacak.

2liseli 15 milyarı nasıl biriktirebiliyor bu bana ilginç geldi...
14 yaşında bunları düşünmeleri daha da ilginç..saçma..

Sadece Evcilik oynarlar bu yaşta....
Cahil cesareti bu olsa gerek...

aslında birlikte tutumluluk yaparak para biriktirmişler gerçekten çok güzel bişey bu...yalnız bunlar daha çocuk yahuu tabi bence...daha bunların üniversitesi var,bunlar bu kafayla zor kazanırlar gerçi bu da bi gerçek..birbirlerini çok sevdiklerine inanıyorum..ama daha bunlar hayatının baharında yön belirliycekleri zaman.sanırım aileler karşı çıkar..valla bilemiyorum çok karışık işbu yahuuu..inşallah haklarında hayırlısı olur..

Bu kadar erken bir yaşta evlenip, hayat mücadelesine atılmak çok yıpratıcı olabilir.
Paylaşımlarını hep zor günlerde kullanacaklarından, birbirleri için bir şeyleri kalmayacak.
Okusunlar, öğrenci hayatını tanısınlar,
Evlenmezlerse kimse onlara ayrıl demiyor ki....

!4 aşında paras biriktirmeye başlamışlar 15 milyar biriktirmişler 4 senede. Demekki bunlar her ay ikisi ayrı ayrı 156 milyon biriktirmek için tasarruf etmişler, 14 yaşındaki çocuğa ayda kaç para harçlık veriliyor ki bunlar 150 milyonunu biriktirsinler....
Ayrıca 14 yaşında bir çocuğun evlenmek için para biriktirmeye başlaması bile mantıksız...
14 yaşında seksek oynamak, ip atlamak dururken evlilik parası mı biriktirmişler....
Eh 14 yaşında evlenmek çin programlanmış bunlar bir 4 sene daha beklemezler hayatta...
Peki ne yiyip ne içmeyi planlyorlar.. 4 sene boyunca düşünüp evlilik için para biriktirmişler de bunu düşünmüşler mi???

Daha üniv okuyacaklar, o zaman kim bakacak bunlara kiralarını faturalarını kim ödeyecek?
Hadi okumadılar diyelim bu zamanda üniv. mezunları bile işbulamazken bu çocuklar nasıl iş bulacak??
4 sene boyunca hiç bunları düşünmemişler 15000 lira biriktirmişler öyle mi... o 15000 lirayla ne yapacakalarmış???
Ya 14 yaşında liseye giden çocuğun harçlığı ne kadar olur çok merak ettim, yani bunların en kötü 300 aylık harçlıkları olması lazım ki 156 lira kenara atabilsinler... Bu zamanda 300 lra im çocuğuna harçlık bverebiliyor ki??
Başından sonuna çocukça....

valla o yaşta büyüklerin bile biriktiremeyeceği parayı biriktirmeleri yani en azından azminden dolayı kutlarım ben bu çocuklarıı
yanlızzzzzz evlenince gökten para yağmıyo kimseyee
bunlar daha okuyolar hem okuyup hem ev geçindirmek kolay mıı
ayrıca şu anda çocuksu duygularla birbilerini seviyolar
maddi açıdan veyaa başka manevi duyguları gözleri görmüyo olabilirr
evlenince herşey çok değişiyo bunu herkes söylüyoo
hem insanlar büyüdükçe olgunlaşıyo istekleri farklılaşıyo
belki ilerde birbirleri ile olduklarına üzüleceklerr brbirlerinin isteklerini karşılayamadıklarını beklentilerinin farklı oldğunu görecekler
bence adam akıllı okusunlar üni.. bitene kadarda çok istiyosalar sözlü falan kalsınlar
sonra karar versinlerr ne istediklerinee
evlilik oyuncak değil çünkü :enbuyukkk:

Back
X