• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik...

sisebe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
341
141
103
rahmetli anneannemın bı lafı vardı bekarlık sultanlık nisanlılık vezirlik evlilik rezillik diye cok dogru.. 5 yıllık evlıyım ve burada yazan arkadslarla aynı sorunları yasadım ve anladımkı hicbirsey tek taraflı degıl eslerımızı yere gomerken kendı yaptıklarımızı unutuyoruz ınsan evlenırken esının aılesı ılede evlenıyo ve eskıden sevdıgın adam aılesıyle olunca sana cok cırkın gelıyo bu hataya hepımız dusduk aslında yapılan ıyılıklerı kotu seylere tercıh etseydık belkı daha guzel gorunecektı evlılık. bıseylerı alttan almak zor geldı ben nıye alttan alıyorum dedık o alsın alttan dedık sabır gosteremedık belkıde ama en buyuk nımet sabır en buyuk edep suskunluktur. susmak cogu seye cevaptı keske bunu bılebılseydık . evlılıgın altın kuralı erkek rahatca dınlenmek kadın ılgı ıster. ama nedense brııbırımızın ısteklerıne karsılık vermek zor gelıyo.. Allah ınsanları sınarmıs belkıde sınanmak bıze dogru ylou buldurur. belkı sabrı ogretır susmayı ogretır... erkek kadın bırbırlerı olmadan yasayamadıgı gıbı bırbırlerıylede yasayamaz ya ınsallah orta yolu bulanlardan olalım. gelin birbirmizi dınleyerek dertlerımızı sınırlerımızı atalım gerekırse bırbırımıze kızalım ama dogru yola gıdelım. evlılıkler bukadar cabuk yıprmasın.. hayırlı geceler... konusmaya herzaman hazırım dertler paylastıkca azalırmıs gelın azaltalım sunları... deneyımlerımız bırbırımıze yol gostersın... EVLİLİK DEMIRDE LEBLEBİ YUT YUTABİLİRSENNN

Haklısın aslında düşününce hiç bir şey tek taraflı değil. Bahsettiğin en büyük özveri ise evlilikte sabır dediğin gibi. Allah sabredenlerle berabermiş. Ama gel gör ki bazen insanın o sabrıda taşıyor işte. Sanki o an her şey üst üste geliyor gibi olunca kaldırma gücün azalıyor ve sonra sorun üstüne sorun..

ben de 5 aylık evliyim :3:
ilk zamanlar hiç alttan almazdım
benim kimseye eyvellahım yok en fazla ayrılırız gibisinden davranırdım
ama artık öyle düşünmüyorum
elin iyisinden senin kötün iyidir
alttan alıyorum sinirliyse susuyorum
ben sinirli oldugumda da o susuyo
ohhhhhh pambuk gibi olduk
inşallah hep böle olabiliriz

Insallah hayaatım esımle cok buyuk tartsısmalar yaptım ama anladımkı susunca kendımı haklı gostermek daha kolay oluyo ıste ozaman esın daha yapıcı olabılıyo ustelemek kavgayı daha buyutuyo. Aıle yeterkı ısın ıcne gırmesın..

Ne güzel erken düzene sokmuşsunuz evliliğinizi.
İlk 1 yıl zor geçer evliliklerde,buna tamamen katılıyorum.
Çok da normal aslında,iki farklı ailede yetişmiş
iki ayrı insan...
Alışkanlıkları,huyları,düzenleri başka başka.
Ama önemli olan bu zıtlıklar arasında ki uyumu,
kırmadan,incitmeden,yormadan yakalayabilmek.
Gerisi çorap söküğü gibi geliyor zaten.
Öyle bir alışıyorsunuz ki o başka başka alışkanlıkları,
sizin düzeninizden farklı düzeni olan insana;
O'nunla kurduğunuz dünyadan başka bir hayat yokmuş,
hiç ayrı yaşamamışsınız,sanki 1000 yıldır evliymişsiniz gibi.
Ya aslında hepsinin kökün de sevgi var.
Sevgi varsa;insan bütün sıkıntıları göğüsleyebiliyor,
olmazları oldurup,sabrına,gücüne kendisi bile şaşırıyor.
Ama yoksa;en küçük pürüz bile dağ oluyor gözünde,
''neden sabrediyorum''düşüncesi yiyip bitiriyor içten içe.
O yüzden hiç anlamıyorum bu ''mantık evliliklerini''...
Bence kişinin kendini yeryüzünde cezalandırabileceği,
daha ağır bir yük olamaz!

rahmetli anneannemın bı lafı vardı bekarlık sultanlık nisanlılık vezirlik evlilik rezillik diye cok dogru.. 5 yıllık evlıyım ve burada yazan arkadslarla aynı sorunları yasadım ve anladımkı hicbirsey tek taraflı degıl eslerımızı yere gomerken kendı yaptıklarımızı unutuyoruz ınsan evlenırken esının aılesı ılede evlenıyo ve eskıden sevdıgın adam aılesıyle olunca sana cok cırkın gelıyo bu hataya hepımız dusduk aslında yapılan ıyılıklerı kotu seylere tercıh etseydık belkı daha guzel gorunecektı evlılık. bıseylerı alttan almak zor geldı ben nıye alttan alıyorum dedık o alsın alttan dedık sabır gosteremedık belkıde ama en buyuk nımet sabır en buyuk edep suskunluktur. susmak cogu seye cevaptı keske bunu bılebılseydık . evlılıgın altın kuralı erkek rahatca dınlenmek kadın ılgı ıster. ama nedense brııbırımızın ısteklerıne karsılık vermek zor gelıyo.. Allah ınsanları sınarmıs belkıde sınanmak bıze dogru ylou buldurur. belkı sabrı ogretır susmayı ogretır... erkek kadın bırbırlerı olmadan yasayamadıgı gıbı bırbırlerıylede yasayamaz ya ınsallah orta yolu bulanlardan olalım. gelin birbirmizi dınleyerek dertlerımızı sınırlerımızı atalım gerekırse bırbırımıze kızalım ama dogru yola gıdelım. evlılıkler bukadar cabuk yıprmasın.. hayırlı geceler... konusmaya herzaman hazırım dertler paylastıkca azalırmıs gelın azaltalım sunları... deneyımlerımız bırbırımıze yol gostersın... EVLİLİK DEMIRDE LEBLEBİ YUT YUTABİLİRSENNN

Benimle Aynı Fikirde Olan Bir Kişi Daha..

Hata ASLA Tek Taraflı Olmaz..
Eşlere Suçlarken, Biraz Kendimize Bakalım..:34:

bende 1 yıllık evliyim
sanki beni anlatmıssın:17:

valla ddedım ya 5 yıllık evlıyım ve ınanırmısın aıle ıcın okadar atıstım kı esımle defol gıtde duydum bosancam senden de ama gurur yapıp gıtmek yerıne bu adama bu lafları neden soyletıyorum ben dedım. ılk yıllar yemın ederım huzursuz bı gunum gecmedı dedıgın gıbı arkadasım 2 farklı ınsan yerı gelıyo ınsan aılesıne ters dusuyo cok normal . zaman en cok kabullenmeyı ogretıyo kaynanamın hareketlerı ıcın cok kavga ettım kaynanamla ama anlagadımkı ben bu kadını degıstıremem ama kendı kurallarıma uydurmak zorunda bırakırım dedım ve bunu tatlı dılle hallettım her seferınde kızmadan anlattım ve en sonunda sen nasıl ıstersen demeyı ogrendı. esim le kavga ederım bende her evde olan seyler ve olmazk zorunda fıkır catısması yasanmasa tek duze gıtmez hıcbırsey. her kadın gıbı benımde tek kızdıgım sey ılgısızlık asamıyorum bazen bnu sınır oluyorum ama laf sokmaklada ılgı gostersın ıstemıyorum ... ah ah bunlar olmasa hayat nasıl gececek ..

Evlilik ateşten gömlek derlerdi ve çokda haklılarmış..
Eşimle severek evlendim aileler sıkıntı çıkarmadı 3.şahıslarla sıkıntımız olmadı ufak tefet kıskançlıklar harici..
Ama gelin görünki bi tarafın bişeyi yanlış anlayıp tavır yapıp diğer tarafın sinirlenmesi sonra tavır yapanında sinirlenmesi,
kimsenin alttan almaması vs..vs.. Bendede hata çok ondada.. Asla ona yükleyemem her şeyi. Suç bizde ikimizdede, çok güzel anlar yaşamak varken boşyere hırpalıyoruz birbirimizi üzülende başkası değil yine biz.. Çokta sulugözlüyüm bide ağlıyorum içli içli.. Düzelir inşallah daha 4.5 aylık evliyiz..

Bende 4,5 yıllık evliyim. Eşimin ailesi yüzünden çok kavgalar ettim. Ailesinin bana yaptıklarını sindiremedim sinirimi eşimden çıkardım. En güzel günlerim harap oldu. Millet siz daha balayındasınız derken biz birbirimizi yiyorduk eşimle. Nefret ediyorum ailesinden en güzel

günlerim zehir oldu sayelerinde. Bayramlar dışında hiçbirşekilde görüşmüyorum onlarla. Zaten bize 3 saatlik mesafedeler. Eşimle telde konuşuyorlar sormuyorum da ilgilenmiyorumda ne halleri varsa görsünler.

Çok haklısınız kızlar... Altdan almayı enayilikle karıştırmadıktan sonra neden olmasın.. Neden birbirimizi idare etmeyelim. Şöye bir düşündüğünüzde evlilik bu bir ömür diyoruz .. Peki o ömür ya yarın bitecekse yani karşımızdakini bian ebediyyen kaybetmeyi göze alarak konuşsak tartışsak bukadar büyük sorunlar görürmüyüz acaba.. Sinirlenince insan daha nasıl acı söz söylesemde daha çok etkilense diye uğraşırız.. Ama o karşımızdaki insanla bir yola baş koymuşuz birgünlüğüne bir haftalığına bir yıllığına değil nasıl geçer böyle hayat değilmi...
Çok kişiden duymuşumdur keşke yanımda olsaydıda gölgesi olsa yetermiş. Sorun bitmiyorki arkadaşlar tamam kötü oldu çekemedik ayrıldık bu sefer hayat sana farklı bir pencere açacak oradaki sorunlarla mücadele edeceksin bu değişmeyecek...
Daha sonra biz bayanların mantıkları duygusal istekleri zekaları farklı bu bir gerçek ama karşımızdaki böyle değil. En basit örnek ben eşimle tartışırken bazen suçlu olduğu zaman cevap verince diyorumki nolucak hatasını kabul edecek değilya diyorum. Sonra bazen beni idare etmek adına olay büyümesin diye susuyor bu seferde diyorumki beni önemsemiyor ha karşımda duvar ha sen diyorum... Sonra sakin düşününce kendi haksızlığımı görebiliyorum...
Biz kadınlarda flört deki gibi yada nişandaki gibi ilgi heyecan istiyoruz.. Tamam gayet normal ama birde kendinizi düşünün çıkarkenki heyecanınızı yaşayabiliyormusunuz . Sizi flörtde aradığında saatlerce konuşabiliyordunuz ama şimdi bunu yapabiliyormuyuz. İlk zamandaki elinizi tuttuğunuzdaki sıcaklığı şimdi kendiniz hissedebiliyormusunuz . Önceden özensiz karşısına çıkmazken şimdi aman yorgunum okadar çalıştım yoruldum keyfim yok gibi bahanelerle bütün doğallığınızla yanındamısınız bunlar evetse onlar içinde evet olan şeyler vardır. Artı bunları artık yaşayamamak sevginin bittiğini göstermez. Artık sevgi içte yaşanan bir duygu olmuştur.
Keza önceden sinemaya gidelim dediğimde benden önce hazırlanırdı neden çünkü sadece ikimiz elele izeleyeceğimiz bir film işin aslı film kimin umrunda .. Ama şimdi film dediğimde ya canım CD alıyım evde izleyelim bunun için duygusal düşünsem ilk söyleyeceğim söz şu olurdu tabi köprügeçildi değilmi gereği kalmadı artık... Yani bunun gibi kendi öz eleştirimizi yapsak daha örnekleri çoğaltabilirz.. Bu yazdıklarımın içine dahil olmayan gerçekten istisna insanlar var gerçekten eşinde ciddi sorunlar olan kişilerde vardır tabiki kesinlikle onlarada sadece siz suçlusunuz eşiniz sütten çıkma ak kaşık demiyorum...
Yani 4/4 lük birisinin olmadığına kanaat getirmekle beraber o kadar çok kişiyle karşılaşıp muhatap oluyorumki bu düşüncemi doğrularcasına .. Oyüzden hep eksi değil birazda artıları görmeye çalışalım. Yarın karşımızda olmayacak gibi düşünelim ve ona göre hareket edelim emin olun farklı olacak...

bende ilk başta herşeye kızar bağırırdım benim istediğim olcak diye hiç bişeye sabredemezdim babamın evındekı gibi davranmaya çalıştım.şimdide baktımki adam benden soğumuş susuyorum onu dinliyorum onu kazanmaya çalışıyorum belkıde işişten geçti ama çok cahilmişim inşallah düzeltebilirim...

Eğer herkes rolünü iyi oynar üstüne düşeni yaparsa evlilik 10 Numara 5 Yıldızlık bir olay :12:

ben çok sabırlı ve sessiz bir insanım çok sustum çok şeye sabır ettim eşimi çok alttan aldım hala da alırım böyle olunca kaybetmedim kazandım ama ben şuna inanıyorum bu alttan almalar karşılıklı olmalı ağırlık bir tarafta olunca insan yıpranıyor.ben çok yıprandığımı düşünüyorum
bu işlerde denge önemli sabrı anlayışı alttan almayı kadında erkekte bilmeli yeri geldiğinde iki tarafta susmalı.yük bir kişinin omzunda olunca evlilik yürür ama o kişi çok yıpranır bu benim şahsi fikrim:31:

valla sabrın selametmıs bunu cok gec anladım keske evlılıgımı boyle yıpratmadan anlasyadım gercı susmayı becerebılıyorum artk zaten en cok cocuklarım ıcın yapıyorum benım esım cok asabı ama sustugun zaman stune gelmez ben laf laf basını yerdım aılesının yaptıklarını sıkayet eder ona mal ederdım hata hata hata. nıye dıyosun be kardesım adam agac kovugundan cıkmadı ya ne olursa olsun aıle yanı ve ben boyle yaptıkca aramızda buz dagları oldu kavga gurultu bazen sıddet. 5 yıllık evlıyım ve bunu son 1 yıldrı anlıyorum fedakarlık evlılıgın bas gereksınımı anlayıs gosterebılmek ıste sınırlenınce en kotu sozler dokulıyo agızdan pısman olsan ne saygı bıtıyo artık yuz goz oluyosun ama dıyorum ya susmayı ogrendım ve haklıda oldum ve hakaret kavga ısıtmedım.. hatayı yasaya yasaya ogrenıyoruz gec oluyo sen senden gecıyosun ama ogrenıyosun...

dün buraya yorum yazdım sabah eşimle tartıştık nazar mı oldu ne :14::14::14:
söyleyecek çok sözüm vardı söylemeye de başlamıştım dilim de zehir zemberektir
ne canını yakar iyi bilirim gider onu söylerim
başladım ama sustum
buraya yazdığım yorum geldi aklıma
alttan al sus dedim
sustum
kapıdan uğurladım
yemek yapıorum şimdi akşam için
yola çıkacak bi şeyler hazırlayacam yol için
ama kırgın oldugumu da belli edecem yüzümde her zamanki gibi güller açmayacak mesela
umarım doğru yapıorumdur

Back
X