evlilik!!!

krkyn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2010
250
2
46
Eskişehir
erkek arkadaşımla 4 yıldır birlikteyiz, şuan onun işi var benimde olmak üzere
23 yaşındayız ikimizde, mesele evlilik gibi ciddi konuları hep geçiştirmesi
aslında bende hemen evlilik düşünmüyorum zaten ama hep geleceğimizin belirsiz olduğunu söylüyor buna anlama veremiyorum
her genç kız bende erkek arkadaşımla evlilik hayalleri kurmak isterdim
konuyu bi kaç kez açtım ki hata yaptığımı da düşünüyorum , şu an değil , erken gibi şeyler söylüyor
beni gerçekten sevmiyormu anlamıyorum, bi gariplik var mı sizcede arkadaşlar?

Bence kendini hazır hissetmiyo olabilir.Bi yöndende seven erkek sevdiği kızla evlilik hayali kurar dıye dusunuyorum.Belkide sana söyleyemediği maddi manevi sorunları vardır.?

mantıklı bır erkekse doğru düşünüyor ama en azından sizin içinizi rahatlatan birşeyler söylemesi daha doğru olur.Evlilik için sakın üstüne gitmeyin erkekler sevmiyor evlılıkle ilgili konuşmaları.:)

aslında üzerine de gittim fazlasıyla :26:

erkekten evlılık teklıfı gelene kadar beklemek en doğrusu sakın onlara baskı yapmayın.üzülen sizler olursunuz sonra.Erkek kendini hazır hıssediyorsa zaten evlılıkle ilgili konuşmaya kendiliğinden başlar.

al bendende okadar, 3 yil oldu, hic birsey belli degil, hayal bile kuramiyorum, ciddi bir iliski ama hersey belirsiz, ve bu belirsizlik insani kahrediyor, kisa bir süre önce artik patlama noktasina geldim ve artik bana benimle ilgili niyetinin ne oldugunu sordum ama cevap sifir, gönlümü bile alamadi, hic birsey diyemedi ve bu bana baya bir koydu... aramiz hala cok bozuk... seni cok cok iyi anliyorum.... bende ne yapacagimi bilmiyorum... bu arada yasimizda alip basini gidiyor... hakkimizda herseyin hayirlisi insAllah...
Allah sabir versin...

iyi de biraz erken değil mi evlilik için?????

bu çocuğun işi var mı askerliğini yaptı mı? okulunuz yok mu?
sen çalışıyor musun?

Bende ünv nin son sınıfında sorardım sürekli hep sonra der yada konuyu kapatırdı okulumuz bitti şimdi o evlenelim diyooo ama şimdide ben geçiştiriyorum
Düşündüğü planladığı şeyler olabilir yada fazlasıyla kaygısız :26:

erkekler bizim gibi düşünmüyor benim erkek arkadaşımda evlilikten konuşmayı pek sevmezdi çünkü onun için öncelik iş kurmaktı ben de sen beni sevmiyorsun diye gereksiz tiriplere giriyordum biz duygusal olarak yaklaşıyoruz ama sorumluluk sahibi bir erkek mantıklı davranıyor mesela erkek arkadaşım önümü görmeden seninle evlenemem seni riske atamam diyor babanın evindeki rahatlığı sana veremezsem olmaz der...beni gerçekten sevdiğini ve bunun için çabaladığını görebiliyorum artık işi var diyorsun ama belki de yolunda gitmeyen yada beklediği birşeyler vardır

evliliklere daha doğrusu boşanmalara bakınca maddi sebeplerin büyük etken olduğunu görüyoruz..

tabii ki zenginler mutludur gibi saçma bir şey söylemiyorum.. ama hayat standardının çok düşmesi, bir de üstüne yeni biriyle yeni bir evde bambaşka bir yaşam gerçekten zor olabiliyor..

ailelerin aşırı maddi desteği de (bence) farklı sorunlara sebep olabiliyor.mesela bazı aileler çocuklarına evlenirken çok destek oldukları için nedense kendilerinde evliliğe karışma hakkını da görüyorlar..

3 yıl önce deli gibi aşık olduğum bir erkek vardı. beraberliğimizin 1.5 yılındaydık. ama hiç bir şekilde evliliği bırakın ileryie yönelik "bize" dair hayaller bile kuramıyorduk. istemiyordu çünkü. geçiştiriyordu beni hep. üniversiteyi bitirmiş çalışıyorduk ikimiz de.
o zaman sevgilisi olan tüm arkadaşlarım yavaş yavaş sözlenmeye nişanlanmaya başladılar. içim içimi yiyordu benimki neden istemiyor diye sora bi gün baktım olmuyo. herşeyi düşündüm ve sormaya karar verdim. açık açık konuştum, sen kaç yıl içinde evlenmeyi düşünüyorsun dedim. şok oldu bakakaldı. beklemiyordu hiç. 5 yıl dedi. çok geç benim için dedim.
aradan bi süre geçti iyice üstüne gittim. dökülmeye başladı yavaş yavaş...
ben "evlilik" fikrine çok uzağım dedi. kendimi bir eş bir baba gibi düşünemiyorum.. sana deli gibi aşığım, senin kadar kimseyi sevemem ama evlenmek bana göre değil dedi olsun dedim beklerim ben seni 5 yıl. olmaz dedi garantisini veremem ya ayrılırsak?
nie ayrılalım seviyoruz dedim. ama ayrılırsak sana zaman kaybettirmiş olcam o 5 yılın nolcak dedi...
biraz daha zaman geçti... asla evlenemiycek biri olduğunu kabullenmeye başladım. benle evlenmezse kimseyle evlenemezdi bana öyle aşıktı çünkü..
ayrılalım dedim.. ankarada kızılayda yol kenarında bir kafede oturuyorduk hiç unutmam.. "Good by my lover" çalıyordu fonda..
yoldan geçen yüzlerce insanı ikimizde görmüyor, hıçkıra hıçkıra ağlıyorduk. hayatında hiç ağlamadığını söylemişti bana. ve ilişkimiz boyunca gözlerinin dolduğunu bile görmediğim bu adam herkesin ortasına çocuk gibi hıçkırarak ağlıyordu.
belki 2 belki 3 saat elele ağladık.. kafe sahibi dahil herkes bizi izliyodu.. umurumuzda değildi.
o an anladımki deli gibi sevsen de sevgi aşk bir yere kadar.
ve ayrıldık.. severek ayrılmanın acısını iliklerime kadar yaşadım ben.
pişman mısın derseniz.. ASLA derim.. benim yolum belliydi, onun yolu da...
şimdilerde evlilik hazırlıkları içerisindeyim:) hayatımda biri var 1.5 yıldır beraberiz. Hayatımın aşkı, herşeyim o benim.. allahımın bana hediyesi o.. en kara günlerimi aydınlattı, allahım dualarımla çağırdığım kişiyi bana o zaman gönderdi. evleniceğim erkeği...
umarım bu yazım konu sahibi arkadaşa biraz yardımcı olur... mutlulukla kalın...

Bende de vardı böyle bi evlilik düşmanı. 4 senemi yedi. Gittim başkasını buldum bi baktım evlilik için hazır bekliyo eskisi :) Gel gör ki iş işten geçti. Kaybedince değer biliyo bu naletler

hepinize okuyup cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, benim derdim şu an hemen evlenmek değil
bende düşünüyorum şartları tabiki
ama hiç bu konuda konuşmamak da biraz garip değil mi?
evlilikle ilgili sürekli olumsuz düşüncelerde olması beni çok rahatsız ediyor
bana dış kapının dış mandalı gibi hissettiriyor bazen davranışlarıyla

maddi problemler , varsa başka sorunlar konuşulur
ben anlayışsız birisi değilim ,
tabiki beklemem gerekiyorsa beklerim de,
konuşmaktan kaçıyor ısrarla, şu an bu yüzden kavgalıyız konuşmuyoruz

büyük ihtimal evlenmeyi düşünmüyor şu an...

karar senin canım..

ya sabırla bekleyeceksin, ya da kendi yolunu çizeceksin...

23 yaş erkek için çok erken evlilik için..Evlenseniz bile çok sağlıklı olmaz çünkü 23 yaşında ki bir erkek henüz olgunlaşmamış erkektir.Evlilik hayali kurmaması da seni sevmediği anlamına gelmez çünkü bunu hayal etmesi içinde çok erken.

bence onunla arayı biraz açın. ama soğutmayın. yanına gidin buluşun. anlasın. o da elini taşın altına koysun.
bir de tabii onun hazır olma durumu var. eğer o hazır değilse evlilik sadece senin zorunla sürer. o keşkelerini almış yanında ilerliyor olur. bırak ilk önce bi kendini hazır hissetsin.

konu sahibine cevap vermissin ama bende bu konuda birsey söyleme geregi duydum.
23 yas bir erkek icin biraz erken olabilir ama fazlada degil.. zaten hemen dügün filan yapilmiyor genelde.
en azindan öyle bir niyetinin oldugunu söyleyebilirdi, " yarim sene veya bir sene sonra planlara baslayabiliriz" diyebilirdi..
sonra zaten söz nisan dügün derken 2-3 yil gecmis oluyor ve yas geldi 26ya.. e insan birde 1-2 sene en azindan birbirine alismak istiyor cocuk yapmadan önce.
Yas oldu 28, e artik anne baba olmak ister insan ki o yaslar zaten ideal bir yastir.... yani bu yönden bakinca erken degil ve bir insanin önünde bir hedef olmayinca insan daha az cabaliyor daha az ugras veriyor... bence artik birseylerin konuslumasi lazim...

bu konuda hic konusmamak var birde planlar yapmak ciftlerin hayallerini paylasması var neticede evliligi hemen dusunmese bile en azından ileride olucagını belli etmesi gerekirdi 4 senelik bir iliski bu erkeklerin bu konuda kacmasını anlayamıyorum evlendikten sonra kadının hayatı daha cok degisiyor daha fazla sorumluluk alıyoruz ev isi yemek evi cekip cevirmek ki bu zamanda kadınlarda calısıyor erkege hic fark yokki ozgurluklerinin kısıtlanacagını dusunseler diycem yine kadınlar bu konuda daha sansız sunu giyme dısarı cıkma vs baskı yine kadınlarda erkekleri anlamak zor boyle belirsizliklerde insanın canını sıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…