Evlilik

kızlar ben de bi abla var, ne yapıp edip onu buraya üye yapmam lazım :))
bu konularda süper taktikleri var.

böyle bişey onunda başına gelmişti bi örnek vereyim istersen;

Ablam rock dinleyen bi kadın özellikle feridun düzağaaç hayranı, eniştem türkü aşığı erkan oğur en sevdiklerinden.
Müzik zevkinde yaşadıkları bu farklılık hayatlarının her noktasında var nerdeyse.Biri siyah biri beyaz :))

ablam türkü sevmemesine rağmen (eniştem bunu çok iyi biliyo) evlilik yıldönümlerinde erkan oğurun konseri için bilet aldı.
Döndüklerinde eniştemin yüzünü görmeniz lazımdı, sırıtık.
Aylar sonra istanbulda yaşadıkları halde (eniştem rockdan nefret eder) sırf feridun konseri var diye ablamı günübirlik kayseriye götürdü..
Şimdi c.tesi akşamları son ses (üst katımda oturuyorlar) bi türkü bi rock dinleyip coşuyolar..
çatlaklar yaa :)

yani diyeceğim şu ki; eşinin sevdiği şeyleri yapsanız biraz, çabanı görünce o da belki senin sinema fikirlerine vs. hayır demekten vaz geçer..
bu da bi fikiir.

sinema konusunda cd alın bence evde izleyin en azından tiyatro varsa yakınınzda bilet alıp siz ona süpriz yapın tavla oynamayı biliyorsanız evde tavla oynayın akşam yürüyüşleri planlayın yürüyüş yaparak birlikte vakit geçirebilirsiniz. Benim eşim nerdeyse hep ayakta çalışıyordu mesela ben diete ve spora başladım bu sefer dedi bir kere eşlik edeyim sana işten gelince yazın sonra parkta falanda spor aletleri kullandık çok hoşuna gitti ve her akşam ne olur bekle beraber çıkalım dedi. Akşam yürürken sohbetler ediyoruz bir yandan mesela tabi şimdi kış akşam karanlık oluyor ben arkadaşla çıkıyorum gündüzleri. Piknik alanları vardır mutlaka birgün sabahtan çıkıp çayınızı küçük termosa koyup sandiviçinizi hazırlayın izin gününüzde siz plan yapın o uysun biz eşimle İstanbulda adalara giderdik bisiklet kiralar sabah kahvaltıyı sırt çantamızdan çıkarır yerdik mesela yada abant ve safranbolu planı yaptm sabah göl kenarında sandiviçimi çayımı götürdüm eşim doğaya aşık bayıldı ordan safranboluya geçtik arabamızla bir gecede konakladık gezdık falan ama planı hep ben yaparım bayandan beklıyorlar yani demek istediğim sen planlar yap onu planına uydur ondan bekleme bakalım ne olacak :=))

sanırım haklısınız, onda, evimde, çevremde mutluluğu bulmalıyım, ama ne biliyim bir üyürüyüşe çıkalım desem dahi istemiyor, bütün gün yoruluyor ama bende yoruluyorum biraz dolaşmak hiç fena gelmiyor

Sen de haklısın ama onu da düşünmen lazım.Onun da bir bakış açısı var unutma belki eve gelirken çok yoruldum eve gidiyim bi dinleniyim diye düşünüyo, belki sana sarılıp filan evde olmak istiyo.Sen nasıl bişeyler düşünüyosan yapmak istiyorum ama istemiyo diyosan o da öyle düşünebilir.Zamanla biz olmaya alışcaksınız o zaman onun çıkmayalım demesi seni üzmiycek.Ortak şeylere alıştıkça şu anda sana sıkıcı gelen evde oturma işi çok daha farklı gelcek.

eşiyle alışveriş yapmayı seven, sabırla onun giysilere tek tek bakmasını, denemesini bekleyen erkek onda bir anca çıkar herhalde, henüz ben öyle birini görmedim gerçi, kendin gitçeksin başka yolu yok
bizim öyle..hoş biz daha yeni evliyiz (etkisi var mı bilemem ama ):53: ama önceden de aynısıydı..alışverşte bakmam için o yönlendirr mesela beni..sıkılsa bile belli etmez..
ev işinde yardım eder..
var var ama çok az bencede..

ama erkeklerin çoğu düşüncesiz..
Allah herkeze iyi eşler kısmet etsin..

arkadaşlar istisnalar var amaa..eşim bana ısrar eder sinemaya gidelim,yüryüş yapalım çay içmeye çıkalım falan diye..
alışveriştede saatlerce gezebilr benmle
bende bazen masraf olmasn diye saf gibi geri çeviririm..
ama diğer türlüsü gerçekten çeilmez diye düşünüyorum..
renk mi kalır hayatta yaa.. :53:
Allah herkezn gönlüne göre eşler kısmet etsinnn..

Canım konunu yeni okudum ilk zamanlar hergün dışarı çıkmak isterdim ama artık yerimden kalkçak halim kalmıyor işten dolayı muhtemelen oda çok yoruluyor evi kendinize güzel biyer haline getirin mesela biz bi odayı sinema odası yaptık köşe koltuk ve projeksyon koyduk koltuğun altında battaniyemiz akşam oldumu kimin mutfakta işi erken biterse köşe koltuğu açar battaniyeyide çıkarır günlük ne izliycek film izleriz geneldede orda sızar kalırız:)))kocişimle :) yazında balkonumuzda otururduk haa gerçii bende böle konuşuyom daha 5 aylık evliyim :)))ama evi ona en mutlu olduğu yer haline getirirsen olumsuzluktan kendini uzaklaştırırsan ve seninle zaman geçirmenin nekadar keyifli olduğunu ona farkettirirsen eminimki eşin seni mutlu etmek için elinden geleni yapacaktır.Bide şimdi yeni evlendiğimiz iiçin ekonomik faktörlerde dışarı çıkma konusunda çok etken oluyor bunları düşün mutlu olmak için dışarda olmana gerek yok tabiki hepte evde olmaz ama çalışmak çok zor oluyor akşam azıcık kendini onun yerine bırak ve mutlu olmak için yer arama yer yarat:)))

arkadaşlar istisnalar var amaa..eşim bana ısrar eder sinemaya gidelim,yüryüş yapalım çay içmeye çıkalım falan diye..
alışveriştede saatlerce gezebilr benmle
bende bazen masraf olmasn diye saf gibi geri çeviririm..
ama diğer türlüsü gerçekten çeilmez diye düşünüyorum..
renk mi kalır hayatta yaa.. :53:
Allah herkezn gönlüne göre eşler kısmet etsinnn..

AMin canım ama bazen mutluluğu yakalamak yine bizim elimizde bi insanı değiştirebilirmişsin sadece onun kötü yanlarını unutarak olumlu düşünerek onun hakknda o yzden tabiki eş seçimi önemli ama şuanda bence eşini anlaması lazım suçlamak çözüm değil nasıl değişir onu düşünmeli:)

bak bitter90 un dediğini diyorum ben de işte :) Biz de evde ya papağanımızla uğraşırız, ya film izleriz, ya gitar çalar şarkı söyleriz, beste yaptıysak oturur kaydını alırız.Evde yapılabilcek o kadar çok şey var ki.Mutlaka dışarı çıkmak bile istemiyceğiniz ortak yapabilceğiniz şeyler vardır.

bak bitter90 un dediğini diyorum ben de işte :) Biz de evde ya papağanımızla uğraşırız, ya film izleriz, ya gitar çalar şarkı söyleriz, beste yaptıysak oturur kaydını alırız.Evde yapılabilcek o kadar çok şey var ki.Mutlaka dışarı çıkmak bile istemiyceğiniz ortak yapabilceğiniz şeyler vardır.

Sizinkide çok keyifliymiş ya ve sıkssık onunla bişey yaptığımda mutlaka uyumadan önce teşekkür ediyorum .Mesela yemeğemi çıkardı ogün eve geldiğimde çok teşkkür ederim iyi geldi diyorum . Bizim en büyük keyfimiz İzmir inciraltı taşların üstüne oturup midye yemek onu yaptığımızda nekadar mutlu olduğumu bildiği için çok sık yapmaz:))) ama mutlaka eve geldiğimde günden nekadar keyif aldığımı ona anlatırımki sevdiğim şeyleri tahmin etmekle zorlanmasın açık oyna kartlarını ve teşekkür et seni mutlu ettiği anlarda inan çok işe yarıyor :))))

Evlenmeden önce hayaller kurardım eşimle birlikte tatile, sinemaya , gezilere gitme hayalleri...Ama evlendim eşim benden tamamen zıt çıktı.. Ev gezmelerini sever, sinemaya gitmekten hoşlanmaz, en büyük sevdiği şey evde huzur içinde yemeğini yeyip çayını içmektir.. Hayatım çok monotonlaştı, alışverişe bile gidemiyorum, ilçede oturuyorum ve burda gönlüme göre bir şey yok İl merkezinede arasıra gidiyoruz oradada bir sürü halledilmesi gerekn iş oluyor alışverişe fırsat kalmıyor, kalsada eşimin acele ettirmesinden birşey beğenemiyorum, ben bekarken bütün gün gezip öyle beğenir alırdım, canım istediğinde gezer, tozardım, babam birşey demezdi. Ztn merkezdede oturuyorduk, şimdi iş gereği ilçeye geldim her türlü kişisel bakımdam mahrum kaldım :((, Hayatım evle iş arasında geçiyor, bir yere gitsem bile eşimle gidiyorum hep, özgür günlerimi o kadar özlüyorum ki istediğimi alabilmeyi kimsenin kusur bulmamasını, hep senin istediğin şeyin tersini isteyen birinin olmamasını..
tek yaptığım yemek yapmak, ev işleri, işe gelmek sosyal hayat sıfırlandı iyice :(( Sadece paylaşmak istedim kendimi çok üzgün hissediyorum :(' Eşimde bana benzeseydi biraz ne olurdu

canım aslında nerde yaşadığın çok önemli değil önemli olan kimle yaşadığın bende 2 yıl bir ilçede çalıştım. bekardım inan o zamanda vakit bulamıyorsun. en iyisi alışverişini internetten yap ben o dönemde öyle yapıyordum şu an biraz kalitesiz olmaya başladı ama en azından bilmediğin markaları almayarak başlayabilirsin. hem zevkli hem beklemesi heycanlı oluyor :) erkeklerin neredeyse %99 u alışverişten hoşlanmaz hele de mağza mağza gezmekten. sosyal aktiviteyide evde yapabilirsiniz. yine internetten maket alabilirsiniz. çok güzel uçaklar gemiler yapılıyor. hem çok zevkli hem erkeklerde meraklı böyle şeylere onların boyaları falan var ufak parçalar halinde geliyor boyayıp birleştirmeye çalışıyorsun. bu tarz şeyler deneyebilirsin

AMin canım ama bazen mutluluğu yakalamak yine bizim elimizde bi insanı değiştirebilirmişsin sadece onun kötü yanlarını unutarak olumlu düşünerek onun hakknda o yzden tabiki eş seçimi önemli ama şuanda bence eşini anlaması lazım suçlamak çözüm değil nasıl değişir onu düşünmeli:)

çok doğru söylüyosun...kadın bi şekilde o oturmuş düzeni bozup eğlenceli hale getirmeli..
aslında zor değil iki naz cilveye bakar diye düşünüyorum..bide güleryüz
bir hayır der iki hayır der..sonrasında oda bişeyler yapar
ama birazda insann içinde olacak yapı meselesi sanki..
arkadaşımın eşide aynı adamın içinde yok..
arkadaş sabırla çaba gösterr inşallah..
mutlu günler diliyorumm..

çok doğru söylüyosun...kadın bi şekilde o oturmuş düzeni bozup eğlenceli hale getirmeli..
aslında zor değil iki naz cilveye bakar diye düşünüyorum..bide güleryüz
bir hayır der iki hayır der..sonrasında oda bişeyler yapar
ama birazda insann içinde olacak yapı meselesi sanki..
arkadaşımın eşide aynı adamın içinde yok..
arkadaş sabırla çaba gösterr inşallah..
mutlu günler diliyorumm..

:)))amin canım allah sizinde mutluluğunuzu bozmasın annem yuvayı dişi kuş yapar derdii kızardım nekadar fedakarsın diye ama çok doğruymuş bazen bazı şeyleri geç olmadan toparlamak mümkün oluyor zaman geçince toparlancak bişeyler kalmadığında ortada insan üzülüyor(tabi toparlanmayan insanlarda yok değil onlara uğraşmakta zaman kaybı oluyor):(

Son düzenleme:
Arkadaşlar cevaplarınız beni çokmutlu etti, hepsini dikkate alacağım :) tşk ederim..

Sanırım benim eşimin istediği tatlı dil, kendimi iyi ifade etmem. Bense çok şey düşünüp az cümlelerle kendimi ifade ediyorum çoğu kezde yanlış anlaşılıyorum.. Biraz daha ikna edici güler yüzlü talep etsem isteklerimi eşimin yapmayacağı şey yok sanırım.. Çünkü sevildiğimi hissediyorum, bende onu seviyorum ama bazen içimdeki yaramaz çocuk beni dürtüyor onun kalbini kırıyorum :((, sonrada üzülüyorum.. Sonuçta oda başka bir kişilik benim gibi düşünemez ki..

Son düzenleme:
Aynen canım çünkü daha çok yeni evliliğimiz en başlarda mutlaka sorunlar olacak yetişmiş iki başka ailenin çocuklarısınız düşün bazen kendi kardeşinle anlaşamıyorsun o yzden allah bundan büyük sorun vermesin allah herkesin yuvasına huzur versin:)

eşiyle alışveriş yapmayı seven, sabırla onun giysilere tek tek bakmasını, denemesini bekleyen erkek onda bir anca çıkar herhalde, henüz ben öyle birini görmedim gerçi, kendin gitçeksin başka yolu yok

Benim eşim. Bayılır alışverişe bana bir şeyler almaya. Hatta bana bir süre sonra fenalıklar gelir ama o hiç üşenmez. Seçer beğenir kabine getirir. Yorum yapar. Şanslımıyım neyim...

Benim eşim o 10 da birin arasında heralde. Bana bişey almadan kendine asla bişey almaz, sen almazsan bende almıyorum der durur, ya derim benim ihtiyacım yoooook ama senin var uzatma al hadi yok almıyorum der ve almazda.

Gider gelir bak sana bu güzel olur der, zorla denettirir.

Hatta en son yazın izine geldiğinde yine alışverişte bu yüzden alacağım, almayacağım tartışması yaşarken mağazada kenara koydukları dolap ayağıma düştü ve kanlar fıçkırması ile mevzu kapandı.

Son düzenleme:
insanlar zor değişir eşinin tamamen senin istediğin gibi olmasını bekleme ama talı dil güleryüzle belki biraz işve cilveyle az da olsa istediklerini yaptırabilirsin.biraz sen biraz eşin özveri de bulunup orta yolu bulabilirsiniz:31:

ne güzel kızlar siz şanslı azınlıktansınız o zaman:13:, keşke benim eşimde hiç dır dır etmeden benimle saatlerce gezse ama mümkün değil, gerçi ben şikayet etmiyorum alışalı çok oldu:1:

Back
X