evlilike bütçe dağılımı

çok üzücü yaşadığınız ben bukadarını düşümem tabii ki sadece evlendikten sonra alınsa daha istekli olurdum gibi .Ama bu konu ben çalışmaktan soğuttu.
Düğünden önce ev alınmasında kesinlikle art niyet var. Siz önleminizi alın,ona göre davranın.

cunku 3 ay kalmis eve giriyor. kanuna gore BARABER odedigi esinin hicbir hakki yok. Bunda gülünecek ne var bilemedim. Evlenmeden önceki birikimini eve baglamis gibi geldi keske konu sahobi de bir eve girseydi. :KK12:

Tamam da 3 ay önce alacak tabi. Adam 3 ay öncesinden evlenince başını sokacak bir yer bulmuş olmalı (eğer sorumlu biriyse). Bunu yaparkende bir miktar param var bare eve gireyim diyebilir. Hiç bir anormallik göremiyorum.
Ayrıca nasıl hakkı yok? Tabiki hakkı var kadının evde. Ev tamamı ile ödenmiş bir ev değil, krediye girilmiş ve birlikte ödeniyor. Hak sahibi. Ne zaman alındığı ve kimin üzerine olduğu fark etmez.

Tamam da 3 ay önce alacak tabi. Adam 3 ay öncesinden evlenince başını sokacak bir yer bulmuş olmalı (eğer sorumlu biriyse). Bunu yaparkende bir miktar param var bare eve gireyim diyebilir. Hiç bir anormallik göremiyorum.
Ayrıca nasıl hakkı yok? Tabiki hakkı var kadının evde. Ev tamamı ile ödenmiş bir ev değil, krediye girilmiş ve birlikte ödeniyor. Hak sahibi. Ne zaman alındığı ve kimin üzerine olduğu fark etmez.
o kadar hukuk bilgim yok ama bildigim bazen insanlarin mal kacirmak icin evlenmeden aldiklari.. Oyuzden yazdim.

Adamın parası yok evi alırken, evi alırken kadına da sormamış ben ev alıyorum kredisini de ben ödeyeceğim demiş. Eve ortak yapmamis kadini. Amcasından para almış peşinat için onu da düğündeki altınlarla kapatmış. Kadin birakin borc altina girmeyi evlenmeden herseyini kendi almış borçsuz evlenmiş adam şimdi düğün öncesi borçlarını da kadına ödetiyor. Şimdide kadının tüm maaşını istiyor. Yani evlenecek bir çift gibi oturup karar verilip plan yapılıp hesap kitap yapıp birlikte alınmış bir ev yok.

Adamın parası yok evi alırken, evi alırken kadına da sormamış ben ev alıyorum kredisini de ben ödeyeceğim demiş. Eve ortak yapmamis kadini. Amcasından para almış peşinat için onu da düğündeki altınlarla kapatmış. Kadin birakin borc altina girmeyi evlenmeden herseyini kendi almış borçsuz evlenmiş adam şimdi düğün öncesi borçlarını da kadına ödetiyor. Şimdide kadının tüm maaşını istiyor. Yani evlenecek bir çift gibi oturup karar verilip plan yapılıp hesap kitap yapıp birlikte alınmış bir ev yok.
Kesinlikle katılıyorum

Kredi evliyken ödendiği için kadının da hakkı var denmiş de o boşanma durumunda değil mi? Evlilik birliği içinde adam tapusu kendi üzerine olan evi gidip satsa konu sahibi ne diyebilir?

Kredi evliyken ödendiği için kadının da hakkı var denmiş de o boşanma durumunda değil mi? Evlilik birliği içinde adam tapusu kendi üzerine olan evi gidip satsa konu sahibi ne diyebilir?

Aile konutu şerhi işlemi yapa bilir. Evi konu sahibinin izni olmadan satamaz böylelikle.
Ya eşlerimiz yapmak istese bir çok şey yapabilir. Yani bukadar güvenmendiğiniz biriyle evli kalmamalısınız.

Satabilir belki de sattı. Aile konutu serhi koydurunca da konulur konulmaz ese bildirim gidiyor , posta ile de bilgilendirme yazısı gidiyor . Ertesi gün kadinlar ağzı gözü mor serhi kaldırmak istiyorum diye geliyor bize. O yüzden ortak tapu en mantıklısı. Kendine güvenmiyorsan ayağını yorganına gore uzaticaktin. Ne demek kadının fikrini bile sormamak. Herkes ev mi alıp evleniyor. Öyle hesapsız kitapsız karşındakini insan yerine koymadan hopp diye ev alınmaz.

artik ev satarken evliysen esinden onay imzasi istiyorlar esin evi satiyor haberin varmi diye hatta esim nikahtan sonra ev alirken banka benide cagirdi esin yuz bin kredi cekiyor haberin varmi imza atman lazim bahabinda

Satabilir belki de sattı. Aile konutu serhi koydurunca da konulur konulmaz ese bildirim gidiyor , posta ile de bilgilendirme yazısı gidiyor . Ertesi gün kadinlar ağzı gözü mor serhi kaldırmak istiyorum diye geliyor bize. O yüzden ortak tapu en mantıklısı. Kendine güvenmiyorsan ayağını yorganına gore uzaticaktin. Ne demek kadının fikrini bile sormamak. Herkes ev mi alıp evleniyor. Öyle hesapsız kitapsız karşındakini insan yerine koymadan hopp diye ev alınmaz.

Öyle bir adam kendi adınada olsa yapar, kadının adına olsada yapar. Aile şehri için gözünü mor edecek biri, kadının kendi ait mal varlığını da döverek sattırır, eşit mal varlığını da döverek sattırır.
Tabi ki konu sahibi bir ev almak istemiyorsa bunu eşiyle paylaşsın, çok ileriye gidilirse boşansın ne diyeyim. Kadın evi istemiyor değil anladığım kadarı ile, ödeyeceksem benimde adım olsun diyor. Eşiyle konuşuruz olur biter.

Öyle bir adam kendi adınada olsa yapar, kadının adına olsada yapar. Aile şehri için gözünü mor edecek biri, kadının kendi ait mal varlığını da döverek sattırır, eşit mal varlığını da döverek sattırır.
Tabi ki konu sahibi bir ev almak istemiyorsa bunu eşiyle paylaşsın, çok ileriye gidilirse boşansın ne diyeyim. Kadın evi istemiyor değil anladığım kadarı ile, ödeyeceksem benimde adım olsun diyor. Eşiyle konuşuruz olur biter.
Burda kadinlar eşinin haberi olmayacakmış gibi kimin üstünde olduğunun ne önemi var şerh koy bitsin diyor da olmuyor iste. Bu dayak yiyen kadinlar öğretmen, doktor..haklarını koruyabilmesi için en azından ortak olmalı. 3 ay once fikrini sormadan ev alan adamla zaten insan bir noluyor demeli. Kadın belki çocuk isticek, belki o amcasından aldığı atıyorum 60.000 tl odemek icin düğün takısı yetmicek. Tamam omru boyunca kirada oturmasin evleri olsun da Ev alamayan ölüyor gibi hesap kitap yapmadan borca giriyorlar sonra gelsin cebri satislar.

Ben calisirken yeri geldi maas kartim eşimde de oldu, onunki bende de oldu.para saklamadim giderlere hep ortak oldum. Evlenirken borcsuz evlendik. Sizin gibi bir durum olsa ev icin para vermezdim ama diger taksitlere yardim ederdim. Sonucta evlilik bu. Ama maas kartinizi vermeyin ve kenarda paraniz olsun o konuda biraz pismanim kendime ayri bir birikimim hic olmadi

Merhaba Arkadaşlar;

yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir

Evlilik her anlamda bir olmaktır bence. Ayrı gayrı olmaz, bu mantıkla ev arkadaşlığı olunur ancak. Biz,bizim evimiz, bizim paramız, bizim gelirimiz ve giderimiz diye bakarsanız bence kriz yaşamazsınız. Ben de yeni evliyim. Biz de ev aldık eşimle evlenmeden 4 ay önce ve ben şuan çalışmıyorum. Bizim evimiz, borçta bizim. Yanlış düşünüyorsunuz bakış açınızı değiştirin,eşiniz nasıl düşünüyor? Oturup konuşun, ortak hesap yapın veya giderlerinizi ordan ödeyin aynı zamanda birikim yapmaya çalışın.

Her sayfayi okumak mumkum degil malum..
Simdi siz o alinan evde mi oturuyorsunuz? Evetse bu hesaba girmeniz cok tuhaf
Degilse o ev kirada mı? Eger oyleyse kira geliri yine eve giriyor yine bu hesaba girmeniz tuhaf
Cocugunuz var mi? Yoksa da olunca ilerde ona kalacak bir eviniz olmuş fena mı? Ayrica suan ev kredisi dusunce maasimiz esitleniyor diyorsunuz da kredi bitince ne olacak esiniz sizden fazla aldigi miktari gizli bir yere mi koysun yani?
Valla boyle konularda hep kadina hak veririm ama bu konudaki dusunceleriniz tuhaf geldi bana

Sen calismak zorunda degilsin maasin senin bide kocana maas kartimi vericen bemim anam babam 24 yillik evli bbabam annemin kac para maasini bilmez bile kendi parasini annem calismasina ragmen verir annemin parasi annemde kalir. Ben boyle gordum aslada parama muhtac olan adamla evlenmem

Yatagini, bedenlerinizi ortak kullanip, senin paran benim param kismi sacma. Ortak bir hayat yasiyorsunuz sonucta. Benim kredilerim var ayni zamanda ev krediside benim ustume ama odemesini esim yapiyor. Araba 0 benim ustume esim oduyor. Benim maas ta baska kredilere gidiyor . Yeri geldiginde benim maastan bisey kalmiyo esim esnaf ondan aliyorum. Ve hic bi zaman senin param benim param olmadi . Yeri geldi kredi cektim yaris motoru aldim icinde heves kalmasin diye. Ama sizinki resmen is ortakligi gibi

Siz evlenmemiş de ev arkadaşı almış gibi düşünüyorsunuz.

Back
X