evlilikk , kavga, yıpratmak... fikirlerinize ihtiyacım var!

kmrlperi

Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2012
23
0
16
Balıkesir
arkadaşlar çok üzgünüm eşimle kavga ettik.kavgada ne o durmasını biliyor ne ben durmayı .birbirimizi evliligimizi iyice yıprattık.artık ne yapacagımı bilmiyorum. susacagım tmm diyorum susamıyorum çünkü çok çabuk sinirleniyor küfür ediyor bende bana küfür etme diye deliriyorum.şiddet yok cok şükür ama laflarla yiyip bitiriyoruz birbirimizi.evliligimiz cıkmaza girdi iyice .artık her kavgada sen susmadın veya sen bagırmayacaktın anca bir hafta sözünde durdun yok şöyle yok böyle.bana akıl verin kavga sırasında kendimi durdurmak için ne yapmam lazım .sizce yıpranmış bu evliligi düzelte bilirmiyiz kendimize inancımız kalmadı. ne olacak nereye varacak böyle bilmiyorum... benim gibi olan ve çözüm bulan var mı?

Sinirinizin geçene kadar başka odaya gidin. Annemle babam ne zaman didişse babam içeri gider çünkü benim de annem çabuk parlarBabam içeri gidince annem sakinleşir
Ama öbür türlü olunca o bi'şey söylüyo bu sefer altta kalmayım cevap vereyim moduna giriliyo. Öylede işin içinden çıkılmıyo:26:

sen belki değişirsin ama eşin değişir mi acaba? o küfrettikten sonra üzüldüğünü kırıldığını söyledn mi

Ben evli değilim ama erkek arkadaşımla bizde size benziyoruz. O sinirli ben sinirliyim ikimizde susmak istemiyoruz küfürler olmuyor ama bağırıp çağırma sürekli.
Tartışmada birinin alttan alması,sakin davranması lazım ne yazıkki.
Yoksa bu daha kötü kavgalara neden olabilir.
Siz alttan almayı deneyin biraz biraz zorlayınca oluyor denedim ben işe yaradı...

kaç yıllık evlisin çocuk var mı, kaç tane, maddi sorunlar mı, var yoksa manevi mi?eften püften konular mı kavga sebebi kişisel çatışmalar mı?bunları yazarsan ona göre yorum yapıcam sana..bu arada merak etme sevgi varsa hala yıpranma falan boş tekrar düzelir canlanır sabır..

Ben Sinirlenince Kendimi başka odaya atarım veya dışarı çıkar hava alırım yürüyüş yaparım Elime kalem kağıt alır iiçimdekileri yazarım çizerim böyle kendi kendimi rahatlatırım faydasınıda gördüm bence dene derim

her kavganın mutlaka bır sebebı vardır sık sık kavga eden bır cıftın bellı bır konuda anlaşmazlıgı yada hazımsızlıgı vardır.
madem kavgada kımse bırıbırıne engel olamıyor ozaman kavgaya sebebıyet verecek o konuyu hıc acmayın unutun gıtsın..

canım evliliği yürüten ne biliyor musun "SAYGI"
küfür de bir şiddettir, illa bir taraflarının morarması değildir olay,
işin içinde küfür olduğunda o evlilikten hayır bekleme.
boşandığım şahıs bana ilk geceden ne küfürler etmişti, 40 gün de bitti evliliğim
şimdi ne salakmışım keşke ilk gece çıkıp gelseymişim, boşansaymışım. insan pişman oluyor erkenden
bitirmediğine.

Bir de evliliğin böle ise kolay kolay düzeltemezsiniz. Ya ikinizde ciddi terapi alıp uygulucaksınız veya bi yerde patlıcaksınız.
Terapi alsanız bile biri eğer uymazsa , dikkate almazsa yine patlarsınız. Allah yardımcın olsun. Zor ya walla. Psikolojin çöküyor.

canım ögüt olarak algılama sadece bir öneri suncam kk de deneyimli kaç yıllık evli arkadaslarımız ablalarımız vardır onlarda yorum yapacaktır inanıyorum onlarıda dinle ölç tart .Benim ruhum yaslı erken olgunlaştım diyebilirim.Evli değilim fakat nişanlımla birlikte yasıyoruz 2nci yılımız evliliği düşünüyoruz çok kavgalar ettik konular kıskançlık facebook :) sacma sapan küçük basit konulardan ibaretti.Az bardaklar kırmadım sinirli oldum ben son zamanlarda. bir zamanlar pollanya yanımda halt etmişti o kadar sakin ben cadılasıyordum çirkinleşip seytanlasıyordum nişanlımın kalbini o da benimkini kırıyordu sonra barısıyorduk soğuma olmuyordu ama bedenen ve zihnen yıpranıyorduk kaç kez ayrılmayı düşündüm.Olmadı baktım yiyioruz birbirimizi ben alttan alım dedim çıkıp baska odaya gidiyordum.Sakinleşince zaten o yanıma gelip af diliyordu.yoga yapan bir insanım yoga herkesi affetmek var.Dinimizde bile bu var affetmek sesimizi yükseltmeden konuşmak. Çünkü bagırıp cagırınca kendıne zarar hersey ortada kaynıyor.Sana tavsiyem imkanın varsa haftada bir ya da ayda bir ailenin yanında kal arkadaslarına zaman ayır birbiriniizi özleyin.Kendinizi dinleyin.Evlilik demek herşeyin bir bütünü değildir sizinde özel bir yasantınız benliğinizi içeren zevkleriniz istekleriniz var. kendinizden taviz vermeyin.Kavgaların en temel sebepleri samimiyet sık sık birbirinizi görme ben bunlara baglıyorum Samimiyetten kastım eşinize göstermediğiniz bir yanınız olsun Saygınızı koruyun ilk gün ona nasıl davranıyorsanız öle davranın iplerin kopmasına izin vermeyin.o konuşunca siz susun siz konusunca izin isteyin birbirinizi dinlemeyi öğrenin. umarım barısırsınız bir daha hiç kavga etmezsiniz.bu devirde bir yuva kurmak zor etrafta daldan dala atlayan çok insan var bayan erkek tüketici toplum olduk çıktık her konuda ilişkide sevgide vb konuda .Aşk sevgi güzel seyler sen pes edersen ben edersem evlilik diye bir sey olmaz zaten. Evlenmek çok zor emin olun ama ayrılmak çok kolay.Rabbim huzurunuzu korusun

Bizde böyleydik ilk aylarda. eşim çabuk sinirlenen biridir. bende kendi kendime tamam susucam alttan alcam derdim. ama o en küçük şeyde bile sinirlenip bana küfür edince altta kalamıyodum bende cevap veriyodum.. aynı sizin gibi sen alttan almadın gene hemen kavga ettik diye konuşuyoduk kavgadan sonra.
3 hafta sonra 1 yılımız dolacak.. Bakıyorumda bize çok değişmişiz.. Ben eşimin çabuk sinirlendiğini ve ettiği küfürleri sinirle söylediğini daha iyi anladım. Sinirli anında alttan alıyorum. Biraz sessizlikten sonra yanına gidip öpüyorum eskisi gibi oluyoruz. Eşimde çok değişti gerçi çok çabuk sinirlenmiyor artık. Bende düşünürdüm bu kadar kavgayla biz kesin ayrılırız ama şimdi o halimizden eser yok :)
Biraz sabretmen lazım.. ve de tabii ki o sinirli olduğundan azıcık susuver :) Zor oluyo ama sonunda değiyor gerçekten.
Bu arada ne kadar zamandır evlisiniz?

ne yazıkki bizde öyleyiz nişanlımla. ilk defa bu kadar ayrı kalmak zorundayız üstelik. farklı şehirlerdeyiz msn de bile görüşemiyoruz sadece telefon

öyle olunca da haliyle kavgalarımız çok olmaya başladı ikimizde sinirli anımızda alttan almayı başaramıyoruz pek. çoğu zman deniyorum ama elimde olmuyor herşey bi anda kopuyor sankı birbirimizi kırmaya başlıyoruz. allah var nişanlımda anlayışlı olmaya sakın olmaya çalışıyor ama biyerden sonra oda kopuyor. insanız sonuçta kafalarımızda onca stres var...

sonradan pişman oluyorum tabi çok. üzülüyorum. birbirimizi üzmeye değer miydi diyorum. Sevgi gerçekten kolay bulunmuyor. hayatımızdaki sahip olduğumuz SEVGİ nin kıymetini bilmek lazım...

yoksa çok yıpranıyoruz ve yıpratıyoruz....

Allah huzurlu yuva, hayırlı eş nasip etsin.

bizlere de birazcık sabır ve anlayış tabi

sevgiliyken de küfür eder miydi. nasıl katlanıyosunuz küfüre yaa

cnm bnm onu denedim kendime engel olup başka odayada gittim ama arkamdan geldi. tartışma yinede devam etti.

cnm biz 6 sene beraberlikten sonra evlendik Allahın izniyle bu temmuzda 4 yıllık evli olacagız .bebegimiz yok. sevgili ve nışanlılık döneminde fazla tartışmazdık ama evlendikden sonra artmaya başladı normalde çok eglenceli anlayışlı beni mutlu etmek için herşeyi yapan bir eşim var.ama hiç olmayacak seye hemen sinirleniyor.biliyorum siniri saman alevi gibi sussam buyumuycek ama kavga esnasında hiç düşünemiyorum nasıl bana öyle der nasıl öyle bagırır moduna giriyorum iş tadından yenmez oluyor. sonra genelde iyi olmaya calışan eşim oluyor.ama yıpranıyoruz ve birbirmize inancımız kalmıyor .sana şimdiden bi çözümyolu bulmanı öneririm kendinizi alıştırırsınız.evlilikde herşey başka oluyor sorumluluklar yeni bir hayat insana yetiyor zaten.kavgada alltan almayı yada orta yolu bulmayı ögrenmeliyiz.

canım temmuzda 4 yıllık evli olacagım.cocugumuz yok üni. devam ediyorum.maddi çok şükür hiç bir sorunumuz yok.evde genelde hakimiyet kavgası gibi birşey var bende çözemedim.ama çok çabuk sinirleniyor eşim küfür ediyor ( agz alışkanlıgı tamamen) bnde bana küfür edemezsin diye bagırıp çagırıyorum , altan alamıyorum.saatlerce tartışıyoruz ben kendime dur diyemiyorum onun zaten sinirden gözü dönüyor,o anda düşünemiyorum susmam gerektigini hep pişman oluyorum sonra.(birde ben susunca eşim hep beni ezecek diye düşünüyorum :/ )eşim en sonunda bakıyor iş çıgrından çıkıyor susturup dizine otturruyor ve halletmeye çalışıyor . kavga hep eşimin sinirinden dolayı başlıyor bnm alttan almamamla çirkinleşiyor.

canım çok haklısın.bizde sizin gibiyiz kavga sırasında çok kırıyoruz birbirimizi .başka odaya gitmeyi denediim ama olmuyor arkamdan geliyor.susman gerekiyor biliyorum ama kavga esnasında inan hiç susmak aklıma bile gelmiyor . bnm eşimden dolayı arkadaşlarımla çok fazla aktivitem yok çünkü sürekli benimle vakit geçirmek istiyor . herşeyi bnmle yapıyor balıgamı gidecek beni gödürüyor ,av yapmay beni götürüyor,motor turuna çıkıyor,bunun dışında evde sürekli dibimde yanındaki koltuga oturtmuyor illaki kolunun altında oturacagım belki bu yuzden bu kadar kavga etmemiz.çok muhabbet tez ayrılık getirirmiş.ama eşim 4 yıldır böyle anlamıyor.

canım bnm bnde senin gibi küçücük şeye küfür edince altta kalmıyorum.bizim 4 sene olacak.bnde sinirle küfür ettigini biliyorum bana ama o anda onu düşünemiyorum altan alacagım diyorum alamıyorum.sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor eşim sinirleniyor küfür ediyor kavga ediyoruz eşim dizine otututuruyor konuşuyor lütfen alltan al diyor tmm diyorum.sonra tekrar aynı durum .:/ ( beni ezecek piskolojisi var bende hiç altta kalmıyorum)
inşllah denicem .

kafamda canlandırdım da:26:öyle bi kavgadan sonra dizine mi oturtuyor;?iyiymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…