Evlilikler neden kısa suruyor

kadınlar erkekler olmadan da gayet guzel yasayabildiklerini gorduler de ondan

eskıden evlılıkler 20 yıl 30 yıl surerdı

sımdı etrafımıza bakıyoruz 1 yıl 2 yıl bıtebılıyor

bende ıkı bucuk yıllık evlıyım korktum ya..

evlılıgı uzun surenler nasıl bu kadar surdu

sırları neler

evlılıgı kısa surenler nerde hata ettınız

paylaşalım

dogru söylüyorsun..eskiden cok cok arada sirada duydugumuz bosanmalar simdi öylesine arttiki bosanma yasanmayan aile yok gibi bişeydir :S

benim evliligimin süresi henuz kisa..2 seneyi bitircez kasimda..ama bu kisa sürede evliligin uzun sürmesi için gereken en önemli şey : SAYGİ..

aldatma ve şiddettin hiçbir cesidi olmadigi müddetce "saygi" evliligin uzun süreli olmasinda büyük fayda gösteriyor bence..

onun dişinda biraz dengesiz olmakta gerekiyor evlilikte :)) yani sürekli ayni tepkiler,monotonluk sıkar hem bayani hem adami..susmasini bilmeli..yeri geldiginde çatir çatir konusmasini bilmeli..tavir yapmayi bilmeli..naz yapmayida bilmeli..cok ciddi olup cok cadi da olabilmeli..yeri geldiginde yavru kedi yeri geldiginde kaplan olabilmeli..dengesizlikler içinde denge kurulmali bir şekilde :)

annem hep derki: eşine "ben senin sevgine,ilgine,korumana vs. muhtacim" ile "sensiz coooooookta güzel yaparim" arasi davran :)

ama sırrı varmiş bu işin :) bakalim daha neler ögrencez :)

canım evliliği uzun sürenler arasındaki paylaşım
'''''saygı''''' bencede
ama artık erkekler kadınların tek başına yaşayabildiğini kabullendi zaten bu konuda beni erkeklerinde beni bırakır korkusu var önceden tek kadınlarda varmış şimdi çift taraflı
açıkcası bazı boşanma nedenlerini duyuyorum eşler arasında sorun olupta ayrıldıklarında üzülmüyorum ama dışardan kişiler yüzünden kaynan görümce v.s kişiler yüzünden evliliği biten kişilere gerçekten çok üzülüyorum allah bizi melek yüzlü şeytanlardan korusun.

Çok çeşitli nedenler sıralabilir...
Hepsi de etkendir elbette...
Ama bence en önemli neden insanın kendini tanımaması...
Hayattan ne beklediğini bilmemesi ya da yeterince iyi tanımlayamaması...
Adı üzerinde eş dediğimiz insan bizim benzerimiz...
Hangi benzerimiz işte bu önemli bence...
Bizde ki iyiyi ortaya çıkaran tarafımız mı yoksa karanlıkta kalan mutsuz tarafımız mı?
Ve biz hangisi olmak istiyoruz...
Neyi arıyorsan O'sun der Mevlana ve öyledir de...
Bence sağlıklı bir ilişkinin temeli kişinin kendisini bilmesinden geçer...
En iyi evlilikte en çok sevdiğimiz yanımızla yaptığımızdır...
Nacizane fikrim..

körüne körüne tutunup evlenmek,sonrasını düşünenemek
aileden gelen kültür farklılıları,yetiştirilme tarzlarının farklılıgı
sabır etmeyi bilmemek,fedakarlık yapamamak
güven eksikliği,gereksiz çocukca inatlaşmalar
teknolojinin getirdiklerine kapılmak,
doyumsuz olmak,
yeten ile diil,daha fazlasına sahip olabilme hırsına kapılmak,
ekonomik özgürlük savası
ve evliliğin sanılanın aksine,çok daha büyük sorumluluklarının olması ve buna ayak uyduramama... vs vs vs

valla bu her evliliğe göre değişio cnm severek evlenenlerin %90ı sevd,iği adamı deil başkasını bulunca dumur oluyo be kopukluklar başlıo

bu kişiye göre değişir canım eğer eşinin fazla tepki vereceği bi ansa eğer evet sonra konuşurum.ama benim eşim hep anında tartışmaya girer ve orada söyliyeceğimiz herşeyi söyleriz.ama iş tartışma boyutunu geçiyosa uzatmamak da gerekir bi de onun en sakin olduğu bi anı seçin ve onun size ilgisinin en çok arttığı bi anda gündeme getirip konuşun.bi de ben hiç küs kalmam kalamam yani.akşamki kavgayı sabaha taşımam mesela.aradan zaman geçince sakinleşince hiç bişe olmamış gibi davranırım.ve en önemlisi varı yoğu aileme taşımam.çok şükür hiç ayrılma boyutuna gelecek kadar bi kavgamız olmadı hiç.

Canim yaa bende hic kus kalamam hayatta!!!!tartissak bile hic birsey olmamis gibi giderim yanina, operim, yatarim kucagina:asigim:...Allah mutlulugunu eksik etmesin..:nazar:

Tatminsiz olduk çoğumuz bence ondan. Hiç bişeyden mutlu olamıyoruz, değerlerimiz değişti, örf-adet denilen şey ya kalmadı yada çok azaldı. Şuan zaten tüm insan ilişkileri bozuk, komşuluk, arkadaşlık, hatta akraba ilişkileri bile çoğumuzda bozulmuş durumda. Bu ortamda tabiki evlilikde uzun sürmüyor. Arkadaşımız olsa canımızı sıkan konuşmuyoruz, komşumuz olsa selamlaşmıyoruz, akrabamız olsa görüşmüyoruz. Eşimiz olsa tabiki bu şartlarda ayrılıyoruz, tahammül yok artık hiç birşeye...
Ben her zaman derim, bu hayata 100 sene geç gelmişim diye... :a015:

Back
X