- 23 Aralık 2017
- 45
- 24
- 3
- 35
Bircok anne istemez. Sonucta es adayinizin isi iyimis. Madden sikintili bir hayatiniz olmayacak geri kalani gosteris?bu kanıya nerden vardınız? annem kızı için iyi bi düğün istiyo yani kimin annesi istemez? yada iyi bi evde yaşasın istemez? çünkü nu yaşıma kadar herşeyin en iyisini vermeye çalıştılar bana. kimseyi aşağılamadılar bu güne kadar sadece endişe ediyolar baba evindeki rahatımı bulur muyum farklı bi kültürün içine girince bocalar mıyım diye? ama kimseye sen köylüsün sen şöylesin böylesin demiyolar? makam mevki delisi değiller bu yazdıklarımın neresinden bu kanaate vardınız?
Durum bendede ayni hatta ben yurt disind dogup buyudum ailem yurtdisinda ama esim turkiyede dogudu buyudu aileside oyle.. bazen zitliklar oluyor, ama denk olan ailelerdede oluyor bu. Benim kv ve annem bir araya geldi ve annem siyaset konusan anlayan icinde olan bir kadinken kv anneme dizide olan ask hikayelerini anlatti mesela ortak yonleri hic yok bizimkilerinde. Ama bu anlasamiyacaklar anlaminada gelmior anlasacaklar anlaminada gelmiyor.. Dil turkce jsterlerse illaki ortak birsey bulunur.. biz esimle yurtdisinda yasadigimiz icin yazdan yaza goruscez oda sorun degil onu buyutup yetisdiren aile o var olus sebebi onlar sonucta onlar iticek degilim bir kenara. Ailerimiz bir araya cok gelmedi ama geldiklerindede oyle biraz Degisik gecti ama kotu degil.. aileler anlasmasi cok guzel birsey tabiki ama ailelerin yaninda kalmiycaksiniz sorun yok. Aileler hergun goruscek degil. Gorustuklerindede cocuklari icin sizler icin tolere etsinler birzahmet.. kimse kimseden ustun veya alta degil.. herkes herkesle ayni olsa nekdr skici ve sacma olurdu.. Annenin insanlari oldugu gibi kabul etmesi gerekiyor bunu sorun haline getirmenin manasi yok.Ciddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni meslegi yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?
Bu ciddi bir yorummu arkadasa cevapladigin?gercekten cok hayalperestmisin.. sana gore maddiyat tek mutluluk galiba ? Onunda ailesi yuvasi cocuklari olmasi gerekmiormu? Degisik fikirlerin gercektenvalla ailenize cok ozendim . hicnisey n eksik olmamis. maddi manevi rahat buyufun masAllah. nisanlinin ve senin iyi isleriniz var . kendi hayatimi dusundumde kimisi ne kadar sansli doguyor. ailen e cok bagliysan sonra pisman olursun bence hic bir zaman evlenme. annenle yasa mutlu mesut ne gerek var .
evet ozendm hayatinaBu ciddi bir yorummu arkadasa cevapladigin?gercekten cok hayalperestmisin.. sana gore maddiyat tek mutluluk galiba ? Onunda ailesi yuvasi cocuklari olmasi gerekmiormu? Degisik fikirlerin gercekten
Onun hayatina ozenicegine kendi hayatini guzellestirmeyi denedinmi hic..evet ozendm hayatina
benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil.
Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak
Ciddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni meslegi yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?
Bence tüm bunlar eşliğinde bu yasam farklılığının sizi nasıl etkileyeceğini tekrar düşün .şimdiye kadar anlaştık 3 yıldır beraberiz tabi aynı evde işler değişir mi bilmiyorum..
bi şekilde idare etmeye çalışırım diye düşünyorum nişanlım pek sabırlı bi insan değil sanırım ben çok yorulucam bu durumda herşey bana kalacak
köye gidip geliyolar ordaki tarla işleriyle uğraşıyo kp dönemsel işler oluyo bi şekilde geçiniyolar durumları kötü değil ama çok iyi de değil. çok fazla toprakları arsaları evleri vs. var ama yaşam tarzları değişik. hem burda hem köyde evleri var şuan. ama bikaç yıl öncesine kadar sadece köydelermiş.
Ben de ayyynı durumdayım. Benim eşimin ailesi hep mühendis doktor vs ama benimkiler memur işçi vs. Ama benim şansım iki taraf da ne aşağılık ne büyüklük kompleksine sahip. Benim ailem de biz okumadık ama çocuklarımız okusun dünyayı gezsin kafasındadır. İki aile de birbirini Özel günlerde ararlar hasta iken geçmiş olsun vs denir kandil bayram vs. Ben ve eşim her iki aileye de samimi davranıyoruz uyum sağlıyoruz. ama eşim anneci olsa ve kayınvalidem burnu büyük olsa veya şeytani bişi olsa o iş olmazdı. Eşim ailesine içten ama mesafelidir. Ben de öyle. o yüzden bize nerde ne diyeceklerini tartarak konuşurlar. O yüzden bizde sorun olmuyor ama eğer bunlar yoksa çok zor.Ben aileme cok bagliyim ve bu yuzden evliligi olabildigince ertelemek istedim hatta. Nisanlim cok bagli degil yani cok faza vakit gecirmeyi sevmiyo ailesiyle hatta babasiyla anlasamiyo ama annesine bagli oda baya. Kopamaz sonucta gibi geliyo. Ben tolare edebiliyorum onun ailesiyle farkliliklari hani uyum sagliyorum aralarina girince ama benim ailem biraz problem yasiyo gibi...
Sizinki gene iyi. Annem öğretmen babam doktor. Hacılar. Aşırı derecede muhafazakar bir ailem. Bende üniversite mezunuyum. Yüksek lisansa başlıyorum. Alkol sigara içmiyorum. Evlenmek istediğim kişi ve babası alkol alıyor her gün. Aşık olduğum kişi lise terk. Maddi durumu çok iyi. Onlar çok zenginler bizden. Bizde inanç, eğitim farkı var. Babam herkese içmeyin diyor dünür adayına karşı susuyorişte aşk bu. Onlar küfürlü konuşuyor babam ve biz nazik saygılıyız Allah hepimize yardımcı olsun. Sizin inancınız aynıysa gerisi boş. Aynı evde yaşayacak olan sizsiniz. Annenize şunu söyleyin. Doktorlar görüyorum eşini aldatıyor. Öğretmen olan çift var daha az kazanıyor ama çok mutlular. Karı koca öğretmen ama zamanla ev araba almışlar. 3+1 yada villa değil önemli olan. Eğer iki taraf çalışıyorsa düğünün evin en güzeli olsa kaç yazar. Önemli olan şey evlenmek değil düğünü herkes yapıyor önemli olan şey sonunu getirmek. Tanıdığım biri daha düğün borcunu öderken boşandı. Allah huzur sağlık mutluluk versin lütfen. Size mutluluklar dilerim yolunuz açık olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?