Anket evlilikte anne baba rızası

biraz detay vermezseniz milyon tane olasılık olduğundan bir cevap gelmez buna

ki durumu benim aileme açana kadar ben nişanlımın farklı mezhepten olduğunu bile bilmiyordum. çünkü ikimizin de hayat tarzını etkileyen bişey değil bu mezhep durumu. ama nedense sanki aynı eve girince din savaşı yaşayacakmışız gibi davrandı herkes. dediğiniz gibi bizim dışımızda herkes dert etti ve herkes laf söyleme hakkını kendinde buldu.

Bizim de hem mezhep hem ırk farkımız var

13 yıldır evliyim daha iki tarafın yaşantısında bir fark göremedim

Hala bekliyorum şu büyük farkı fark edebilmek için

Hiçbir erkek için ana baba bırakılmaz. (Extra durumlar hariç) maalesef kişi bunu duyunca kulak asmaz ama acı tecrübeyle öğrenir. Aile rızasını alanın işi hep rastgider

Aileler bizim göremediklerimizi görüyor koruma iç güdüsüyle.
Kendi menfaatleri dahilinde karşı çıkılmıyorsa bence haklılıkları var ve arkadaşınız anne baba rızası almadan evlenmesin derim.
Kaçan ve hala babasıyla görüşmeyen arkadaşımın baba sevgisine açlığı seneler geçmesine rağmen dinmedi. Her kadın torununu babasıyla parka götürmek, eşiyle sorun yaşadığında ailesini arkasında ister.
İkna etmeli, olmuyorsa ailesinin rızasını önemsemeli.

Kızlar arkadaşımın ısrarı üstüne açtım konu sevdiği biri var ailesi karşı çıkıyor , ailesini dinlemeyip pişman olan var mı , ne kadarı doğru çıkıyor Çoğunlukla hep dogru ckyor canım anne baba rızası omemlı buyuk sözü dinlemek gerek bazen

Bizim de hem mezhep hem ırk farkımız var

13 yıldır evliyim daha iki tarafın yaşantısında bir fark göremedim

Hala bekliyorum şu büyük farkı fark edebilmek için

haha. evet bize de fark var olmaz, anlaşamazsınız diyorlar. söyleyin hangi konuda diyorum. cevap yok. sanki biz akşam yemeğinde nohut pilav yerken farklı mezhepten olanlar kedi kesip de yiyor. saygının, sevginin olduğu yerde hiç bi farklılığın önemi yok. aileler bu konuda kör oluyor bazen.

ha karşıdaki adam uyuşturucu bağımlısı, işsiz, dayakçı filan olsa neyse.

Bi insan başka birinin pişman olup olmayacağına nasıl karar verebilir? Egeli biri doğu yemeklerini sevemez mi? Sağcı aileden solcu çocuk çıkmaz mı? Müslüman babanın ateist oğlu olamaz mı? Fakir ailenin çocuğu parayı bulamaz mı? Nedir bunun kriteri? Belli bir algıyla büyür çocuk ama ana kriter kişinin kendi hayat görüşüdür. Aileler birbiriyle anlaşıp anlaşmamaya bakmayacak, çocuklarının uyumuna bakacak.

Elle tutulur bi sebep yoksa dinlemesin ailesini. Kendi doğrusunu, kendi yanlışını yaşasın.

Bi insan başka birinin pişman olup olmayacağına nasıl karar verebilir? Egeli biri doğu yemeklerini sevemez mi? Sağcı aileden solcu çocuk çıkmaz mı? Müslüman babanın ateist oğlu olamaz mı? Fakir ailenin çocuğu parayı bulamaz mı? Nedir bunun kriteri? Belli bir algıyla büyür çocuk ama ana kriter kişinin kendi hayat görüşüdür. Aileler birbiriyle anlaşıp anlaşmamaya bakmayacak, çocuklarının uyumuna bakacak.

Elle tutulur bi sebep yoksa dinlemesin ailesini. Kendi doğrusunu, kendi yanlışını yaşasın.
peki saydığın bu farklarda çatışma çıkmama ihtimali kaçtır
uyum dediğimiz benzerliklerdir bi nevi
dinsiz biri dindar biriyle çok zor bir evliliği yürütür
fakir biri zengin birinin yanında kendini çok rahat hissetmeyebilir
ömrün boyunca zeytin yağlı hafif yemekler ile beslenmiş isen yağlı etli baharatlı yemekleri yemek sana ağır gelir sindirim problemi yaşayabilirsin
keza tam tersi ağır yemeklere alışıksan hafiff yemekler yavan lezzetsiz gelir yerken zevk almaya bilirsin
evellikte benzerlikler çok önemlidir
ben kendii adıma böyle düşünüyorum

peki saydığın bu farklarda çatışma çıkmama ihtimali kaçtır
uyum dediğimiz benzerliklerdir bi nevi
dinsiz biri dindar biriyle çok zor bir evliliği yürütür
fakir biri zengin birinin yanında kendini çok rahat hissetmeyebilir
ömrün boyunca zeytin yağlı hafif yemekler ile beslenmiş isen yağlı etli baharatlı yemekleri yemek sana ağır gelir sindirim problemi yaşayabilirsin
keza tam tersi ağır yemeklere alışıksan hafiff yemekler yavan lezzetsiz gelir yerken zevk almaya bilirsin
evellikte benzerlikler çok önemlidir
ben kendii adıma böyle düşünüyorum
100 çiftten 1 çift birbirine ayak uydurabilirse bu neden ben, sen, x, y olmasın? Birileri bu hayatta bunu başarıyor. Risk alabilen ve yeteri kadar sevgisine değer veren insanlar zıtlıklara rağmen birlikteler.

Kişiler tek 1 şeyde ortak düşünceye varmalılar; “ben yapmıyorum diye onun yaptığına yanlış diyemem” Bu kadar. Egedende yersin, doğudanda yersin, şafiye de saygı duyarsın hanefiyede saygı duyarsın, bi gün a partisini desteklersin gün gelir b partisine yanaşırsın. Bunlar kişilerin birbirine saygısına ve sevgisine bağlı. Tabiri caizse sidik yarışına girmedikçe hiçbir evlilikte sorun çıkmaz.

Back
X