• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte aşk mı para mı?

evlilikte aşk mı para mı?

• aşk..

OY: 41 59,4%
  • para..

OY: 28 40,6%

• Ankete Katılan
    69
  • Anket Kapalı .
İkisi de olmazsa olmaz. Neden ikisi arasında tercih yapmak zorundasın ?
Ailem beni düşündüğü icin, her anne babanın evladının maddi sıkıntı çekmemesini daha iyi imkanlarda yaşamasini ister.Ailem beni öyle yetistirdi yokluk çekmedim hep varlik icinde büyüdüm.

Bende adam fakirin dibi sandım. Siz ve aileniz biraz paragözsunuz.:110:
Paragöz demeyelimde maddi sıkıntı çekmemek diyelim.Ablam 8 yıllık evliliginde hala çekiyor benimde ayni duruma düsmemden korkoyorlar.Ve ablamin evliliğinde parasızlığın ne kadar önemli sorunlar yaşatmiş olduğunada şahit olunca daha cok korkuyorum.

Ailem beni düşündüğü icin, her anne babanın evladının maddi sıkıntı çekmemesini daha iyi imkanlarda yaşamasini ister.Ailem beni öyle yetistirdi yokluk çekmedim hep varlik icinde büyüdüm.

Aranizda maddi olarak ucurum mu var?

Siz aylık on bin lira harcarken karşı taraf asgari ucretle mi geciniyo mesela?

Yaşınız kaç,yeni bi meslek ya da bi is kurup maddi durumunu iyilestirme gibi bi durum yok mu?

Neden bir kişi çalışacak? Sizin çalışma imkanınız varsa bence çalışın. Hayat standartınız daha iyi olur ve daha rahat edersiniz eğer kesin dönüş yapacaksanız
Benim çalışma imkanım olur çalışırım ama karşımdaki insan buna izin vermez.

Ailen haklı. Standartların düşünce çok da sevsen mutsuz olursun bence. Herkesin alıştığı bir standart var. aşırı zengin olmak gerekmez belki ama evlilikte o sınırı yakalamak gerek bana kalırsa .

Aranizda maddi olarak ucurum mu var?

Siz aylık on bin lira harcarken karşı taraf asgari ucretle mi geciniyo mesela?

Yaşınız kaç,yeni bi meslek ya da bi is kurup maddi durumunu iyilestirme gibi bi durum yok mu?
Ailemin durumu iyi geliri var yıllık 100 bin tl istediği şekilde degerlendirirler okumak nasip olmadi bugün sevdigim bir işi yapmak istesem rahatlikla ailem bana iş yeri açar butik,pastane,tasarım yerleri vb. 24 yaşindayımbenim icin ideal evlilik yasi sevdigim insan olmasini istiyorum bu defada zor.

Benim çalışma imkanım olur çalışırım ama karşımdaki insan buna izin vermez.

İzin vermemesi konusu bana biraz olumsuz geldi açıkçası..
Bu durumda yapılacak bir şey yok o zaman.. Eğer çalışma imkanınız olsaydı el ele verir şartlarınızı güzelleştirebilirdiniz..

İzin vermemesi konusu bana biraz olumsuz geldi açıkçası..
Bu durumda yapılacak bir şey yok o zaman.. Eğer çalışma imkanınız olsaydı el ele verir şartlarınızı güzelleştirebilirdiniz..
İzin vermemesi muhafazakar olmasından kaynaklanıyor bu benimde hoşuma gider ama bu zamanda para kazanabilmekte önemli.

60% ask, 40% para.
Ask biraz daha lazim.
Ama parada cok onemli.
" ask dolu, siir dolu kocacim" bana 3 gun ardi ardina gel koltugu kemirek, yine para kazanamadim derse ohaa yani.
Tekmeyo basarim.

Parasız aşk olmaz . .
Aşksız evlilik olmaz . .
İkiside olmalı . .

60% ask, 40% para.
Ask biraz daha lazim.
Ama parada cok onemli.
" ask dolu, siir dolu kocacim" bana 3 gun ardi ardina gel koltugu kemirek, yine para kazanamadim derse ohaa yani.
Tekmeyo basarim.
O kadar da degil işi gücü yerinde ama ailesi daha toparlanamamis yıllardır ne bir ev ne bir araba ilk evlenecek kisi buyuğü evlilik yasina gemis hepsi zor bir durum..

O kadar da degil işi gücü yerinde ama ailesi daha toparlanamamis yıllardır ne bir ev ne bir araba ilk evlenecek kisi buyuğü evlilik yasina gemis hepsi zor bir durum..

Ay bu soru zor oldu bana. Eski sapsik gibi hemen tak tak cevapliyamiycam. 2 gun once kuzenlerle " artik evlenebilirim, hzirim" mesaji yolladim anneme. hazirim ama nelere dikkat etmem gerek hic bilmiyorum. Acemiyim ve korkuyorum.

Peki maddi açıdan gözü yüksekte olmayınca azıylada yetinebiliniyorsa ilişkide aşk ile maddiyatı dengeleyebiliyorsak keşkeler barındırırmıyız eğer secimimiz aşk olursa.

azla yetinebilen ve asla sikayet etmeyen biriyim. aski sectim.

amaaa. Mesele ask ve para degil aslinda. para yoksa neden yok ona bakmak lazim iyice. ben esimin babasizligina bagladim parasizligini ama meselenin o olmadigini anladim. bizimde ailece hic cok paralarimiz olmadi ama tasi sıkmayi bildik.

sadece ask pek bir ise yaramiyor. cok faktor var. sadece parada ise yaramaz. ikisi olsa da ise yaramaz. cok yönlü birsey bence.

Eminim sevdiğin Ada'mı bizden çok ailen bilir. Eğer ailen makul insanlarsa onu istememelerinin haklı bir sebebi vardır.

Ask yokken sirf para icin biriyle evlenip onunla yatabilecek kadın icin para. guzel sey para, hele bu devirde nerdeyse mutluluğu da, huzuru da, sagligi da satin alabiliyor. ama ben asik olmadigim adamla ayni evi, ayni yatagi paylasamazdim, ne midem kaldirir ne ruhum.

para aşkı satın alabilir
parasızlık aşkı öldürür
tercihim ikisininde makul birlikteliğidir

Aşık olsan da parası olmayan seni geçindiremeyen bi adama saygı duyamazsın bi süreden sonra.
E durum böyle olunca aşk da biter, ha bu arada aşk çok gelip geçici bişey zaten.
Sonra fakirliğinle oturup kalırsın bi de üstüne, oh mis.

Ailemin durumu iyi geliri var yıllık 100 bin tl istediği şekilde degerlendirirler okumak nasip olmadi bugün sevdigim bir işi yapmak istesem rahatlikla ailem bana iş yeri açar butik,pastane,tasarım yerleri vb. 24 yaşindayımbenim icin ideal evlilik yasi sevdigim insan olmasini istiyorum bu defada zor.

Okudukca ailenize hak verdim.

Calismama izin vermez dediginiz insanla hayatiniz nasil gececek,nasil riskleri barindiriyo örneklemeye gerek var mi bilmiyorum ama ;

Calismama izin vermiyo,

Anneme tek basima gidemiyorum,

Markete göndermiyo,

Balkona cikmam yasak ...

Böyle yasayabilir misiniz,karari siz verin.

Back
X