• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte aşk mı para mı?

evlilikte aşk mı para mı?

• aşk..

OY: 41 59,4%
  • para..

OY: 28 40,6%

• Ankete Katılan
    69
  • Anket Kapalı .
Niyet halis olduktan sonra aşkta gelir ardından parada. Ama siz şimdi bazı şeylere pürüzlü gözle baktığınız sürece niyetiniz bozuk olur. Bozuk niyetle bir işe başlanılmaz. Siz niyetinizi gözden geçirin. Eğer seviyorsanız parasızda olsa gözüm görmez diyorsanız yada parayı bi şekilde hallederiz diyorsanız size parada gelir aşkında dibini yaşarsınız. Ama siz şimdiden ince hesaplar yapıp ''para'' yönünden keşke derim diye korkuyorsanız bakın dikkatinizi çekerim aşk yönünden değil para yönünden keşke diyorsanız kalbinizdeki sevginin samimiyetini sorgulayın. Ne karşı tarafı yakın nede siz şu andaki gibi gereksiz bir aşk acısı çekin.
Benim cevabım başından beri belli ailem engel olmasaydı simdi evlenmiştikte belki.. benim icin önemli olan maneviyat sevdigim kişiden öncede sonrada hep çevremde parayla gözümü boyayacak bana maddiyatı sunacak insanlarda tek tepkim hayırdı herzaman maneviyat istedim.Sevdigim insan konusunda ailemin maddi durumu bir engel olarak gordu ve beni secim yapmak zorunda bırakıyorlar ben sorumyn cevabını biliyorum kalben ama istişare yapmak istedim.
Eğer benim icin para önemli olsaydı gelgitler yaşamaz yoluma bakar parayla mutlu olurdum.

Çok saçma bir soru bu.
Evlilik aşk veya para gibi iki yüzeysel faktörün üstüne kurulmuyor.Evlilik değil,hayatta yaşamk için,hedefler için zaten belirli bir para kazanç gerekli.Ne aşk tek başına yeterli ne para.Ne de sadece ikisi olunca da evlilik yürür diye bir şey yok.
Evlilik bilincini önce idrak etmek gerek.Saygı sevgi,belirli düzeyde bir ilişki,hayat şartlarını ve temel hitiyaçlarını devam ettireceğin bir gelir,anlayış hoşgörü,sıkıntılarla başa çıkacak karşılıklı empati.....saymakla bitmez.

Back
X