Evlilikte azalan heyecanı canlandırma teknikleri

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
Böyle bir şey var mı bilemiyorum. Ama ilk başlarda hissettiğim o heyecanı kaybettiğimi düşünüyorum. İş, ev, çocuk telaşında aşka heyecana fırsat vermeyi hep ötelemekten belki de. Her şeyi oluruna doğalına bıraktım amahiç bir şey heyecan verici gelmiyor açıkçası. Bazen bir kaç gün ayrı kalıyoruz, arada günübirlik gezilere çıkıyoruz. Denk gelirse hava koşullarına göre Piknik yemek cafe.bana ara sıra sürpriz hediye alması.. . hiçbiri beni eşime karşı heyecan hissetmem için etkili değil.ben kendim mi ruhsuzum bilemedim ki.. Bir mum yakıp müzik eşliğinde dans, yürüyüş..bunların kilit çözümler olacağını da düşünmüyorum. bilemiyorum. bir heyecan hissetmek istiyorum aramızda. Evliyiz ama elimi tutunca heyecan, eve gelince kalp ritminde değişiklik, yüzümde farklı bir gülümseyiş.. konudan ona bahsettiğimde ne var bunda, normal hayatımızı yaşıyoruz işte. Yoğunuz o kadar diye geçiştiriyor. Bir de çok paylaşımcı değildir, ne bileyim okuduguebir haberi, o gün işte neler olduğunu pek paylaşmaz benimle. Sohbetimizin istediğim gibi olmadığı ile ilgili konu da açmıştım daha önce.
Sizin böyle hissettiğiniz anlar oldu mu? Neler yaptınız? Ne derece normal bir durum sizce??

Yahu kac yillik evlisiniz bilmiyorum ama ilk gunki heycan tabi olmaz liseli aşiklar gibi..
Kari koca arasinda sohbet bence onemli ve cokta hoş.
O anlatmayorsa, siz sorun, eee nasildi gunun anlat deyin.. sureklk soru sorun..
evliliktede en onemli sey saygi sevgi.
Heycanlanipta ne yapacan hem
Hic heycanlanmiyorum acikcasi gerekte bulmuyorum😁

Kimse demesin ilk günkü heyecanla inanmam
Evet ilk günkü gibi sevgi aşk tamam ama heyecan zamanla kayboluyor
Evliliği götüren ise sevgi ve saygı sonucta evlenince bi döngüye giriyor insan
Arada ki iletişimin iyi olmadığından bahsetmişsiniz sıkıntı burda bence ilgi alanım olmassa bile eşimin sevdiği konuları sorarım ona her şeyi konuşup paylaşırız birbirimizle

Ne kadar süredir evlisiniz bilmiyorum ama bizde 2 çocuk var ve en küçüğü resmen bitirim.
O yüzden hiç anlatmayayim. Resmen hayatına sukredersin. Evlilikte belli bir süre sonra oluyor öyle şeyler. Hayat telaşı vs derken o heyecan kalmiyor

10 yıllık evliyiz ama heyecan olmayınca affedersiniz ama her şey monoton geliyor.mesela en basitinden cinsellik bile normal bir şeymiş gibi geliyor. Daha doğrusu belki de heyecan yerine monotonluktan kurtulmak istiyorum. Kendimizi telaşede kaybetmek istemiyorum. Siz de haklısınız ama ilk günkü heyecan imkansız sanırım

Biz 6 buçuk yıllık evliyiz. Heyecan konusunda ben o işten gelip kapıyı çaldığında hala heycanlanirim, mutlu olurum :)) akşamları çay içerken bir opesi filan gelse yine heycanlanirim, ilişkilerimiz de öyledir :)) maşallah diyeyim de biz de heyecan hala var gibi...

Esimle yaklasik 11 senelik evliyim,evliligimiz monotonlastimi evet!zaten coluk cocuk derken ikimiz basbasa kalmayali sanirim yillar olmustur.Bugun bir ara dusundum aylardir hic bir cift guzel kelime ne duydum ne de ben soyledim.Az once telefonla aradigimda "naber yakisikli"diye sordum sonra kendi kendime "evli barkli kadinsin kendine gel"dedim.Ne ben ne esim oyle romantik bir cift degiliz.dogumgunu,evlilik yildonumu falan da kutlamayiz.Eski heyecanda eser yok kabul ama simdi birbirimize daha cok bagliyiz,zaman gectikce evlilik ilerledikce bazi duygular da eksilme oluyor dogrudur ama yerine gelen daha guzel hisler var bence.Hani bazi fermente formullerin bir birine karismasi icin zamana ihtiyaci olur,zaman gectikce tadi yerine gelir ya,mutlu evlilikler aynen oyledir,yillari devirdikce daha guzel tat verir.Daha cok guvenirsin,daha iyi tamamlarsin,daha cok baglanirsin

Kimse demesin ilk günkü heyecanla inanmam
Evet ilk günkü gibi sevgi aşk tamam ama heyecan zamanla kayboluyor
Evliliği götüren ise sevgi ve saygı sonucta evlenince bi döngüye giriyor insan
Arada ki iletişimin iyi olmadığından bahsetmişsiniz sıkıntı burda bence ilgi alanım olmassa bile eşimin sevdiği konuları sorarım ona her şeyi konuşup paylaşırız birbirimizle
1.5 senelik evliyim eşimle haftalarca ayri kalmak zorunda olduğumuz bir mesleği var belki oyuzdendir bilmiyorum ama ben hala eşim her kapidan girdiginde kalp ritmimin değiştiğini hissediyorum. Çok özlüyorum belki ondandır bilmiyorum. Hergun evde olsa belki boyle olmazdi bizimde.

Böyle bir şey var mı bilemiyorum. Ama ilk başlarda hissettiğim o heyecanı kaybettiğimi düşünüyorum. İş, ev, çocuk telaşında aşka heyecana fırsat vermeyi hep ötelemekten belki de. Her şeyi oluruna doğalına bıraktım amahiç bir şey heyecan verici gelmiyor açıkçası. Bazen bir kaç gün ayrı kalıyoruz, arada günübirlik gezilere çıkıyoruz. Denk gelirse hava koşullarına göre Piknik yemek cafe.bana ara sıra sürpriz hediye alması.. . hiçbiri beni eşime karşı heyecan hissetmem için etkili değil.ben kendim mi ruhsuzum bilemedim ki.. Bir mum yakıp müzik eşliğinde dans, yürüyüş..bunların kilit çözümler olacağını da düşünmüyorum. bilemiyorum. bir heyecan hissetmek istiyorum aramızda. Evliyiz ama elimi tutunca heyecan, eve gelince kalp ritminde değişiklik, yüzümde farklı bir gülümseyiş.. konudan ona bahsettiğimde ne var bunda, normal hayatımızı yaşıyoruz işte. Yoğunuz o kadar diye geçiştiriyor. Bir de çok paylaşımcı değildir, ne bileyim okuduguebir haberi, o gün işte neler olduğunu pek paylaşmaz benimle. Sohbetimizin istediğim gibi olmadığı ile ilgili konu da açmıştım daha önce.
Sizin böyle hissettiğiniz anlar oldu mu? Neler yaptınız? Ne derece normal bir durum sizce??
Senin bu istediklerini evlenen hiç kimse yaşamıodur emin ol.

10 yıllık evlilikte,hala kalbinizi pırpır ettirecek kadar heyecan beklentisi çok yüksek ve gerçekçi olmayan bir beklenti.
Heyecan denilen duygu aşkın temel dinamiği, heyecan-aşk da aslında hormonların bize hissettirdiği bir duygu.
Hormon seviyesi nasıl başlangıçtaki gibi veya hep aynı düzeyde stabil kalsın?

Çok özele girmek istemiyorum ama şöyle
örnek vereyim.
Eşimle 27 yıldır birlikteyiz,paylaşımlı ve tatminkar bir evliliğimiz var her açıdan.
Bununla birlikte eşimi her gördüğümde, karnımda kelebekler uçuşmuyor.
Her gün görüyorum ben bu adamı.
Kişiliğinin,huyunun her zerresini biliyorum.
Keşfedecek şey azalınca heyecan da azalıyor doğal olarak.
Eşimle cinsel anlamda yakınlaşmaktan hoşlanıyorum ve şu aşamada bu benim için yeterli.
Yumurtlama dönemi öncesinde o heyecanı hissettiğim de oluyor.
Bazen bunu beslemek için değişik şeyler yapıyorum,yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Diyelim o gün eşim öğleden sonra evde.
Fırsatım varsa,işten biraz erken çıkıp,
eve geliyorum.
-Sürpriz,'oğlan okuldayken'
vakti değerlendirelim diyorum.
Bu bizim aramızda bir parola.
Size de kendinize böyle bir parola bulmanızı öneririm.

Uzun lafın kısası 3-5 yılı geçmiş evliliklerde
artık ilişki evriliyor,başka bir şekil alıyor.
Önemli olan arkadaşlığı,sohbet ve paylaşımı,
sevgi ve saygıyı koruyup,besleyip büyütebilmek.
Bu konuyu benden çok daha güzel açıklayan bir kitap önereceğim size.
Az Seçilen Yol.
Size eşinizle iki cihan saadeti dilerim.

Bahsettiğiniz şey tam olarak aşk.
Aşk duygusu sonsuz değildir.
Açıkçası sağlıklı da değildir.
Yerini zamanla bağlılığa vs. bırakır.
Gerçekçi olalım ve abartmayalım.

Haa ufak dokunuşlarla hislerinizi canlandırmanız mümkün olabilir.
Adamın imajına dokunun bir zaman.
Bir başka zaman kendi imajınıza.
Seviştiğiniz mekanları değiştirin.
İşin içine farklı jestler katın.

İsteyen yapar bence..

Bir buçuk yıllık evliyim. Evlenmeden önce bir yıl bir görüşmemiz oldu onun heyecanı baskaydi o bir yıl içinde nişan oldu düğün yaptık hepsi başka heycanlar barındırdı. Ben evlilikte önceki heycanlari asla beklemiyorum yani eskiden ona dokunduğumda duyduğum heyecanı duyabilmem için uzun süreli bir yere gitmesi gerekiyor ki zaman zaman da gidiyor işi gereği. Evlendik çok fazla şey öğrendik gezdik keşf ettik acayip anılar biriktirdik. Birlikte üzüldük korktuk sevindik .... Sonra dedik ki acaba bi melegimiz olsa da büyük bi aile mi olsak diye . sonra başladık tedirgin olmaya acaba söylemi olur böyle mi olur nasıl anne babalar oluruz bir kritikler yaparken meleğim ben burdayım dedi. İnanılmaz bi heycan yaşadık yaşamaya da devam ediyoruz hala. Şuan bambaşka heycanlar yaşıyoruz. Melegimiz geldiğinde bambaşka heycanlar yaşicaz. Elbet uykusuzluk da olucak Allah korusun hastalık da olur vs vs belki bebek yüzünden biraz uzaklasicaz da ama ikimizde yaşayacağımız sürecin az çok farkındayız. Her anın tadını çıkarıyoruz.
Sohbete gelirsek eşimle ilgi alanlarımız çok farklı ama yinede konuşuyoruz . Eve geldiğinde ben de soruyorum günün nasıl geçti " iyi, sıradan, aynı" vs gibi cevaplar alıyorum ama her gün soruyorum. Onların mizaclari bizim gibi değil uzun uzun konuşmayı sevmiyorlar. Açıkçası çok konuşan erkeklerden de kadınlardan da çok haz etmiyorum. Eğer uzun uzun konuşmak istiyorsam üzerinde çalıştığı bazı konulardan bahsederim o zaman konuşur anlatır yoksa anlatıcı hep ben olurum ve bence süper bir dinleyici olması harika bir şey 😇.
Tavsiyem beklenti içinde olmayın ,eğer eşiniz evliliginizde büyük hatalar yapmıyorsa sevdiğiniz yönlerine odaklanin. Çünkü herkesin kusuru var siz daha az kusurlu olanı bulmuşsunuz.
Ben her zaman olumlu düşünürüm eşimde de değiştirmek istediğim şeyler oluyor ama belki de onunda bende var ama söylemiyor beni incitmemek için.
Ayrıca evliliklerde sağlıklı olan asinkin yerini sevginin alabilmesidir

Allah allah. Kaç tane yorum var, çoğu da heyecan kaybından bahsetmiş. Biz 8 yıldır beraberiz, 3 yıllıkta evliyiz, bendeki heyecan hala ilk tanıştığımız gündeki gibi tavan. Eşim mesela, nasıl diyeyim, konuşmasını sever, gezmesini sever, yeni birşeyler denemeyi, öğrenmeyi sever. Aynı şekilde ben de. Mesela işten gelince, onu kızımla kapıda karşılamak bile bazen tüm yorgunluğunu alır. Azıcık dinlenir, (gece 11de) hadi çıkalım, siz de bütün gün evdeydiniz sıkılmışsınızdır der, 2 saat gezeriz. O sıra işyerinde olanları anlatır, bizim ne yaptığımızı sorar, mesela yürürken koluna girerim, sal bi beni der, ben tabi tam kırılacakken, elini omzuma atar, böyle daha iyi der. Ya da elimi tutar, yolda seksek oynaya oynaya gideriz kimi zaman. Ne bileyim biz mi çocuk ruhluyuz? Ama çok memnunum. Bunu okuyanlar ne düşünür bilmem ama allah bozmasın. Cinsellikte tabii yer alır. Ama öyle gel - gör - git değil de, daha farklı. Mesela kimi zaman egzotik yağlarla masaj yapılır, kokular, tütsüler, loş ışık, hatta meyve tabağı. Ve kıyafet tabii. Utanarak söylüyorum: Öyle kısa da olmaz, çoğu zaman 2 saati bulur, kimi zaman geçer 🤐

Allah allah. Kaç tane yorum var, çoğu da heyecan kaybından bahsetmiş. Biz 8 yıldır beraberiz, 3 yıllıkta evliyiz, bendeki heyecan hala ilk tanıştığımız gündeki gibi tavan. Eşim mesela, nasıl diyeyim, konuşmasını sever, gezmesini sever, yeni birşeyler denemeyi, öğrenmeyi sever. Aynı şekilde ben de. Mesela işten gelince, onu kızımla kapıda karşılamak bile bazen tüm yorgunluğunu alır. Azıcık dinlenir, (gece 11de) hadi çıkalım, siz de bütün gün evdeydiniz sıkılmışsınızdır der, 2 saat gezeriz. O sıra işyerinde olanları anlatır, bizim ne yaptığımızı sorar, mesela yürürken koluna girerim, sal bi beni der, ben tabi tam kırılacakken, elini omzuma atar, böyle daha iyi der. Ya da elimi tutar, yolda seksek oynaya oynaya gideriz kimi zaman. Ne bileyim biz mi çocuk ruhluyuz? Ama çok memnunum. Bunu okuyanlar ne düşünür bilmem ama allah bozmasın. Cinsellikte tabii yer alır. Ama öyle gel - gör - git değil de, daha farklı. Mesela kimi zaman egzotik yağlarla masaj yapılır, kokular, tütsüler, loş ışık, hatta meyve tabağı. Ve kıyafet tabii. Utanarak söylüyorum: Öyle kısa da olmaz, çoğu zaman 2 saati bulur, kimi zaman geçer 🤐
Allah daha mutlu etsin ne güzel :KK68:

Back
X