Evlilikte beyaz yalanlar

Oncelikle yorumlariniz icin cok tesekkyr ederim. Konu basligi olarak beyaz yalan tabiri kullanmam bunun beyaz yalan oldugunu dusundugum anlamina gelmiyor. Ona gore bu beyaz yalanmiş.
Az once alip karsima konuştum.
Rahatsiz oldugu seyleri zaten tahmin ediyordum ve dogru cikti..
Izin almak , kılıbık olmak konusunda cok dalga gecildi esimle. O da her firsatta bunu yuzume vuruyor.
Birseylerin dozajı vardir esime bunu ayarlamasi gerektigini anlatamiyorum. Onun verdigi cevP ayni ben senin hicbirseyine karismiyorum...!
Hakli veya degil evli oldugunu idrak edemiyor bazi zamanlarda ve diger iliskileri hep bana ornek sunuyor. X kocasina hic karismiyormuş deyip beni susturmaya calisiyor. Peki ben o x i hicmi dinlemiyorum kocasina neler yaptigini bilmiyormuyum ? Biliyorum ama gelde bunu bnm kocama anlat.
Kizlar bagimlilik degil olacagini sanmiyorum.
Ben tavrimi koydum hala ayri yatiyoruz. Yarin aksam sehir disina cikiyorum ben dedim atar yapti. Pek umrumda degil.
O bana beni gorur gormez guvenmemiş once beni birakmis kanatlanip ucmusum sonra ona geri gelmisim bu sekilde guvenmis.
Ama ben onu hic birakmamişim..
Sacma bir mantikla konustugu icin konusmayi uzatmadim.
Ego sorunu yani egosu agir basiyo bunun icin kusmeme sinirlenmeme dayanamiyor.
Bende sineye cekecek biri degilim. Bunu da biliyor ve uste cikmaya calisiyor. Beni cok kirdi. Bugun icmedim diyen yarin o kizla konusmadim der. Kolayca yalan soyleyebilir. Ne demeliyim bilmiyorum birsure boyle devam etse daha iyi olacak sanirim.
Hepinize tesekkur ederim.

Esiniz hala iciyorsa sıkıntı. Bence sakın yumusamayin bu sigara, alkol gibi bir seyde degil. Benim esim benden omce cok alkol icerdi tavrimi koydum simdi sadece beraber basbasa evde iceriz ben ona softa kurarim falan anca öyle.

Bu beyaz yalan değil yalanın alası yani hele eşim madde kullaniyorsa kendimi ve cocuklarimi korumak icin boşanirdim derhal. Boyle şeyler yapabilecek durumda olan bir adam herşeyi yapar daha beterine bulasır.

Sevgili iken 1 kere icti diye aytilmissin ya... nasil guvenipte evlenebildin? O zikkimi kim bir kere icmiste bırakmiski?
Ben asla guvenemezdim ama alina yazilmis herkesin evlenecegi kisi. Isimler degissede kader degismez.

ALLAH yardimcin olsun. Ama yalanlarla dolu bir hayat..... bilemiyorum.beyaz yalan dedigide. Senden saklamak icin icin soyledigi yalanlardir. Yani beyaz degil.kandirmaca yalanlar

Cnm aslinda evet yazdiklarindan kafamda biseyler canlandi hala ayri yatiyorum. Ve bugun beni yalana sen itiyorsun dedi.
Evet hakli ben itiyorum ama napim benim ondan baska kimsem yok. O benim herseyim annem ,babam ,sevgilim , dert ortagim. Bunu anlamiyor.
100 defa disari ciksa bitanesine yok desem onun lafini yapiyor cok zoruma gidiyo ama gelde laf anlat
offf çok kızdım sana, ne o oyle annem babam herseyım dert ortağım ne demek,
yahu işte bu yüzden kaybediyoruz.
sen onun oda senin sadece eşi, sevdiceği ol.
kendine değer ver ki oda sana değer versin.
yalan olayına gelince bir laf var ya yalan söylemedim diyen yalan söyler.yani herkes yalan söyler bence.
biraz gevşet eşinin ipini salver.
böyle istiyor. ama sende rahat ol. danısma ona.
belli ki özeniyor rahat arkadaşlarına.

Yalan konusunda ben de çok hassasım. Ama erkeklerin şöyle bir anlayışı var, ilişkimizi etkilemediği, üçüncü şahıslarla ilgili olmadığı sürece yalanın bir zararı yok diye düşünüyorlar. Birçoğu da biz kızmayalım diye bazı şeyleri saklama yoluna gidiyorlar. Bu mesele hassas bir mesele bence, Allah korusun bağımlılık yaparsa ileride çok kötü şeyler yaşanabilir.Bu sebeple vazgeçmesi için net bir şekilde konuşun. Çünkü bu bir iki defayla kalmayabilir..

Sanırım bi tek ben anlamadım
Baştan ben de anlamıyorum sandım ama galiba çözdüm.
Dillendirilmediğine ve sigara,alkol değil dediğine göre geriye tek bir seçenek kalıyor maalesef.
Bu arada nasıl bağımlılık yapmaz diye bir düşünce var,onu hiç anlamadım.

Kiz kardeşiniz mi yoksa kiz kardeşinizin eşi mi teklif ediyor? Bu kötü bir alışkanlık ayrılmaya kadar gider Esrar dediğiniz şey sanırım bugün onu tutandan alir yarın diğerlerini allah yardımcınız olsun

Sevgili iken 1 kere icti diye aytilmissin ya... nasil guvenipte evlenebildin? O zikkimi kim bir kere icmiste bırakmiski?
Ben asla guvenemezdim ama alina yazilmis herkesin evlenecegi kisi. Isimler degissede kader degismez.

ALLAH yardimcin olsun. Ama yalanlarla dolu bir hayat..... bilemiyorum.beyaz yalan dedigide. Senden saklamak icin icin soyledigi yalanlardir. Yani beyaz degil.kandirmaca yalanlar

Sevgiliyken içmedi benden cok once 1 kere kullanmiş oldugu icin ayrildim. Yanlis anlamişşiniz...

offf çok kızdım sana, ne o oyle annem babam herseyım dert ortağım ne demek,
yahu işte bu yüzden kaybediyoruz.
sen onun oda senin sadece eşi, sevdiceği ol.
kendine değer ver ki oda sana değer versin.
yalan olayına gelince bir laf var ya yalan söylemedim diyen yalan söyler.yani herkes yalan söyler bence.
biraz gevşet eşinin ipini salver.
böyle istiyor. ama sende rahat ol. danısma ona.
belli ki özeniyor rahat arkadaşlarına.

Benim durumumda degilsiniz beni anlayamiyosunuz. Bende bir erkege bu kadar anlam yuklenmesine karsiyim tabiki. Ama ailemden darbe yemiş akrabalarindan darbe yemiş biri olarak tek esimi goruyorum cevremde.
Ama bunu ona hissettirmeyenlerdenim. Cok sert gorunuyorum güçlü hicbirseyi umursamayan. Ama icim oyle degil iste . Insan kocasina bile gercekten hissettiklerini soyleyemezse nasil gider anlamiyorum.
Yani ben herseyim olarak esimi goruyorum ama bu onu hic bilmiyor.
Cok ozeniyor insanlara. Suan boyleyiz bikac gun sonra gercekten birseylerin farkina vardigi zaman duzelecek mantikli konusmaya baslicak...

3 senedir evliyiz gel gitleri oluyor hic sorun dahi yapmadigi seyleri bazen topluca soyledigine bana veryansin ettigine sahit oluyorum.
Durup dururken dun aglayarak bana zoruma gidiyor dedi. Iste anlamiyorum uzerinden zaman gecmis seyleri neden simdi soyluyor.
Bu erkekleri anlamak cok guç..

Yalan konusunda ben de çok hassasım. Ama erkeklerin şöyle bir anlayışı var, ilişkimizi etkilemediği, üçüncü şahıslarla ilgili olmadığı sürece yalanın bir zararı yok diye düşünüyorlar. Birçoğu da biz kızmayalım diye bazı şeyleri saklama yoluna gidiyorlar. Bu mesele hassas bir mesele bence, Allah korusun bağımlılık yaparsa ileride çok kötü şeyler yaşanabilir.Bu sebeple vazgeçmesi için net bir şekilde konuşun. Çünkü bu bir iki defayla kalmayabilir..

Kesinlikle boyle dusundugune eminim. Bunun kotu birsey oldugunu anlamiyor buna gelemiyorum. Durust degil benim gozumde...!
Bu benim canimi yakiyor.

Back
X