Evet evlenince insanlar bosuna bekarlik hayatini ozlemiyorlar :) bende her ay belirli bir miktar harcarim diye bisey yok tabiki imkanlar ve ihtiyaclar dahilinde harcarim sadece bu konularda kafamin rahat olmasini isterim acikcasiben de 2 yıllık evliyim. ortak hesabımıza aktarırız maaşlarımızı. .
ay başında tüm ödemeleri yaparız , mutfak için paramızı da ayırırız.bir miktarda kenara ayırırız.
kalan paramızlada o ay ne ihtiyacımız varsa onları alırız önce ikimizde.
sonra ben güzel bişey gördüysem eve kendime, ona alırım yine . aylık bir miktar belirtmekte olmuyor .
sonuçta çalışacaksan malesef bir çok masrafın olabiliyor. hele ki kıyafete önem gösteren bir yerse (banka vs gibi) daha da bi harcaman olur.
not : tabiki evlenmeden önce daha çok para harcıyordumannemle yaşarken bir miktar eve harcar, bir miktar kardeşime verir, kalanı ise annemle harcardık . evlendikten sonra öyle olmuyor. evin harcamalarını vs bilince dikkat ediyorsun yine.
tabiki haklısın. sabahtan akşama çalışıp 100 lira mı harcamanı bekliyor,, günlük 10tlye doymuyosun bir ayakkabı alsan o kadar zaten.Banada oyle diyor ama kendime ayda 200 300 lira harcamamada sicak bakmiyor o zaman ben niye rahat hayatimi birakip calismak zorunda kalip kendime para harcayamayacagim bi evlilik yapiyim ki
Dogru diyosun valla keske sorun sadece bu olsa hem kiskanc hem cimri hemde gecmis takintili o da beni buldu :) seviyorum ama mantigim kabul etmiyo bunlari onunlada olmuyo onsuzdatabiki haklısın. sabahtan akşama çalışıp 100 lira mı harcamanı bekliyor,, günlük 10tlye doymuyosun bir ayakkabı alsan o kadar zaten.
tanışma sürecini uzun tutabilirsiniz, hemen nişanlanıp evlenmeyi düşünmeyin.. mantıgınıza da oturması şart bence evlenirken..Dogru diyosun valla keske sorun sadece bu olsa hem kiskanc hem cimri hemde gecmis takintili o da beni buldu :) seviyorum ama mantigim kabul etmiyo bunlari onunlada olmuyo onsuzda
Sağol cnm :)Allah bagislasin bebisini canim :) evde oturmak ne kadar sıkıcı oldugunu iyi bilirim insan ugrasicak bisey istiyor ve kendine guveni geliyor bende bisey isteyemem diye dusunuyorum bi de oyle tepki verince kafam karisti
Canım senin nişanlın cimri anlaşılan. Bunları yaşamış biri olarak evlen eden önce iyice dusun derim. Benim evlendiğin adam da böyle davrandı. Düğün istemem cahilceymis, ben cahilmisim kendi akrabalarını eglendirecekmisim falan filan işte. Ben kendi düğümü kendim yaptım. Kredi halde beş kuruş raydan yok dedi hep. Oysaki maasim krediye kesildiği halde yine eve kira faturalar alışveriş paralarını verdim. Ama yine herkese beş kuruş faydası yok dedi. En son bu yüzden kapının önüne koydu beni. Ve ben de bunu affetmedi ve bosandim. Daha başta yaşadığım problemler çabası. İnan senin istediğin şeylere bu şekilde yaklasan insan her zaman para derdinde olacak. Çok zor senin küçük bir isteğine böyle yaklasan bir insanla omur geçirmek.Kizlar 2 yillik bi iliskim var nisanlanmayi dusunuyoruz evlenince ikimizde calisicaz gecenlerde butce plani yaparken ben esprili bi dille aylik 200 300 tl ben kendi ihtiyaclarima harcarim dedim agiz burun kivirdi ben kendimi cok kotu hissettim sonucta bende calisicam sorun bendemi diye dusunmeye basladim ben karsimdakinden bisey isteyemem oyle bi yapim yok bi de boyle yapinca tuhaf oldum siz kendinize ne kadar harciyosunuz? ve dugun gereklimi diye sordu bu ne demek ilk evliligimiz sonucta sevgilimin biraz cimriligi var bana karsi degil ama genel olarak ilk kez evlenicem ve cok istiyodum ama bunlar kafami karistirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?