Evlilikte bütçe

Esim benden hic parami istemedi. Ödemeleri hep o yapardi. "Kendine güzel birseyler al" derdi:KK70: bende hamileyken mesela bebek kiyafetleri ve ihtiyaclari aldim ve hazirladim. Simdi zaten evdeyim ve cocuklarima bakiyorum. Ama para kavga konusu olmadi simdiye kadar
maşallah.. kendine nazar etme. hiç olmasin.. hep mutlu olun;)

Bizim düğün borçlarımız bitmediği için gelen para direk onlara gidiyor,kredi çekmiştik onun borcu benden kesiliyor kredi kartları eşimden, evin faturası kirası her şeyi esimdedir hesabimda kalan para olursa eşime havale ederim biriktirme ekstra masraf her şey ondadır karışmam para işlerine. Dışarıda yemek yeme olayında şükür ki hiç sıkıntı çıkarmaz iki hatada bir sinema, haftada bir dışarıda yemeğimiz vardır. Istediğimiz yerden de yeriz. Ölümlü dünya şu gencecik cağımızda borçlarla uğraşıyoruz zaten bir de zevkimizden çalmayalım diyoruz:))

herkesin kartı kendindedir...
ben evın kredısını oduyorum, kendı sahsı ıhtıyaclarım ve kızımın ıhtıyaclarını karsılıyorum.
esım aıdatı ve faturaları oder.
market pazar ortaktır ama genelde bendedır.
esım sorumsuzdur para konusunda o nedenle ona asla guvenmem soz konusu para ıse zamanında cok vukuatı var , bende sayesınde hep açıldım onun yaptogı borcları odemek ıcın ama artık cektım kendımı kenara...
bırıkım falanda yapmıyoruz para kalmıyor cunku kredı kartı hep asgarı odenıyor ve benım avansım hep açık ;)

Ben maaşımı yatırıma çeviririm , eşimde tüm harcamaları yapar.
Kendi kartımı kendim öderim.
Alınacakları alırım yok eşimin alması gerekiyor diye almamazlık yapmam.
Bence ortaya koyun parayı , harcamaları yapın.
Aylık bütçe ayırın gerisini yatırıma çevirin.
Eşin doğru olanı yapmış bizd bazen hangisi uygunsa uygunu yemeyi tercih ediyoruz.

ortak havuzda biriktirir kredileri faturaları kartları öderiz. kalanıyla altın çeyrek vb. alırız.
maaş günlerimiz farklıdır ama yeri gelir o benim borcumu öder yeri gelir ben onun borcunu öderim. para konusunda münakaşa olmamalı. sonu kötü olur

eşim benim ne aldığıma ne yediğime cocuguma bilmem kaç ayakabbı aldığıma vs karışamaz.. karıştırtmam
ben nerde istersem yeriz, gezeriz vs.. bu konularda açmaz ağızın çünkü ben zaten oglum için çalışıyorum.. ama bende bunları yaparken bütcemizi aşmam
bizde herşey ortaktır canm
bütcemize göre harcarız illa ki para biriksin diye kendimi yıpratmam zaten borcumuz vardı diğer aya bitiyor çok şükür..
maaşlarımız yatar benim maaşım eşimin maaşından 15 gün sonra yatıyor
15 günde onun maaşı bitiyor zaten kalmıyor, benm maaşımda 15 gün gidiyor..
genelde elimzde kalan parayı haftaya böleriz
haftalık 200 tl bütce ayırırız eve ordan harcanır bu paranın içinde pazar eşimin 1 haftalık sgarası pazar günü gezme dolaşma paramız olur ve bütceyi aşmayız
esktra ihtiyaçlar için benzin+ kıyafet+ ıvır zıvır alınacak mesela onlar için bir miktar para ayırır koyarız bence sizde böyle yapın. illa ki herşeyin ucuzuna her zaman kaçılmamalı bence.
kalan paraylada biriktirirsiniz..
birkim yapılacak diye bazen insan cok bunalıyor karsısındakinide bunaltıyor.
sen acaba bütcenizi zorlayacak harcamalar yaptığın için mi eşin böyle tutum sergiliyor ?

Sanırım daha evli değilsiniz nişanlılık dönemindesiniz nişanlıyken bende çalışıyordum ben kendi maaşıma hiç dokunmadım eşim de birikim yapıyordu düğün zamanı ben beyaz eşyalarımı ve çeyizimi aldım eşim kredi kartının limitini yükseltti salon takımı yatak odası halı perde falan aldı işte düğün sonrasında gelen parayla hemen borcumuzu kapattık üstüne kalanıyla araba aldık sonra ben işten ayrıldım eşim evin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor size verebileceğim tavsiye düğün sırasında sonradan ödeyebileceğiniz borcun altına girmeniz sadece düğün günü bile kaç para harcanıyor eşyalarınızı ona göre seçin evlendikten sonra da çalışıp beraber ev araba borcuna girebilirsiniz daha mantıklı olur

Calismiyorum ama calissam da tek hesap olur bizde. Yani iki maas ayni yerde toplanir oradan harcaniz.
Senin benim param olayi cok ama cok itici geliyor bana.
Ikimiz hayati paylasiyoruz, parayi neden ayiralim. Ikimizin birikimi, ikimizin hesabi, ikimizin cocuklari,, evi arabasi..
Isteyen istedigini alir, ben senelerdir cuzdan kullanmiyorum gerek kalmadigi icin. Esim mesela ise giderken lazim olmuyor diye cüzdanini evde birakir bana lazim olur diye. Cüzdan bile kisisel degildir bizim evde.
Gelecege yönelik konusurken bile ben de calisirsam maasimiz toplam su kadar olacak diye konusuruz.
Senin benim param olayi olsaydi ben esimin evinde ona muhtac, onun parasini yiyen bir kadin olurdum.
Bu yaklasim zaten zaten kadini düsüren sey.
Esimin parasi zaten benim param, benimki de onun. Ben su an evde cocuk bakiyorum, gelirim yok, o zaman benim param da yok. Ay bu nasil birsey. Böyle yasanilir mi?Yani saglikli bir birliktelik olmaz bu.
Kendim kazansan bu kadar sahiplenirdim herhalde.
Ikimiz icin de bu böyle.
Düsünüyorum da ilerde calissam bu benim param desem esim icin ne kadar incitici olurdu.

Harcamaları eşim yapar ödemeleri ben yaparım, o kredi kartını yatırır, kendi harcayapı parayı ayırır ve gerisini direk bana yollar, zaten kredi ödüyoruz, paramızın çoğu oraya gidiyor, hesabımı bildiğim için eşim karışmaz, kendisi paranın değerini de bilmediği için dikkat eden taraf genelde benim.

Faturaların ve kiranın yarısını veririm. Mutfak daha çok eşimde, eksikleri de ben tamamlarım. Herkes kendi birikimini yapar.

merhaba evlilikte bütçeyi nasıl ayarlıyorsunuz.ikimizde çalışıyoruz genelde harcamaları eşim yapıyor benimki biriktirmek için ayrılıyor ama onda bile sorun çıkıyor,neden hep beni kini harcıyoruz diye? Ya da kendi istedikleri doğrultusunda harcamak istiyor mesela bugün onun istediği yerde yemek yenildi daha ucuz olduğu için ,böyle hayat mı geçer ,sürekli herşeyden kısmak zorunda kalıyoruz böyle olunca da.Sizler nasıl yapıyorsunuz para-bütçe işlerini?
Merhaba... biz de ikimiz çalışıyoruz
Bizde de aynen eşimin maaşı kira mutfak vb
Benimki de birikim
Eşim şükür sorun yapmıyo inşallah da hiç yapmaz
Dışarda yerken demişsiniz gıcık oldum
Biz de yemek de sorun yok da
Bişeyşer içtiğimizde veya tatlı yerken farkediyorum ucuza kaçıyo
Kimin canı tatlı istemez ki :)) bin bir çeşit tatlı var
Ben yiyorum boşver kızmıyo
Hatta geçen iki tiramisu üstüste yedim marka bi yerde
O Kızsa var ya sizin gibi sinir olurum
Şuan ki durum nasıl peki ilerleme oldu mu dizeldi mi biraz ?

Kredi kartı ödemeleri var bi de
Kendi kartımı da o ödüyo
Parayı severim ama hesaplamak beynimi yorar
Hesap yapmıyorum hiç
Bi maaş gidiyo bi maaş kalıyo

Eşim maaşını bana aktarır, harcamaları ben yaparım. Kartları kimin ihtiyacı olursa o alır. Şu an çalışmıyorum, çalışırken benim maaşım birikirdi. Evi çekip çevirmeyi kim daha iyi biliyorsa para onda olmalı bence, ama her iki tarafta kısıtlanmamalı.

neden hep beni kini harcıyoruz diye?
Evlendikten sonra senin benimmi var sonuçta biriktirdiğiniz parada ikinizin değilmi kimin maaşının olduğunun ne önemi var. İkimizinde belirlidiği ödemelerimiz vardır. Artan paramızıda ortak olarak ya harcarız yada koseye koyarız.

Herkesin maaş kartı ve kredi kartı kendindedir,ödemeler yapıldıktan ( ev kredisi+özel okul taksidi+faturalar +kredi kartları)sonra kalan paralar ikimizin kendi hesaplarında kalır,özel harcamalar yapılır,onun sigarası vardır sadece bazen kişisel alışverişler yapar,ben kuafördü bakımdı vs,kimde para biter de eksiye düşecek gibi olursa genelde diğerine vatsaptan yazar,mesai saatleri içinde eft ücreti kesilmediğinden “aşkım bi 300 tl yollasana eksideyim” diye,henüz kıl olduğum bi durum olmadıgından yedi senede ayrı kişisel bi birikim hesabına yönelmedim,huylandıgım bişe olsa yapardım,kendim ve kızım dışında bi harcamam olursa eşime sorarım sadece,işte kızkardeşime para yollayacaksam o da ailesine verecekse bana sorar,onun dışında kimse kimseye sormaz. ( bi de ikinci bi iş yapıyor eşim ona da kimde para varsa o verir sonra yıl içerisinde toplu bi şekilde döner o para)

ben kendi işimi yaptığım için düzenli bir gelirim yok. bazen 2 ay hiç geçmez elime para bazen yüksek miktarlar geçer giderlerimi çıkardıktan sonra tüm parayı eşime veririm ordan harcarız. sonuçta senin benim yok evliyiz artık. gün gelir ofis kiramı eşim verir. üstünde para olsun diye para verir kartını verir. gün gelir 5bin 10bin ben eşime gönderirim asla da birbirimize nereye harcadığımızı sormayız.

eşimin kendi işi,benim de..aylık veya haftalık ne kadar aldıysa bana getirir..harcamalar,faturalar vs. o paradan yapılır.kalanla da ya tatil planlanır ya da birikim yapılır..

Odemeler esimde bana harclik çeker getirir o paradan bazen artiriyorum kalmazsa bile yine ceker getirir kalanda atm.de birikiyor ya da altin aliyoruz

bizim hesaplarda çok karışık.

benim maaşım ev kredisine kızımın bakımına ve kızımın odasına aldığım eşyalara gidiyor.
kalan az miktar parada bana kalıyor.

eşimde ev masraflarını karsılıyor.
araba için para biriktiriyor.

eşiniz parasız kalıyorsa strese giriyordur.
aynı durumu bende yaşıyorum
o zaman eşim destek çıkıyor bana.

Back
X