evlilikte denklik

kardalen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011
316
20
118
Diğer
slm kızlar yorumlarınıza ihtiyacımız var...kuzenim eczacı ailesinin durumu da iidir...eczanesinde çalışan bi tane kalfa ile duygusal yakınlaşması olmuş...işin içinden çıkamadı bana geldi anlattı bugün...teyzeme de anlatmış o asla olmaz demiş...arada meslek farkı var...kuzenime cocuk coook iii davranıyomuş...ben ilerde mutsuz olacağını söledim...evlilikte bayanın üst düzeyde olması bana göre cok büyük bi sorun...kendisine anlatmaya calıştım ama gönlü akmış bi kere...aranızda bu sekilde evlilik yapıp mutlu olan var mı...

valla ben de sizinle aynı görüşteyim. uzun vadede sorun olabilir bu mevzu. hatta eşlerin ailelerinin denk olmamasının dahi sorun yarattığına şahit oldum ben

niye erkeğin durumu iyi olunca sorun olmuyoda kızın durumu iyi olunca mı sorun oluyo kuzenimde durumu iyi olan bi kızla gerçi kendi durumları kötü değil ama kızın durumu biraz daha iyi evlendi hatta kendisi norveçte kızın babasının dükkanında çalışıyo gayette mutlulular

şimdi anlamıyor beni ama ilerde anlıycak...ilerde bu acığı kapatmak için sürekli uğrasacaksın dedim...

slm kızlar yorumlarınıza ihtiyacımız var...kuzenim eczacı ailesinin durumu da iidir...eczanesinde çalışan bi tane kalfa ile duygusal yakınlaşması olmuş...işin içinden çıkamadı bana geldi anlattı bugün...teyzeme de anlatmış o asla olmaz demiş...arada meslek farkı var...kuzenime cocuk coook iii davranıyomuş...ben ilerde mutsuz olacağını söledim...evlilikte bayanın üst düzeyde olması bana göre cok büyük bi sorun...kendisine anlatmaya calıştım ama gönlü akmış bi kere...aranızda bu sekilde evlilik yapıp mutlu olan var mı...

Bu konuya benzer bir konuydu
Aynen şunları yazmıştım:
Evlilikte dil, din, ırk vs. ayrımı olmamalı
Eğitimde aynı, uçurum yoksa tabi ki
Ama aileler işin içine girince durum değişiyor
Kız çok seviyor ama annesi olmaz diyor
Yarın bir gün bir kavgada annesinin söyledikleri çınlar kulağında
Zor işle bunlar...
Hayırlısı olsun ne diyelim.

Son düzenleme:
niye erkeğin durumu iyi olunca sorun olmuyoda kızın durumu iyi olunca mı sorun oluyo kuzenimde durumu iyi olan bi kızla gerçi kendi durumları kötü değil ama kızın durumu biraz daha iyi evlendi hatta kendisi norveçte kızın babasının dükkanında çalışıyo gayette mutlulular

yok olay para değil...kuzenim eczacı oğlan kalfa yani lise mezunu....sorun bu....

Bu konuya benzer bir konuydu
Aynen şunları yazmıştım:
Evlilikte dil, din, ırk vs. ayrımı olmamalı
Ama aileler işin içine girince durum değişiyor
Kız çok seviyor ama annesi olmaz diyor
Yarın bir gün bir kavgada annesinin söyledikleri çınlar kulağında
Zor işle bunlar...
Hayırlısı olsun ne diyelim.

haklısın anlaştıktan sonrası gerisi boş ama...işte bazen de öle olmuyor...teyzemler biz oğlanın mesleğini ne diye anlatcaz diyolar....onlar da kendilerince haklı...

Ben 26 yasimdayim su an. Daha gencken 17-18li yaslardayken boyle seyleri onemsemezdim, davulcu zurnaci, fark etmezdi benim icin. Ama yasim ilerledikce bu konunun oneminin daha da farkina variyorum.

Yakinda muhendis olucam, yurt disinda oldukca iyi bi universiteden, adini vermiyim. Yasim dolayisiyla artik evliligi daha cok dusunuyorum ve bu yuzden de gonlumu kime kaptirdigima dikkat ediyorum tabii. Onemli olan aslinda egitim seviyesi degil, ama onun beraberinde getirdigi bi kultur farki. Yurt disinda farkli ulkelerde calisip, 3 yabanci dil bilip, allah kismet ederse iyi bi is sahibi olduktan sonra, gidip lise mezunu biriyle evlenmeyi dusunemiyorum. Dedigim gibi, lise mezunu olmasinda bi sorun yok, ama bilgi dagarcigi diye birsey var. Cocukken ask mesk dolayisiyla insan bunlari gormuyor, ama yas ilerledikce sorunlar ortaya cikiyor. Paylasimlar azaliyor, sohbetler duraganlasiyor. Bu dediklerim kesinlikle maddiyatla alakali degil. Gerekirse kocam evde oturur ben calisir gecimi saglarim, onemli olan kultur seviyesi. Insanin esi okumamis koylu bir aileden de gelebilir, onemli olan kendini ne kadar gelistirdigi, gunluk hayatta karisinin yaninda geri kalmamasi. Bazi basit seylere anlamakta zorlanan, ya da o konuda bi bilgisi olmayan erkek bana cekici gelemiyor. Umarim anlatabilmisimdir.

Yegeninizin yasi kac? Gonul bazen ferman dinlemez, kendi haline birakmaniz belki daha uygun olacaktir. Belki kendiliginden durumu gorur bi sure sonra. Aile yapisi olarak sevgili olma durumuna nasi bakiyorsunuz bilemem tabii. Ama ben genc yasta sirf ailesininin dirdiri yuzunden ya da ailesine inat kotu evlilikler yapip, daha 20sinde bosanmak zorunda kalan insanlar taniyorum. Genc bi insana bazi seyleri ne kadar anlatsan nafile. Kendi kendine duse kalka ogrenmesi icin yeteri kadar ozgurlugun ve anlayisin saglanmasi gerektigini dusunuyorum. En dogru karari vakti gelince zaten kendi verecektir.

İkisi de ilaç isimlerini biliyor ve reçete verebiliyor:) lise mezunu olmak ya da ünv mezunu olmak arasındaki fark çok mu büyük?ya uyduruk kıytırık bölümde bile okusan millet aaa ünv mezunu diye göklere çıkarabiliyor (bence kişi kendini geliştirmişse bana göre aralarında bi fark yok)Bende dışarıdan okudum ilk orta lise ünv eşimde öğretmen yüksek lisans yapmış şimdi doktora yapacak.Ha sorun var mı yok hatta ben kendimi ondan daha üstün görüyorum:P Canım kuzenine şöyle de eğer insansa boşversin eğitim durumunu dışarıda insalıktan nasibini almamış ünv okuyan öküzlerde var(sözüm meclisten dışarı)yani bence insan olması önemli yani sorun teşkil etmemeli.

24 yasında canım....bu işler cok zor...coook ii anlaşıyolarmış...hep öle diyo ...ben de şimdilik öledir dedim...ilerde anlaşılcak iiliği kötülüğü dedim...o da sıkıntı yapıyo arkadasları falan laf etmişler onla mı evlencen diye...

Eğer sorun şu an sadece eğitim durumuysa sorun olmamalı.ama yok o eğer eğer birden fazla şeyler varsa(kültür,maddiyat,aile yapısı vs)tabi ki problem olabilir.

Ben çok benzer durum yasadım. Ailemden gizli gizli, onaylamadıklarını bile bile 4 yıl devam ettim.

Ama anladımki, aile yapısı, hayata bakış acısı, davranışlar cogunlukla uyuşmuyor. Maddiyat cok sonra geliyor ama o da onemli.

Ben hic bir arkadasıma bile iliskimi soyleyemedim. Doya doya gozonunde yasayamadim. Zor bir süreçti. Ve bitirdim sonunda. Simdi cok daha iyi karar verdiğimi anlıyorum. Olmazmış yapamazmisim.

Bir de kimse beni yanlış anlmasin. Bunları da genelleme yapmak istemiyorum ama üniversite okumak cok farklı bir sey. Sadece öğretim farkı degil vizyon farkı da oluyor.
Senin bi cok davranışını , tavrını, insanlarla muhabbetini anlamıyor, yadirgayabiliyor.

Kim ne derse desin denklik onemli. Bu sekilde mutlu olan çift sayısı azinliktdir.

kızın işçisi durumunda çalışıyor çocuk, yani kocasına parasını karısı verecek, üstelik eczacılar çok kazanır, çocugun eğitim durumu da daha düşük, bence sıkıntılar çıkacaktır, hakkında hayırlısı olsun...

Son düzenleme:
İkisi de ilaç isimlerini biliyor ve reçete verebiliyor:) lise mezunu olmak ya da ünv mezunu olmak arasındaki fark çok mu büyük?ya uyduruk kıytırık bölümde bile okusan millet aaa ünv mezunu diye göklere çıkarabiliyor (bence kişi kendini geliştirmişse bana göre aralarında bi fark yok)Bende dışarıdan okudum ilk orta lise ünv eşimde öğretmen yüksek lisans yapmış şimdi doktora yapacak.Ha sorun var mı yok hatta ben kendimi ondan daha üstün görüyorum:P Canım kuzenine şöyle de eğer insansa boşversin eğitim durumunu dışarıda insalıktan nasibini almamış ünv okuyan öküzlerde var(sözüm meclisten dışarı)yani bence insan olması önemli yani sorun teşkil etmemeli.

canım sen bayansın ...ama o erkek ilerde bunun ezikliğini yasayabilir...senin durumun daha farklı...

24 yasında canım....bu işler cok zor...coook ii anlaşıyolarmış...hep öle diyo ...ben de şimdilik öledir dedim...ilerde anlaşılcak iiliği kötülüğü dedim...o da sıkıntı yapıyo arkadasları falan laf etmişler onla mı evlencen diye...

Milletin ne dediginin ne dusundugunun hic bi onemi yok. Hatta ailelerin dusuncelerinin de bi onemi yok. Onemli olan onlarin mutlulugu. Lise mezunu olsa da akilli, bilgili bi insan olabilir. Lakin bunlar hemen anlasilacak seyler degil. 3-5 ayda bi insanin kafa yapisini cozmek cok zor. Hersey zaman istiyor. Bence aceleci davranmayin.

Maddiyat ya da cevreye ne deriz diye dusunuyorsaniz, inanin lise mezunu olup parayi kiran, universite mezunlarini solda sifirlayan bi cok insan var. Dilin dinin de bi onemi yok, onemli olan beyinler ayni calisiyor mu.. birisi yeniliklere acikken oteki yerinde mi sayiyor, ilgi alanlari ortak mi, yoksa biri kitap kurduyken digeri sadece kahvede mi takiliyor, bunun gibi seyler..

Ben çok benzer durum yasadım. Ailemden gizli gizli, onaylamadıklarını bile bile 4 yıl devam ettim.

Ama anladımki, aile yapısı, hayata bakış acısı, davranışlar cogunlukla uyuşmuyor. Maddiyat cok sonra geliyor ama o da onemli.

Ben hic bir arkadasıma bile iliskimi soyleyemedim. Doya doya gozonunde yasayamadim. Zor bir süreçti. Ve bitirdim sonunda. Simdi cok daha iyi karar verdiğimi anlıyorum. Olmazmış yapamazmisim.

Bir de kimse beni yanlış anlmasin. Bunları da genelleme yapmak istemiyorum ama üniversite okumak cok farklı bir sey. Sadece öğretim farkı degil vizyon farkı da oluyor.
Senin bi cok davranışını , tavrını, insanlarla muhabbetini anlamıyor, yadirgayabiliyor.

Kim ne derse desin denklik onemli. Bu sekilde mutlu olan çift sayısı azinliktdir.

Aslında kişiyle alakalı bir durum yani eşlerden biri eğer kendini geliştirememişse kesinlikle problem.

bir eczacı olarak o kadar utandım ki yazdıklarınızdan
nasıl denk tutarsınız bir eczacıyla kalfanın bilgilerini
siz dışardan gördüğünüz için sadece
işin içinde olsanız asla böyle konusmazsınız
ne demek reçete vermek
eczacının işi sadece bu mudur
eczacı en yakın sağlık danısmanınızdır
mesleğini layıkıyla yapmayanlar her meslekte vardır
ama ben eczanemde hastaların tahlillerini incelerim doktorların suratına bakmadığı hastalara tek tek acıklama yaparım
ilaçları ayrıntısıyla anlatırım
bir gün gelin eczanem de bir cay için de eczacılık neymiş nasıl yapılırmıs öğrenin
ayrıca eczacılık fakülteleri kıytırık bölümler değildir
5 sene okumanız gerekir üniverrsitede 4 sene bile değil
puanları son derece yüksektir
kazanması da okuması da zordur
siz kendinizi üstün görebilirken yıllarını okumakla geçirenleri nasıl yerlerde görüyorsunuz pessss

Son düzenleme:
Çok saçma 1 durum.. insanların gözü o kadar gösterişe alışmış ki, artık hayatlarını, geleceklerini bile bunun üzerinde kuruyorlar..
aile de kendince haklı ola bilir ama çok yalnış düşünce içerisindeler.. ne demek yani mesleğini ne diye anlatıcaz?? sorun mu yani bu?? İyi biri olmasının, kızlarını üzmemesinin hiç mi anlamı yok?? kimse alınmasın ama şahsi fikrim bu..
Ben o kızın yerinde olsam, eğer gerçekten bi şeyler olucaksa yani beraber gelecekleri varsa, seviyorsam mücadele ederim..
neden bunlar sorun oluyor ki?? erkeklerin maddi durumu iyi olsa sorun yok, mesleği iyi olsa sorun yok, ama bunlar kadında olunca sorun çok..

canım sen bayansın ...ama o erkek ilerde bunun ezikliğini yasayabilir...senin durumun daha farklı...

Canım haklısın kadınlarda çok sorun olmuyor.Ama sadece eğitim durumuyla değerlendirmeyin demek istiyorum.Bazen ruh ikizin ortaokul mezunu bile olabilir:) Lise mezunu oluşunu bir tarafa bırakıp bi bakın belki doğru insandır.

Back
X