Bende eşinizin mesleğinde önce karakteriyle övünün her kocanın yapması gerekeni yapıyor doktor olmasa başka birşey de olsa bunu yapması gereken o ne diye evleneceksiniz size destek olmayan biriyle ayrıca ben erkek olsam benim mesleğimle övünülmesini istemezdim doktor olsam hele mesleğimi hiç söylemezdim çünkü malum kadınlarımız bayılıyorlar doktor doktor diye neyse konuya gelince ortak paylaşım demişsiniz ortak paylaşım olmasa bu eczacı kuzeninizle o kalfa dediğiniz insan yanyana bile kalamaz kaldı ki evlenemeden bahsediyorsun aileler her zaman kızların en iyi evliliği yapmasını ister,aşkla yürür ben aşkla yürümüyor lafına da inanmıyorum sizi gerçekten seven insan limon satar para kazanır,okur kendini geliştirir,kültürel açıgı kapatır.Evlilik çok yönlü kurumluğunu kalfa olduğu için sağlayamayacağını nerden anlıyorsunuz,eğer gerçekten kızı seviyorsa ve karakter olarak da düzgünse elinden geleni yapar hem eğitim hemde kültür açısından açığı kapatır,ama konu eczacı kız kalfa adam üçgeninde olunca ister istemez maddi yönden de değerlendiriliyor haklısınız o konuda ama kız sorun etmiyorsa bize laf düşmez.tabi ki övünürüm çünkü benim her konuda arkamda her yönde destek....ayrıca ben de milli eğt yöneticiyim...evlilik sadece meslekle yürümez bunu ben de gayet ii biliyorum ama kör cahil bir insanla da evlenilmez...hayat sadece askla yürümüyo malesef....kuzenimin etrafındaki herkes de onda ne bulduğunu sasırıyor zaten...espiri yapayım der olayı batarır konuşmayı bile tam bilmiyo...iii bi insan olabilir ona diycek bişeyimiz yok...hiç kimseyi mesleği dini ırkı vs şeylerle sınıflandıramayız...ama evlilik bir bütün...sadece askla yürümüyo...cok yönlü bi kurum...daha önce erkek ark ayrıldı ve bu cocukda ilgi gördü....gene de haklarında hayırlısı...teyzemler de kendince haklı kızlarının daha ii bir gelecekte olmasını istemelri gayet normal bence....zenginlik derdinde falan değiliz allah herkesin rızkını ayrı yaratır...bence önemli olan ortak paylaşım...bunun olması için de bazı sartların uygun olması lazım diye düşünüyorum....