• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte eğitim farkı sorun oluyor mu ?

zarifenur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2017
859
1.071
43
Evet hanımlar , fikirlerinize ihtiyacım var.
Eğitim seviyesi eşit olmayan iki insan evlenirse ilerde bu durum sıkıntı çıkmasına sebep olur mu ?
Diyelim ki bi talibiniz var , yaşam tarzı kültürel yapısı size ve ailenize gayet uygun , tanıdığınız herkes tarafından da iyi oldukları söylenen , kötü alışkanlıkları olmayan birisi.
Tüm kriterlerinize uyuyor ama ,
Tek sıkıntı siz üni mezunusunuz atıyorum öğretmen olacaksınız , karşıdaki kişi lise mezunu esnaf kendi işinin patronu.
Bu durumu sorun etmeyip bi görüşme şansı verir miydiniz , yoksa evlilikte her konuda denklik önemli diyip direk olmaz mı derdiniz ?

Ben etmedim sorunda yaşamadım. Çokta mutluyum. Şu an kızımla oyun oynuyorlar. Tamamen karşıdaki kişinin karakterine bağlı. Genelde sorun olur diyorlar. Ben de genelleme yapmadan tanımaya çalıştım ve kesinlikle kazandım. Kompleksi biri değilse sorun yok. Öz güven önemli. Ama o sorun ederde kompleks yaparsa sen çok yipranirsin onuda iyi analiz et.

ben lisansüstü de okudum. eşim lise mezunu
bizim aramızda bi sıkıntı yok
kişiliklerle ve insanların hayat bakış açısıyla ilgili şeyler bunlar

Evliliklerde eğitim değilde, kültür farkı olunca sorun olabiliyor.

Karşınızdaki insan her anlamda kendini geliştirmiş ve size hitap ediyorsa bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Kendini bilmeyen insanlar tarafından eğitim farkı sorun olarak görülebilir. Kendinizi biliyorsanız sorun değil.

Kendi ayakları üzerinde durabilir, çevresine karşı nerede durmasını biliyorsa ve sana karşı da merhametli davranıyordu eğitim farkı önemli değil. Eğitim sadece okul değildir bazen hayat okulunda ne kadar başarılı olduğu da onemlidir.

İleride sen eğitim olarak ilerlemek isteyince sana engel olmayacaksa ya da kazandığın parayı kıskanmayacaksa olabilir ama genelde erkekler sorun ediyor bunları.. bir de erkek eğitim olarak düşük olunca kendi kendine ket vurmaya kalkıyorsun kendi kendini engelliyorsun kocanı düşünmekten misal doktora yapacaksın aman kocam kendini mutsuz hisseder mi vs demeye başlıyorsun.

bunları göz önüne alın..

Ben yurt dışında üni okudum eşim ise dışardan iki senelik bir bölüm okudu, ama aramızda hiç sorun etmedik. Okumayla kültürlü ahlaklı olunmuyor.

Evet hanımlar , fikirlerinize ihtiyacım var.
Eğitim seviyesi eşit olmayan iki insan evlenirse ilerde bu durum sıkıntı çıkmasına sebep olur mu ?
Diyelim ki bi talibiniz var , yaşam tarzı kültürel yapısı size ve ailenize gayet uygun , tanıdığınız herkes tarafından da iyi oldukları söylenen , kötü alışkanlıkları olmayan birisi.
Tüm kriterlerinize uyuyor ama ,
Tek sıkıntı siz üni mezunusunuz atıyorum öğretmen olacaksınız , karşıdaki kişi lise mezunu esnaf kendi işinin patronu.
Bu durumu sorun etmeyip bi görüşme şansı verir miydiniz , yoksa evlilikte her konuda denklik önemli diyip direk olmaz mı derdiniz ?
Eğitim farkı değilde o biraz insanların karakterleriyle alakalı biraz canım

Back
X