Evlilikte fedakarlik yaparmisiniz ?

EvluBayan000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
943
368
23
29
Selamün aleyküm bayanlar. Benim konularım da çoğu bayanlar fazla fedakarlık yaptığımı ve bunların beni yipratacgni soyluyorlar. Sonuna kadar haklılar ama buna mecburum evlilik bize ne tecrubeler ogretmiyorki. Yorumlarda ki gelinlerin çoğu anlattığım konular üzerinde keyiflerine göre davrandiklarini soylediklerinde acaba tek saf benmiyim çok mu savunmasizim diye düşünmeye başladım. Sizlerde evlilignzde farklı konulardan sıkıntı çekmiyor musunuz ?karşınıza çıkan sorunlarda hemen bosaniyormusunuz ? Ne biliyim kiminin kocası aldatır mecburiyettn katlanır ama böyle bir durum kesinlikle kabul edilir değil. Kimisi kayinvalidesinden çeker eşinin hatrina susar. Kimisi gorumcesininden vs . Kimisi eşiyle çok güzel anlaştığı halde ailesinin doldurusuna gelmesinden.? Siz bu konularda eşinizin veya evliliginzn hatrina fedakarlikta bulunurmusunuz ?

Konuya bağlı derim.Esimin fedakarlık yaptığı konular var.Benim yaptığım konular var.Aslalarim var.Yasadikca anlıyorsun neye tolerans gösterip neye katlanmayacağını

Duruma bagli. Evlilikte fedakarlik dedigimiz sey karsiliklidir. Bazen kocam bana katlanir bazen de ben ona katlanirim. Bugun mutsuzumdur o bana katlanir. Yarin onun kafasi bozuktur ben ona katlanirim.
Kaynanamdan veya gorumcemden cok cekip de kocamdan bosanmam. Kocamin tavri onemli once onu analiz ederim.
Aldatilirsam ayrilirim
Kocam kumara varini yogunu kaptirirsa ayrilirim
Siddet gorursem ayrilirim
Keyfi sekilde issiz dolanirsa ortalikta ayrilirim
Bagirir cagirirsa ayrilirim

Siz yaptıklarınızı iyilik ve saygı için değil de gösteriş için yapıyorsunuz bu yüzden hiç yapmayın ne kaybedeceksiniz.En azından rol yapmamış olursunuz.
Buradaki herkes zaten sizin gibi düşünüyormuş.Ee eşlerinden ayrıldılar mı?Hayır.O zaman sende ayrılmazsın ne diye korkuyorsun ki.

Selamün aleyküm bayanlar. Benim konularım da çoğu bayanlar fazla fedakarlık yaptığımı ve bunların beni yipratacgni soyluyorlar. Sonuna kadar haklılar ama buna mecburum evlilik bize ne tecrubeler ogretmiyorki. Yorumlarda ki gelinlerin çoğu anlattığım konular üzerinde keyiflerine göre davrandiklarini soylediklerinde acaba tek saf benmiyim çok mu savunmasizim diye düşünmeye başladım. Sizlerde evlilignzde farklı konulardan sıkıntı çekmiyor musunuz ?karşınıza çıkan sorunlarda hemen bosaniyormusunuz ? Ne biliyim kiminin kocası aldatır mecburiyettn katlanır ama böyle bir durum kesinlikle kabul edilir değil. Kimisi kayinvalidesinden çeker eşinin hatrina susar. Kimisi gorumcesininden vs . Kimisi eşiyle çok güzel anlaştığı halde ailesinin doldurusuna gelmesinden.? Siz bu konularda eşinizin veya evliliginzn hatrina fedakarlikta bulunurmusunuz ?
Sadece maddi anlamada fedakarlıkta bulunurum bunun dışında hayır bulunmam.

Siz yaptıklarınızı iyilik ve saygı için değil de gösteriş için yapıyorsunuz bu yüzden hiç yapmayın ne kaybedeceksiniz.En azından rol yapmamış olursunuz.
Buradaki herkes zaten sizin gibi düşünüyormuş.Ee eşlerinden ayrıldılar mı?Hayır.O zaman sende ayrılmazsın ne diye korkuyorsun ki.
Bu konuda benim eşimin ailesi çok değişik en ufak konuyu çok büyük sorun gibi eşime dolduruslariyla yansitiyorlar esimde saygıdan ailesine karşı gelemiyor. Anliycagnz savunmasiz kalıyorum eşim arkamda durmadiginda?

Bu konuda benim eşimin ailesi çok değişik en ufak konuyu çok büyük sorun gibi eşime dolduruslariyla yansitiyorlar esimde saygıdan ailesine karşı gelemiyor. Anliycagnz savunmasiz kalıyorum eşim arkamda durmadiginda?
Ailesine saygi duyuyor karsi gelemiyor ama size saygisi yok ve sizi yalniz birakiyor. Mesela bu benim icin bosanma sebebidir. Sevginin,sayginin bittigi durumda evliligi neden devam ettireyim ki?

Bütün fedakarlıklar kadınların üstüne yüklendiği için kimsenin hatrına fedakarlık falan göstermem. Biraz da bizim hatrımız için erkekler fedakarlık gösterse olmuyor mu?
Yok kocam hatrına kaynanama katlanıyorum falan çok saçma. Kocanız sizin hatrınıza aradaki dengeyi sağlaması lazım.

KV ve Görümcenin saygısızlıklarına koca hatırına katlanmak diye birşey yok bence. Evlilik zedelenecek diye korkudan katlanılıyor. Yoksa koca eşinin hatırına ailesi ile arasına mesafeyi koyar.

Aileler
Ailesine saygi duyuyor karsi gelemiyor ama size saygisi yok ve sizi yalniz birakiyor. Mesela bu benim icin bosanma sebebidir. Sevginin,sayginin bittigi durumda evliligi neden devam ettireyim ki?
Aileler araya girmediği sürece çok güzel anlasiyorz. Ailesinede karşı gelemedignde çok kavga yapiyoruz. Ama beni çok sevdiğinden eminim bende onu çok seviyorum sevgisinden eminim. Belki de sevgim için yapıyorum bilemiyorum

Genel olarak bilmiyorum ama karsilikli bizde. Ama en cokta ben fedakarlik yaptim o ayri mesele.
Sinirli birisi kendisi hersey mukemmel olmak zorunda o yuzden yaptigim bi isi uc kez kontrol ediyorum hani bisey bulmasin gibisine. Ama cok severiz birbirimizi sayarizda o benden ben ondan habersiz buyuk islere kalkismayiz.
Onun disinda ailesine baglidir ama bu beni rahatsiz etmez, kv ko gorumcelerim severler beni aramizda tatsizlik yasanmadi dolayisiyle esimlede bi sorunumuz olmadi.
Aldatma, siddet, icki, kuma olmadigi surece direk bosanilmaz diye dusunuyorum.

Yine bir kamuoyu yoklaması.

Şimdi eski konularınıza baktım.Unutmusum paylaşımlarınızı.Sizin sorduğunuz sey "benim yaşadığım şeyleri siz yaşamıyor musunuz ki?" ise ,sorunlarım var ama bana yanlış gelen şeyleri direk muhatapları ile konusabildigim bir iliski biçimim var.Ha laftan anlıyorlar ,anlamıyorlar o ayri konu.Ama anlamıyorlar sa da fazla bir arada vakit gecirmeyip mesafe koyabiliyorum

Back
X