Evlilikte hayal kırıklığı yaşayan var mı?

Kendimi bildim bileli anne olmak isterdim, çekirdek ailede baba sevgisi görmeden annesine tutunarak ve varlık içinde yokluk gören evlatlardan biriydim işte..

Evlendim, tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. Annesinin eteklerinden ayrılmamış be ayrılmak istemeyip evlenen bir adam oğlunu çok sevip onu onun kadar değil ama çok seven eşine yapmadığını bırakmayan bir kayınvalide..

Düşünüyorum düşünmeye devam ediyorum ben annesi tarafından karıncalara karşı dahi hassasiyetle yetiştirilmiş biri olarak ne yaptım da hak ettim?

Evlenmeyi düşünen arkadaşlarım çok iyi düşünün, Rabbimin verdiği ince sinyalleri es geçmeyin..

Benim gibi hayal kırıklığına uğrayan muhakkak vardır dinlemek isterim özellikle SONUNU
Bizim ülkemizde çoğu evlilik böyle sanki, çünkü çok anlam yüklüyoruz evliliğe. Evlenince mutlu olucam sanıyoruz, oysa mutluluğu bir koşula bağlayacaksak kendimiz kontrol etmeliyiz bunu. Tutup bunu elin adamının kadının insafına bırakırsaj elbet, eninde sonunda mutsuz oluruz. Ha ben bunları 36 yaşımda düşünüyorum gerçi, genç yaşta düşünmek zor, bu kültürle yoğuruluyorz çünkü. Ben de bekar nir kadın olarak evlilik elbet isterim ama bu söylediklerinizin bilincinde olunca cesaret etmek zor. Allah hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın, dilerim sizin sorununuz da çözülsün 🤲🏻

Çok uzun yıllardır evli birisi olarak geleneksel kafa yapısındaki kayınvalidelerin bu şekilde oğlunu her türlü şekilde manipüle ederek,vicdanına oynayarak bir şekilde karısına karşı bir üstünlük yarışına girdiğini gördüm ve burada yazılanlarda aynı şekilde devam ettiğini görüyorum.Başlangıçta yeni evli kadın saygısını bozmadan çabalıyor ama anne-oğul dayanışmasını kırmak kolay değil.Anne acındırarak oğluna istediklerini yaptırıyor.
Ben kendimdeniki örnek vereyim. Evlendiğimizde bize kalmaya gelen kv bütün gün keyif çatıp yiyip içer ,akşam kapı zili çaldığında benden önce kapıyı açmaya koşar ve kapıda bugün şuram ağrıdı,çok kötüyüm derdi ben şok olurdum.Oğlu da canım anam modunda onun kolunu,sırtını ovardı.Ikinci unutmadığım şeyde,tuvalet bizim yatak odasının yanındaydı ve gece boyunca beş dakikada bir girip sifon çekerdi,oğlu duysun da çıkıp noldu anne desin diye,sonra da oğlu odadan çıksrsa ben iyi değilim bu odada karşı koltukta yat derdi.Daha çok var ama oğulları da bir süre sonra gerçekleri anlıyor merak etmeyin.

Bu konuda ben de dertliyim. Her türlü yarış, igneleme ve manipule etme çabaları gördüm ama benim şansım eşimin her şeyin farkında olmasi ve bu durumda yanımda olması oldu.

Çok uzun yıllardır evli birisi olarak geleneksel kafa yapısındaki kayınvalidelerin bu şekilde oğlunu her türlü şekilde manipüle ederek,vicdanına oynayarak bir şekilde karısına karşı bir üstünlük yarışına girdiğini gördüm ve burada yazılanlarda aynı şekilde devam ettiğini görüyorum.Başlangıçta yeni evli kadın saygısını bozmadan çabalıyor ama anne-oğul dayanışmasını kırmak kolay değil.Anne acındırarak oğluna istediklerini yaptırıyor.
Ben kendimdeniki örnek vereyim. Evlendiğimizde bize kalmaya gelen kv bütün gün keyif çatıp yiyip içer ,akşam kapı zili çaldığında benden önce kapıyı açmaya koşar ve kapıda bugün şuram ağrıdı,çok kötüyüm derdi ben şok olurdum.Oğlu da canım anam modunda onun kolunu,sırtını ovardı.Ikinci unutmadığım şeyde,tuvalet bizim yatak odasının yanındaydı ve gece boyunca beş dakikada bir girip sifon çekerdi,oğlu duysun da çıkıp noldu anne desin diye,sonra da oğlu odadan çıksrsa ben iyi değilim bu odada karşı koltukta yat derdi.Daha çok var ama oğulları da bir süre sonra gerçekleri anlıyor merak etmeyin.
Gerçekleri görmesini beklersem ömür bitecek ve bu esnada çocukta olacak onun için gerçekleri anladığında yanında eşi olmayacak, gül gibi annesiyle yaşasın ben bu ömrü kötü bir evlilik içerisinde büyüyerek gördüm gerisini kaldıramam

• Beğen
Reactions: hlz
Back
X