evlilikte huzur nasıl sağlanır???

yakamaoz_1905

Guru
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
666
301
333
merhabalar....ben yeni evliyim yaklasık 1 ay oldu evleneli..çok şükür çok çok büyük problemlerimiz yok:nazar:... genelde ben bazı seyleri görmezlikten gelirsem problem olmuyo...ama bazen susmakta insanı yıprtıyor..ben nasıl başlarsa öyle gider felsefesine inanırım hep...o yüzden evliliğimin hep düzenli özellikle iki tarafında huzurlu olmasını istiyorum ...bunun için ne yapmam gerekir bi bayan olarak tecrübeli ve evliliğinden mutlu olan bayanların önerilerini bekliyorum...örneğin kızdığım yada sinirlendiğim zaman surat asmamak gibi peki bunu nasıl halledecem suratımı asmadan nasıl içimde sindirecem...umarım anlatabilmişimdir:14:

tartışmayı uzatma
küs kalma
her şeyi büyütme ama bu demek deilki herseye suscaksın.. susma ama tatlı dılle sohbet edıomus gıbı anlat sıkıntını
güler yuzle karsıla şapur şupur öp
bi şeye kızınca sinirlenmış gibi deil kalbı kırılmış gibi böle narin narin dur bak şöyle :26: hahahah:)
her zaman bakımlı ol .. işte bunları yapınca adam karşında mum olur takarsın parmagına neyere cekersen oraya gıder bırazcık yuzun
düşsün aman karıcım noldu karıcım die 4 döner etrafında :34:

tartışmayı uzatma
küs kalma
her şeyi büyütme ama bu demek deilki herseye suscaksın.. susma ama tatlı dılle sohbet edıomus gıbı anlat sıkıntını
güler yuzle karsıla şapur şupur öp
bi şeye kızınca sinirlenmış gibi deil kalbı kırılmış gibi böle narin narin dur bak şöyle :26: hahahah:)
her zaman bakımlı ol .. işte bunları yapınca adam karşında mum olur takarsın parmagına neyere cekersen oraya gıder bırazcık yuzun
düşsün aman karıcım noldu karıcım die 4 döner etrafında :34:

mümkün mertebe bunları yapıyorum...ama eşim biraz ağır abi öyle eşinin etrafında dönecek tiplerden değil....kadının kocasının etrafında dönmesini gözünün içine bakmsını ister kocam bişey isteyecek mi diye ama asla bana sunu yap surayı topla vs tarzında baskısı yok anlayışlı ama yardımı yok:) eşim allah var beni çok düşünüyor iş yerinde o günü kötü geçtiyse beni arayp ben bugun biraz geç gelicem sinirliyim yataşayım der...yasadıgımız yerde göl var oraya gider yatısır öyle gelir eve...ama yatışmazsa evde de benimle pek ilgilenmez uzak durur bu bi kaç kez sorun oldu yani ben sorun yaptım....
bunun açıklamasınıda seni çok seviyorum ama olurda senin bi davranısına (o sinirle) tepki gösterir seni kırarsam daha kötü olur toparlamam yanına gelip senden özür dilemeye yüzüm olmaz içimde kalır daha üzülürüm karımı üzdüm diye...bu şekilde bi açıklama yaptı
sanırım benim bildiğimden çok çok duygusal( balık burcu bu arada gerçekten cok duygusal oluyorlar.. bende kova burcuyum bende duygunun d si yok) ama bende o öyleyken ne yapmalıyım onunla ilgilenmek yerine gidip tv mi bakayım yada başka bişey ben tüm gün onu özlemişim onunla olmak istiyorum ve o böyle olunca ben huzursuzlk çıkarıyorum...ki mesleği gerçekten çok stresli bir sürü insanla sabahtan aksama kadar uğrasıyor hak veriyorum...ama bütün bi aksam kendini toparlamasını beklemek de bana çok zor geliyo :50: bunu söylediğimde bu sana sevgimin bittiğini göstermz o günkü stresten dolayı beni yargılama bana anlayışlı ol diyor ama bu anlayışlı kadın profiline nasıl bürnücem bilemiyorum:43:

Son düzenleme:
canım benim eşimde biraz sert agır ama bu kadar deil.. ben genelde gergın oldugunda gıdıklarım yılışırım böle şımartırım pohpohlarım espri faln yaparım sınırlendıgı konuyla ılgılı, karsısına gecer oynarım hoplar zıplarım sakinleşir kendıne gelir yumuşar . çok sevgiği bi abur cubur tarzı seyı alırım saklarım sonra çıkarırım ben kocam ne aldıım die çok hoşuna gıder ben bunları yapınca duzelır yatısır ama sende işe yararmı bılmem :44:

canım benim eşimde biraz sert agır ama bu kadar deil.. ben genelde gergın oldugunda gıdıklarım yılışırım böle şımartırım pohpohlarım espri faln yaparım sınırlendıgı konuyla ılgılı, karsısına gecer oynarım hoplar zıplarım sakinleşir kendıne gelir yumuşar . çok sevgiği bi abur cubur tarzı seyı alırım saklarım sonra çıkarırım ben kocam ne aldıım die çok hoşuna gıder ben bunları yapınca duzelır yatısır ama sende işe yararmı bılmem :44:

hehe bende tam böyleyim işte siniri geçsin yumusasın aklı dağılsın diye ama oda bi gün dediki ben seni anlıyorum hayatımsenden cok menunum ama sen o an benle ilgilenme herkesin sinirinin geçirmesi farklı ben tek kalınca kendi kendime tevekkür edince yatışıyorum...sen öyle yparsan olurda o güzel davranışına ragmen ben ters işey söylerim seni kırarım istemeden o yüzden sen beni o anlarda yalnız bırak git filmini izle kahveni yap keyfine bak...da işte o öyleyken ben nasıl keyfime bakayım:44:

bak kendı azıyla soylemıs yanlız kalınca yatısorum dıe en azından sunu bılıosun tepkısı sana deıl yapısı bu sınırlenınce yanlızlık ıyı gelıo.. sende gıt bı kurabıye kek falan ne sevıosa onu yap o sure ıcınde sonrada sınırı gecınce oturun karı koca afıyetle yıyın :16:

ŞİMDİ söylemesi kolay gelecek ama şunlar yapıldığında hakikaten huzur sağlanıyor.
1.karşı taraf haksızlık dahi yapsa sinirliyken değil yumuşak bi anda hakkını savunmak:19:
2.balon gibi şişilsede sesi yükseltmemek:15:
3.el kol hareketlerinden uzak durmak(özellikle parmak sallamak gibi):20:
4.küs kalmamak kalınsa dahi adamın yemeğini çayını eksik etmemek:6:
5.küslüğü kesinlikle ailesine belli etmemek(bu olayın büyümesini sağlar):36:
6.karşı taraf sesini yükselttiğinde (haklıysan bile) susmak ki bu en önemlilerinden.hem olay büyümemiş hem karşı taraf mahçup olmuş olur:26:.bazen en güzel cevap susmaktır:31:.
ve son bişey daha her zaman haksızın sesi yüksek çıkar.:34::34::34:

ŞİMDİ söylemesi kolay gelecek ama şunlar yapıldığında hakikaten huzur sağlanıyor.
1.karşı taraf haksızlık dahi yapsa sinirliyken değil yumuşak bi anda hakkını savunmak:19:
6.karşı taraf sesini yükselttiğinde (haklıysan bile) susmak ki bu en önemlilerinden.hem olay büyümemiş hem karşı taraf mahçup olmuş olur:26:.bazen en güzel cevap susmaktır:31:.

kelin merhemi olsa başına sürerdi derler ya ...

' koca boşadım hayatım sadece forumu okudum...
her kadının kocasına göre yapacağı tavır farklıdır...ama en önemlisi bazen sağır kör ve dilsiz olmak iyi birşey sadece konuş herşeyi ben böyle değilde böyle olmasını isterdim de

Sorunları bağırıp çağırarak,küserek değil,
konuşarak çözmek,
tartışma anında ses yükseltmemek,
tartışmanın,sosyal hayatı ve evdeki durumları bozmasına izin vermemek,
eşini başkasına kötülememek,
ailelere sorunları anlatmamak.
herşey evin içinde kalmalı.
birde beklentileri çok yüksek tutmamak,
herşeye rağmen eşinizi sevdiğinizi söylemek...

benim 4,5 aylık evliliğimde huzuru sağlayan temel etmenler bunlar :16:
Allah bozmasın,mutluyuz çok şükür :nazar:

Son düzenleme:
dogru insanla evli olmak
beraber calismak ve hayatin herseyini beraber üstlenmek
Calisan kadin daha güclü ve kendi ayaklarinda durdukca daha mutlu oluyor.

Sorunları bağırıp çağırarak,küserek değil,
konuşarak çözmek,
tartışma anında ses yükseltmemek,
tartışmanın,sosyal hayatı ve evdeki durumları bozmasına izin vermemek,
eşini başkasına kötülememek,
ailelere sorunları anlatmamak.
herşey evin içinde kalmalı.
birde beklentileri çok yüksek tutmamak,
herşeye rağmen eşinizi sevdiğinizi söylemek...

benim 4,5 aylık evliliğimde huzuru sağlayan temel etmenler bunlar :16:
Allah bozmasın,mutluyuz çok şükür :nazar:

rabbim mutluluğunuzu daim etsin:nazar: darısı tüm evlilerin basına...:1:

evet bunları uygulayınca gerçekten huzur oluyor ama ben içten içe yıprandıgımı hissediyorum :50:

kendi içinde huzuru sağlayarak sağlanır...
o nasıl olacak dersen zor ve hayat boyu sürecek bir iş...
ama dünyanın en harika olayı...
eşini birlikte büyüdüğün bir hayat arkadaşı olarak gör...
inan bana değişmez dediğin bir çok şey öyle bir değişiyor ki...
inatlaşma, zıtlaşma...
olduğu gibi kabul et, olduğu gibi sev...
affet...

öncelikle evliliğe dair kitaplar okuyun beraber ben 4 günde 5 kitap bitirdim kendimi eşime karşı kusursuz görürdüm ama yaptığım hataları farkettim..öyle mutluluğun 10 altın kuralı tarzı değilde hayatın içinden olan kitapları tercih edin hem internetten satın aldım ben indirimlide:))kitap okumayla arası hiç iyi olmamıs biri olarak bi çırpıda okudum valla insanın işine yarayacak bilgiler olunca :)keşke eşim de okuyabilse kitapları ama işte bunu nasıl başaracağım bilmiyorum ne yapsam da okutsam? ayrıca huzur bazı şeyleri kabullendiğinizde baslıyor bence sunu unutmayın evlilikte kadın erkek eşit değildir ben suana kadar hep mücadele etmişim sırf bu yüzden yormuşum kendimi..şimdi eşimin bana aniden ayrılsak daha mı iyi olur demesi ile gözümü açtım, erkek güç sembolü oldugundan onu bol bol taktir etmelisin özellikle sana yardım ettiginde yoksa bir daha yapmaz..yavas yavas tatlı dille yaptıracaksın isteklerini,yemek bulasık ev işi gibi gereksiz seylere çok zaman harcayıp yorulup aksam esin geldiğinde onu ihmal etmeyeceksin,her daim güleryüzün olmalı,eşinden fazla beklentiye girmeyeceksin özellikle seni anlaması için çünkü onların zihin yapıları farklı ve fazlasıyla düz mantık yani beklentiye girersen kırılırsın..fazla üzerine düşmeyeceksin fazla ilgi bunaltıyor gerçekten tecrübe ile sabit..sevginle eşini boğma ama muhabbetini de eksik etme muhabbetten kastım dırdır vırvır konuşmak değil..bence kadın kadın gibi erkek de erkek gibi olsa hiç sorun çıkmaz ben bunca yıl hep evde iktidar mücadelesi vermişim gizliden gizliye..onsuzda yapabileceğini bilsin eşin ama çok da başı boş bırakma işte denge meselesi sanırım..:26:

1.Saygı ahhh o saygı...Onu elden hiç kaçırmayın.Bir kez salak derseniz devamı boyutu büyüyerek gelir,bir kez kapı çarparsanız çığ gibi üzerinize düşer zamanla çarpılan çarpıklıklar.

2.Aile olma bilincini kavramak.Dış mihraklardan gelen bozgunlara karşı beraber siper alabilmek.

3.Yaşam alanlarına saygı göstermek.Evlenme akdinin yapışık ikiz olma vaadi olmadığının bilinci ile birbirinden bağımsız zamanlar ve alışkanlıklar edinebilmek,nefes almak.

4.3. maddenin bokunu çıkarmamak.Beraber yapmaktan da keyif duyulacak paylaşımlar bulmak.

5.Cinsellik.Evliliğin tabu kaldırmaz bir başlığı olan cinsellikte birbirine karşı açık olmak.

6.Sadakat!!!Daldaki kuşun eldekinden kıymetli olmadığını artık farketmiş olmak.Zira dalda kuş hiç bitmezz...

7.Sevdiğin adamla evli olmak kadar sevildiğin adama denk gelmek.

Son düzenleme:
verdiğiniz ceveplar için tsk ederim hepinize ayrı ayrı aslında bunlar bilenen seyler ama mesele uygulamakta dogru zamanda doğru durumlarda...elimden geldiğince bunları yapmaya çalışacagım inş başarabilirim :30: rabbim herkese mutlu huzurlu sevgi saygı dolu yuva nasip etsin:31:

Evet en önemli şeyler bunlar... 1 çok etkili...
4 numaraya da gülümsedim biraz, küstüm ama seni umursuyorum mesajı yatıyor altında :)

Evet en önemli şeyler bunlar... 1 çok etkili...
4 numaraya da gülümsedim biraz, küstüm ama seni umursuyorum mesajı yatıyor altında :)

evet aynen öyle:1::1: misal bi küslük oldu [haklı haksız farketmez) karşı tarafla iletişimi koparmamak adına ,günü ve olayı yumuşatmak adına etkili bi yöntem olduğunu düşünüyorum:34::34::34: :9::9::9::9:

Back
X