evlilikte iletişimsizlik

lumiaa

susuyorum susacaklarım bitmiyor..
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2015
72
6
31
Meraba kk hanımları başlıktanda görüldüğü gibi evliyim çok şukur rabbime buyuk bi sorunum yok tek sorun iletişimsizlik ve bu nasıl aşılır bilemiyorum bende konuşma ozurluluğu var eşimle hiç birşey konuşamıyorum derdimi sıkıntımı anlatamıyorum bu sorun bende evet ama eşimde anlamamakta ısrar ediyo ve her konuşmaya çalışmanın sonu hüsran kusup ağlarım oda konuşmaz benimle zaten baskın bi karakteri var tartışma anında ben haklıyım ve anlamadığım bi.şekilde ozur dileyen taraf oluyorum bu nasıl oluyor anlam veremiyorum eşlerinizle aranızdaki iletişimi nasıl sağlıyosunız bu tektaraflı başarabilinecek bişey mi ?

Flort doneminiz nasil gecti peki?

Canim konusmassan adam nasil anlasin ki seni? Erkekler bizim gibi detayli analiz edemezler herseyi. Bir derdin varsa, sakin sakin, suclamadan anlaticaksin. Beraber cozum bulmaya calisacaksin.
Ornek versene bir tane. Hangi konuda hakliydin ama ozur dileyen sen oldun?

aynaın karşısına geç kendi kendine konuş sonra kocanın karşına geç aynı şekilde konuş....

Flort donemi iyiyidi fakat ben çok içine kapanıktım hep susarak kalırdım ama şimdi oyle olmuyo

Canim konusmassan adam nasil anlasin ki seni? Erkekler bizim gibi detayli analiz edemezler herseyi. Bir derdin varsa, sakin sakin, suclamadan anlaticaksin. Beraber cozum bulmaya calisacaksin.
Şuan okdar doluyum ki kafamı toparlayıp düşünemiyorum bile inanın

Konuşuyorum fakat kendimi ifade edemiyorum

Bi sorun örneği yazar mısınız

Bugün ben de sevgili eşimle iletişim kuramıyorum da çok hatalı ve hiiiç konuşmuyor sorularıma cevap vermiyor
Kapat konuyu diyor.

erkekler dolambaçlı cümlelerden, imalı laflardan, triplerden, küsmelerden anlamıyor. sorun neyse düz ve basit bir cümleyle anlatman lazım. (eve geç gelmeni sevmiyorum, benimle vakit geçirmeni istiyorum, ev işlerinde yardım etmeni istiyorum gibi)

Şuan okdar doluyum ki kafamı toparlayıp düşünemiyorum bile inanın
Canim bak kirginliklarini icinde biriktirme. Kucuk kucuk seyler birikip, kocaman patlamalara neden olabiliyor.
O senin esin, daha yakin kimse olamaz. Rahatsiz oldugun bir durum karsisinda, nasil hissetigini acikla. Sen boyle yapinca ben uzuluyorum. Lutfen suna dikkat et seklinde.
Tam olarak sorun ne bilmiyorum ama fazla dramatize etmeden kendini ifade etmelisin.

Mesela ben kadınlık gorevlerimi bilmiyormuşum eşim öyle soyluyor Allah aşkına hanımlar şu kadınlık görevlerini bana açarmısınız

Meraba kk hanımları başlıktanda görüldüğü gibi evliyim çok şukur rabbime buyuk bi sorunum yok tek sorun iletişimsizlik ve bu nasıl aşılır bilemiyorum bende konuşma ozurluluğu var eşimle hiç birşey konuşamıyorum derdimi sıkıntımı anlatamıyorum bu sorun bende evet ama eşimde anlamamakta ısrar ediyo ve her konuşmaya çalışmanın sonu hüsran kusup ağlarım oda konuşmaz benimle zaten baskın bi karakteri var tartışma anında ben haklıyım ve anlamadığım bi.şekilde ozur dileyen taraf oluyorum bu nasıl oluyor anlam veremiyorum eşlerinizle aranızdaki iletişimi nasıl sağlıyosunız bu tektaraflı başarabilinecek bişey mi ?

sorunun onda olduğundan emin olduğun zamanlarda özür dileme, bırak kırdığını anlasın.
sanırım bazen fazla alttan alınca iyi olmuyor.

Bundan ne kastettigini ona sormadin mi?
Her istediğini dakkasına yapmam
Gerekirmişbirde geçen bende in bir battaniye istemiş getirmemişim her kavgada tartışmada kadınlık görevlerini bilmiyorsun der

sorunun onda olduğundan emin olduğun zamanlarda özür dileme, bırak kırdığını anlasın.
sanırım bazen fazla alttan alınca iyi olmuyor.
Çok ketum ben dayanamıyorum en fazla en büyük kavgamızın kusluğu iki gun sora gulumserim öperim o ole değil sanırım bunu kullanıyo

Her istediğini dakkasına yapmam
Gerekirmişbirde geçen bende in bir battaniye istemiş getirmemişim her kavgada tartışmada kadınlık görevlerini bilmiyorsun der
yok öyle bir görev... sizden eş değil hizmetçi olmanızı istiyor.

yapmayın ! ... çünkü bu kafadaki erkekler hiçbir zaman tatmin olmazlar. hep daha fazlasını isterler ve işin sonu şiddete kadar varır.

Bundan ne kastettigini ona sormadin mi?
Bak mesela bana bundan iki ay önce sinirle senden nefret ediyorum dedi ben o kadar kırıldım mi konu baya uzun ozet geçiyorum sadece bende çok ağladım yatakda uyumuşum ızerimi değişmem için uyandırdı bende yastığımı aşıp diğer odaya geçtim geldi kalk gel yatağa filan dedi yok dedim saydı saydı sora yatak odasının kapısını kitleyip uyudu iki gun geçti aradan işte ben konuştum filan barıştık ben sana çok kırıldım bak böyle davranma bana dedim oda tamam kapat konuyu sus artık hayatım filan dedi konuşturmadı bile beni özür dahi dilemiyo neden anlayamıyorum

yok öyle bir görev... sizden eş değil hizmetçi olmanızı istiyor.

yapmayın ! ... çünkü bu kafadaki erkekler hiçbir zaman tatmin olmazlar. hep daha fazlasını isterler ve işin sonu şiddete kadar varır.
Ben evkendiğimde ne yemek biliyorum ne bişi hem kv hem ona benden dört dörtlük eşlik gelinlik beklemeyin bakın ben daha cahilim dedim ayrı ayrı konuştum ama yemek bilmem iş bilmem deyip kenara çekilmedim öğrendim en ala yemeğide en iyi işide fakat bi kendimi ifade etmeyi oğrenemdim

X