evlilikte iletişimsizlik

İletişim kurmayarak iletişim kuruyorum canım:110:
15 gündür iletişim yok bizde kafam çok rahat ohhh misss:KK12:
Ne desem anlamıyor her şeye bi cevabı var :KK43:Sen haklısın demez hiç:63: Şimdide duvarlarla konuşsun :KK67:

Bende bi ara öyle yaptım susmadım ağzıma geleni saydım ve iş çok çirkin bi boyut aldı o bana ben ona derken buyudu ama ben rahattım ağlamadım içime atmadım
Saygı kaybedecek boyutta değil ama. O da desin önemli değil ama arada ki saygı çizgisini korumak lazım.

İletişim kurmayarak iletişim kuruyorum canım:110:
15 gündür iletişim yok bizde kafam çok rahat ohhh misss:KK12:
Ne desem anlamıyor her şeye bi cevabı var :KK43:Sen haklısın demez hiç:63: Şimdide duvarlarla konuşsun :KK67:
İşte benim bu huyum olduruyo beni çok seviyorum ve dayanamıyorum evet çok kırılıyorum ama hadi hayatım asma suratını desin bi sarılsın hooop bitti benim yelkenler indi

Saygı kaybedecek boyutta değil ama. O da desin önemli değil ama arada ki saygı çizgisini korumak lazım.
İşte insan çıldırınca sayıyo sora dank ediyo ben biraz daha saygılıyım ama o uçuyoooo resmen

Meraba kk hanımları başlıktanda görüldüğü gibi evliyim çok şukur rabbime buyuk bi sorunum yok tek sorun iletişimsizlik ve bu nasıl aşılır bilemiyorum bende konuşma ozurluluğu var eşimle hiç birşey konuşamıyorum derdimi sıkıntımı anlatamıyorum bu sorun bende evet ama eşimde anlamamakta ısrar ediyo ve her konuşmaya çalışmanın sonu hüsran kusup ağlarım oda konuşmaz benimle zaten baskın bi karakteri var tartışma anında ben haklıyım ve anlamadığım bi.şekilde ozur dileyen taraf oluyorum bu nasıl oluyor anlam veremiyorum eşlerinizle aranızdaki iletişimi nasıl sağlıyosunız bu tektaraflı başarabilinecek bişey mi ?

Kendinize iletişimi sağlayabileceğiniz bir oda hazırlayın. Şark odası gibi ve bir akvaryum koyun, odada mutlaka mumlar ve renkli şeyler olsun. Orayı sohbet odası yapın, teknolojiden uzak, hiç bir elektronik aletin girmesine müsade etmeden, Akşamları çayınızı orada için, söndürün ışıkları, gönüller aydınlansın...Geçmişten bahsedin, eşinizin çocukluğuna inin, eski dostlarını, en çılgın anlarını...konu konuyu açıyor..sonra siz anlatın kendinizi, hayattan ne beklediğinizi, şimdiki sorununuzu ve evliliğiniz hakkında ki görüşlerinizi..Eşinizi överek başlayın her konuya, onunla ne kadar mutlu olduğunuzu anlatın. Alışkanlık yapacaktır ve o odadan çıkmayacaktır bir süre sonra kendisi...iletişim odası eğlence ve paylaşma odası olacaktır sizin için...Yeri gelecek nasıl sabah olduğunu anlamayacaksınız, balıklara dalacak gözleriniz, ince bir müzik, bazen hayaller...Ay ben bunları size niye yazıyorum...eşimi özledim galiba..biz böyle yaparız hep ama şimdi uzaklarda kendisi...çok özledim çokkk:KK60:

İşte benim bu huyum olduruyo beni çok seviyorum ve dayanamıyorum evet çok kırılıyorum ama hadi hayatım asma suratını desin bi sarılsın hooop bitti benim yelkenler indi
Bende öyleydim canım:110:ben zamanla böyle oldum :KK43:Artık benim yelkenleri vinç gelse indiremez:KK53:15 gündür sürüyor:KK43:Merhamet azaldı bende eşime karşı:KK62: 6 senedir evliyiz daha:KK61:Öldük evlenmeden önce şimdi ne oldu bilmiyorum:KK56:

Bende öyleydim canım:110:ben zamanla böyle oldum :KK43:Artık benim yelkenleri vinç gelse indiremez:KK53:15 gündür sürüyor:KK43:Merhamet azaldı bende eşime karşı:KK62: 6 senedir evliyiz daha:KK61:Öldük evlenmeden önce şimdi ne oldu bilmiyorum:KK56:
Ahh ahh belkide benimde sonumm öyle olacak

Eğer iletişim kuramazsan karşındaki insan seni nasıl anlayacak, sonuçta kimse kimsenin içini okuyamıyor. Emin ol mutlu bir evlilik ya da ilişki için karşılıklı konuşup, derdini beklentilerini etkili cümlelerle anlatmak çok önemli. Bazen böyle erkek arkadaşıma önemli bir konu da sitem edip, dert anlatacaksam akşamdan kendi kendime düşünüyorum bunu bunu söyleyeyim hatta şu örnekleri vereyim diye. Gerçi karşısında konuşunca bir kısmı uçup gidiyor aklıma bile gelmiyor ama yine ana temayı verebilmiş oluyorum. Sende öyle yapabilirsin. Önceden konuşacaklarını düşünüp, aklında belirlersen konuşmaya başladığında daha rahat olabilirsin. Hatta bir kere motive olup gaza geldiysen sözünü bölmesine de izin verme ben bitireyim sonra sen konuş de :)

Meraba kk hanımları başlıktanda görüldüğü gibi evliyim çok şukur rabbime buyuk bi sorunum yok tek sorun iletişimsizlik ve bu nasıl aşılır bilemiyorum bende konuşma ozurluluğu var eşimle hiç birşey konuşamıyorum derdimi sıkıntımı anlatamıyorum bu sorun bende evet ama eşimde anlamamakta ısrar ediyo ve her konuşmaya çalışmanın sonu hüsran kusup ağlarım oda konuşmaz benimle zaten baskın bi karakteri var tartışma anında ben haklıyım ve anlamadığım bi.şekilde ozur dileyen taraf oluyorum bu nasıl oluyor anlam veremiyorum eşlerinizle aranızdaki iletişimi nasıl sağlıyosunız bu tektaraflı başarabilinecek bişey mi ?
İlk yıl bizim de sizden farkımız yoktu 2. yılda bu sorun tamamen olmasa da haylice düzeldi. Bir konu hakkında eşim konuşurken ben sonuna dek dinlerim eşim de aynı şekilde beni dinler ve sonunda herkes fikrini beyan eder müşterek bir noktada karar alınır alınamazsa da ufak çapta kavga çıkar birbirimize ergen çocuklar gibi trip atarız :KK11: , ertesi gün herşey yoluna girer ve karşılıklı tavizlerle konu tekrar masaya yatırılır:KK53:

Evlilikte temel bir konu. Bazı insanlar konusmayi sevmez içine kapanik olur vs.
Nasıl yaparsınız bilmiyorum fakat esinle konuş iyi güzel kötü demeden her konuyu konuş. Aranızdaki diyaloglar sorununuzu aşmaya yardimci olur

yanlış anlama canım ama bu büyük bi sorun aslında.eşinin bu tavrı sen özür dilemeyince ve kendi karakterini ortaya koyunca son bulmsa da azalabilir.bizde genellikle eşit olarak dert paylaşılır.sen erkeksin sen haklısın gibi bi durum hiç olmadı çok şükür.bir tartışma olduğunda üzerine gitme,işi kavgaya çevirme,sakinleş ve bu derdini burada nasıl anlatıyorsan ona da dile getir.

Değişik bir durum.. Bu bana eşinin karşısında rahat olmadığının izlenimini verdi. Yorumlari okumadım ama, eğer sadece eşinle konusamiyorsan ondan çekiniyorsun yada böylesi bir problem var. Ama arkadaşlarin, annen, baban yada yakınlarınla da böyleysen yapın böyledir değiştiremezsin..

Eşin o senin. Kimseyle olmadığın kadar rahat olman gerekir. Her şeyini konuşman gerekir. Kiz arkadaşlarim da vardir mesela ama ben en çok eşimle dertleşirim, o da öyledir. Iki arkadaş gibi kanka muhabbeti ederiz..

Umarım yenebilirsin bu durumu :KK16:

Seni anlayabiliyorum canım. Aynı durumda olan bir arkadaşım var. O, kimseye derdini anlatamıyor. Biz de mesajlaşıyoruz. Eşinle ilgili problemlerini, uzunca bir mektup gibi açık açık yazsan. Ama kırıcı olmadan, tatlı dille... Bazen ben de böyle yapıyorum. Eşim bir sorun olduğunda, (aslında ortada bir sorun olmuyor, tek sorun eşimin konuşmayı sevmemesi) hiç bir sorun yokmuş gibi davranıyor ve ben öfkeden ağzıma geleni sayıyorum. Yazarak, tatlı dille yazınca anlıyor. Sorunu çözmeye çalışıyor. Bir de bunu dene. Neye üzülüp kırıldığını, seni neyin yıprattığını açıkça söyle ki durumu anlayıp kendine çeki düzen versin.

Bu benim suçum değil herkesin aile problemi var bende kotu donemler geçirdim evet o babasız ama bunun arkasına sığınmasın benim babam ona baba zaten ama o kabul etmiyor çok değişti ya evlendikten aileye iyice girdikten sonra

Ya kusura bakmada, sen bu adami zaten evlenmeden önce tanimiyordun ki. Sadece 5 ay konustuktan sonra, evlenmeye karar vermissin. Yani sadece 5 ay sonra, bu adam ile gelecek 60 yilini beraber paylascagina karar vermissin.

Severek evlendik diyorsunda, adami tanimadin ki sevesin. Evlenmeden topu topuna adam daha 1 yil hayatindaymis. Herkes o zaman asamasinda en iyi taraflarini gösterir zaten.

Asil sorun iletisimsizlik degil yani. Asil sorun karakter uyusmasizligi. Ortada gercekten sevgi, arkadaslik, dostluk, ask adina birsey yok. Ortak nokta yok. Adam af edersin kadinlari hizmetci olarak gören odunun teki.

Tabi ben bunlarin hepsini kendi deger yargilarim ile söylüyorum. Ben böyle biri ile birak 1 yil, 1 gün bile evli kalmazdim ( hos hic evlenmezdim tabi o ayri). Tabi sen dersen ben böyle adami cekerim, hizmetcisi olurum, tabi o senin bilecegin sey, ama en azindan kendini kandirma. Sorun sende degil, iletisimsizlik degil. Sorun, esinin tam anlamiyla odun olmasidir.

Dun akşam mesaj attım eşime anlatabildim biraz sıkıntımı rahatladım biraz ve bundan sora yazarak konuşacağım onunla hiç olmazsa kendimi ifade edebiliyorum evet karakterlerimiz çok farklı genelde bir çok ortak noktamız yok ama seviyoruz birbirimizi geçen yılımız çok zorlu geçti ama bu yıl biraz daha iyi başladık birazcık daha olsa huyumuzu bilmeye başladık

Back
X