Evlilikte kariyerlerin denk olmaması mutsuzluk sebebi midir sizce?

verda_25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
9
0
36
Konya
Selamlar.Ben edebiyat öğretmeniyim,eşimse beden eğitimi öğretmeni.1 yıl önce biraz zor şartlarla evlendik.Ailem kariyer olarak benden daha üstün biri olursa mutlu olabileceğimi söyledi,bense bunun böyle olmadığını iddia ettim.Şu an aileler dışında ciddi bir sorunumuz yok ama bazen ailemin söyledikleri beynimde dolaşıp duruyor ve daha eğitimli biri ile daha farklı bir hayatım olurdu diye düşünmeden edemiyorum açıkçası.Bu da mutsuz ediyor beni.Kendimi ikna edemiyorum.Benzer şayler yaşayanlar var mı merak ediyorum?

bence mutsuz olmanı gerektıren hıç bişi yok bence sevgiden öte hıç bişi yok yeri gerekecek sen yardım edeceksın yeri gelecek o yardım edecek karıyerı daha yuksek bırınden her zaman bışıler beklersın sen yardım etmek ıstemezsın hem bunların ne önemo varkı kader deyıp geçmen gerekıyo evlenmışsın sonucta ailende daha ii karıyerı olan bırı daha çok mutlu eder diye dusunuyodur ama sevmedıgın bı kısıyle ne kadar mutlu olabıleceksın kı sevdiğinle mutlu olmak herseyden önemlı bence...

oda öğretmen sizde ..
bunda ne sorun olabilir ki..
benim bi tanıdığım bayan var kadın yard. doç. dr kocası ise küçük bi dükkan işletiyor ...
bu gibi örnekler çok fazla etrafta ..
bence kafaya takılacak bi sorun değil..
sevginizden şüpheniz yoksa tabi....

Şuan mutsuz musunuz ki böyler şeyler geçiyor aklınızdan.
Eşiniz eğitim olarak sizden aşağı da değil.
Önemli olan mutlu olmaktır, mutluysanız sıkıntı ne.
Öyle düşünmeye kalkarsak, hepimizin acaba başka biriyle,
evlenseydik daha mı iyi olurdu diye düşünmemiz lazım.
Ve insan mutluysa böyle birşey düşünmez bile.

Bütün erkekler aynı sadece sinirli olduğunda sinirini denetliyorsa erkek o dur nice okumuş ama hanıma el kaldıranları gördük prof. Dr. Etiketliler gibi

Lise veya ilkokul mezunu filan olsa anlarım da zaten eşiniz de öğretmenmiş aileniz daha nasıl birini istiyordu anlamadım ben?

Baslıgı okuyunca herhalde arkadasımız doktor-mühendis vs vs bir meslekte eside düşük bir meslektedir heralde diye düşünmüştüm.

İkiniz de ögretmensiniz daha ne?
Su an esinizi daha asagıda görüyorsunuz farkında mısınız.

gören de der ki eşi eğitimsiz..
yahu adam da öğretmen senin gibi..bilmiyorumkismile
daha ne olsun.
ben de edebiyat öğretmeniyim bu arada nişanlım da öyle..
ne güzel işte eşinle meslektaş olmak.. kaydirigubbakcemile2
sizden üstün olup sizi mutsuz etse olsun kariyeri var mı diyeceksiniz? CADIARZU

ne alakası var canım eşiniz ilkokul mezunu siz ünv. mezunu olsanız ve eşiniz bunu kompleks yapsa sorun olurda ikinizde öğretmensiniz yani...ana babalar evletlarının yanına kimseyi yakıştıramaz ondandır bence...........

Baslıgı okuyunca herhalde arkadasımız doktor-mühendis vs vs bir meslekte eside düşük bir meslektedir heralde diye düşünmüştüm.

İkiniz de ögretmensiniz daha ne?
Su an esinizi daha asagıda görüyorsunuz farkında mısınız.

bencede.durumların denk olması yine iyi ya erkek tarafı daha düşük meslekte olsaydı mazallah artık nasıl aşağılanırdı :sm_confused:

Branslariniz degisikte olsa
meslek olarak ayni konumdasiniz...

Bir doktorla yada mühendisle evli olupta
o sizi ögretmensiniz diye kücük görseydi
nasil olurdu...

Bence ailenizin sozlerine fazla kulak vermeyin. Insandan hoslanip hoslanmamaniz sadece kariyere bagli degilki. Belki daha farkli sorunlar yasiyosunuz ve siz bunu kariyer olayina vurguluyor olabilirmi acaba?

ben gıda mühendisiyim ,eşim bir firmada personel şefi ,benim eğitim durumum ve konumum ondan daha yüksek ,Allah'a bin şükür eşimi çook ama çokkk seviyorum ,asla onun kişiliği ile işini kıyaslamadım ,eşimin ailesi de benle gurur duyar herzaman ,çok sebepsiz yere hayıflanıyorsunuz ,üstelik eşinizde öğretmenmiş ,ne olmasını bekliyordunuz ki ,zaten eşiniz doçent ,hakim filan olsa oda sizi düşük görecekti kendinden ..o zaman sizin hoşunuza gidecekmiydi acaba merak ettim

Çok yanlış ve yersiz bir düşünce...
Eşim de ben de öğretmeniz, aynı okuldan,aynı branştan mezunuz.
Birimiz daha üstün veya daha alt değil diploma olarak yani...

Öğretmenden daha üstün derken; neye göre daha kariyerli, kıyaslama kıstaslarınız neler?
Mühendis mi, doktor,mimar,eczacı, öğretim üyesi veya diş hekimi...?

İş kariyerde, meslekte değil; iş beyinde biter.

Öyle bir öğretmen eşim var ki; 10 doktora taş çıkartır maşallah.

Kusura bakmayın ama ben de bir öğretmen olarak;
böyle yersiz bir düşünceye çok kızdım, çok cahilce bir düşünce.
Bana kızmayın,kırılmayın ama;
böyle düşünebilen bir öğretmenseniz eğer ve ailenizin haklı olabileceğine inancınız varsa;
derim ki, işte en basit somut örneği;
öğretmenlik diplomasi ile cahillik gitmiyor....

Bir şey söylüyeceğim kızmayın ama o yüksek rütbeli insan sizi niye istesin.Madem ki mutluluk yüksek rütbeli eşten geçiyor onun da mutlu olmaya hakkı yok mu?Ailenizin mantığına göre konuşuyorum...
Bence siz çok güzel bir çiftsiniz...Ortaokulda fen bilgisi öğretmenim ile beden eğitimi öğretmenim evlilerdi.Gayet mutlu,şeker bir çiftti onlar....Eğer fen öğretmenim bir hakim ne bileyim bir profesörle evli olsaydı daha mutlu mu olacaktı?Hiç sanmam a.s.

benim de annem ben üniversitede okuyorum sevgilim lise mezunu diye istememişti.aileler nedense evlatlarının yanına kimseyi yakıştıramıyor ama sizin durumunuzu okuyunca dedimki hangi kariyer???siz edebiyat öğretmenisiniz eşiniz beden eğitimi öğretmeni sizin ondan üstün olduğunuzu düşündürten nedir merak ettim dogrusu...

Selamlar.Ben edebiyat öğretmeniyim,eşimse beden eğitimi öğretmeni.1 yıl önce biraz zor şartlarla evlendik.Ailem kariyer olarak benden daha üstün biri olursa mutlu olabileceğimi söyledi,bense bunun böyle olmadığını iddia ettim.Şu an aileler dışında ciddi bir sorunumuz yok ama bazen ailemin söyledikleri beynimde dolaşıp duruyor ve daha eğitimli biri ile daha farklı bir hayatım olurdu diye düşünmeden edemiyorum açıkçası.Bu da mutsuz ediyor beni.Kendimi ikna edemiyorum.Benzer şayler yaşayanlar var mı merak ediyorum?

kesinlikle çok saçma eğtim ve kültür yapınızın denk olması yeterli sizden üst seviyede kültürü olan biri sizi zamanla beğenmese ne yapardınızeşinizle mutlu olmaya bakın sizi üzmüyorsa aklınıza böyle şeyler getirmeyin
aileler kariyer olarak üstün yada sizden düşük olsada problem olabilirgenellikle türkiyede evli çiftlerin aile sorunları bitmez gelenekçi toplum olduğumuzdan dolayı

tüm arkadaşlarıma katılıyorumsizin aileniz gibi düşünen çıkmadı henüz anladığım kadarıyla

ben arkadasa degil onu boyle dolduran ailesine kizdim.
belliki beden egitimi ogretmeni hayallerindeki damat adayi degilmis.
olay bu. esitsizlik degil.
zira konu sahibinin ailesi acikca esitlik olmamasini kocasinin daha yuksek bir konumda olmasini istemis ki akillarinca kizlari rahat etsin.
masallah, ne kadar ailemize onlari takmiyormusuz gibi konussak da beynimizde hep yer ediyor o isledikleri seyler. sonra en ufak olumsuzlukta sorgulamaya basliyoruz. acabalar birer birer beliriyor.

konu sahibi arkadas, esinizle ilgili sorun veya memnuniyetsizliklerin temeline inin lutfen. bu sekilde bir sonuca varamazsiniz. konusarak, tartisarak cozum aramak annenizin dedigimi cikti acaba diye dusunmekten daha verimli olucaktir..

Back
X