• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte kariyerlerin denk olmaması mutsuzluk sebebi midir sizce?

İlk yazınızda, bütünün o kadar küçük ve gereksiz bir kısmını yazmış
ve öyle bir tepki toplayıcı başlık bulmuşunuz ki ,
sizi anlayamamak da, yanlış anlamak da çok doğal,
bunun için kimseye sitem etmeyin,hata sizde oldu.

Keşke en başından beri sorununuzu açıkça yazsaydınız.
O zaman ne tepki alırdınız,ne yargılanırdınız,
çok daha güzel paylaşımlar olurdu sizin adınıza,
aradığınız desteği fazlasıyla güzel bir şekilde bulurdunuz.

Ben sizi ve ne demek istediğinizi doğru olarak ancak son 2 yazınızda anlayabildim,
bugün yazdığınız da daha çok açıklayıcı olmuş.

Ailesi, siz ve eşinizin izin verdiğiniz ölçüde huzurunuzu kaçırabilirler.
Sizin gücünüz yetmiyorsa, eşiniz kurmalı bu dengeyi.

Bir de şu var ki eğer eşiniz bu dengeyi kuramıyorsa;
ben bu durumu eğitim durumuna yine bağlamam,
o ailede yetişen eşiniz,sadece diploma eğitimi ile kendini değiştiremez.
Yıllarca hangi ailede içinde bulunduysa;
o aile kültürü eşinizin içine işlemiştir, bunu da hiçbir diploma değiştirmez,
bekli nispeten olumlu yönde değişim yapar,
ama kökten kazandığı kültürü fazlasıyla etkileyemez.

Hatalar malesef en başında yapılıyor,evlenene kadar her türlü şartlar zorlanılıyor
ama evlendikten sonra sorunlar patlak verdikçe insan hatasını anlıyor, dayanamaz hale geliyor.
Her ne kadar "Evlenecek olan gençler, aileler gençlerin önünü kesmesin" dense de;
durum öyle olmuyor.
Er-geç kültür farkı aileleri de, severek evlenen gençleri de karşı karşıya getirip,yıpratıyor.

Son düzenleme:
mutsuz olmanizi gerektiren birsey yooksa niye dert ediyosunuz?
erkegin kadindan üstün olmasi bence iyi birsey

sag sol
isci - burjuva
koylu - kentli
asagi mahalle - yukari mahalle
bizim koy - sizin koy
catismalari bitti
lisans - yuksek lisans
tartismalari basladi hemde kari koca arasinda
pfff

Son düzenleme:
su kadarini soyleyim kadin hem guzel hemde daha kariyerli olmali erkegine gore..

bence konuyu açan arkadaşımızın bazı sıkıntıları var ve bizden olumlu birkaç söz duyarak motive olmak istediği için bize samimiyetle durumunu ifade etti.yani ''ailene kulak asma, doktorla subayla hakimle vs evlenseydin daha mutlu olacaktın diye bir kural yok.eğer eşini seviyorsan herşeyin üstesinden gelirsiniz vs vs vs şeklinde şeyler duymak istiyordu belki de..gereksiz yere fazla üstüne gidildi bence.

Daha eğitimli derken ?
Siz neden kendinizi eşinizden daha üstün görüyorsunuz onu anlamadım ?
Siz bu kompleksinizi aşmadığınız sürece çok mutsuz olursunuz..

Kariyer önemli oluyor
Ben 2 yıllık mezunum erkek arkadaşım yurt dışında iyi bir ünide mühendislik okuyor
Bizim açımızdan sorun oldu ben kendimi kötü hissettim o kendi seviyesine yükselmem için uğraşırken bana tepeden bakma oldu ve kendi istediği mantıkta kız arkadaşı vardı onun yüzünden sorun yaşadık onu haklı gördü beni faceten sildi ama onu asla silmedi
Ama sizde durumlar tam tersi ikinizinde eğitim seviyesi aynıymış.Adam müh olsa ne olur doktor olsa ne olur.Aradaki tek fark sınavla girilen bölümlerin puan farkı
Bence siz kendi içinizde sorun yaratma derdinde gibisiniz?

Kariyer önemli oluyor
Ben 2 yıllık mezunum erkek arkadaşım yurt dışında iyi bir ünide mühendislik okuyor
Bizim açımızdan sorun oldu ben kendimi kötü hissettim o kendi seviyesine yükselmem için uğraşırken bana tepeden bakma oldu ve kendi istediği mantıkta kız arkadaşı vardı onun yüzünden sorun yaşadık onu haklı gördü beni faceten sildi ama onu asla silmedi
Ama sizde durumlar tam tersi ikinizinde eğitim seviyesi aynıymış.Adam müh olsa ne olur doktor olsa ne olur.Aradaki tek fark sınavla girilen bölümlerin puan farkı
Bence siz kendi içinizde sorun yaratma derdinde gibisiniz?

canım senin erkek arkadaşında bir garipmiş ne demek kendine göre birini buldu bence eğitim olarak senden yüksek olabilir ama kişilik olarak asla

Artık evlisiniz biz kariyer önemli desek adamı boşayacak mısınız?sizi kınıyorum bu soruyu cok gereksiz görüyorum..evlenmeden böyle bir talibim var ama ben kariyer konusunda kararsızım deseydiniz anlardım..
ben de eşim de öğretmeniz...cok güzel anlaşıyoruz birbirimize aşığız saygılı ve sevgiliyiz daha ötesi yok ..ben acıkcası oturup da neden doktor almadım neden hakim alamdım diye cahilce bir şeyi hiç düşünmedim mutluluk kariyerde değil...

Dert edilecek konumu cnm bu Allah askına..Üstünlük yok bunda.Benim arkadasım ögretmenlik okudu ve lise mezunu bir oglanla evlendi yapmayın cnm lütfen sev yeter yani

oda öğretmen sizde ..
bunda ne sorun olabilir ki..
benim bi tanıdığım bayan var kadın yard. doç. dr kocası ise küçük bi dükkan işletiyor ...
bu gibi örnekler çok fazla etrafta ..
bence kafaya takılacak bi sorun değil..
sevginizden şüpheniz yoksa tabi....

nasıl bir dükkan işletiyor acaba çok merak ettim gerçekten aşk nelere kadir

Back
X