• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte maddi konu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
ben şuan çalışmıyorum. eşim aldığı maaşı eve bırakıyor. kartında da bir miktar para var o yanında ama yanımda nakit para bulunursa harcarım diyor bu sebeple bana bırakmayı tercih ediyor. bende gayet tutumlu veya cimri biriyimdir denebilir.

bende çalışmayı düşünüyorum ve maddi konu açıldığı zaman bana dedi ki kendine para ayırır mısın? evet tabiki kıyafet bakım vs. için falan ayırırım diyorum. o da gerektiğinde yaparsın tabi de kendin para kazanınca ekstra harcama yapar mısın diyor. paranın tamamen ortak olmasını ve bu kendim için olan harcamaları da ortak olarak harcama yapmamı istiyor. ben kendime para ayırıyor muyum ayırsam naparsın falan diyor. yani haklı belki ama bunları konuşması yine de sinirimi bozdu.

ben şuan durumumuz iyi olmadığı için bazı şeyleri almıyorum ama çalışırsam durumumuz iyileşecek ona göre davranıcaz dedim ama bilemiyorum şimdiden böyle konuşması beni gerdi.

üstelik ben tutumlu biriyim şuan durumumuz ancak fatura yeme içme bunları karşılıyor. farklı bir harcama yapmıyoruz giyim için yılda ancak iki kez harcamışımdır. tabi ki gelirimiz fazla olursa ona göre davranırım. niye bu konularda sorguluyor anlamıyorum

ben şuan çalışmıyorum. eşim aldığı maaşı eve bırakıyor. kartında da bir miktar para var o yanında ama yanımda nakit para bulunursa harcarım diyor bu sebeple bana bırakmayı tercih ediyor. bende gayet tutumlu veya cimri biriyimdir denebilir.

bende çalışmayı düşünüyorum ve maddi konu açıldığı zaman bana dedi ki kendine para ayırır mısın? evet tabiki kıyafet bakım vs. için falan ayırırım diyorum. o da gerektiğinde yaparsın tabi de kendin para kazanınca ekstra harcama yapar mısın diyor. paranın tamamen ortak olmasını ve bu kendim için olan harcamaları da ortak olarak harcama yapmamı istiyor. ben kendime para ayırıyor muyum ayırsam naparsın falan diyor. yani haklı belki ama bunları konuşması yine de sinirimi bozdu.

ben şuan durumumuz iyi olmadığı için bazı şeyleri almıyorum ama çalışırsam durumumuz iyileşecek ona göre davranıcaz dedim ama bilemiyorum şimdiden böyle konuşması beni gerdi.

üstelik ben tutumlu biriyim şuan durumumuz ancak fatura yeme içme bunları karşılıyor. farklı bir harcama yapmıyoruz giyim için yılda ancak iki kez harcamışımdır. tabi ki gelirimiz fazla olursa ona göre davranırım. niye bu konularda sorguluyor anlamıyorum
Maasını eve bırakıyor derken,size bırakıyor gibi algılanıyor ama zaten giderlere harcanıyormus.
Sizin maasla ilgili planları mı var anlamadım?
Tabiki kendinize ayıracaksınız.
Neden calısıyoruz sonucta?

İyi de bir kadının temel ihtiyaclariyla bir erkeğin ki bir degil oda kendini zaten perişan etmiyordur

Temel harcamalar ayridir sizin de örnek verdiğiniz gibi bakim kıyafet gibi bunlarda bazen askiya alinamiyor keyfi harcamalar ayridir

Ayrıca şimdiden plan yapmayın eşinize bir o gün gelsin işleyişe bakarız deyin ben ne zaman böyle desem kendime (plan yapsam harcamalarıma iliskin)işsiz sonuclaniyordum 🤦🏻‍♀️

Şimdi şöyle bişey; evde çalışan tek bi kişi oldugunda otomatikman evi gecindiren kişi o olmuş oluyor bu kişi eşiniz yerine siz de olabilirdiniz. O durumda evi gecindiren kişinin kendine ayrı para ayırması, "sen de bu parayı al masraflar kendi ihtiyaclarin neye yetirebiliyosan yetir işte" demesi tabii ki adil değil. Ama çalışan sayısı ikiye yükseldiğinde durum değişiyor. O vakit uygulayacağınız ekonomik modeli eşler birbirine dayatmamali, oturup karşılıklı anlasilmali bence. Eger sizin için sorun olmayacaksa bütün harcamaları ortak yapabilirsiniz, ama yok ben maaşımın denetlenmesinden hoşlanmıyorum diyosaniz ikinizin maaşından da giderleri çıkardıktan sonra erzak vs için belli bi para ayirilip kalanı özgürce harcanabilir, veya ikinizin de maaşını toplayıp giderleri çıkarıp kalan toplam para ikiye bölünebilir, buna ikiniz karar vericeksiniz. Ama bence "ben maaşımı ortak harcamak istemiyorum" diyen taraf kadın da olsa erkek de olsa saygı duyulmalı diye düşünüyorum. Eşinize "eğer ben senin yerinde olup, bu eve para getiren tek kişi olsaydım benim de kendime para ayırmam hoş olmazdı, ama ikimiz de çalıştığımızda ben maaşımın ortak olmasını istemiyorum. Sen kendi maaşını benim kontrolünde harcamayı kendin istiyosun, ama ben böyle bişey istemiyorum. Ben çalıştıktan sonra elbette sen de kendine para ayirabilirsin, ama aksi için benim istemediğim bişeye beni zorlayamazsin" gibi bi konuşma yapabilirsiniz.

İlk kez çalışacaksanız eğer sizin maddi alışkanlıklarınız hakkında fikir alıyor gibi anladım ben aslında
Yeni durumu sizinle değerlendiriyor işte
Neyden rahatsız oldunuz?

Kendine harcama yapma mı demek istiyor yani eşiniz?

İlk kez çalışacaksanız eğer sizin maddi alışkanlıklarınız hakkında fikir alıyor gibi anladım ben aslında
Yeni durumu sizinle değerlendiriyor işte
Neyden rahatsız oldunuz?

Kendine harcama yapma mı demek istiyor yani eşiniz?
yap ama gerektiğinde yap, çalışıyorum diye çok para harcama, ortak yap demek istiyor yani kontrol edecek. şuan bana bırakıyor ama bıraktığı şey market harcamaları yani zaten ekstra para çok az kalıyor. biraz biriktirmeye çalışıyorum sadece.

Senin maaşın senindir istediğin gibi harca demesi mi gerekiyordu? Gayet karı koca arasında sorulacak bi soru bu nesine bozuldunuz.

Maaştan kendine para ayırmak hem erkek için hem kadın için bana çok garip geliyor. Ortak hesap olur isteyen oradan harcar kalan kalır. Ben ailemde böyle gördüm o yüzden sinir olacak bi durum göremedim.

yap ama gerektiğinde yap, çalışıyorum diye çok para harcama, ortak yap demek istiyor yani kontrol edecek. şuan bana bırakıyor ama bıraktığı şey market harcamaları yani zaten ekstra para çok az kalıyor. biraz biriktirmeye çalışıyorum sadece.
Keyfinize harcama yapsanız harcama mı der size yani?

Evlilikte senin paran benim param senin maaşın muhabbeti bence hoş değil siz şuan calismiyorsunuz mesela ama ikinizin parası eşiniz getirip size veriyor senin benim muhabbeti bence hoş değil eşinizin maaşı ile örneğin faturalar verilip kirada falan eğer eviniz yoksa sizin maaş ile birikim veya ihtiyaçlarınızı gönderebilirsiniz bunun planlamasını oturup yapmanız lazım ama evet kadınız erkeklere göre daha farklı bakım harcamalari oluyor ağda parfüm işte yok krem aseton gibi gibi 😂 bunun içinde eşinize dersiniz her ay su miktar benim eksiklerime yeter malesef bizim ülke şartlarımız bunu gerektiriyor herşey çok çok pahalı ev ekonomisi için bunlar şart konuşarak halledilebilcek şeyler bunlar

Maddi konular evlilikte bu sekilde sıkıntı.Yıpranırsınız.
Ayagını yorganına göre uzatmayı bildigi sürece iki taraf icin ortak hesap bütünlük güzeldir.Senin paran benim param degilde paramızı nasıl kullanmaliyiz nasıl hareket etmeliyizli cümleler güzel👍

bekarlıktan kalma borcunu ödedik yapacak birşey yoktu 😂
Cimri olduğunu kim yazdı acaba?

Çalışmaya başladığınızda ikinizde belli bir miktar kendinize ayırirsiniz o zaman. Siz kıyafet bakım, eşiniz de başka şeyler için harcar parasını.
Ben kendime ayırırım ama eşim yine tüm maaşı eve harcar diye düşünüyorsanız haksız olan siz olursunuz.

Son düzenleme:

Tuhaf bir sorgulama değil bu, size tavsiyem madem çalışacaksınız, geleceğiniz için yatırım yapmaya bakın. Mesela her ikinize de birer bireysel emeklilik yaptırın, her ay belli bir para ayırıp altın hesabında biriktirin gibi. Memleketin hali hiç hoş değil, her geçen gün hayat şartları ağırlaşıyor, kişisel bakım, kıyafet vs... Genel giderlerin içinde hallolur, çalıştığınız süre içinde kendinizi sağlama alacak yatırımlar yapmaya bakın

Kendine para ayirmak diye bir sey yok bizde yani aylik şu miktari kendime aliyorum demedim hiç, esim de demedi. 🙄 Kimin o an neye ihtiyaci varsa alir sadece. Birikim vs ortak yapilir.

Ne istiyor eşiniz sadece calişin, yemek yiyip nefes almak disinda hicbisey yapmayin mi?
Bilmiyorum evlilikte en tahammul edemeyecegim seyler bu para konuşmalari. Biz de zamaninda maddi zorluk gorduk. Para kavgasi bir defa bile olmadi bizim evde, bu şekilde muhabbeti de dönmedi. Sevmedigim şey...

Sucuk kasar yedirmeyen üye sizseniz iyiki erkek degilmissiniz. Esinizin yerinde olsaniz eve para getiriyorum diye kariniza ekonomik siddet uygulardiniz. Eve para da koyamazdiniz. Karinizin her aldigina laf ederdiniz. Calismasi icin baski da uygulardiniz.

Esiniz cok normal bir sey sormus. Kendisi tum parasini size veriyor ee siz de calisirsaniz tum paraniz ortak olur. Bir miktarini kendinize ayirirsiniz esiniz de rahat rahat sucuk kasar yer:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X