Evlilikte maddiyat mı, saygı sevgi mi?

2..işi iyi olacak demeden önce sanırım kendime bakardım.. herşeyi hazır istemek karşıdan istemekte düşüncesizlik kabalık olur en doğru o doğru insan olsun beraber kazanalım büyüyelim

ben 2 ve 3 ü seçtim.....

bence Allah parayı aratacak kadar az, azdıracak kadar da çok vermesin...

slm kızlar sizlere sormak istediğim bir sorunum olacakdı eğer hatamı da görürseniz mazur görün ben 6 yıldır evliyim 1 yıl kadar flörtümüz oldu oda eşimin babası vefat etmesi dolayısıyla ayrıca biz akrabayız ve kayınpederim beni çok beğendini ve çok sevdiğini dile getirerek sürekli söylüyordu bize gelerek bize acıldı sonra durum böyle böyle ben kızın güldeni oğluma istiyorum diye ailem de nasıl olucak ve kızım nerde oturucak diye ailem tepki verdi eşimin ailesinin 3 kat bir binaları var ama en üsttünde görümcem altında kayınvalidem ve kayınpederim onun altında kiracı var idi ama şimdi düzen bozuldu tabbi neyse bunlar gel git sürekli yaparak ve telefonlarda bizi ikna etmeye çalıştılar ama biz razı olmadık ayrı ev olsun diye sonra bunlar dediki mağdem öyle o zaman bir söz keselim bunlar bir süre dursunlar böyle bizde o sırada bizim çatı katı var oraya ev atıcağını ve oğlunuda oraya yerleştirirm düşüncesindeydi ama olmadı sonra kayınpederimin rahatsızlığı öne cıkdı ani bir telefon geldi bize kayınpederimin vefat etmesi ile vefat etmeden önce de kayınvalideme görümcelerime o kızı oğluma alın diye vasiyet etmiş ve bunlarda sürekli böye konuşarak ikna ettiler kayınvalidem benim kimsem yok bir ben bi oğlum ve gülden olacak dedi neyse tamam dedik kabul ettik sonra hazırlıklar felan evlilik telaşı felan derken biz evlendik aradan zaman gecti bu gecen sürecte herşey gayet iyi gidiyordu sonra kayınvalidem benim yattığım odaya sürekli kapıya vurmadan dalıyordu resmen sabahları oğlunu işe yollama acısından sanki biz uyanamıyoruz kayınvalidem yarım saat öncesinden uyandırmaya çalışıyordu aklı sıra ve üstteki evli ve bir cocuk annesi görümcem de iniyordu laf söz ediyolardı hafta sonları da dahil ne bu bu kadar yatılırmı gelin dediğin sabah erken kalkar temizlik felan yapar gibi bunun gibi bir çok laf ediyordu zaten kayınvalidemi de o kızı kışkırtıyordu oda sonra iyice değişmeye başladı bana karşı sonra neyse ben bunlardan rahatsız oldum 3 yıl boyunca bunaldım iyice eşime söylüyordum gülüp geciyordu zaten evlendiğimizden beri eşimle iletişim kopuklu vardı ne desem ne söylesem yanıt alamıyordum hep bir şeylerle kacamak yapdı bende susuyodum en sonunda şah damarım patladı dedim bu böyle olmayacak en iyisi dedim aileme gideyim acıldım aileme böyle böyle dedim sonra 3 hafta kadar ailemde kaldım bunlar bize geldiler eşim geldi niye böyle diyerek konuşdular neyse bizde söyledik söyleyeceğimizi sonra kayınvalidem tamam o zaman dedi kiracı cıkarırım onlar otursun yeterki onlar mutlu olsun dedi bizde öyle yapdık bu sürec de iyi gitmeye başladı herşey kayınvalidem yukarda yenilip içilmesini söyledi bize biz kendi evimizde yesek içsek sorun oluyordu çünkü sonra eşimin bana olan ilgisizliği benimle hiç birşeyi paylaşamaması çünkü eşim işden gelirdi birşey sorsam tersler yada pc veya tv başına gecer di bende manevi olarak yalnız kalıyodum zaten gün boyu kayınvalideme cıkmak da istemiyodum kayınvalideme oğlunu bu yaptıkları söylüyorum susuyodu oda ben söyler söyler cekilirdim sonra yanına cıksam bile çok samimi bir şekilde değilde biraz mesafeliydi eşime gelirsek çok gereksiz harcamalar yapan biri sorsam napdın ne ettin diye bana tek söylediği cvp paramdan sanane diyodu ben sustum yine neden bu susmalarım eşim çok kinci ve agresif biri birde tansiyon hastası aman duyacaklar diye kesiyodum konuşmayı hemen ha ayrıca o önceki 3 yıl boyunca yaşadığım anda 2 kere hamilelik gecirdim biri düşük biride 9 aylık olarak ölü doğum yapdım ayrı evimde de 1 düşük daha yapdım sonra tabbi şimdi yine istiyolar benden cocuk eşimin ailesi ve eşim bende istemediğimi söyledim kayınvalideme oğlunun bu yapdıklarından dolayı oda diyo ki biz bakarız hem cocuk kısmetiyle rızkıyla gelir diyolar nasıl olacak bu bilmiyorum önce bizim kendimizi düzeltmemiz toparlanmamız lazım iken evde zaten kayınvalidem olmasa biz ac kaldık demek diye düşünüyorum eşim çünkü sorumluluğunu bilen biri değil evine evde gün boyu sıkılıyorum zaten bir yere gidelim diyorum şöle bir dolaşam diyorum eşime hiç kımıldamıyo ben söylüyorum ben duyuyorum ancak anlatacaklarım bu kadar kızlar kusura bakmayın çok uzun oldu doldum taşdım çünkü...şimdi soruyorum sizlere ne yapılır ve ne cıkardınız burdan ve kim halkı kim haksız diye sevgiler

tabiki maneviyat önce geliyor benim için maddiyat hiç bişi demek
öncelikle bana değer versin ,bütün kalbiyle sevsin
gözünden bile sakınsın,saygı göstersin,içimi titretsinde maddi sorunlar her türlü aşılır ikimiz bir olduktan sonra ama işte kıymetimi bilen biri çıkmıyo karşıma ben napim

huuuu kimse yokmu yaaa bana cevap verebilecek kimseee fikirlerinizi almak istiyorum bu konudaa lütfennnnnn

tabiki sevgi.. parayı azmedersem zaten bulur kazanırım ama sevgi çalışmakla kazanılmıyor..

Tamam sevgi saygı olacakta, yetecek kadar maddiyatta olacak...

Hayat pahalı...

Yarın, öbür gün çocuklar oldu mu ihtiyaçlar çoğaldı mı maddiyatsız hiçbir şey olmuyor.

Maalesef önce maddiyat diyorum ben. Evet sevgisiz bir evlilik yürümez tabii. Ama kira, fatura, borçlar, taksitler birikince o aşktan sevgiden eser kalmadığını, evliliklerin sona erdiğini üzülerek görüyoruz, duyuyoruz çevremizde. Onun için maalesef önce maddiyat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…