Ben de hukukcuyum. Annen onu hakir gormuyor aslinda.Senin mutsuz olacqgini dusunuyor.
Sana sunu soyleyeyim: meslege dair cok umut kurma.Daha cok yeni bir olay,haberlerde de takip etmissindir belki bir meslektasimiz canina kiydi.Ekonomik sebepler,mesleginde tutunamadivb.bir cok problemi vardir muhakkak

Avukatlik zor bir meslek tatlim,dusuk ucretlerle calismaya baslayacaksin,okurken herkes hakim olmak istiyor zaten ama herkes olamiyor bu gercek.,avukatlik stajini yaparken de cok rahat on yil sonrasini goruyorsun .muslugun basindakilere bir sey olmuyor,normal bir ekonomik seviyeden geliyorsan rekabet ortaminda kendine cok da yer edinemiyorsun.
Ofis kirasini cok zor cikartan meslektaslarim var.bir yigin avukat ordusu var.Bazilari bir sekreterden daha az maas aliyor canim.Bu yazdiklarim canini skabilir ama hazirla bunlara kendini.
Nerde okudugun,bundan once neler basardiginin bir onemu yok.Hukuk bittigi gibi avukatlik meslegi de bitti.
Ama tabi ki senin icin de boyle olacak diye bir durum yok.Sen cok kisa surede cok guzel isler yapabilirsin ve ins da hersey gonlune gore olur.
Ama demek isteidgim nitelikli hukukcu olmanin ne yazik ki bir onemi yok.
Hersey reklam,bizler gibi nitelikli hukukcular niteliksiz baba parasi yiyenlerin yaninda birer isciyiz.
Bu sebeple, sen hakim olursan,aranizda bir problem olmayacaktir Haa tabi annen yine denk bulmaz ,ama sen sevdigin isi yapacagin icin ve ekonomik sknti yasamayacaginiz icin huzurunuz da olur diye umuyorum.Tabi sonradan onu begenmemezlik etmezsen..
Ama avukat olursan,daha zor olacak.Birkere cok yogun calisacaksin.Haksizliga ugrayacaksin, hukuksuzluk ve ahlaksizliklari gorup meslegini ve idealllerini sorgulayacaksin.
Hukukcu olup da avukatlik mesleginde hic zorluk yasamayan varsa tebrik ediyorum Ama genel de boyle..
Ama sonuc olarak,onemli olan sevgilinin hayata bakisi ,karakteridir .Kendini senden dha cok yetistirebilir.Ayrica anne vr baba dayatmalarina boyun egerek kafayi takarak ,yonlendirilerek avukatlik yapamazsin.
Onu gercekten seviyorsan ayrilma.
En azindan isten geldiginde kendini sevgi dolu esinin yaninda bulursun.
Egolu,suratsiz is stresiyle eve gelen bir esin yaninda degil