Evlilikte mezhep farkliligi yardim edin

mirkaramir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2015
209
61
Arkadaslar lutfen yardim edin..
Ben 24 yasindaym okulm yeni bitti 7 yildir gorustugm biri var artik sozlenmek istiyoruz ancak babam sorun ediyorrr. Babami ikna edebilmem icin bir fikriniz var mi? :KK43:

Arkadaslar lutfen yardim edin..
Ben 24 yasindaym okulm yeni bitti 7 yildir gorustugm biri var artik sozlenmek istiyoruz ancak babam sorun ediyorrr. Babami ikna edebilmem icin bir fikriniz var mi? :KK43:

ya soru bodoslama olacak da,hanginiz hangi mezhepten bunu yazsan daha aydinlatici mesajlar alabilirsin gibime geliyor

Haklisiniz. Ben aleviyim evlenmek istedigim kisi hanefi mezhebine mensup. Ancak benim babam alevi annem hanefi

malesef oldum olasi bu tür evliliklere aileler cok zor müsade ediyor ve ailelerin olaya müdahil olmasiyla huzursuzluklar alip basini gidiyor,illa sorun yasamayan da vardir ama cok az.

isin enteresan tarafi kendisi de sunni bir bayanla evlenmis,neden size izin vemiyor :/

Maalesef kültür ve mezhep farklılıkları bir engel aileler için halbuki öyle mutlu çiftler benim çevremde öyle bir çift vardı taşınıp başka bir şehire gittiler aile yüzünden mi onu bilemiyorum ama işin tuhaf yanı babanda böyle bir evlilik yapmış o_O

Baban için sorun belkide mezhep değilde sizin büyüdüğünüze inanmamak olabilir daha çok erken küçük benim kızım gibisinden mezhebi öne sürmüş olabilir sonuçda oda hanefi mezhephindinden biriyle evli anneni sok araya o zaman ikna olur

Beni dinlemiyor bile bagirip cagiriyor. off cok bunaldim ya moralim yerle bir

Varsa araya sevdiği arkadaşını sokun yada ona diyin ki, tanıştırayım seni bir süre gözlemle , sen benim babamsın fikirlerin herşeyden önemli, bi erkek için tabikide senden vazgeçmeyeceğim. Ama vakit geçirip tanıdıktan sonrada sevmessen ben seni bekliyor olacağım lütfen konuşalım ve benim göremediklerimi bana anlat. Ben mutlu olacağımı düşünüyorum, ama sen benim babamdın daha iyi bilirsin.

Varsa araya sevdiği arkadaşını sokun yada ona diyin ki, tanıştırayım seni bir süre gözlemle , sen benim babamsın fikirlerin herşeyden önemli, bi erkek için tabikide senden vazgeçmeyeceğim. Ama vakit geçirip tanıdıktan sonrada sevmessen ben seni bekliyor olacağım lütfen konuşalım ve benim göremediklerimi bana anlat. Ben mutlu olacağımı düşünüyorum, ama sen benim babamdın daha iyi bilirsin.

X