- 17 Ağustos 2011
- 24.622
- 155.056
- 798
Umarım kurtulmuş, kendi ülkenize donmussunuzdur. Sizin (umarım ex) kocanız için, bağlanma ve bilimum psikolojik problemli saçma sapan insanlar için böyle şeyler bir iletisim yöntemi olabilir. Ama sağlıklı insanlar bu tarz manipülasyonlari çekmezler. Yani iki kendini yetistirmis insanın sağlıklı giden evliliginde biri bir şeyi trip ile , bir anda surat asarak çözmeye çalışsa diğer kişi bir iki alttan alıp sonunda rahatsız olacaktır. Öfkeye hakim olup açık açık konuşmak çok problemi çözer.Hikayenin tamamını dinleyenler ona neden insan gibi davrandığımı sorguluyorlar, ben onu hala evlenmeden önceki adam olarak görüyordum, bir şeye üzüldüğümde veya istediğimde söyleyemiyordum korkudan, ne yapacağı belli olmayan birisi mesela annesinin yaptığı dolmayı yerken ben dedim ki annemin yaptığı dolmaları özledim (yurtdışında olduğumuz için annemin yemekelrine çok hasrettim) ve bunun üzerine benim annem daha lezzetli yapıyor diyip sinirle kalktı gittiki annemin yaptığı dolmadan yememişti ki karşılaştırsın. Ben de üzüldüğümü yüzümü sarkıtarak hissettiriyordum çünkü insan gibi iletişim kurulmuyordu ama işe de yarıyordu kısa süreliğine de olsa
Malesef türk insanının çocuk yetiştirme konusunda büyük sıkıntısı var. Çoğumuz tepkimizi insan gibi konusmaktansa dürtüsel davranarak, triplerle,dolaylı yollardan veriyoruz. Çünkü sağlıklı iletişim denen şeyden bihaber yaşıyoruz.
Ben de eskiden öyleydim ama değişimim icin çaba göstererek biraz daha kendimi kontrol edilebilir hale götürdüm. Artık anlamsız trip atmadan / suçlayıcı bir dil kullanmadan ' farkında olmadan yaptıgini biliyorum ama şu davranisin bana kendimi şöyle hissettirdi' diyebiliyorum. Genelde etkili oluyor