Iyi günler arkadaslar ...evlilikte saygi sevgi bitermi mesela bende hicbiri yok bu normalmi?3 yilik evliyim saygida kalmadi sevgide en üzüldüm sey lafimin degeri olmamasi. Akil versem destek versem sanki evin kücük cocugum gibi azarlaniyorum..evin kadini gibi hissetmiyorum aramizda 2 yas var oysa .hatasini gördümde söyledimde sen kimsinki sanane der.. dolu esya aldim dün kazak falan havalar soguk diye tessekür bile etmedi niye aldinki dedi orda yerin dibine girdim rezil gibi hissetim .. okadar kirdiki kalbimi hep aglarim durumuma yemin ederim yani anlatilmazki artik benimde saygim kalmadi sevgimde..sorum arkadaslar sizin evliliniz nasil gecer?sizin evlilinizde böylemi yani ilgisiz monoton bir hayat heycan yok sevgi ilgi yok !saygi yok !samimi cevaplar bekliyorum kizlar
iki ay öncesine kadar ben de ikisinin de bittiğini sanmıştım. bütün aileme açtım durumu, boşanacağımı, hatta artık geri gitmeyeceğimi.
hiç hakaretvari konuşmalarımız olmamıstı.ama her konuda zıt , her konuda tartışmayla başlayan kavgalar. suçlamalar. sevgim bitti diyordum, nasıl oldu bilmiyorum ama evliliğimiz boyunca en mutlu ve huzurlu olduğumuz zamandayız, birbirimizin gözüne nefretle değil aşkla bakmaya, gelip gidip birbirimizi öpmeye başladık.(maşallah)
biraz ben yumuşadım biraz o, hala her an geriye dönecekmişiz gibi geliyo, mutluluğumu yazmaya bile korkuyorum.
mesela sen niye aldınki dediğinde kırılmak yerine, sen üşüme diye aşkım de ki, hatasını anlasın.
geçen gün oturdum kkya açtığım bütün konuları okudum. aslında ne kadar yol kat ettiğimizi anladım. bazı şeyleri benim büyüttüğümü. bazı şeylerde eşimin çok değiştiğini ama benim göremediğimi farkettim.
inşallah sizin durumunuz da düzelir, gece yattığında huzurlu olmak çok büyük mutlulukmuş.
iki ay öncesine kadar ben de ikisinin de bittiğini sanmıştım. bütün aileme açtım durumu, boşanacağımı, hatta artık geri gitmeyeceğimi.
hiç hakaretvari konuşmalarımız olmamıstı.ama her konuda zıt , her konuda tartışmayla başlayan kavgalar. suçlamalar. sevgim bitti diyordum, nasıl oldu bilmiyorum ama evliliğimiz boyunca en mutlu ve huzurlu olduğumuz zamandayız, birbirimizin gözüne nefretle değil aşkla bakmaya, gelip gidip birbirimizi öpmeye başladık.(maşallah)
biraz ben yumuşadım biraz o, hala her an geriye dönecekmişiz gibi geliyo, mutluluğumu yazmaya bile korkuyorum.
mesela sen niye aldınki dediğinde kırılmak yerine, sen üşüme diye aşkım de ki, hatasını anlasın.
geçen gün oturdum kkya açtığım bütün konuları okudum. aslında ne kadar yol kat ettiğimizi anladım. bazı şeyleri benim büyüttüğümü. bazı şeylerde eşimin çok değiştiğini ama benim göremediğimi farkettim.
inşallah sizin durumunuz da düzelir, gece yattığında huzurlu olmak çok büyük mutlulukmuş.
bu aralar bizde tam bu durumdayiz ama ask dolu bakislar kisminda degil dusman gibi bakma kisminda:)))bende seningibi coook guzel bi donemimizde herkese ayy cok sukur evliligimiz oturdu cok iyiyz derken yepe taklak olduk dikkat et nazarlara gelme arkadasim bana soylemek asla gelmez hemen kavda ederiz gerci biz muhakkah uc ayda bi iki gun dusman oluruz sadece bu sefer biraz gecikmisti
Evet yoruldum gercekten ilk adimi atmakdan sizinse heycan bitmis ama değerlisiniz kocanizin gözünde sanirim :))
saygı sevgi biter tabi neden bitmesin ama nedeni olmalı mutlaka.ki sizinde nedenleriniz gayet açık.sizin fikirlerinize saygı göstermeyen birine sizde yavaş yavaş saygınızı kaybetmişsiniz doğal olarak.saygıda sevgide karşılıklı.ver ver ver bi süre sonra baktın tık yok eşten sende kendini geri çekersin tabi.
samimi cevaplar bekliyorum demişsiniz ben hemen yaziyim açık açık bizim evliliğimiz tam bi monotonluk abidesi
eşim vardiyalı çalışıyo gecesi gündüzü karışık.bazı haftalar gündüzleri uyuyo gece çalışıyo falan.bazen pazarlarıda çalışır,çalışmadığında çocuğu parka götürürüz en fazla.en son başbaşa yemek yememiz hastane cafesinde yediğimiz yemekten ibaret.ayağım burkulmuştu acile gitmiştikte işten izin alıp gelmişti,fırsat bu fırsat dedik
bekarken evlenince izleriz diye dvd koleksiyonu yaptı en son 3 yıl önce falan yani çocuk doğmadan izledik başbaşa.
daha monoton evllik varmıdır bilmem ama hiç şikayet etmiyorum biliyorum fırsat bulsa neler yapıcak.bunu yaptığı küçük jestlerle ne biliyim gece uyurken işten geldiğinde yanıma bıraktığı bi notla mesela belli ediyo zaten.
saygı meselesine gelince bişeye karar verileceğindede ne yapalım diye sorar.dediğimi yapar yapmaz ama sorar yanisonra gider kendi düşündüğü gibi yapar pişman olur gelir bana keşke senin dediğini yapsaydım der
mühim olan eşimize hissettirebilmek değer verdiğimizi,saygı duyduğumuzu.hep dediğim gibi karşılıklı olursa kıymetli...yoksa tek taraflı olduğunda yorar insanı,tıpkı sizdeki gibi.
Ilk evlendim zaman saygi vardi ilgisi yoktu yeni evliyiz diye adapte olmadi heralde ondan oyle davraniyor yakinda gecer sandim daha kötü oldu hep..ailenle görüsme dedi gorusmedim disari cikamasin dedi cikmadim onun icin kapandim yinede yaranamadim ...ailemlede arada bi gorusuryorum artik ama bilmiyorum ya cok sey yasadimsaygı da bitebilir, sevgi de bitebilir..
ikisinin de devam etmesi insanlara bağlıdır. biraz da onların yaradılış fıtratlarına, aileden getirdiklerine ve sonradan kattıklarına...
eğer babası annesini çok yermişse izleyebilirsin kayınpederini, bunun da yapmama ihtimali azdır. kendini biraz geliştirdiyse ve bir felsefesi varsa zaten kadını yermez ama babadan gördükleri beyninin bir köşesindedir. o yüden aile çok önemli.
ilk evlendiğiniz zaman nasıldı eşin bu konuda?
bu biraz da sana bağlı aslında.
insan her ortamda kendi yerini kendi yapar kısmen.
Dogru yapiyorsun canim kavga baslayinca kacmak lazim öbur odaya en azindan kalbler kirilmazbence saygının olmadığı yerde zaten sevgi de olmaz. saygıyı her zaman korumak gerekir. mesela eşimde bende çok gergin olduğumuz anda ben konuşmamaktan yanayım sakinleşince konuşuruz yoksa saygısızlık yapılabilir istemeden de olsa(ben sinirleince ne dediğimi duymam). bizimde evliliğimizde monoton zamanlar oluyo. ama hep monotonlluk da olmaz heyecanda...
saol canim taviseyen icin ben dünden sonra ilgimi herseyimi cektim oluruna birakiyorum herseyi :/Bazen deli gibi birbirimizi özleriz,sevgi sözcükleri,sürprizler,tatil,gezmelerbirimiz yemese öbürümüz yiyemezkeeeeeennn bazan kumanda kavgası yaparız.Hani o birimiz açken öbürü yiyemeyen benim istediğim kanal seyredilecek diye tartışabilirevlilik böyle birşey işte.Aynı evin içinde hergün bal börek olmaz.Bazen aşamadığımız,zorlandığımız mevzular olur,fikir çatışmaları olur.Önemli olan o fırtınalardan,yara almadan kurtulmakOrtak bir yön bulmak.
Ben evliliklerde mutluluğun da acının da tek taraflı olmadığına inanıyorum.İsanlar baştan tavizleri veriyorlar veriyorlar,karşısındaki şımarınca,ben nerde yanlış yaptım bunu hakettim mi oluyor.Ya da kocalarına fazla güveniyorlar,ya da çocuğu gibi görüyorlar aman üşütme,aman yedinmi,aman şunu yap,aman üzülme....sonra o benle ilgilenmiyor oluyor.Senin için demiyorum genelleme yapıyorum.
Baktın ilgisi alakası yok,çek sen de kendini geri.Akıl verir gibi konuşma mesela."sen o konuda haklsın da acab şöyle olsa daha iyi mi olur" de mesela.Seni azarladığında"ben çocuk değilim,beni azarlama dikkat et cümlelerine "de ve git köşene otur.Sessiz kal.Hatasını yüzüne vurup durma.O insanı değiştirmeye çalışma.Memnun olmuyorsa onu bir dolu giysi alma.Birlikte seçin,onun zevkide olsun.Birlikte alın.İlla almak istiyorsan bir tane kazağı al,hediye paketi yaptır ve hediye et.
hangimiz dörtdörtüğüz ki
sevgiyide saygıyıda zedeleyen yaşananlar etkiliy yada bitirme noktasına getiriyor canım
hepimiz yaşıyoruz tabi
sorunlar olucak ama belli bi yerde kapanacak
uzatılmıcak
karşılıklı iletişim ve aradaki sevgiden geçer
sevgiyi tekrardan alevlendirmek ve ilk anlara dönmek
erkeğin bağlı olmasını yine biz sağlıcaz
(hatun demiyolarf bize boşuna)
Sen bi değiş biraz bakalım ilgilisindir biraz daha ilgili ol aşk ol
bakalım aynı o mu olucak üeyer hala aynı olursa sorun var demektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?