Merhaba bayanlar.Burda okuyorum bazen,dün bir arkadaşımla dertleştiğimde de söyledi evlilikte stratejik olacaksın,oyun oynaman gerekiyorsa oynayacaksın diye.Ne demek bu?önce sorunumu anlatayım.Ben 25 yaşında,2 yıllık evliyim.Eşim benden 10 yaş büyük ve 3 evli ablası olan evin en küçüğü.Babası yok.Anne ve ablalar hep kural koyucu olmuş yani.onların sözünden çoğu zaman çıkmamış diyebilirim.Tahmin edersiniz ki görümcelerim de benden bayağı büyükler.şimdi aslında hepsini severim.Ama oğullarının evli olmasını kabullemiyorlar sanırım tüm aile.Yani sürekli beraber olalım,beraber yiyelim içelim gezelim.birsey lazım olduğunda-bir yere gidilecekse çağırmalar-evde olduğumuzda napıyosunuz evde bile derlerdi.Yani baba yok ya eşime sürekli sen bizim babamızsın diyip aynı zamanda çocuk sever gibi(yanağını sıkmak-etini mıncırmak-nerdeyse kucağına oturtmak istemek)seviyorlar.Biz eşimle sürekli bu yüzünden kavga ediyoruz(onların haberi bile olmuyor)bizden büyük oldukları için onları herseyde dinlememiz gerektiğini düşünüyorlar.esim de dahil.mesela bir plan yapıyoruz akşama sonra onlar biz burdayız siz de gelin diyolar.ben tabiki gitmek istemiyorum diye eşimle kavga gürültü.Çoğu zaman gidiyorum bile ama eşim planlarımızın bozulmasındaki sıkıntımı onları sevmemek olarak algılıyor(haftanın 4 günü gidilir mi?artık azalttım diye)2yıldır bu sorunu aşamıyoruz.çağırmışlar gitmemek saygısızlık diyor.gecen yine çağırdılar.Biraz bozuştuk.bana laf saydığı için onun arabasıyla değil taksiyle gittim diye beni saygısız terbiyesiz ilan etti.O günden beridir düzelmiyoruz.Maddi olarak hiç ihtiyacım yok ona,gayet güzel bir işim ve kazancım var. İkimiz de üniv mezunuyuz.boşanma olayına bir defa girdik bu olay yüzünden,yine barıştık.birbirimizi sevdiğimiz çok belli.yani sevgisizlik aldatma vs.yok ama bence bu psikolojik şiddet.mantıksız biri olduğumu düşünmüyorum sadece baskınlar.beni ezmelerine izin vermediğim için eşime göre saygısızım.bence olması gereken.bu yüzden boşanmak istemem.ailem konuları bu kadar bilmiyorlar anlatmam hiç.ama arkamdalar biliyorum.tabi bitmesini istemezler.etrafımda anlatacağım kimsem yok.seviyorum ve bu olaylar olmadığı zamanlar çok mutluyuz.şuan konuşmuyoruz ve hatalının hep ben olduğumu söylüyor.şimdi hanımlar biraz uzun oldu ama yaşayanınız var mı?Bana yardım edebilir misiniz?
Merhaba bayanlar.Burda okuyorum bazen,dün bir arkadaşımla dertleştiğimde de söyledi evlilikte stratejik olacaksın,oyun oynaman gerekiyorsa oynayacaksın diye.Ne demek bu?önce sorunumu anlatayım.Ben 25 yaşında,2 yıllık evliyim.Eşim benden 10 yaş büyük ve 3 evli ablası olan evin en küçüğü.Babası yok.Anne ve ablalar hep kural koyucu olmuş yani.onların sözünden çoğu zaman çıkmamış diyebilirim.Tahmin edersiniz ki görümcelerim de benden bayağı büyükler.şimdi aslında hepsini severim.Ama oğullarının evli olmasını kabullemiyorlar sanırım tüm aile.Yani sürekli beraber olalım,beraber yiyelim içelim gezelim.birsey lazım olduğunda-bir yere gidilecekse çağırmalar-evde olduğumuzda napıyosunuz evde bile derlerdi.Yani baba yok ya eşime sürekli sen bizim babamızsın diyip aynı zamanda çocuk sever gibi(yanağını sıkmak-etini mıncırmak-nerdeyse kucağına oturtmak istemek)seviyorlar.Biz eşimle sürekli bu yüzünden kavga ediyoruz(onların haberi bile olmuyor)bizden büyük oldukları için onları herseyde dinlememiz gerektiğini düşünüyorlar.esim de dahil.mesela bir plan yapıyoruz akşama sonra onlar biz burdayız siz de gelin diyolar.ben tabiki gitmek istemiyorum diye eşimle kavga gürültü.Çoğu zaman gidiyorum bile ama eşim planlarımızın bozulmasındaki sıkıntımı onları sevmemek olarak algılıyor(haftanın 4 günü gidilir mi?artık azalttım diye)2yıldır bu sorunu aşamıyoruz.çağırmışlar gitmemek saygısızlık diyor.gecen yine çağırdılar.Biraz bozuştuk.bana laf saydığı için onun arabasıyla değil taksiyle gittim diye beni saygısız terbiyesiz ilan etti.O günden beridir düzelmiyoruz.Maddi olarak hiç ihtiyacım yok ona,gayet güzel bir işim ve kazancım var. İkimiz de üniv mezunuyuz.boşanma olayına bir defa girdik bu olay yüzünden,yine barıştık.birbirimizi sevdiğimiz çok belli.yani sevgisizlik aldatma vs.yok ama bence bu psikolojik şiddet.mantıksız biri olduğumu düşünmüyorum sadece baskınlar.beni ezmelerine izin vermediğim için eşime göre saygısızım.bence olması gereken.bu yüzden boşanmak istemem.ailem konuları bu kadar bilmiyorlar anlatmam hiç.ama arkamdalar biliyorum.tabi bitmesini istemezler.etrafımda anlatacağım kimsem yok.seviyorum ve bu olaylar olmadığı zamanlar çok mutluyuz.şuan konuşmuyoruz ve hatalının hep ben olduğumu söylüyor.şimdi hanımlar biraz uzun oldu ama yaşayanınız var mı?Bana yardım edebilir misiniz?
Kesinlikle strateji k olmak lazım 9 yildan sonra anca anladim bende de iki buyuk gorumce var cok sinir bozucular biz farklı sehirde olmamiza ragmen tatilim herzaman burnumdan geliyor ustiyorlar ki hep diplerinde oturalim.ayni yerde olsak kafayi siyiririm.bence cok taviz vermissin haftanin 4 gunu ne demek yeni evli cift cocuk olunca bu hos zamanlari jerden bulacaksiniz mumla ararsin7z.stratejin ne dersen ben duz mantikta bi insanim.hoslanmadigim seyleri anında soylerim ve kimsenin gonlu olsun diye kendi mutlulugumdan taviz vermem tabi hunu daha yeni anladim.cunku kimse yaptigin fedakarligin farkinda bile olmuyor
ben 2 aylık evliyken yaşıyordum bu sorunları. annesi sürekli çağırıyor gittiğimde de "ben al kızı gel dedim" diye kıkır kıkır gülüyordu. dayanamadım annesi ve yengesiyle konuştum yeni evlyiz müsadenizle biraz vakit geçirelim gezelim filan diye. hiç oralı olmadılar çağırmaya devam ettiler. ben de oğullarını onlara bıraktım boşandm :)
ama benim çok başka daha sorunlarım vardı aşılamayacak. o yüzden bitti. senin bu durumda esaslı bi strateji geliştirmen yeterli gözüküyor :)
inşallah iyi olur her şey.
strateji değil ama dürüst,doğru,güven,sadakat .. :123:
Siz davetlerine katilmasaniz esinizin ustune gelecklerdir muhtemelen.
Ya da sizi kotu bileceklerdir.
Esiniz bunlara sebebiyet vermemeye calisiyor.
Ben cok az erkegin bu ihtimalleri gozardi ettigini goruyorum.
Hepsi her seyin farkinda ama kimisi icraate dokuyor, kimisi eski usule devam ediyor, davetlerine gitmeye calismak gibi mesela.
Esiniz birkac kere reddetse aslinda her iki taraf da bu duruma alisir ama esinizi o duruma nasil getirebilirsiniz, bilemiyorum.
Misilleme isi yarar mi acaba?
Mesela esinizle yine bir program yapin ama bu defa isi bozan sizin ailenizden birileri olsa ve bu boyle 3-4 defa tekrarlansa?
2 yıldır bu şekilde+insanların gönlü kırılmasın tek gelinim diye diye bu durumdayım. keşke biraz öğrenebilsem nasıl yürüdüğünü işlerin..
ablalar büyük ve evli sanırım enişteler nasıl müsaade ediyor onların her gün bir araya grlmelerine...biraz empati kursalar seni sıkmamaları gerektiğini bilirsin ama bunu eşinle gizliden tartışarak çözemezsin direkt lafını ortaya bomba gibi atacaksın rahatsızlığını belli edeceksin kocan gerekirse yalnız gitsin 3 gidiyosa sen bir gideceksin..gibi gibi gibi
Canın isterse git
İstemezse gitmezsin
Eşin istiyosa gitsin, sen gitmek zorunda değilsin
Strateji ile nereye kadar ? Nasıl düşünüyosan öyle davran..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?