Çeşit çeşit insan var, ilişki dinamikleri sürekli değişir. Şöyle yaparsam böyle olur diyemeyiz hiçbir zaman.
Öncelikli olarak sen kendin ol, anın tadını çıkar. İlişkide ilk hedefin bu olsun. Sonradan üzüleceğin ve arkasında duramayacağın tavizleri verme. Prensiplerin olsun, acele etme. Panik olma.
Olacaksa nelere rağmen oluyor, olmayacaksa da olmuyor.
Gözlemle, tanımaya çalış.
Yine de yetmeyecektir. Yıllarca çıkıp da senesi dolmadan boşanan insanlar var. Ne kadar uzatırsan o kadar tanırsın diye bir şey yok.
Bir de şu var, şu söyleyeceğimi aşman gerek bence.
İşte ben evlilik konusunu açtım da, o kaçtı.
Keşke sonra evlilik lafını etseydim ilişki fos çıktı.
Bir şey yapacaksan sonuçları göze almalısın. Evlilik lafını ettiğinde adamın kaçma ihtimalini göze alabiliyorsan et, adam duyduğunda kaçıyorsa pişman olma.
Atıyorum 8 ay süre ver kendine, 8 ay sonra konusu açılmazsa açacağım ben diye. Konu açıldığında adam kaçarsa dik dur, bocalama, pişman oldum söylemeseydim deme. Çünkü sen bu konuya önem veriyorsun, bu sensin.
Ya da ciddi anlamda kafayı takmadan ilişkini yaşayacaksın, mutsuz olacağın tavizler vermeden. Karşıdakine uymuyorsa zaten olmayacağı için gidecektir.