Ne sıkıntı şeymiş bu evlilik muhabbetleri ya. Yaşamadan anlamıyormuş insan
Benim için evlilik asla hayattaki hedeflerim arasında yer almadı. Evliliğe inanmıyorum. Nikah sevişmek için belediyeden izin almak gibi geliyor. Saçma buluyorum. İyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta hayatımdaki insanla birbirimizin yanında olmak için birbirimize sadık olmak için bir sözleşme yapmamıza gerek yok...
Erkek arkadaşımla 5. yılımızdayız. Yaşlar 23-24 (7 ay fark var). Ben bundan 1-2 yıl sonrasının dahi evlilik için erken olduğunu düşünüyorum. Yani bu kadar evlilik karşıtıyken hayatımdaki insandan dolayı düşünmeye başladım. Bir de toplumumuz malum, nikahsız birlikte yaşayanlara nasıl bakıldığı belli (hiç de umursamıyorum gerçi), hadi biz neyse de onun ailesi 1 yıl falan bu şekilde birlikte yaşamamıza sonrasında evlenmemiz şartıyla sıcak bakıyormuş. (O maksimum 1 yıl dedikleri süreyi biz çoktan aştık, onlar bilmiyor

) Babam da pek umursamaz da evli olsak daha çok hoşuna gider. Öbür yandan evlilik dışı çocuklar da pek hoş karşılanmıyor, çocuğuma böyle bir şey yaşatmak istemem. İnsanların ağzını kapatamayacağımıza göre evlenelim bitsin gitsin diye düşünmeye başladım. Ama cıks hazır değilim.
Ben hâlâ öğlene kadar uyuyan evde kirli bulaşıklardan dağ oluşturan bir insanım ve evlilik çocuk gibi sorumlulukları kaldırabileceğimi düşünmüyorum. En azından şimdilik. Bu halimi bilen erkek arkadaşım, evliliğin kendisine benden dolayı uzak olduğunu söyledi. Ben de, bana da uzak geldiğini söyledim bu sebeplerden dolayı. Bu sefer de evlenmeyeceksen niye birlikteyiz, arkadaş olalım dedi

zar zor düzelttim aramızı. Onunla evlenmek istemiyor değilim. Ben evlenmek istemiyorum. Ama o bunu “seninle evlenmek istemiyorum” diye algıladı galiba.
Yani ilişkimizin bir 6-7. ayından itibaren biz evlilikle ilgili geyik yapmaya başladık. 19-20’ydi yaşlarımız. Ama oturup adam akıllı konuşmak yerine geyik yaptığımız için şimdi sıkıntı yaşıyoruz.
Hemen konuşulmaya başlanmamalıymış ama çok da ileriye bırakılmamalıymış. İlişkinin dinamiğine göre konuşulmalıymış. Ben bunu anladım. Bizim durumumuzda da en geç 3. yılı doldurmadan önce konuşulmalıymış evlilik.