Evlilikten korkmak

Fobim vardı korkmak ne kelime,o yüzden yıldırım nikahı yaptım.Araya hazırlık,aile,gelenek zırt pırt girseydi ki hepsine şiddetle karşıyımdır,hayatta evlenmezdim.Zaten eşimden başkasıyla da evlenebileceğimi hala daha sanmıyorum.
Çok zorlandık tabi ki ilk yıl tanıma ,alışma süreci.Şans faktörü mü ,çok mu iyi seçim yaptım bilemedim.Ben çok seviyorum eşimi,ondan da aynı ilgi,sevgi ve anlayışı görüyorum çok şükür.Birbirimize alıştık,huyumuzu öğrendik,umuyorum ömrümün sonuna kadar onunla evli kalabilirim,hepimizin hakkında hayırlısı.

Nişanlıyım ve bi kere bile mutsuz olacakmıyım, ya aşık değilsem, ya şöyle olursa diye düşünmedim. İlk günden beri gayet emindim onunla evlenmek istediğimden.
Ha bak nişanlımdan önce biriyle çıktım ve evlenme teklifi aldım, bu düşündüklerini düşündüm; ve adamı sevmediğimi anladım ayrıldım. Seninki ondandır demiyorum; ama bana göre bu korkularımın sebebi yeterince sevmememdi.
Evlilik kararı zor bir iş; sakın aileler tanıştı, yok nişan oldu diye düşünme; emin değislen süreci uzat ev öyle adım at. Sonrası dönülmez olabilir çünkü.
Canım Allah bozmasin masallah diyorum..Benim de en büyük korkum bu. Acaba bu yüzden mi sorguluyorum yeterince sevmiyor muyum diyorum hep..Bu yoruma katılan var mı?

Ben de şak diye evleniverdim mutluyum ama kavga olmuyor değil boşanmak isteyecek kadar olmasada genelde evle alkalı oluyor ve bem iyice ona bağlandım ahhh her gün aklımda sanki kocam değilde sevgilim gibi hep böyle birileri kapacak onu diye korkar oldum hep sarıp sarmalayasım geliyor evlilik korkutucu ama güzel yanlarıda çok bide dert paylaşabiliceğin biri varsa arkadaş olarak hayatında daha rahat oluyor insan

Merhaba bayanlar... Eski konularımı okuyanlar evlenmek için ne kadar can attığımı görebilirler fakat şuan her şey tam tersi oldu :KK45: Çok güzel bir evlilik teklifi aldım, kabul ettim. 2 hafta sonra istemeye gelecekler beni. Şuan çok düşünceliyim. Ama bu mutlu günlerimi acaba doğru insan mı? Mutlu olabilecek miyim? Ya boşanırsam? diye düşünerek zehir ediyorum kendime. Sevgilimle ten, duygusal ve düşünsel olarak %90 uyumluyuz. %10 benim ve onun farklılıkları var sadece. Müzik zevkimiz ve hobilerimiz de aynı. Onu çok seviyorum ama neden böyle düşüncelere kapıldım anlamıyorum. Sanırım mantıklı davranıp ciddi bi karar vermeye başladığımı anladım o yüzden :KK45: Evlenen bayanlara bir sorum olacak, sizde evlenirken böyle düşüncelere kapıldınız mı? Evlendikten sonra n'oldu? Mutlu musunuz? Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin çok ihtiyacım var! o_O
Hiç olmadı nedense böyle düşüncelerim.
Hem evlenmek isteyip de hem de bu tür şeyler düşünüyorsan içine sinmeyen bir şeyler vardır. Bu her ne ise hiç bir zaman da sinmeyecektir. Yani zorla kabul etmek istediğin bir şey varsa sakın kendini zorlama.

Canım Allah bozmasin masallah diyorum..Benim de en büyük korkum bu. Acaba bu yüzden mi sorguluyorum yeterince sevmiyor muyum diyorum hep..Bu yoruma katılan var mı?

Sakın sevmekle ilgili kuşku duyduğunuz biriyle bırakın evlenmeyi nişanlanmayın bile. Evlilik iyi bir insan diye, seni seviyor diye, yok yaşım geçti bundan daha iyisini bulamam diye yapılacak birşey değil. Ben tüm bunları düşünüp tüm bu soruları sorup; evleneyim ben ya ne olacak diye kendimi zorlayıp sonunda olamayacağına karar veren biri olarak söylüyorum. Ha ben yapıcam derseniz de siz bilirsiniz der geçerim. Herkesin kendi hayatı, ama tüm ömrünüzle ilgili iyi düşünün. Sevmiyorsanız olmaz yani. Olsa bile hiçbir zaman tam mutlu olamazsınız.

Merhaba bayanlar... Eski konularımı okuyanlar evlenmek için ne kadar can attığımı görebilirler fakat şuan her şey tam tersi oldu :KK45: Çok güzel bir evlilik teklifi aldım, kabul ettim. 2 hafta sonra istemeye gelecekler beni. Şuan çok düşünceliyim. Ama bu mutlu günlerimi acaba doğru insan mı? Mutlu olabilecek miyim? Ya boşanırsam? diye düşünerek zehir ediyorum kendime. Sevgilimle ten, duygusal ve düşünsel olarak %90 uyumluyuz. %10 benim ve onun farklılıkları var sadece. Müzik zevkimiz ve hobilerimiz de aynı. Onu çok seviyorum ama neden böyle düşüncelere kapıldım anlamıyorum. Sanırım mantıklı davranıp ciddi bi karar vermeye başladığımı anladım o yüzden :KK45: Evlenen bayanlara bir sorum olacak, sizde evlenirken böyle düşüncelere kapıldınız mı? Evlendikten sonra n'oldu? Mutlu musunuz? Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin çok ihtiyacım var! o_O

ben pek düşünmedim evlenirken.
eşimle hobilerimiz pek tutmaz.
sevdiğimiz müzikler, programlar, film türleri falan benzeşmiyor.
ama evlendikten sonra ben maç ve spor programı izlemeye başladım, o da dizi falan :D sevdiğimizden mi? hayır ama birbirimizi sevdiğimizden.
hiç doğru insan mı diye içimde şüphe olmadı.
eşim benden daha çok düşünmüştür eminim imzayı atarken :D

ben pek düşünmedim evlenirken.
eşimle hobilerimiz pek tutmaz.
sevdiğimiz müzikler, programlar, film türleri falan benzeşmiyor.
ama evlendikten sonra ben maç ve spor programı izlemeye başladım, o da dizi falan :KK70: sevdiğimizden mi? hayır ama birbirimizi sevdiğimizden.
hiç doğru insan mı diye içimde şüphe olmadı.
eşim benden daha çok düşünmüştür eminim imzayı atarken :KK70:
Off-side kuralının değiştiğini biliyom iyi mi ?Rıdvan Dilmen'in maç yorumlarında kızıp kızmadığını ekrana ilk geldiği an anlıyorum.Hakem hatalarını bile şak diye çözerim o derece.
O da dizi izliyor şimdi ama ben izlemiyorum işin garip tarafı :KK53:

Ay vallahi tam "aa sevdiğim adamla evleniyorum ne güzel" diye düşünüyorum sonra "ne evlenmesi ya nasıl alışıcam bekar hayatımı nasıl bırakıcam" diye düşünüyorum, imdat :KK53:

Her şey inanılmaz rayında. Evlilikten kaçan adam her gün evlilik konusu açar oldu. Bu kadar evliliğe düşkün olması mı korkuttu beni yoksa evlenmek istemezken bana bu kadar düşkün olması mı garip geldi bilmiyorum. Ben hayatımda hiç evlilik düşünmemiştim teklif alınca heyecandan bayılacaktım :KK53:

Sanırım olayın şokuyla endişeleniyorsunuz. Eğer her şey yolundaysa, bırak akışına hayatını yaşa derim. :) Pat diye hemen evlenecek değilsin ki yani :)

Sakın sevmekle ilgili kuşku duyduğunuz biriyle bırakın evlenmeyi nişanlanmayın bile. Evlilik iyi bir insan diye, seni seviyor diye, yok yaşım geçti bundan daha iyisini bulamam diye yapılacak birşey değil. Ben tüm bunları düşünüp tüm bu soruları sorup; evleneyim ben ya ne olacak diye kendimi zorlayıp sonunda olamayacağına karar veren biri olarak söylüyorum. Ha ben yapıcam derseniz de siz bilirsiniz der geçerim. Herkesin kendi hayatı, ama tüm ömrünüzle ilgili iyi düşünün. Sevmiyorsanız olmaz yani. Olsa bile hiçbir zaman tam mutlu olamazsınız.
Nisanlinizdan önceki kisiyi sevmediginizi nasıl anladınız? Zaman vermis miydiniz, teklif alinca ciddiye binince mi anlasiliyor acaba? Sıkıldınız mı ondan mesela?

aynı dert bende de var yaş 29 bi manitam var 38 günüdr beraberiz yavaş yavaş evliliği düşünmeye başladık ama benm korkularım yüzünden sinir oluyo terk edecek yaknda çocuk beni. evlenmek istemiyorum diye. halbuki nasılde seviyorum onu

Bende de var bu korku..babama nasil aciklicam kismi ozellikle..dua edelimde erkeklerde olmasin hahahah :) dusunmeye baslarsa beni kesin birakir ;( mizmiz huysuz :)))))))

aynı dert bende de var yaş 29 bi manitam var 38 günüdr beraberiz yavaş yavaş evliliği düşünmeye başladık ama benm korkularım yüzünden sinir oluyo terk edecek yaknda çocuk beni. evlenmek istemiyorum diye. halbuki nasılde seviyorum onu
Aynı ben :KK45: Çok seviyorum, istiyorum fakat evlilik diyince kaçacak delik arıyorum şuan :KK45:

Aynı ben :KK45: Çok seviyorum, istiyorum fakat evlilik diyince kaçacak delik arıyorum şuan :KK45:
ama haklı değil miyiz yaa işten gel bütün ev yemek temzilik ütü bulaşık seni beklesin çoluk çocuğun derdi de cabası bide akşam olunca yatakta kocayı memnun etme derdi vat.. erkeklerin evlilikten kaçmasını komik buluyrum yediği önünde yemediği arkasında kadınların bi yerinden ter akıyo evi çevik çevircez derkenç asıl onların bizi ikna etmesi lazım yollarımıza güller sermeleri lazım

ama haklı değil miyiz yaa işten gel bütün ev yemek temzilik ütü bulaşık seni beklesin çoluk çocuğun derdi de cabası bide akşam olunca yatakta kocayı memnun etme derdi vat.. erkeklerin evlilikten kaçmasını komik buluyrum yediği önünde yemediği arkasında kadınların bi yerinden ter akıyo evi çevik çevircez derkenç asıl onların bizi ikna etmesi lazım yollarımıza güller sermeleri lazım
Aynen tam üstüne bastın! Annem evde elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor, ne ütü temizlik çamaşır bulaşık hiçbirisini yaptırmıyor evlenince bütün evi tek başıma çekip çevirmek çok korkutuyor beni :KK53:

Aynen tam üstüne bastın! Annem evde elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor, ne ütü temizlik çamaşır bulaşık hiçbirisini yaptırmıyor evlenince bütün evi tek başıma çekip çevirmek çok korkutuyor beni :KK53:
p-ren-ses-ler gibiyiz biz baba evinde yaa. gerçi içinde prensin olmadıktan sonra kuleye hapsolmuş ejderhalı prensesten bi farkımız da yok

Evlilikten korkanlardanım çünkü çabuk sıkılırım ve bu pis huyumu bildiğim için, ya evlendikten sonra sıkılırsam her şey monotonlaşırsa ne yaparım düşüncesi var. Ama siz önceden önyargıli değilsiniz şimdi iş ciddiye binince bi paniklemişsiniz ki bu normal. Zaten bu nişan dönemi bu yüzden var, iyice birbirinizi tanırsınız, kafandaki soru işaretlerindn kurtulursun. Mümkün olduğunca birbirinizin aile ortamına girin, bir insanı en iyi aynı evi paylaşarak tanırsın. Bir de kavga ettiginde tanırsın, gerçek yüzlerini gösterirler

Hala da aşık olduğun eşimle düğünden öncesine kadar bağırıp çağırıyordum. Kendimce beni ilçemden ayırdığını düşündüm:) şu an 6 aylık evliyim ve o zamanlarıma gerçekten gülüyorum. Yeni bir hayat, tanımadığınız bir insan ( aynı evde yaşanmadan tanınmıyormuş ) sizi korkutabilir ama korkunuzu yenin ve hayırlısıyla Mutlu bir evliliğe yelken açın :KK68:

Nisanlinizdan önceki kisiyi sevmediginizi nasıl anladınız? Zaman vermis miydiniz, teklif alinca ciddiye binince mi anlasiliyor acaba? Sıkıldınız mı ondan mesela?
Bu sorunuza uzun uzun cevap yazacaktım önce, ama sonra en uygun cevabın şu olduğuna karara verdim. Ben bu adama aşıkmıyım, seviyormuyum dediğin an anlarsın. Gerçekten seviyorsan bi kere bile bu soru aklına gelmez çünkü. Seversin sadece, görmeyi, dokunmayı, bakmayı seversin. Mutsuz olma ihtimalinin sadece onu kaybetmene bağlı olacağını, o varken muteuz olmanın imkanı olmadığını düşünürsün. Ya mutsuz olursam, şu kız kadar seviyormuyumdur, seviyorum ama aşık değilim sanırım sorularının arkası grlmiyorsa sevmiyorsundur.

Back
X