- 12 Ocak 2011
- 1.533
- 395
- 123
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
2 yıl olacakNe kadarlık evlisiniz ki canm?
Calısmam cok zor artık. Basvurabileceğim yerlere basvurdum haber yok bundan sonra da geleceğini sanmıyoeum.Butun evlilikte ufak tefek sorunlar olabiliyor. Sn hayatinin merkezine esini koyma. Arkadasta lazim akrabada.. yalniz kaldigin icin bu sekilde. Calisirken duzelir merak etmerabbim mutluluk versin
Evli olmayınca daha farklı olmicak ki? Bu olaylar her insanın başına gelebilir. Yani arkadaşsız her zaman kalabilirsin, işsiz herzaman olabilirsin evlilikle bağdaştırma bunları. Tabi senin de haklı olduğun yerler var eşinin seni anlaması biraz zaman geçirmesi gerekio, o işten gelince sende surat asıosan onunda içinden bişey yapmak gelmez. Ne bilim bi boynuna atla, kumandayı sakla:) bişeler organize etmeye çalış, adam gün boyu çalışıo zaten belki o da senden bekliodur. Yeni evlisiniz ah kocam burda olsaydı keşke:) bak yine efkar bastı beni kocam yok yanımda:) T Tatlianne20Daralıyorum bunalıyorum... duvarlar üzerime geliyor. İşten haber yok her yer torpille eleman alıyo kurslardan haber yok arkadaşlarımla sorunlar yaşayıp koptum. Eşim eve geliyor direk tv açıyo ne yaptın nasılsın bile demiyor. Arkadaşın olsun git görüş sonsuza kadar ikimiz mi takılacağız arkadaşda lazım diyo. İki sohbete güzel söze özel hissettirilmeye hasret kaldım. Tv yi aşağıya atmayı düşünüyorum. Hemde ciddi ciddi.
Hiç yok. Gezmeyi de sevmiyo. Banada yalnız gitme gezmeye diyo. Ama arkadaşlarımla evde oturabilirmişin.Ya bekar olsaydınız da kurs ve iş durumu aynı olmayacak mıydı? En azından kendi eviniz ve masraflarınızı karşılayan biri var, değil mi?
Hiç mi ortak paylaşımınız yok? Hani sürekli evde olan biri ne yapar ki zaten? Bunları sormasını beklemeden siziikiniz için aktiviteler mi planlasanız?
Çabalıyorum işte kurs falan olursa ordan bulurum inş kafama uygun birileriBen evlenince eve Tv aldırmadım. Akşamları bazen sıkılıyoruz o zaman açıp internetten film ya da dizi izliyoruz ama evde sürekli açık olan bir tv olsa eminim iletişimde sorun yaşardık.
Bence tvden kurtulun en kısa zamanda.
Sonra da arkadaş edinin. Olmuyor filan değil, insan mutlaka birileriyle tanışır, bir çay içmeye çıkacak arkadaşınız olsun, arada alışverişe çıkın, eve çağırın, bunlar olmadan hayat çekilmez.
Bir ünlü tiyatrocu vardı, eşini kaybedince çok büyük boşluğa düşmüş ve çocuğu da yok. Zamanımın çoğu arkadaşlarımla geçiyor, çok güzel arkadaşlar biriktirmişim demişti. Bu bence çok ama çok önemli, hiçbir şey için geç değil, bazen kız kıza aktiviteler çok iyi geliyor insana.
Ya öyle saçma şey mi olur. Siz o olmadan önce yalnız gezemiyor muydunuz? Ya da işiniz, kursunuz başlasa yine yalnız gitmeyecek misiniz?Hiç yok. Gezmeyi de sevmiyo. Banada yalnız gitme gezmeye diyo. Ama arkadaşlarımla evde oturabilirmişin.
Kalbim kırık değilse surat asmam. Ama ilgisiz diye surat astıgım oluyo sık sık. Yürüyelim diyorum yorgunum diyo film izleyelim diyorum ben onu sevmiyorum diyo sen bul diyorum yok ki güzel film diyo çok sıkıldım!Evli olmayınca daha farklı olmicak ki? Bu olaylar her insanın başına gelebilir. Yani arkadaşsız her zaman kalabilirsin, işsiz herzaman olabilirsin evlilikle bağdaştırma bunları. Tabi senin de haklı olduğun yerler var eşinin seni anlaması biraz zaman geçirmesi gerekio, o işten gelince sende surat asıosan onunda içinden bişey yapmak gelmez. Ne bilim bi boynuna atla, kumandayı sakla:) bişeler organize etmeye çalış, adam gün boyu çalışıo zaten belki o da senden bekliodur. Yeni evlisiniz ah kocam burda olsaydı keşke:) bak yine efkar bastı beni kocam yok yanımda:) T Tatlianne20
Yürüyelim diyorum yorgunum diyo film izleyelim diyorum ben onu sevmiyorum diyo sen bul diyorum yok ki güzel film diyo. Ben cıkayım o zaman diyorum yalnız gidemezsin diyo aşırı sıkıldım.Aslında evlilikten değil de, evlendikten sonra hayatın getirisinden sıkılmış olabilirsin.
Evlendikten sonra şehir değişip, çalıştığım bankadan ayrıldıktan sonra bir dönem resmen cinnete meyilli bir insan olmuştum. Nefes almaktan bile sıkılır hale gelmiştim...
Bu noktada bana eşim arkadaş oldu, bu süreci onunla aşıp adapte oldum.
Ve tekrar kendi planlarımı çizebildim.
Sıkıldığını belli etmeden haftasonu aktiviteleri (onunda seveceği) planlasan?
Ya da, beraber sinema-film gününüz olsa...
Misal biz bir süre önce dışarıda yemek yememe kararı aldık. Doğal olarak 2 kişi olunca hergüne taze yemek pişiyor. Ama bu kararı alırken eşim hem destek olmak, hemde değişiklik olması amacıyla 1 günü kendisi aldı, o gün mutfakla alakalı her şey ona ait oluyor. O gün epey gülüp eğleniyoruz sırf bunun için. Böyle bir şey bulabilirsiniz.
Evet istiyorum ki ortak hoslandıgımız seyler olsun. Arkadaşlarla her zaman yolunda gitmiyo ilişkiler çünkü.Eşinle iletişiminizi kuvvetlendirseniz Aslı'nda arkadaş aramazsın.Beraber gidip gelebileceğiniz bir arkadaş yok mu? Madem eşin arkadaş lazım diyor bir şekilde iş bulsun sana çevresinden.
Ben de iki yılımı sınavlar olsun hamile kalmak olsun,evde plates,dışarda yürüyüş,yeni şeyler öğrenmek olsun o şekilde geçirdim.Arkadaşa ihtiyaç bile duymadım.
İyi bir iş denk gelir inşallah.Ama eşin sana arkadaş lazım diyene kadar seninle ilgilenmeyi,sana destek olmayı öğrenmeli önce.Çünkü seni en iyi anlayan,arkandan kuyu kazmayan,fesatlanmayan kişi eştir.
Allah sabir versin bazen bizimde oluyor mesela teleDaralıyorum bunalıyorum... duvarlar üzerime geliyor. İşten haber yok her yer torpille eleman alıyo kurslardan haber yok arkadaşlarımla sorunlar yaşayıp koptum. Eşim eve geliyor direk tv açıyo ne yaptın nasılsın bile demiyor. Arkadaşın olsun git görüş sonsuza kadar ikimiz mi takılacağız arkadaşda lazım diyo. İki sohbete güzel söze özel hissettirilmeye hasret kaldım. Tv yi aşağıya atmayı düşünüyorum. Hemde ciddi ciddi.
Katılıyorum canım sana aynenEvli olmayınca daha farklı olmicak ki? Bu olaylar her insanın başına gelebilir. Yani arkadaşsız her zaman kalabilirsin, işsiz herzaman olabilirsin evlilikle bağdaştırma bunları. Tabi senin de haklı olduğun yerler var eşinin seni anlaması biraz zaman geçirmesi gerekio, o işten gelince sende surat asıosan onunda içinden bişey yapmak gelmez. Ne bilim bi boynuna atla, kumandayı sakla:) bişeler organize etmeye çalış, adam gün boyu çalışıo zaten belki o da senden bekliodur. Yeni evlisiniz ah kocam burda olsaydı keşke:) bak yine efkar bastı beni kocam yok yanımda:) T Tatlianne20
İlgi alanım dahilindeki kursları takip ediyorum. Diğerlerine gitsemde ben zevk almam.Ya öyle saçma şey mi olur. Siz o olmadan önce yalnız gezemiyor muydunuz? Ya da işiniz, kursunuz başlasa yine yalnız gitmeyecek misiniz?
Böyle dayatmaları kabul etmeyin. Kaç yaşında insanım, tek başıma sokağa çıkabilirim diyin. Bu arada iş olmadı da, kurs niye olmuyor? Başka, farklı bir kurs yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?