evlililikte 5 yıldan sonra herşey bitiyor mu?

mihrimah_1

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2013
18
0
6
35
Ankara
merhaba, uzun zamandır bu siteyi takip ediyordum bu benim ilk mesajım iyice çıkmaza girdim güzel bir evim minik bir bebeğim güzel bi işim var ama önceki mutluluğum kayboldu. Sebep eşimin odasına atanan bayan önceden odada tek çalışıyordu eşim ,kız bekar ve rahat bi tip aldatma yok ama ,bir diğeri de eşim bebeği kıskanıyor bana fazla ilgi göstermiyorsun diye bunu da sessiz kalarak belli ediyor. Bana gelince bebeğim on aylık ama hemen eski fiziğime döndüm 165 boyum 60 kg biraz var ama emziriyorm hamileyken 90 kg çıkmıştım,kocam eve geleceğinde süslenirim bebeğimi emzirsemde onu bırakır kapıyı kocama açarım .AMa ben fazla ilgi göstrince sanki insanlar şımarıyo nasıl davranacağımı şaşırdım.....

kendimi anlatamadım galiba kimse cevap yazmamış, mutsuzum, yorgunum artık bişeylerin mücadelesini vermek istemiyorum evlenince aşkın büyüsü bozuluyor ne kadar çaba göstersende ...

Sebep olarak neden eşinizin yanına atanan bayanı gösterdiniz?Evde muhabbeti mi yapılıyor sürekli?

öncelikle cevap yazdığın için teşekkür ederim,evet sürekli kız şöyle iyi diye bahsediyor, kız vergi müfettişliği sınavına girmişti bi hafta önce eşim saat 22 de evde otuyorz aradı kazandın mı diye bende sinirlendim sabahı bekleyemedin mi diye kavga çıktı bu arada kız eşime abi diyo ama abi ayağıyla çok samimi muhabbetler...

Valla yazıp yazıp sildim ne desem bilemedim /: Çünkü ben olsam bende çok sinirlenirdim.Gece gece araması çok gereksiz olmuş.Bu konuyu kavga etmeden sakin sakin konuştunuz mu hiç eşinizle?Hiçbir açıklama yapmadı mı kavga esnasında da?

Bir de eşim bebeği kıskanıyor demişsiniz.Eşiniz hala belli ki üç kişi olmaya alışamamış.Ama siz zaten anlattığınıza göre bakımlısınız da ona da vakit ayırıyorsunuz.Of şu erkekler biraz da bizim dünyamızı kolaylaştırsalar ne olur sanki.

öncelikle cevap yazdığın için teşekkür ederim,evet sürekli kız şöyle iyi diye bahsediyor, kız vergi müfettişliği sınavına girmişti bi hafta önce eşim saat 22 de evde otuyorz aradı kazandın mı diye bende sinirlendim sabahı bekleyemedin mi diye kavga çıktı bu arada kız eşime abi diyo ama abi ayağıyla çok samimi muhabbetler...

Bence sıkma eşini ters tepebilir eğer seni o kızla kıyaslıyorsa sıkıntılı bir durum ama gerçekten abi gözüyle bakıyor olabilir.
Sen takibe devam et iş yerine ani gidişler yapabilirsin tabi uygunsa zaten kıza bi bakış Atsan ters ters o bile yeterli olur
Ya da kızı bir akşam çağır yemeğe orda mutfakta falan üstü kapalı eşinden uzak iki kaf kondur

önce olsa kafanızı takacak kadar sorun yok derdim.

ama burda okadar aldatılma konuları okuyorum ki,açıkcası başta önlem almalısınız nedense hersey abiyle ,kardeşle başlıyor
inanın kk bana çok şey öğretti bunun başında kocama dahi yüzde yüz güvenmemeyi.
aslında ortada birşey yok gibi ama bu olmuyca anlamınada gelmiyor malesef.biz bayanlar eşe güzel görünmek onu hoşnut etmek için çaba gösteriyoruzda acaba kocalarımız bizim için nekadar çaba gösteriyor?

Nasıl samimi?
Bu kısmı biraz daha açabilir misiniz?

hepinize teşekkür ederim,kızı eşimin diğer iş arkadaşlarıyla beraber ramazanda iftara davet ettim,kız eşime diyormuş ki eşin çok becerikli falan,geçen pazartesi işyerine gittim bu arada öğretmenim pzt boş günüm dersim yok,kızla muhabbet ettim kıza dedim eşimden için eşimde vardı valla ben,i aldadıyo herhalde gelen giden varmı odaya,eve gelince hemen bil açıyo iş getiro dedim kızda yok falan dedi güldük anlamasına anlamıştır ama...bence benim eşim dengeyi kurmalı ama olmuyor..

çok haklısınız okadar çok aldatma olayı oluyor ki son zamanlarda ummadğn erkekler aldatıyor...şu anda aldatma yok ama ...bi keresinde dedim işyerimde erkek arkadaşlarımla o kız gibi samimi olsam sen istermisin beni de ne kadar iyi dermişin diye...öyle bi kız iyi bir arkadaş olurdu ama öyle bi kız eşim olamazdı dedi.......ama tutarlı olmuyor neden mi mesala ceketin çok yakışmış falan dedim sonra sen beğenmesen de olur işyerinde imaj makerım var falan dedi....yani çocuk olmadan ki romantikliğimiz yok..işyerinde o kızla muhabbeti yapıyor eve gelince konuşacak bişi yok..

bu işyerinde aynı odada eğer ki bir de yeni tanışmışlarsa ve çok samimi muhabbetler dönüyorsa sana takipte olmanı öneririm kesinlikle. kızın adı sık geçer olduysa, sık sık onu över tarzda konuşuyorsa, eşin onun yanındayken sana nispeten daha mesafeli ve ilgisiz davranıyorsa, eskiden işyerinden daha sık ararken şimdi aramaları azaldıyda, o kızla gerekli gereksiz telefonda ya da bilgisayarda konuşmaya başladılarsa, iş hiç iyi bir yere gitmiyor demektir. süreci çok iyi biliyorum, geçmişte yaşadım.

mesela kız eşime boyundan kilosundan bahsediyor, başlarda eşim işyerinde nler oluyorsa bahsediyordu..bu önceden beri yani bende okulda olanları anlatırdım paylaşım yapardık..... ama ben tepki gösterince tümden hiçbirşey bahsetmiyor bu süreler benim izinli olduğum,yaz tatili dönemleri şimdi bende işyerimle ilgili günümün nasıl geçtiğini falan bahsetmiyorum hep çaba sarf eden ben mi olucam,inanın kızlar evliliğimin altıncı yılı bitti ama 5yıl hep kapris yaptı ben idare ettim bayan naz yapar benim bildiğim ama hep naz yaptı küsen o barışan ben neden evliliğim için çünkü küs olunca mutsuz oluyorum evliyim uzatmaya gerek olmadığını düşünüyrdm,insan doğum yapınca bünyede kaldıramıyor artık...

bu işyerinde aynı odada eğer ki bir de yeni tanışmışlarsa ve çok samimi muhabbetler dönüyorsa sana takipte olmanı öneririm kesinlikle. kızın adı sık geçer olduysa, sık sık onu över tarzda konuşuyorsa, eşin onun yanındayken sana nispeten daha mesafeli ve ilgisiz davranıyorsa, eskiden işyerinden daha sık ararken şimdi aramaları azaldıyda, o kızla gerekli gereksiz telefonda ya da bilgisayarda konuşmaya başladılarsa, iş hiç iyi bir yere gitmiyor demektir. süreci çok iyi biliyorum, geçmişte yaşadım.

bende bundan korkuyorum,kızla konuşsam eşime anlatacak ve ben yoktan sorun çıkaran konumuna düşeğim, basit olacağım inanın yıllar sonra bebeğimiz oldu sevinip huzurlu mutlu olacağımız zaman bu kız geldiğinden beri mutsuzuz her yolunda gibi ama birbirimize mesafeliyiz işden gelince boynuma atlayan adamı zorla kapıda öpüyorm......dün semineri vardı il dışına çıktı giderken beni öpmedi ve sadece kızımı özleyeceğim dedi...bende onu zorla öptm baktım hala öpmüyor tamam tamam git dedim ben bi hafta kafamı dinlerim dedim inanın bi insanı en boşından kötü davranacaksın kaprisli olacaksın kimseyede hakettiğinden fazla değer vermiceksin değilse bir gün geliyor hiç oluyorsunuz...

bende bundan korkuyorum,kızla konuşsam eşime anlatacak ve ben yoktan sorun çıkaran konumuna düşeğim, basit olacağım inanın yıllar sonra bebeğimiz oldu sevinip huzurlu mutlu olacağımız zaman bu kız geldiğinden beri mutsuzuz her yolunda gibi ama birbirimize mesafeliyiz işden gelince boynuma atlayan adamı zorla kapıda öpüyorm......dün semineri vardı il dışına çıktı giderken beni öpmedi ve sadece kızımı özleyeceğim dedi...bende onu zorla öptm baktım hala öpmüyor tamam tamam git dedim ben bi hafta kafamı dinlerim dedim inanın bi insanı en boşından kötü davranacaksın kaprisli olacaksın kimseyede hakettiğinden fazla değer vermiceksin değilse bir gün geliyor hiç oluyorsunuz...

kızla ne konuşacaksın ki, sakın öyle bir şey yapma. bir de birdaha o kızla şakasına da olsa öyle eşim beni aldatıyor mu gibi muhabbetlere girme. bir mesafen olsun. henüz kızın niyetini bilmiyorsun, tanımıyorsun. dışarıda her zaman başkaları var. her zaman hepimiz için belki onlarca alternatif var, burda önemli olan karakterin sağlamlığıdır. eşin sağlam karakterliyse, herhangi bir yakınlaşmaya izin vermeden bu gereksiz samimiyeti noktalar, ve olması gereken şekle döner. ama ben anlattıklarından hiç iyi şeyler hissetmiyorum. çok detaycı bir insanım ve geçmişte hayatımda olan insan sağolsun bana baya güzel deneyimler yaşattığından artık nerden ne tehlike gelir algıda seçicilik oldu iyice:ssz:

söylediklerinde çok haklısın,inan artık onu kıskanmıyorum havası veriyorum ama aradan zaman geçiyo muhabbet kız oluyor sınav meselesindeki gibi...erkekleri anlamak mümkün değil gerçişunu anladım bu dünyada sadece kendini düşüneceksin takmayacaksın ama can çıkmayınca huy çıkmıyor.....belli etmesemde hep üzülüyormmm..

çok haklısınız okadar çok aldatma olayı oluyor ki son zamanlarda ummadğn erkekler aldatıyor...şu anda aldatma yok ama ...bi keresinde dedim işyerimde erkek arkadaşlarımla o kız gibi samimi olsam sen istermisin beni de ne kadar iyi dermişin diye...öyle bi kız iyi bir arkadaş olurdu ama öyle bi kız eşim olamazdı dedi.......ama tutarlı olmuyor neden mi mesala ceketin çok yakışmış falan dedim sonra sen beğenmesen de olur işyerinde imaj makerım var falan dedi....yani çocuk olmadan ki romantikliğimiz yok..işyerinde o kızla muhabbeti yapıyor eve gelince konuşacak bişi yok..

eşinin genel davranışları hoşuma gitmedi açıkçası. sana soğuk davranmaya başlamış. ayrıca şu kısım da hiç hoşuma gitmedi.

eğer kız genç eşiniz de belli bir yaşta olan bir erkekse belli bir yaştan sonra erkeklerde genç kız merakı oluyor. bunu çok görüyorum.

bence takip altına alın.

merhaba, uzun zamandır bu siteyi takip ediyordum bu benim ilk mesajım iyice çıkmaza girdim güzel bir evim minik bir bebeğim güzel bi işim var ama önceki mutluluğum kayboldu. Sebep eşimin odasına atanan bayan önceden odada tek çalışıyordu eşim ,kız bekar ve rahat bi tip aldatma yok ama ,bir diğeri de eşim bebeği kıskanıyor bana fazla ilgi göstermiyorsun diye bunu da sessiz kalarak belli ediyor. Bana gelince bebeğim on aylık ama hemen eski fiziğime döndüm 165 boyum 60 kg biraz var ama emziriyorm hamileyken 90 kg çıkmıştım,kocam eve geleceğinde süslenirim bebeğimi emzirsemde onu bırakır kapıyı kocama açarım .AMa ben fazla ilgi göstrince sanki insanlar şımarıyo nasıl davranacağımı şaşırdım.....

eşin odasına gelen bayan dışındaki herşey tıpkı bizim 5. yılımız :).

aynı şeyleri yaşadım. kilo durumu bile yani bukadarmı benzer. zamanla bebeğimiz büyüdü şimdi iki yaşında oda baba baba diye peşinde gezince eşimde çocuğa ilgi göstermeye başladı. aslında eskidende ilgiliydi ama çocuk ağlayınca acıkınca ben peşinden koşuyodum tabiki ondan bir talebi olmuyodu çocuğun. şimdi babasındanda istekleri oluyo babanın yanına oyun oynamak için gidiyo haliyle oda çocukla daha çok iglilenmek istiyo.

bigün çok büyük kavgamız oldu kv görümce annem bizde. eşimin ettiği laflar. çocupa bebek ekmeği alıyomuşum. bebek suyu alıyomuşum. öncce çocuğu doyuruyomuşum. bütün kıyafetlerini ütülüyomuşum. bir doktora gidince beğenmeyip başka doktora götürüyomuşum. tabi herkes şok. ya diyolar ne güzel ilgileniyo işte falan bizimki daha çok sinirleniyo. aaslında kavga hep başka şeylerden çıkıyodu ama konularımız hep böle bitiyodu. en son kv kızım sen kendi çocuğunu doğurduysan bende bu adamı doğurdum tanırım bu adam çocuğunu kıskanıyo dedi. sonra bende farketmiş oldum :)). beni ufaklıkta çok zor bir bebekti kucağımdan ayıramazdım sürekli memede ben sofrada yemek yiyorum oda bi memeden emiyo. eskiden her sfrayı özel kurardım eşimi arayıp ne yemek istersin diye sorardım tabi çocukta zor olunca ben yemek olsunda doyalım diye hızlı hızlı olabilecek yemekler yapıyodum. neyse zamanla yoluna girdi herşey. mesela ilk olarak çocuğumu 1 yaşından sonra anneme bırakıp bir kaç kere sinemaya gittik baş başa kalıp uzun zaman sonra sobet ettik flört dönemi gibi olmasada bi heyecan vardı bi farklılık.

senin yapacağın şey eşini karşına alıp yada uyumadan önce bi sohbet ortamı yaratıp. onu ihmal ettiğinin farkında olduğunu ama artık bakmakla yükümlü olduğun evladınızın olduğunu biraz süreye ihtiyacın olduğunu çocuk büyüdükçe artık normal düzene ulaşabileceğinizi anlatmak. sevginin hiç azalmadığını ama tümgün çocukla ilgilenmekten nasıl yorulduğunu eve gelip kendisininde sana ilgi şefkat vermesini beklediğini arzuladığını anlatıp. bundan br yıl sonra çocuğun büyüyünce herşey rayına girince hatıralarınızda zorluklar değil yine mutlu anların kalmasının sevginizi dahada ğekiştireceğin anlatmalısın eşine.

biz şimdi bazen tartışacak oluyoruz geçen gün mesela sesimizi yükselttik. oğlum önce bize bağırıp sonra minnik parmağını duduşuna götürüp şşşiiiiiiiişşşt dedi. biz tabi şaşırdık evde sürekli yaptığımız bi hareket değildir çünkü. sonra denemk için tekrar tartışıyomu gibi yaptık yine aynısı. başladık gülmeye inanırmısın o sırada neyin kavgasını yapıyoduk haturlamıyorum bile. sadece oğlumun yaptığı şebeklik kaldı aklımızda. yani çocuk büyüyünce eve ayrı bi can geldi kendinize gelin diyo artık :).

senin yaşadığıpın dönemdeyken çok zorluk çektim ama sabrettim. evet çocuktan öncesi gibi değiliz ama toparladık çok şükür belki zaman geçtikçe dahada topalanırız. ama itiraf edeyimki ikinci çocuk fikri beni çok korkutuyo.

aldatma olayıanada kafayı takmıştım bi ara hatta b urda konum ble var eşimin face ve hotmail şifrelerini kırdım ama bişey çıkmadı. eşim gittiği yerleri söylemz oldu ki eskiden hiç huyu değildi bu. karşılığında bende aynısını yaptım tabi büyük tartışma çıktı ben yapınca ve sonuç olak anlaşıldıki beklediği ilgiyi bulamayınca kıskandırmak için gizemli davranıyomuş. yani hemen aldatılma duygusuna düşme ama tedbirli olmaktada fayda var.

Son düzenleme:
Eşinin aklında belki öyle bişey yok ama sen sürekli kızdan kıskanarak bu tarz davranarak o kızı eşinin aklına sokuyosun..Malesefki erkekler böyleler,aklına bişeyleri sokmıyaksın..Sen göz hapsine al eşini telefonunu falan karıstır sürekli,kızın yanlıs bişeyi olursa zamanla görürsün zaten..Ama bahsetme derim,hem kendini hem evliliğini yıpratırsın..Kafanada takma bırak noluyosa olsun..

arkadaşım sen güzelmişsin, işin de var çalışıyorsun falan, evini barkını kurmuşsun. sırf eşinle beraber çalışıyor diye bir kızı kıskanacak kadar düşme bence kendine güvenin olsun. senin de çalışma ortamın var bırak eşin seni kıskansın. kız gençmiş, bekarmış, rahatmış... onun kırk tane talibi vardır kala kala evli çocuklu adama mı kaldı... belki de hiç yok aklında böyle bir şey, belki hayatında biri var... eşin onu saat onda aradıysa hatır sormaya aramadı ya, sınav sonucu sormaya aramış. geçen gün müdür yardımcısı beni onbuçukta aradı yarın toplantı var demek için. eşimin yanında konuşup kapattım. onun da eşi yanındaydı belki bilmiyorum. adam beni okulda çok kolluyor, ders programımı istediğim gibi ayarlıyor. eşim bunu biliyor, hiç hayırdır noluyor demez. eşim de zaten yaklaşık 350 bayanlı bir fabrikada çalışıyor. aklıma bile gelmez yani orada güzel kızlar vardır diye düşünüp huzursuzluk çıkarmak. sosyal hayatta oluyor böyle iletişim bana hiç tuhaf gelmedi.

Back
X