Evlililkte eğitim (kültür) farkı ?

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
evlilkte kadının erkekten daha eğitimli ve kültürlü olması ne gibi sorunlara neden olur? bu sorunlar nasıl aşılır...
SİZCE eğitimde denklik ne kadar önemlidir ilişkide ?
:26:

bence önemli eğitim farkı kültür farkı en büyük problem iletişim problemi oluyor sen A diyosun o B anlıyor ama zamanla aşılır diye tahmin ediyorum çook büyük uçurumlar yoksa eğer

bence %80 kadar önemli..aynı dili ko nuşamadığın bir insanla hiçbişey paylaşamaszın..onun aldığı eğtim terbite görgü ile senin aldığın eğtim terbiye görgü her anlamda çakışır...
örneğin;evde tertip düzen, kalkış yatış saati, giyim kuşam, akrabalık ve arkadaşlık ilişkileri,düşünce tarzı, tatil yapma, alışveriş, oturma kalmkma düzeni,çocuklar konusu, yolculuk, iş, vs..
her biri ve daha saymadığım bir çok konu kültür farkı yaşayan insanlarda kopmalar meydana getiririr..bu arada ailelerin denk olmasıda bu anlamda geçerlidir..diyorlar ya davul bile dengi dengine işte bunu anlatmak gaye...

eğitim diyince üniversite eğitimi gelmiyor benim aklıma
aileler arasındaki kültür de önemli
ne kadar aileler evlenmiyo dense de
bence bu önemli
bide düşündüğün şeyi karşındakine anlatamazsan anlaşma problemi olur

Bence erkek ya da kadın kendini geliştirdiği sürece bir problem olmaz. Örneğin; Ben sözlümle lise yıllarımda tanıştım ve çıkmaya başladık ben liseden sonra üniversiteye gittim üniversite mezunuyum sözlüm ise açıköğretim okuyor daha doğrusu çalıştığı iş biraz yorucu olduğu için okulu bir türlü bitiremiyor daha bitiremezde. Ama maşşallah bi bilgisi var 2-3 üniversite bitirmiş insanları cebinden çıkartır. Her konuda kendini geliştirmiş bilgili biridir, her hangi bir konuyu ona sor anlatsın sana he şöylede bir şey var bilmediği bir şeyide araştırır nedir ne değildir diye. Bazen onla ikili tartışmalara girmeye çekiniyorum benden daha çok şey bilmesi sinirime gidiyor ama yine de o böyle biri olduğu için çok büyük gurur duyuyorum onunla. İşin özü illa okumakla kültürlü olunmaz kişinin kendini geliştirmesi lazım canım... Ozaman emin ol bir problem çıkmaz..

bu bence insandan insana değişebilen bi durum... yani eğer karşındaki kendini geliştirmişse ilkokul mezunu bile olabilir..sonuçta üniversite mezunu nice odunlar var!! bizim bi tanıdık vardı örneğin adam ilkokul mezunu karısı üniversite mezunuydu ama adam gerek konuşma tarzı kültür her yönden karsından kat kat üstündü...eğitimden çok bence kültür farkı daha kötü sonuçlara neden olabiliyo doğup büyüdüğünüz ortam yetiştirilme tarzı aile farkları vs.

Bence çok önemli. Neden diyeceksiniz? Bayan bir üniversiteden mezun eşi lise diyelim.

Kadının daha fazla maaş aldığını farz edin eşide ondan az bir maaş aldığını düşünün.

Sizce bir erkeğin zoruna gitmez mi? Aşk, insanın gözünü kör eder.Fakat iş aynı çatı altında yaşamaya gelince işler değişir.

Erkek ve kadın arasında bir konudan tartışma çıktı varsayın.Kadın hemen savunmaya geçer hatta saldırmaya bile geçer.Bu saldırmadan kasıt sözlü.

Kadın ne diyecek ' Zaten ben senden çok kazanıyorum şunu şunu ben alıyorum sen şunu bil ödüyemiyorsun' diyip piskolojik baskı yapar.

Bunlarda evliliği yıpratır.Ayrıca kadının çevresi çok daha farklı olacaktır.İşte böyle uzar gider.

Yazılacak çok şey var aslında ama parmaklarım yoruldu bu saatte :))))

aradaki saygı bitmediği sürece kultur farkıymıs egıtımdekı denklıkmıs hepsı vız gelir..

bi arkadas yazmıs bazı erkekler oyle para gozkı ozelıkle eşlerını kendınden yuksek maaslı secıyorlar ve maas kartlarına el koyuyorlar cevremde bu turden oldukca cok oldugu için..

bence önemli hatta böyle bi olaya bizzat şahit olanlardanım annemin arkadaşı vardı kadın hakimdi eşi ise ilkokul mezunu evlilikleri yürümedi boşandılar erkekler kaldıramıyo eşlerinin kendilerinden üstün olmasını daha çok kazanmasını. Her iki tarafta birbirine denk olmalı kafa yapıları uyuşmalı yoksa evlilik yürümüyor

bende önemli olanının öğretim değil kültür farklılığı olduğunu düşünüyorum.aile ,yetişme tarzı,arkadaş çevresi,vs,vs...Bunlar evlenmeden önce çok göze batmıyor ama evlendikten sonra işler biraz daha zorlaşıyor.Sana normal gelen bişey ona anormal geliyor.seni bu yüzden yadırgıyabiliyor.ne kadar genişsin diyebiliyor.sen onun ne kadar gerikafalı olduğunu düşünüp bişey diyemiyorsun.değiştirmeye çalışmak boşa eziyet ztn.insanı yormaktn başka bi işe yaramıyor.olduğu gibi kabullenmeye ve orta yolu bulmaya çalışırken bi bakıyorsunki en güzel günler kavgalarla geçiyor.bir de şundan eminim , eğer maddi-manevi kadın ya da ailesi erkektn üstnse erkeğin bilinçaltnda hep bi şüphe oluyor ve alakasız bir cümleyi bu konuya çekip gurur meselesi yapabiliyor.aslnda bu konuda söyleyecek o kadar çok şeyim varki...cümlelerimi toparlayamıyorum:44:

ben de bu konuda eğitim değil de kültürün sorun yaratacağını düşünüyorum bicirkiz çok güzel anlatmış aslında bekarlar bunu ii düşünsün derim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…