Evliyim eşimi balıklardan kıskanıyorum 😅

Esinize iltifat eder misiniz?
Esinize evde disarda ozel yemek hazirlar misiniz?
Esinize guler yuz gosterir misiniz?
Esinize sokulup sarilip onu mutlu edermisiniz?
Esinize bazen usul usul bazen cekici oldugunu hissettirecek bakislar atar misiniz?
Esinize gunun yorgunlugunu atmasi icin masaj yapar misiniz?
Esinizle birlikte hobilerinizi yapar misiniz?
Esinizle gece hayatiniza renk katacak seyleri konustunuz mu?
Esinizi heyecanlandiracak seyleri biliyor musunuz?
Esinizle muhabbet eder misiniz?
Esinize saygi duyar misiniz?
Kocanizi heyecanlandirabiliyor musunuz?

Her seyi kocanizdan mi beklersiniz?
Kocanizin heyecanlanmasi icin ne yaptiniz?

Siz ayak üstü flörtleşmek istiyosunuz sanırım bana öyle geldi.
Aşk bitmiş sanki sadık kalmak zor geliyor gibi size.
Ya boşanın yada eşinizle biraz daha ilgi istiyorum diye konuşabilirsiniz.

Esinize bazen usul usul bazen cekici oldugunu hissettirecek bakislar atar misiniz?

Bunları yapabilen var mı gerçekten ya
Şahsen ben ikinci çocuktan sonra kendime bakamaz oldum bırakın adamı o_O

Çok haklısınız. İnsan ilgi bekliyor. Adına çapkınlık demeyelim de eşinizden beklediğiniz ilgiyi görememekten dolayı sorgulamaya geçmişsiniz. Eş kişisi de balıklardan fırsat bulursa size beklediğiniz ilgiyi gösterir ve bu duygu durumundan kurtulursunuz diye düşünüyorum. Aynısını ben de hissediyorum. Eşimden beklediğim ilgi yok. Sevgisiz hissediyorum kendimi. Geçenlerde arkadaşımızın çocuğunun doğum gününe gittik eşim elimi bile tutmadı! Önden ya da arkadan yürüyordu. İki yabancı gibiydik .Velhasıl o evlenmeden önceki adam yok artık...

bence normal. bi çok insan geçerlidir bu durum. ama sadece içgüdülerimizi dinlesek yine bi çok insan asla tek eşli olamazdı. evliliğin bi kurum olması klişesi çok doğru aslında. o da bütün kurumlar gibi düzeni sağlamaya, iç güdülerinizi bastırmaya yönelik.

ama eşinizi sevdiğinizi düşünüyorsanız herhangi bir action aldığınız takdirde, başka biriyle yakınlaşmak vs. kesinlikle aradığınız şeyin bu olmadığını farkedip mutsuz, pişman olacaksınız. eşinizle konuşun. 9 yıl olmuş olabilir ama hala size kendinizi iyi hissettirmek zorunda. ev arkadası gibi yasayıp birbirinizin egonuzu beslemeyecekseniz bir anlamı yok ilişkinin zaten. bence siz kızgınsınız ona.

" Biri bana iltifat ettiğinde çok hoşuma gidiyor " bu iltifat eden kişiler netteki kişiler mi ?

Kim var kafanızı karıştıran ? Varsa biri ince onu tamamen silmeniz gerekiyor.

9 yıldan sonra heyecan olmaz ama en azından eşinizle paylaşın iltifat , ilgi beklediğimizi , buna gerçekten ihtiyacınız oldugunu belirtin.

Sizde hayatınıza renk katacak planlar yapabilirsiniz

Bu arada hobisi için daha anlayışlı olmaya çalışın. Balığa giden bir erkek kolay kolay vazgeçmez.

Kendinzi bu etkinlik ile kiyaslamayin. " Daha fazla değer veriyor " demişsiniz . Bu boşuna bir kaygı.

Yargılamayın hiç aldatmadım ama hani erkeklerin çapkını olur ya kendimi öyle hissediyorum niye böyle oluyorum kızıyorum kendime eşimi seviyorum şuanlik ilişki durumumuz da iyi ama yılların verdiği yorgunlukla aşk bitip yerini sevgiye bırakıyor ya ben aşk duygusunu çok özledim ne bileyim heyecan bakışlar falan güzel giyinip süslendiğimde bana bakılması çok hoşuma gidiyor egomu bilmiyorum ama başkalarına göre güzelken eşim bana hiç güzelsin gibi iltifatlar etmiyor üstüne üstelik balığa gidiyor ne yapacağım bi yol söyleyin
Balığa gidiyor derken, ne balığı? Balıkçı mı? Hobi mi? Balığa gidiyorsa ne oluyor?

otur oturdugun yerdr baska derdin mi yok. bisey deyim bunlar gelip gecici. gizel giden evliligini bozma sukur edin azicik insanlarin ne sorunlari var senim derdin capkinlik sonuc rezil oldugunla kalirdin erkegin capkinina bise olmaz erkek derler ama kadinina. arrk dusun ne derler kendin bilirsin insan hayatini maf edermis kendin edr kendin bulursun

otur oturdugun yerdr baska derdin mi yok. bisey deyim bunlar gelip gecici. gizel giden evliligini bozma sukur edin azicik insanlarin ne sorunlari var senim derdin capkinlik sonuc rezil oldugunla kalirdin erkegin capkinina bise olmaz erkek derler ama kadinina. arrk dusun ne derler kendin bilirsin insan hayatini maf edermis kendin edr kendin bulursun
Kani kaynıyor nasıl otursun ayol sakin ol fırlama hemen ezerler

eş hayatından memnun.
eşe söyleyelim de kadın için bunları yapsın, elinden kaçıracak yoksa.
neden hep kadın kul köle oluyor yahu? hep kadın çabalıyor?
su yazdıklarınızın yarısını okuyamadım bayılasım geldi. öyle feminist biri falan da değilim.
evlilikse iki kişilik. adam da bir zahmet benim kadar caba harcasın. ben evlilik elden gidiyor diye kırmızı alarm verip, ilgisizlikten kururken üstüne beyfendiye masaj yapacagım. masa hazırlayacağım, güleryüz göstereceğim.
eeee kadın? ona kim napsın?

Bence sizin hoslandiginiz birisi var, sizi heyecanlandiran. Ben boyle dusundum. Bu tur durumlarda evliliklerde ne yapilmasi gerektigini bilmiyorum maalesef, ama keske yorumlarda birileri yardimci olsaydi.

İlişkiniz biraz hareketlense, eşinizin ilgisini hissetseniz, bir sorun kalmayacak gibi yazmışsınız.
Çapkınlık başka bir şey, böyle koşullara bağlı ve geçici bir durum değildir.
Eşinizle sorunlarınızı konuşuyor musunuz? Aşkın sevgiye dönüşmesi bir sorun değil bence ama zamanla muhabbet, ilgi, sevgi gösterilen zamanlar azalınca, bu büyük bir sorun.
Tavsiyem bir çift terapisine gidin ve sorunlarınızı asla çapkınlık bahanesi olarak kullanmayın. İlişkinizin istediğiniz gibi gitmeyeceğini görürseniz, ayrılır, ne yapmak isterseniz yaparsınız.

Yargılamayın hiç aldatmadım ama hani erkeklerin çapkını olur ya kendimi öyle hissediyorum niye böyle oluyorum kızıyorum kendime eşimi seviyorum şuanlik ilişki durumumuz da iyi ama yılların verdiği yorgunlukla aşk bitip yerini sevgiye bırakıyor ya ben aşk duygusunu çok özledim ne bileyim heyecan bakışlar falan güzel giyinip süslendiğimde bana bakılması çok hoşuma gidiyor egomu bilmiyorum ama başkalarına göre güzelken eşim bana hiç güzelsin gibi iltifatlar etmiyor üstüne üstelik balığa gidiyor ne yapacağım bi yol söyleyin
Balığa gidiyorsa haketmiş bunu

Geçmiş konunuza bakılırsa eşiniz baba olunca koca olmayı unutmuş.
Hatırlatın. İçinizden geçenleri, beklentilerinizi, hayal kırıklıklarınızı açık açık anlatın.

İyi de iltifat almak her kadinin hosuna gider.
Sadece kocam etsin yeter falan inanmiyorum ben bunlara, begenilmek, guzel oldugunu hissetmek ister her kadin.
Evdeki bunu yapmiyor da disardakiler yapıyorsa ister istemez kafası karisir.
9 yillik evlilikte bunu konuşacak seviyeye gelmis olmaniz lazim, esinize beklentilerinizi acikca ifade edin, baktiniz yine bir degisiklik yok, o zaman bu evlilikte umut kalmamis demektir.

Ben sizin ne hissettiğinizi ve derdinizin aslında ne olduğunu anladım.
Başlık biraz yanlış olmuş,
o nedenle de tepki alıyorsunuz.
Çok sevdiğim bir söz var:
''Erkek övgüyle,kadın ilgiyle,çocuk da sevgiyle yaşar''.
Eşinize duygularınızı ve beklentinizi anlatın.
Derdini söylemeyen derman bulamaz.
Anlattıklarınıza bakılırsa,eşiniz sizi seviyor, sadece bunu sizin beklediğiniz şekilde gösteremiyor.
Ben tatlı bir dille konuşursanız,
onun da size olumlu karşılık vereceğini ve bu konuda gayret edeceğini düşünüyorum.
Baktınız olmuyor,evlilik terapisi teklif edebilirsiniz eşinize.

Bu eksikliği eşinle gidermelisin başka arayışlarla değil unutmayın ki aldatmak düşünceyle de olur
Düşünce yoluyla da aldatma olduğu yönündeki fikrinize katılmıyorum.
Her düşündüğümüzden sorumlu olsaydık ve hesaba çekilseydik halimiz ne olurdu bilmem?
Duygu ve düşünceler bazen biz istemesek de zihnimize üşüşür.
İrade ve otokontrol denilen olgu da burada devreye girer.
İradeli insan,yanlış veya uygunsuz düşüncelerini eyleme dökmez.
Bilir ki bu yanlıştır,yapılmamalıdır,
ahlaki değildir,suçtur vb.
Kamil olma yolunda ilerleyenler veya erdemli insanlar ise bu düşüncelere hiç kapılmamak,
kapıldıysa da değiştirmek için çaba sarfederler.
'Düşündüklerimiz,bizi kötü bir insan yapar' veya 'Aklından bile geçirmek aldatmaktır' şeklindeki bakış açısını,psikoloji eğitimi almış biri olarak sağlıklı bulmuyorum.
Bununla birlikte düşüncelerimiz,duygularımızı,
sonra da davranışlarımızı etkiler ve şekillendirir.
Birbirleriyle olan etkileşimlerini bilmek ve kabul etmek başka bir şey,
düşünce=sorumluluk demek başka bir şey.

Son düzenleme:
Back
X