- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Niloyatospikk
Hay Allahım neler duyacağız daha. Bence sen eşinle bir konuş. Çok çapkınım de
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kessinlikle güzel cevapAsk duygusunu o ilk halleri ozlemek baska capkin olmak baska iliskinizin heyecani kalmamis onu tekrar kazanmak icin birseyler yapin
çok güzel yazmışsınızDüşünce yoluyla da aldatma olduğu yönündeki fikrinize katılmıyorum.
Her düşündüğümüzden sorumlu olsaydık ve hesaba çekilseydik halimiz ne olurdu bilmem?
Duygu ve düşünceler bazen biz istemesek de zihnimize üşüşür.
İrade ve otokontrol denilen olgu da burada devreye girer.
İradeli insan,yanlış veya uygunsuz düşüncelerini eyleme dökmez.
Bilir ki bu yanlıştır,yapılmamalıdır,
ahlaki değildir,suçtur vb.
Kamil olma yolunda ilerleyenler veya erdemli insanlar ise bu düşüncelere hiç kapılmamak,
kapıldıysa da değiştirmek için çaba sarfederler.
'Düşündüklerimiz,bizi kötü bir insan yapar' veya 'Aklından bile geçirmek aldatmaktır' şeklindeki bakış açısını,psikoloji eğitimi almış biri olarak sağlıklı bulmuyorum.
Bununla birlikte düşüncelerimiz,duygularımızı,
sonra da davranışlarımızı etkiler ve şekillendirir.
Birbirleriyle olan etkileşimlerini bilmek ve kabul etmek başka bir şey,
düşünce=sorumluluk demek başka bir şey.
Yargılamayın hiç aldatmadım ama hani erkeklerin çapkını olur ya kendimi öyle hissediyorum niye böyle oluyorum kızıyorum kendime eşimi seviyorum şuanlik ilişki durumumuz da iyi ama yılların verdiği yorgunlukla aşk bitip yerini sevgiye bırakıyor ya ben aşk duygusunu çok özledim ne bileyim heyecan bakışlar falan güzel giyinip süslendiğimde bana bakılması çok hoşuma gidiyor egomu bilmiyorum ama başkalarına göre güzelken eşim bana hiç güzelsin gibi iltifatlar etmiyor üstüne üstelik balığa gidiyor ne yapacağım bi yol söyleyin
Balığa gitmesi ne gibi bir sorun size göre onu anlayamadım? Balığa gitmek kötü birşey mı? Ne kadar garip derdiniz var.Yargılamayın hiç aldatmadım ama hani erkeklerin çapkını olur ya kendimi öyle hissediyorum niye böyle oluyorum kızıyorum kendime eşimi seviyorum şuanlik ilişki durumumuz da iyi ama yılların verdiği yorgunlukla aşk bitip yerini sevgiye bırakıyor ya ben aşk duygusunu çok özledim ne bileyim heyecan bakışlar falan güzel giyinip süslendiğimde bana bakılması çok hoşuma gidiyor egomu bilmiyorum ama başkalarına göre güzelken eşim bana hiç güzelsin gibi iltifatlar etmiyor üstüne üstelik balığa gidiyor ne yapacağım bi yol söyleyin
Tabi ki her düşündüğümüzden sorumluyuz ve hesaba çekiliyoruz buna vicdan deniyor.Düşünce yoluyla da aldatma olduğu yönündeki fikrinize katılmıyorum.
Her düşündüğümüzden sorumlu olsaydık ve hesaba çekilseydik halimiz ne olurdu bilmem?
Duygu ve düşünceler bazen biz istemesek de zihnimize üşüşür.
İrade ve otokontrol denilen olgu da burada devreye girer.
İradeli insan,yanlış veya uygunsuz düşüncelerini eyleme dökmez.
Bilir ki bu yanlıştır,yapılmamalıdır,
ahlaki değildir,suçtur vb.
Kamil olma yolunda ilerleyenler veya erdemli insanlar ise bu düşüncelere hiç kapılmamak,
kapıldıysa da değiştirmek için çaba sarfederler.
'Düşündüklerimiz,bizi kötü bir insan yapar' veya 'Aklından bile geçirmek aldatmaktır' şeklindeki bakış açısını,psikoloji eğitimi almış biri olarak sağlıklı bulmuyorum.
Bununla birlikte düşüncelerimiz,duygularımızı,
sonra da davranışlarımızı etkiler ve şekillendirir.
Birbirleriyle olan etkileşimlerini bilmek ve kabul etmek başka bir şey,
düşünce=sorumluluk demek başka bir şey.
Anladığım kadarıyla,Tabi ki her düşündüğümüzden sorumluyuz ve hesaba çekiliyoruz buna vicdan deniyor.
Akıldan geçirmek de benim için aldatmaktan farksız ve çirkin. Eyleme dökmenin ön safhasıdır, dökülmüyorsa da bastırılıyordur, sorun zihinde bunun neden oluştuğu eşini ya artık beğenmiyorsun yada senin de dediğin gibi artık heyecan vermiyor bunlar başlı başına problem zaten
Anladığım kadarıyla,
ben ne söylemek istediğimi size tam aktaramamışım.
Vicdan başka bir boyutu bu işin.
Onu yok saymıyorum elbette.
Herkes akşam yattığında vicdanıyla başbaşa kalır,kimi onunla hesaplaşır,
kimi duyarlılığını kaybetmiştir,önemsemez.
Belli ki siz fazlasıyla önemseyen gruptasınız.
'Aldatmayı bırak,akıldan geçirmek de benim için çirkin ve kabul edilemez' demek başka bir şey, 'düşündün,öyleyse aldattın' demek başka bir şey.
İkisi arasında ince bir nüans farkı var.
Konuya dini içerikli bir yorum katmayı hiç istemiyordum ama yazmak durumunda kaldım.
Bizi yaradan Allah bile düşüncelerimizden dolayı bizi hesaba çekmeyeceğini söylerken,
biz kulların birbirimizi düşüncelerinden dolayı hesaba çekip,kesin kanıya varmamız ve ceza kesmemiz ne kadar doğru?
Üstelik bu yaklaşım,
insana taşıyabileceğinden daha ağır bir yük yüklemek bana göre.
Hem psikolojik açıdan,
hem de inanç ve yükümlülükleri bakımından.
Son cümlenize katılıyorum,bu düşüncelerin oluşmaya başlaması bir problemin göstergesidir.
Bununla birlikte bizim,sizinle ayrıştığımız nokta siz bu düşüncelerin akla gelmesini bile kabullenemiyorsunuz.
Bunu eyleme dökmekle aynı kefeye koyuyorsunuz.
Umarım hayatı hep stabil yaşamayı ve bu tip 'sakıncalı' düşüncelerden uzak kalmayı başarabilirsiniz.
Ben 'beşer,şaşar' olarak başarabildiğimi iddaa edemeyeceğim.
Tam kocalarımızı kollamamız gereken kadın tıpı.
Canm seninki kocandan ilgi alaka sevgi bekliyosun begenilmek her kadinin hosuna gider.bu sorunu cozseniz hersey hallolurYargılamayın hiç aldatmadım ama hani erkeklerin çapkını olur ya kendimi öyle hissediyorum niye böyle oluyorum kızıyorum kendime eşimi seviyorum şuanlik ilişki durumumuz da iyi ama yılların verdiği yorgunlukla aşk bitip yerini sevgiye bırakıyor ya ben aşk duygusunu çok özledim ne bileyim heyecan bakışlar falan güzel giyinip süslendiğimde bana bakılması çok hoşuma gidiyor egomu bilmiyorum ama başkalarına göre güzelken eşim bana hiç güzelsin gibi iltifatlar etmiyor üstüne üstelik balığa gidiyor ne yapacağım bi yol söyleyin