Expigment %4 lük kremi ben de yüzümde ve bacağımda kullandım. Yüzümde inanılmaz kızarıklık ve yanma oldu.Size tavsiyem; yüzümüzün derisi bacak kol ya da diğer bölgelerden daha ince ve hassas olduğundan başka bir bölgede kullanıp bir şey olmadı yüzüme de süreyim demeyin,önce yüzünüzde küçük bir bölgede deneyin bir süre bekleyin kızarıklık kaşıntı yanma gözlemlemediyseniz AZ MİKTARDA (miktarı çok önemli ) kullanabilirsiniz.Okuduğum çoğu yorumda lekeleri daha kötü hali getirdiği söylenmiş buna tam olarak katılmıyorum düzenli kullanıldığında farkedilir etkisi var lekeleri daha kötü hale getirme nedeni sanıyorum ki güneştir. Bu krem deriyi yeniler dolayısıyla güneşe karşı savunmasız bir cilt çıkar ortaya biliyoruz ki uzun süreli bir kullanım gerektiriyor bu nedenle tedaviye kışın başlamanızı öneririm ve düşünüldüğünün aksine hemen size mucizeler yaratmayacaktır sabırla 2 ay kadar bir süre uygulamanız gerekecektir.
Eğer yüzünüzde aşırı derece kızarıklık meydana geldiyse telaş yapmayın.Ben aynaya ilk baktığımda korkmuştum gerçekten ilk aradığım şeyler;nasıl geçer,ne kadar sürede geçer olmuştu..Kimisi birkaç gün kimisi birkaç hafta yazmıştı gerçekten kulağa korkutucu geliyor özellikle toplum içine çıkmanız gerekiyorsa..Öncelikle yüzünüzü kremden arındırın ben dove sabun kullanmıştım sizde cildi tamamen kurutmayan herhangi bir sabun kullanabilirsiniz sonra buz torbası ıslatılmış mendil gibi yüzünüzü soğutacak malzemelerde kompress yapın,cildiniz expigmentin içinde bulunan azelaik asitle yandığı için kızarmıştır dolayısıyla soğutmak en önemli işlemdir ki derinin daha da altına nufuz etmesin,ardından jojoba yağını yoksa zeytin yağını pamuk yardımıyla kızarmış bölgelere sürün 15-20 dk bekleyin tekrar sabunla durulayın o korkunç kızarıklıkların yerini pembelikler alacaktır son olarak bepanthol kremini (merhemi daha koyu kıvamlı olduğu için sürülmesi zordur tahrişe neden olabilir) yine kızarık olan bölgelere sürün bekleyebildiğiniz kadar bekleyin (ertesi güne kadar durulamama şansınız varsa yüzünüzde kalsın) geçtiğini göreceksiniz.