• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eylem sorunsalı

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
6.520
2.297
448
Herkese iyi geceler.. Malum gezi parkı eylemini bilmeyen yok,ülke karışık. Ben de destek veriyorum bu eyleme, bence halkımız tepki göstermekte haklı tabi ki siyasal olarak saptırılıyor başka yönlere çekiliyor ama. Neyse..

Benim de derdim şu saat olmuş gecenin 11'i balkondan tencereleri birbirine vurup eyleme destek verdiğini zannedenler var. Kafayı yiyeceğim. Kötü bir kelime kullanmak istemiyorum, akıllının biri çıkmış affedersiniz sap gibi tek başına tencere tava dan dan ses çıkartıp duruyor periyodik olarak mesela 2 dk gibi aralıklarla bunu tekrarlıyor..

Hemen karşı penceremizde bebekli bir bayan var 5-6 aylık.. Bu saatlerde bebeği uyuyor olmalı insan hiç düşünmez mi ya ? Bebekli kadınlar olabilir, yarın pazartesi, işe, okula gidecek bu insanlar diye ? Allah ıslah etsin ne diyeyim ya..

16 haziranda sınavım var lys, ders çalışıyorum, dan dan dan ben bu tencere seslerini dinlemek zorunda mıyım?! Evet ben de destek veriyorum bu eyleme hemen merkezde yapılıyordu eylemler şahit oldum, hatta bir kaç kere şehit yürüyüşleri, pkk karşıtı yürüyüşlere katılmışlığım var hani öyle fildişi kulede oturup eylem yapanlara laf atan bir tip olarak algılamayın beni fakat bu kendini bilmez densizin yaptığı eylem değil magandalıktır başka hiçbir şey değil. Adam gibi gündüz vakti insanlar uyanıkken sesini duyurabileceğin ,tepkini gösterebileceğin vakitlerde yap eylemini, destek bile olurum ama bu nedir ya. İnsan düşüncesiz olmasın...

Çok sinirlendim..Sinirimi bir nebze olsun hafifletebilmek için yazdım bunları..Okuyan herkese teşekkürler, iyi akşamlar..

Son düzenleme:
Haksızsınız.

Müzik dinleyebilirsiniz, uyumak için kulak tıkacı kullanabilirsiniz vs.

Çünkü bu örneğin bir sokak düğünü olsaydı "aman insanları en mutlu gününde polisle/zabıtayla uğraştırmayalım" diyecek çok insan vardı.

Bu çok daha önemli bir durum, evet tencere-kepçe ikilisinin sesi hoş değil, biliyorum. Ama sonsuza kadar sürmeyecek.

Haksızsınız.

Müzik dinleyebilirsiniz, uyumak için kulak tıkacı kullanabilirsiniz vs.

Çünkü bu örneğin bir sokak düğünü olsaydı "aman insanları en mutlu gününde polisle/zabıtayla uğraştırmayalım" diyecek çok insan vardı.

Bu çok daha önemli bir durum, evet tencere-kepçe ikilisinin sesi hoş değil, biliyorum. Ama sonsuza kadar sürmeyecek.

Bu eylem gece vakti mi yapılıyor peki hani numarası bu mu, ben bilmiyorum çünkü, hani gece yapılınca daha etkili falan mı oluyor ? Fakat şu an büyük bir kalabalık toplanmış durumda ve 'Yönetim istifa !' diye bağırıp yürümekteler. Ha şunu da söyleyeyim siyasi görüşüm iktidardaki parti değil. Fakat bu eylemin amacı kesilen ağaçlar mı yoksa hükümet karşıtlığı mı?

Son düzenleme:
demokrasiyi hazmedemeyenler, tencere,tava ile hükümeti devirmeyi çalışıyolar :) düşüncesizlikten başka bişey değil... eylem yapıosun madem, neden arabaları, otobüsleri yakıosun be kardeşim.. en son da bi vapur yakmışlar.. barbarlıktan başka bişey değil bu... yapacaksan doğru düzgün yap eylemini... milleti rahatsız etmeye, insanların kullandıkları araçlara zarar vermeye ne hakkın var??

Bu eylem gece vakti mi yapılıyor peki hani numarası bu mu, ben bilmiyorum çünkü, hani gece yapılınca daha etkili falan mı oluyor ? Fakat şu an büyük bir kalabalık toplanmış durumda ve 'Yönetim istifa !' diye bağırıp yürümekteler. Ha şunu da söyleyeyim siyasi görüşüm iktidardaki parti değil. Fakat bu eylemin amacı kesilen ağaçlar mı yoksa hükümet karşıtlığı mıi?

Eylemin saatinden emin değilim. 21.00 gibiydi burada.
Olay artık sırf ağaç-doğa sevgisi değil. Başkaldırı, diriliş.

Bu eylem gece vakti mi yapılıyor peki hani numarası bu mu, ben bilmiyorum çünkü, hani gece yapılınca daha etkili falan mı oluyor ? Fakat şu an büyük bir kalabalık toplanmış durumda ve 'Yönetim istifa !' diye bağırıp yürümekteler. Ha şunu da söyleyeyim siyasi görüşüm iktidardaki parti değil. Fakat bu eylemin amacı kesilen ağaçlar mı yoksa hükümet karşıtlığı mı?

cnm bu eylem hükümet karşıtı insanların isyanlarını gösterdikleri bi eylem... ağaç falan bahane.. baktılar bu hükümeti indiremeyecekler, bari böle bi yönteme başvuralım dediler... ne kadar saçma.. bu parti halkın büyük çocuğunluğunun oy verip başa geldiği bi parti.. ee nerde kaldı demokrasi? sokakta binler varsa evinde bekleyen milyonlar var...farkında değiller..

Eylemin saatinden emin değilim. 21.00 gibiydi burada.
Olay artık sırf ağaç-doğa sevgisi değil. Başkaldırı, diriliş.

Siz beni yanlış anlamışsınız o zaman, benim derdim bu saatte ( saate bakarsanız 23.26) yapılması, yoksa bu eylemin destekçisiyim, onu demek istemiştim.

ben size hak veriyorum, sorunları tencere tava vurarak, otobüs yakarak halledemezsiniz yani ağaç kesiyorlar doğaya zarar veriyorlar, zorbalık yapıyorlar diye karşılık olarak gürültü kirliliği, hava kirliliği yaratıyorsun eee ne farkın kaldı zorba dediğin adamdan ki? ondan daha fazla zarar veriyorsun doğaya, insanlara, eylem yapacaksan da bence evinin bahçesine parklara sokaklara çiçek dik ağaç dik yoldaki çöpleri topla hatta bırak toplamayı bir zahmet çöplerini atma sokağa; hem insanlığa faydan olsun hem de eleştirirken diğer insanların haklarına tecavüz etme.

cnm bu eylem hükümet karşıtı insanların isyanlarını gösterdikleri bi eylem... ağaç falan bahane.. baktılar bu hükümeti indiremeyecekler, bari böle bi yönteme başvuralım dediler... ne kadar saçma.. bu parti halkın büyük çocuğunluğunun oy verip başa geldiği bi parti.. ee nerde kaldı demokrasi? sokakta binler varsa evinde bekleyen milyonlar var...farkında değiller..

Ben eylemin saatinden yakınıyordum size eylemcilerin verdikleri tahrip konusunda hak veriyorum tabi ki milletin çalışıp didinerek aldığı araçlara kimsenin zarar verme gibi bir hakkı yok.

Onun dışında ben bu partiye oy veren o çoğunluktan değilim,ailem de.

demokrasiyi hazmedemeyenler, tencere,tava ile hükümeti devirmeyi çalışıyolar :) düşüncesizlikten başka bişey değil... eylem yapıosun madem, neden arabaları, otobüsleri yakıosun be kardeşim.. en son da bi vapur yakmışlar.. barbarlıktan başka bişey değil bu... yapacaksan doğru düzgün yap eylemini... milleti rahatsız etmeye, insanların kullandıkları araçlara zarar vermeye ne hakkın var??

Lütfen bu kadar dümdüz bakmayın.
Benim annem ameliyatlı, illa sokağa çıkıp mı tepki gösterecek? Bacağından ameliyatlı, polis terörüne nasıl dirensin?
Evinden tepki gösteren insanlardan rahatsız olmak nasıl bir tahammülsüzlük gerektiriyor?
Dün Beşiktaştaydım, sivil polisin çevreyi yakıp yıktığına ben de şahit oldum. Zira camları indiren sivil bana biber gazını nereden buldu da attı?
Bugün de dolmabahçedeki ağaçları yaktılar, itfaiye de gelmiyor, polis geçirmiyor!
Evet biz eylemcilerin arasında da vardı bu provakatörler, yok demiyorum.
İstenilen oluyor gerçi, birebir görmeyen herkes bunları üç-beş çapulcu yaptı sanıyor.

Konu sahibesine katiliyorum şu an bile hala tak tak vuran var hamileyim ve biraz uyuyayim dedim birden tak tak sesleri duyunca irkildim ne oluyor diye yani çocuğu bebeği olanlar var yaslisi hastası olan var panik atak olan insanlar var yani o tencereye vurunca ne oluyor anlamiyorum ve artık bu olayların bitmesini temenni ediyorum çünkü bu ağaç meselesi olmaktan çıktı hükümeti istemiyorsan seçimde seçimini yaparsın olur biter insanları gecenin bi körü rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok haklardan çok bahsediliyor ya !!!

Lütfen bu kadar dümdüz bakmayın.
Benim annem ameliyatlı, illa sokağa çıkıp mı tepki gösterecek? Bacağından ameliyatlı, polis terörüne nasıl dirensin?
Evinden tepki gösteren insanlardan rahatsız olmak nasıl bir tahammülsüzlük gerektiriyor?
Dün Beşiktaştaydım, sivil polisin çevreyi yakıp yıktığına ben de şahit oldum. Zira camları indiren sivil bana biber gazını nereden buldu da attı?
Bugün de dolmabahçedeki ağaçları yaktılar, itfaiye de gelmiyor, polis geçirmiyor!
Evet biz eylemcilerin arasında da vardı bu provakatörler, yok demiyorum.
İstenilen oluyor gerçi, birebir görmeyen herkes bunları üç-beş çapulcu yaptı sanıyor.

dümdüz bakmıorum ki.. eylem yapan insanların bunu yapmaya ne hakkı var.. polis ne yapsın peki? araç yakıolar, içtikleri bira şişesini polise fırlatıolar, ne yapsın yani , izlesin mi? artık bu gezi parkı eyleminden çoktan çıktı.. bunu yapanlar demokrasiden bahsetmesin.. zorbalık ya, başka bişey değil..yüzlerce dükkan yağmalandı, mal sahipleri isyan edio.. yazık günah değil mi?

Son düzenleme:
Eyle yapacaz diye açtıkları zarara kaç tane orman oluşturulurdu bilemedim..
Uyanın artık, mesele ağaç meselesi değil..
Sadece ağacın arkasına saklanmaya çalışıyolar..
İnsan haklarına tecavüz eden bu zihniyetin 1-2 ağacı dert ettiğine inanan varsa gülerim..

Eyle yapacaz diye açtıkları zarara kaç tane orman oluşturulurdu bilemedim..
Uyanın artık, mesele ağaç meselesi değil..
Sadece ağacın arkasına saklanmaya çalışıyolar..
İnsan haklarına tecavüz eden bu zihniyetin 1-2 ağacı dert ettiğine inanan varsa gülerim..

aynen öyle.. kardeşim bugün kızılaydan eve gelemedi.. otobüs durağı yok artık dio.. ya eylemi adam gibi yap ya da tepkini sandıkta göster... nasıl olsa cumhuriyet ile yönetilen bir ülkeyiz.. işine gelince cumhuriyet, gelmeyince istifaaa.. olur mu öle şey yaaa...size bişey söliyim mi.. çoğu insan neden orda olduğunu dahi bilmio, bi fikri yok!!! sorsan 2 kelimeyi bir araya getiremez.. ama orda işte.. heyecan, macera, stres atıo, kırıo,döküo, yakıo... ohh... rahatlıo...

Son düzenleme:
aynen öyle.. kardeşim bugün kızılaydan eve gelemedi.. otobüs durağı yok artık dio.. ya eylemi adam gibi yap ya da tepkini sandıkta göster... nasıl olsa cumhuriyet ile yönetilen bir ülkeyiz.. işine gelince cumhuriyet, gelmeyince istifaaa.. olur mu öle şey yaaa...size bişey söliyim mi.. çoğu insan neden orda olduğunu dahi bilmio, bi fikri yok!!! sorsan 2 kelimeyi bir araya getiremez.. ama orda işte.. heyecan, macera, stres atıo, kırıo,döküo, yakıo... ohh... rahatlıo...

Bu yakıp yıkanların teröristlerden farkı ne ki acaba?
Onlar da polise taş atıyo, bunlar da.
Arkasına sığındıkları sebepten başka bi farkları yok..
Halkın güvenliğini sağlamakla mükellef memurun hiç mi hakkı yok. Ailesi çoluğu çocuğu yok.. Düşüncesizler.

Bu yakıp yıkanların teröristlerden farkı ne ki acaba?
Onlar da polise taş atıyo, bunlar da.
Arkasına sığındıkları sebepten başka bi farkları yok..
Halkın güvenliğini sağlamakla mükellef memurun hiç mi hakkı yok. Ailesi çoluğu çocuğu yok.. Düşüncesizler.

Hak verdiğim yönleriniz var fakat polis bazı yerlerde orantısız güç kullanabiliyor, zorda kalınca sarılıyor biber gazına copa.Polise muhalefet değilim benim eniştem de polis.Fakat, O biber gazı öyle illet bir şey ki 50 m. öteden gözlerim yaşardı, boğazım yandı nefes alamadım. Bir de suratınıza sıkıldığını düşünün, herkeste olduğu gibi; iyi polis var,kötü polis var..

Son düzenleme:
Yorumum konusahibi arkadaşa değildir öncelikle belirtmek isterim. Gezi parkında beşiktaşta olmayan arkadaşlar için yazıyorum oradaydık otobüsleri sağı solu yakanda halk değil öyle olmasını isterdiniz belki bilemiyorum hala saçma sapan duyulanlara inananları gördükçe artık art niyet aramaya başladım insanlarımızdanda. Size anlatılan her yalan gibi yağlamaa hakkında anlatılanlarda yalan, o otobüsleri bankamatikleri yağmalayan polisin ta kendisiydi maalesef. Doğruyu o kadar öğrenmek isterseniz O milyonarıda bekleriz taksime beşiktaşa arkadaşlar kimse evinizde oturun demiyor. Tarihimiz çok görmüştür milyonlara karşı yüzbinlerle alınan zaferleri. Gerekirse birdaha yazılır tarih dert etmesin arkadaşlar.

Hak verdiğim yönleriniz var fakat polis bazı yerlerde orantısız güç kullanabiliyor, zorda kalınca sarılıyor biber gazına copa.Polise muhalefet değilim benim eniştem de polis.Fakat, O biber gazı öyle illet bir şey ki 50 mt öteden gözlerim yaşardı, boğazım yandı nefes alamadım. Bir de suratınıza sıkıldığını düşünün, herkeste olduğu gibi; iyi polis var,kötü polis var..

Polisi orantısız güç kullandığını düşünmüyorum, zira ellerinde taş ve sopalarla saldıran binlerce insana aynı karşılığı veremeyeceklerine göre yaptıkları uygulama, karşı karşıya kaldıklarının yanında çok hafif kalır. Kimse biber gazından ölmez yada yaralanmaz ama o atılan taşlarla neler olabildiğini Taksim sokaklarına baktığımızda görebiliyoruz...

siz başka cümle bilmiyor musunuz?Kelime dağarcığınızı geliştirmek için biraz kitap okusanız da biz de her konuda aynı cümleleri görmesek...Ayrıca eylemciler polis saldırıp biber gazı,vs... sıkana kadar gayet sakindi.Sadece tepkilerini ortaya koyup,yürüyüşlerini yapıyorlardı....Bu insanlar vandalizm yapıcak insanlar değil,ülkenin bir ağacı için ayaklanan insanlardan bunları beklemen yanlış...Ortada bir kışkırtma,orantısız güç söz konusu...Zaten millet gergin,sen gidip dağılsınlar seslerini kessinler diye havadan biber gazı yağdırırsan kimseden sakin olmasını bekleme.Bizim burada da oldu yürüyüş ama polis sadece izliyor,eylemcilerde tepkilerini bağırarak çağırarak haykırdılar,ne bir yer yakıldı,ne kırıldı..Tertemiz yürüyüp gittiler,bitti.

Konu sahibi arkadaşım anlıyorum,sınava çalışırken bu durum gerçekten sinir bozucu olmalı,belki komşularından rica etsen diyeceğim ama herkes çok gergin,başka türlü anlayıp kim vurduya gidebilirsin.Açıkcası çok üzüldüm.Ben de sınav çalışırken çok hassas olurum,en küçük sese bile sinir olurum.Allah kolaylık ve sabır versin.

Son düzenleme:
Polisi orantısız güç kullandığını düşünmüyorum, zira ellerinde taş ve sopalarla saldıran binlerce insana aynı karşılığı veremeyeceklerine göre yaptıkları uygulama, karşı karşıya kaldıklarının yanında çok hafif kalır. Kimse biber gazından ölmez yada yaralanmaz ama o atılan taşlarla neler olabildiğini Taksim sokaklarına baktığımızda görebiliyoruz...

Kimse biber gazından ölmez mi ? Kronik astımlı Çayan Birben polisin sıktığı biber gazından hayatını kaybetti biliyor muydunuz ?

Back
X