• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eylem sorunsalı

siz 11 yıl önce gayrimüslim miydiniz? bunu yürekten merak ederek soruyorum.

benim anneannem tam 80 yaşında ve ben kendimi bildim bileli anneannemin başı kapalıdır, namaz kılmaktadır. yaş itibariyle bacaklarda problem olduğu için namazını sandalyede oturarak kılmakta ve bunun için de "tam yapamıyorum ibadetimi" diye ağlamakta.

dedim ya 80 yaşında kadın, 11 yıldır mı hakkını yaşayabiliyor bu kadın?
[/Qnam

peki anneannen bir öğretmenmiydi bir doktormuydu bir avukatmıydı bir üni öğrencisimiydi bunlarıda yapabiliyormuydu 11 yıl önce, bu ülkede 2. sınıf vatandaş muamelesi görmüyormuydu üni önünde yobazlar gericiler açmıyosan okuma diye hakaretler görmüyormuydu bunların cevabını verebiliyorsan bir daha konuşalım güzel kardeşim

valla biz alamadık hanımefendi... kaç sene öncesinden bahsediyorsunuz acaba... ha birde unutmadan eğer hükümeti eleştirecek bir yürüyüş değilse izin verirler zaten hatta bütün masraflarınızı karşılarlar... :1:

keşke masrafımızı karşılasalardı, süper olurdu :)

neden denek gibi kullansın ki.. bu ülkede bazı şeylerin değişmesi gerekiodur ve siz o döneme denk gelmişsinizdir.. hepsi bu.. neden öğrenciler hiçe sayılsın ki.. bu ülkede öğrenci sayısı hiçbir zaman bitmeyeceğine göre, adam ne zaman yapacak bu değişikliği? size denk gelmezse, sizden sonraki nesile denk gelecek..

Yapılacak tabi ki ama madem demokrasi var nerde bunun oylaması, istiyor musunuz istemiyor musunuz diye ? :)

Son düzenleme:
bakalım daha ne kadar şehir efsaneleri uyduracaksınız bu konuyla ilgili allah görmek için göz duymak için kulak vermiş bide bu organlarınızı kullanabilmeniz için akıl ama beceriniz yok sanırım nerden nereye geldiğimize bi bakın 10 yıl önce nerelerdeydik şimdi nerdeyiz...
borç batağından kurtulduğumuz için bile minnet duymalıyız....

hahahaha evet hatta IMF bizden borç istemişti değil mi... ya ne komiksiniz ya hep sizin önünüze verilen şeyleri alıp hiç sorgu sual etmeden kabul ediyorsunuz... o bitti denilen borçları ödemek için nereleri satıp, nerelerden borç aldıgını sorsam size şehir efsanesi dersiniz... bilmediğiniz herşey sizin için şehir efsanesi çünkü... neden biliyormusunuz çünkü görmüyorsunuz, sorgulamıyorsunuz sorulunca cevap veremiyorsunuz... sadece işinize gelen haberleri alıp alıp vicdani rahatlama yapıyorsunuz... ya valla ne hoşsunuz ya... sorsak Türkiye'nin Rusya'ya ekonomik olarak rakip oldugunu söylersiniz... yok gerçi söyleyemezsiniz daha başbakan böyle birşey söylemedi gerçi... o söyleyince siz söylersiniz ama :1:

Canım sanırım polis olmak istiyorsun :) Orada ki polislere bakma ordaki her polisde biber gazı ile saldıran tipler değil. Onlara o emri verenlere o arkadan iş çevirmelerini planlayarnlara soracaksın bunun hesabını. UMarım istediğin mesleğe sahip olursun. Kimse polise düşman değil çatışma öncesi poslisle ekmeğini yiyeceğini paylaşıyordu insanlar o sırada ne polis ne düşman vardı ortada. Seni sevdiğin meslekten soğutmasın bu olaylar. Bu ülkenin ne olursa olsun polise orduya ihtiyacı var.

Hayır bazı olumsuzluklardan dolayı olamadım mesleğimi çoktan seçtim sağlıkçı olucam inşallah.Biliyorum tek bir kanaldan kafamı kaldırdıktan sonra yardım eden polislerimizide gördüm çok şükür ama ölsün diyen insanlara anlam veremiyorum bazı örgütteki insanlar bile ölünce yazık insan canı diyenler şimdi düşmanca bakıp ölsün deyince bende anlam veremiyorum çelişkili şeylere.Ben başımızdaki partiden taraf olamayacağım heleki polisimizi, askerimizi düşman edip ortaya atıp kendi kaçtıktan sonra hiç inancım kalmadı.Tek derdim birazcık sakin kalalım bütün ülkeler destek veriyormuş bizi çokmu seviyorlarki.Diğer ülkede insanlar ölürken sesleri çıkmayanlar bizim ülkemizemi destek verecek.

Güzel arkadaşım ahngi anket hangi seçim daha yurdumda ki olayları doğru düzgün anlatan yayınlayan yayınorganı yok. Senin düşüncelerine de sonuçta saygılıyım. Bak ne diyorum bende orada olmasaydım gerçekten inanırdım analtılanalra tvlere. Orada ki hiçbir olay ne sakin zaanları ne çatışmaların olduğu zamanlarla igili birtane doğru haber yok Halk tv dışında vallahi billahi yok ki asla boşyere yemin etmem ve hoşlanmam ama ben bu zamana kadar tvler acaba neler döndüde yayınlamadı neler oldu da neleri yanlış öğrendik yanlış bildik diye merak ediyorum. Hadi bana inanmıyorsun ama lütfen TVlerde ki o haberlere de inanma. Neler oluyor bir bilsen bir görsen keşke. Ben bu arada ne chp ne mhp ne akp ne başka bir parti savunucusu değilim. Yanlış anlaşılmasın parti savunmuyorum bu yaşıma kadar savunmadım savunmamda. Bu vatan hepimizin yöneten hepimizi yönetiyor. Yarın öbür gün çocuklarımızı yönetecek ne olacak belli değil ama en azından (henğz çocuğum yok ama düşünüyorum bir bayan olarak:) ) Yavrularımız gerçekten hür olsun. Ama ne dinimizi ne türklüğümüzü ırkımızı cinsimizi cinsiyetimizi artık ayırmadan yapılsın yapılacaklar.

halk tv yaınlıyor herşeyi ama bir yandan halkı galeyane getiriyor gelinen nokta çok kötü
olay amacını aştı

Yapılacak tabi ki ama madem demokrasi var nerde bunun oylaması, istiyor musunuz istemiyor musunuz diye ? :)
kesinlikle... zaten gezi parkı olayları bu noktada başladı... belki bilmeyenler vardır gene anlatayım... koruma kurulu o projeye red cevabı verdi... yapmaya uygun görmedi çünkü... ama başımızdakiler oranın 1909 yılında şeriat isteyenlerin toplandıkları yer olup isyan başlatınca M.Kemal Atatürk tarafından yıkılan Topçu kışlasının yeniden projelendirilmesi konusunda kendi kurumlarını ve halkını yok sayarak reddetmeyi reddetti...

ben bu zamana kadar başım kapalı olduğu için beni arabistana süren, yobaz gözüyle bakan çok insanla karşılaştım.. çok gücüme gidiyordu... ben kendi ülkemde,nufusunun %99 u Müslüman olan başım kapalı okula gidemiodum ya.. insanlar utanmasa bikini ile girecek okula, kimse de tık yok.. ben,okulun kapısından içeri adım atamıodum.. niye, başım kapalı ya benim.. tek sorun tek sıkıntı o... ama şimdi ünvlere başı kapalı kızlarımız girebiliyolar.. ne mutlu... en çok zulum gördüğüm konunun bu hükümet sayesinde çözüme kavuşması beni gerçekten çok mutlu etti..

siz 11 yıl önce gayrimüslim miydiniz? bunu yürekten merak ederek soruyorum.

benim anneannem tam 80 yaşında ve ben kendimi bildim bileli anneannemin başı kapalıdır, namaz kılmaktadır. yaş itibariyle bacaklarda problem olduğu için namazını sandalyede oturarak kılmakta ve bunun için de "tam yapamıyorum ibadetimi" diye ağlamakta.

dedim ya 80 yaşında kadın, 11 yıldır mı hakkını yaşayabiliyor bu kadın?
[/Qnam

peki anneannen bir öğretmenmiydi bir doktormuydu bir avukatmıydı bir üni öğrencisimiydi bunlarıda yapabiliyormuydu 11 yıl önce, bu ülkede 2. sınıf vatandaş muamelesi görmüyormuydu üni önünde yobazlar gericiler açmıyosan okuma diye hakaretler görmüyormuydu bunların cevabını verebiliyorsan bir daha konuşalım güzel kardeşim

Bundan en az 15 sene önce Ankarada yaşıyorduk ben orta okul sn sınıftaydım bir komşumuz vardı babası imam annesi shbetlere gelirdi ilahi okurdu vs. Kızı Aankarada üniverste öğrencisiydi Türk dili ve edebiyatı okurdu hatta onu örnek alırdım üniversite eğitminden dolayı kendisi türbanlıydı derslerede türbanlı giriyordu. Ne zaman tğrban propagandası yapılmaya başladı kızı türbanla almmaya başladılar. Diğer üniversiteleri bilmiyorum yalan olmasın sadece onu biliyorum o zaman ki olaylardan. Kız lanet etmişti bu konunun bu şekilde hortlaması benim eğitimime engel oluyor dinimim yaşamama engel oluyor diye annemlerle konuşuyorlardı hiç unutmam o konuşmayı. Ama diğer üniversitelerde durum neydi bilemiyorum o yüzden genel bir yorum yapamıyorum. Dediğim gibi benim siyasi bir parti derdim yok bu ülkede örtülüsüde hür özgür açığıda hür özgür olmalı. Sonuöta herkes hesabını ahirette verecek. Beni zorla kapatınca cennete mi gitmiş olacağım ki yada seni zorla aç dedğimde benim elime ne geçecek ki. Ama açık kapalı diye ayırmaya başlandığında film kopuyor maalesef. En büyük örneği bu forum. Açığımız kapalımız inananımız inanmayanımız birinin başı sıkıştımı hemen yardıma koşuyoruz çnkü insanız. Önemliolan bu bunu nunutmamak lazım İnsanız biz birbirimize ihtiyacımız var, düşüncelerimze saygı duymalıyız. Bizim dinimizle ırkımızla onumuz buunumuzla bölmeye kimsenin hakkı yok. Buna fırsat vermemeliyiz.

her yasa halkın oylamasına sunulmaz belki ama halk istemediği yasa yada düzenlemelere reddetme hakkına sahiptir herzaman... işte o zaman o yasalar geri çekilir yada referanduma sunulur..

hahahaha evet hatta IMF bizden borç istemişti değil mi... ya ne komiksiniz ya hep sizin önünüze verilen şeyleri alıp hiç sorgu sual etmeden kabul ediyorsunuz... o bitti denilen borçları ödemek için nereleri satıp, nerelerden borç aldıgını sorsam size şehir efsanesi dersiniz... bilmediğiniz herşey sizin için şehir efsanesi çünkü... neden biliyormusunuz çünkü görmüyorsunuz, sorgulamıyorsunuz sorulunca cevap veremiyorsunuz... sadece işinize gelen haberleri alıp alıp vicdani rahatlama yapıyorsunuz... ya valla ne hoşsunuz ya... sorsak Türkiye'nin Rusya'ya ekonomik olarak rakip oldugunu söylersiniz... yok gerçi söyleyemezsiniz daha başbakan böyle birşey söylemedi gerçi... o söyleyince siz söylersiniz ama :1:

aynen öyle şekerim devletimin başında sözünün eri mert acaba beni katakulleye getirecekmi diye düşünmeden kafamı huzurla yastığa koyduğum bir başkanım var 2 3 sümsüğün 3 5 ayyaşın yönetmesindense başımda onun gibi adam gibi adam olmasından çok memnunun allah eksikliği göstermesin...

ben bu zamana kadar başım kapalı olduğu için beni arabistana süren, yobaz gözüyle bakan çok insanla karşılaştım.. çok gücüme gidiyordu... ben kendi ülkemde,nufusunun %99 u Müslüman olan başım kapalı okula gidemiodum ya.. insanlar utanmasa bikini ile girecek okula, kimse de tık yok.. ben,okulun kapısından içeri adım atamıodum.. niye, başım kapalı ya benim.. tek sorun tek sıkıntı o... ama şimdi ünvlere başı kapalı kızlarımız girebiliyolar.. ne mutlu... en çok zulum gördüğüm konunun bu hükümet sayesinde çözüme kavuşması beni gerçekten çok mutlu etti..

Başı kapalıları ezmek bizim ne haddimize ? Benim de ananem babaannem vs. başörtülü insanlar.. Hatta ben başı kapalı insanlara, bunu sembolleştirmeden yapanlara, saygıyla bakıyorum, çünkü bence baş kapamak irade işidir ve sonuçta bu İslam dininin bir gereği, herkes inancını yaşamakta özgür.

Amenna bu hükumet türban yasağını kaldırmış olabilir ve bu sizin iyiliğinize olabilir tabi ki ama sadece bu yönden bakmayın, hükümet türban yasağını kaldırdı diye iyi bir hükumet olmuyor maalesef ki.

Hayır bazı olumsuzluklardan dolayı olamadım mesleğimi çoktan seçtim sağlıkçı olucam inşallah.Biliyorum tek bir kanaldan kafamı kaldırdıktan sonra yardım eden polislerimizide gördüm çok şükür ama ölsün diyen insanlara anlam veremiyorum bazı örgütteki insanlar bile ölünce yazık insan canı diyenler şimdi düşmanca bakıp ölsün deyince bende anlam veremiyorum çelişkili şeylere.Ben başımızdaki partiden taraf olamayacağım heleki polisimizi, askerimizi düşman edip ortaya atıp kendi kaçtıktan sonra hiç inancım kalmadı.Tek derdim birazcık sakin kalalım bütün ülkeler destek veriyormuş bizi çokmu seviyorlarki.Diğer ülkede insanlar ölürken sesleri çıkmayanlar bizim ülkemizemi destek verecek.

Yok be güzelim kimneye destek veriyor inanmamben Türkün Türkten başka dostu yoktur. Onlardestek veriyorsa vardır bi çıkarları peh. Diğer ülkelerin bilmesi beni çok bağlamıyor açıkçası hatta karışmasınlar fazla. Biz suriyeye karıştık gördük birsürü insanımız öldü gitti telef oldu. Biz kendi problemimizi çözeriz. Gndüz gidip görün parkı taksimi beşiktaşı herkes sakin zaten birtane polis bulamazsın ama akşam saatlerinde hava kararınca polisler basıyor. Halk tv aç canım olayları gör. Beşiktaşta ne vardı biliyormusun taksime ellerinde kollarında eşleri çocukları haşk sadece destek vermeye egliyordu onları engellemek için sanırım anlamıyoruz bizde nedendin gaz dı suydu yakıp yıkıyolar insanları inan ordakilerde anlam veremiyor akşam neden böyle yapıyorlar ortaya çıkıyorlar diye.

Bundan en az 15 sene önce Ankarada yaşıyorduk ben orta okul sn sınıftaydım bir komşumuz vardı babası imam annesi shbetlere gelirdi ilahi okurdu vs. Kızı Aankarada üniverste öğrencisiydi Türk dili ve edebiyatı okurdu hatta onu örnek alırdım üniversite eğitminden dolayı kendisi türbanlıydı derslerede türbanlı giriyordu. Ne zaman tğrban propagandası yapılmaya başladı kızı türbanla almmaya başladılar. Diğer üniversiteleri bilmiyorum yalan olmasın sadece onu biliyorum o zaman ki olaylardan. Kız lanet etmişti bu konunun bu şekilde hortlaması benim eğitimime engel oluyor dinimim yaşamama engel oluyor diye annemlerle konuşuyorlardı hiç unutmam o konuşmayı. Ama diğer üniversitelerde durum neydi bilemiyorum o yüzden genel bir yorum yapamıyorum. Dediğim gibi benim siyasi bir parti derdim yok bu ülkede örtülüsüde hür özgür açığıda hür özgür olmalı. Sonuöta herkes hesabını ahirette verecek. Beni zorla kapatınca cennete mi gitmiş olacağım ki yada seni zorla aç dedğimde benim elime ne geçecek ki. Ama açık kapalı diye ayırmaya başlandığında film kopuyor maalesef. En büyük örneği bu forum. Açığımız kapalımız inananımız inanmayanımız birinin başı sıkıştımı hemen yardıma koşuyoruz çnkü insanız. Önemliolan bu bunu nunutmamak lazım İnsanız biz birbirimize ihtiyacımız var, düşüncelerimze saygı duymalıyız. Bizim dinimizle ırkımızla onumuz buunumuzla bölmeye kimsenin hakkı yok. Buna fırsat vermemeliyiz.
düşüncelerimizde aynı olduktan sonra tartışmanında bi anlamı yok zaten...

aynen öyle şekerim devletimin başında sözünün eri mert acaba beni katakulleye getirecekmi diye düşünmeden kafamı huzurla yastığa koyduğum bir başkanım var 2 3 sümsüğün 3 5 ayyaşın yönetmesindense başımda onun gibi adam gibi adam olmasından çok memnunun allah eksikliği göstermesin...

valla işte o zaman size herşey müstehak... neden biliyormusunuz hani birkaç yorum önceki bahsettiğiniz şey var ya Allah'ın bize verdiği organlar.. işte o organların içinde beyinde var onuda bize Allah verdi... düşünebilelim diye.. ottan , böcekten bir farkımız olsun diye... ha ben çok düşünüp eskitmek istemem derseniz o sizin tercihiniz tabi... ama Allah vermiş kullanmak lazım bence...

Başı kapalıları ezmek bizim ne haddimize ? Benim de ananem babaannem vs. başörtülü insanlar.. Hatta ben başı kapalı insanlara, bunu sembolleştirmeden yapanlara, saygıyla bakıyorum, çünkü bence baş kapamak irade işidir ve sonuçta bu İslam dininin bir gereği, herkes inancını yaşamakta özgür.

Amenna bu hükumet türban yasağını kaldırmış olabilir ve bu sizin iyiliğinize olabilir tabi ki ama sadece bu yönden bakmayın, hükümet türban yasağını kaldırdı diye iyi bir hükumet olmuyor maalesef ki.

özaldan sonra şimdiye kadar gelen en iyi hükümet....

tabi ki öyle... ben sadece kendi açımdan bakarsam bencillik etmiş olurum.. ama herkes sizin gibi düşünmüor maalesef.. anlatsam, bu kadar da vicdansızlık olmaz dersiniz.. ben sadece türban için iyi hükümet demiorum... ben şu an baktığımızda kötünün iyisi olarak görüyorum... her konuda

özaldan sonra şimdiye kadar gelen en iyi hükümet....

Bence siz biraz yorum yapmazsanız iyi olucak , siyasi görüşünüzü bu kadar belli etmenizi istemiyorum, bu benim açtığım bir konu o yüzden bunu söyleme hakkına sahibim sanırım. Lütfen hükümet yandaşlığını bu kadar belli edecekseniz yorum yapmayın.

Back
X